- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
- Konu Sahibi strawberryland
-
Valla ben 37 yaşında kadınım, medeniyetle selamlaştığım eski sevgililerimle aramdaki sosyal medya takipleşlme ilişkisinin ergence olduğunu düşünmüyorum :) ergence olan sanki biraz sizin tavrınız olmuş gibi ama neysehehe ya soyle oldu aslinda. ben arkadaslarinin konustugu bi kac biseyi birlestirdim kafadaalakasiz seylerdi ama o an niyeyse kafamin calisasi tuttu. sonra bu kiz kim diye bakarken baktim bikac fotosunun altina yorum yapmis. yuzyuzeyken hic beklemedigi anda cat diye soruverdim. bu x isimli kiz senin eski sevgilin mi diye. once sasirdi kaldi bi. sonra geveledi. en sonunda da eskiden gorustuk biseyler yasadik ama 1 ay surdu devami gelmedi iyi insan dedi. ben de dedim ben gelmisim bu yasa. ergen ergen islerle ugrastirma beni. sileceesin o kizi. engelliyecesin mesenedeen yok dedi ben engellemeye karsiyim falan filan. neyse bikac mesele daha oldu boyle. sonrasi iste malum :)
haha gaza geldim. yapamiyacagimiz sey yok bizim. dogru diyosun valla biz kadinlar cidden gucluyuz. anladigim kadariyla tek cocukla kendi basina hayat surduruyosun. asil guclu durus bu iste.
bir erkek arkadasim araba kullandigim ve o araba kullanmayi bilmedigi icin yanimda oturmayi sindiremeyip ayrilmisti. ne tipler var ya
ben eşimle evlenmeden önce 2 yıl birlikte yaşadım.. Ve yaşayabildiğimizi görünce evlenmeyi kabul ettimBen de 29 yaşındayım. Aslında evlenmek istemiyorum ama hayatımda biri olsun istiyorum tabii ki. Bir deftere imza atmadan hür bir şekilde yaşamak istiyorum. Maalesef Türkiye'de bu mümkün olmuyor. Bir kadın ve erkek evli olmayıp aynı evde yaşadığı zaman namusa kadar dil uzatma cüreti gösteriyorlar. Şayet bir gün o levele ulaşırsak evlenmeden aynı evde yaşamak tercihim olur.
ya tabiki benim yaptigim da ergence olabilir her turlu elestiriye acigim fakat zaten ortak arkadaslar vasitasiyla aldatilma surecimi ve bu konuda hassas oldugumu da bilen bir sahisti. bastan konusmustuk hu konulari, zaten gecmiste eski sevgili sayisi 1 oldugundan, bu durumda ona guvenmem gerektiginden asla hicbir sekilde bu insanla gorusmediginden bahsediyordu. eskiler mevzunu kapatip, asla gorusmeyecegini soyledikten sonra ben bu sosyal medyasindaki kizlari gordum ve bu hos olmadi. sonrasinda ondan hoslanan kizlarla sosyal medyadan gorusup reddetmek icin uzuuuun uzuuun cabaladigini, bu sekilde hallemedigi icin yuzyuze gorusmesi gerektigini soyleyen de ayni insan. bu surecte benim bunlardan haberim yok. en sonunda yuzyuze gorusmesi gerektigini soylediginde haberim oluyor. tabiki bunu bile biraz anlayisla karsilayabilirdim ta ki benim aramizda hicbisey gecmesi mumkun olmayan erkek arkadasimla buluscagimi soyledigimde olay cikarip baslamadan bitsin demeseydi. velhasil eski sevgili mevzulari bence net gereksizdir. ben hayatimda tutmam. karsimdaki insandan da bunu beklerim. yapamiycaksa saklamak yerine bastan soylemeliydi. cifte standart esitsizlik olayina girmiyorum bile...Valla ben 37 yaşında kadınım, medeniyetle selamlaştığım eski sevgililerimle aramdaki sosyal medya takipleşlme ilişkisinin ergence olduğunu düşünmüyorum :) ergence olan sanki biraz sizin tavrınız olmuş gibi ama neyseZaten başka mevzular da varmış bitmiş gitmiş ben sadece merak etmiştim ve tam da tahmin ettiğim gibi, biraz stalk biraz üstünde kafa yormayla siz kaynaklı ortaya çıkmış konu
Asıl mevzuya geleyim yalnızlık.. Yani şunu belirtmeliyim ki bence yalnız olmamak adına ilişkiler yaşarsanız asıl hatayı orda yapar gerçek yalnızlığa orda düşersiniz.. Aşk evliliği şart değil belki ama kesinlikle ve kesinlikle sevgi veya ciddi bi beğeni hayranlık falan olmadan hayatınıza birini almayın sevgili anlamında dahi.. İlk eşimden boşandığımda amaan boşver zaten evlenip napcaksın falan diyebilirdim (29 yaşımda evlenip 30 yaşında boşanan biriyken), ama şimdi (34 yaşında ruh eşiyle evlenmiş biri olarak) doğru insanı bulursan evlilik yaşanması gereken bi sosyal hede diyebilirim.. Fakat kesinlikle aranarak bulunacak bişey değil kader kısmet.. Herkes evlenecek diye de bi kural yok, tek başına da gayet mutlu olan insanlar tanıyorum. Odak noktası evlilik veya ciddi ilişki olan ne kadar insan tanıdıysam da hepsi ya yalnız ve mutsuz, ya da yanlış insanla birlikte ve mutsuz. O yüzden bu konuyu yaşamınız odağından uzaklaştırmanızı öneriyorum.. Su akar yolunu bulur.. Sevgiler
Maalesef benim yaşadığım yerde baskı var. Teyzeler camda beklerler kim gelip gidiyor diyeben eşimle evlenmeden önce 2 yıl birlikte yaşadım.. Ve yaşayabildiğimizi görünce evlenmeyi kabul ettimEski eşimle 9 yıl sevgili nişanlı olup (sürekliliği 1 yılı aşmayan,dönem dönem birlikte de yaşadığımız zamanlar da olmasına rağmen) evlendikten aynı eve tamamen girdikten 2 ay sonra boşanmaya karar vermiş olmamın yoğurdu üfleyerek yemek gerektiğini bana öğretmiş olması da bunda büyük etken.. Ayrıca 10 yıl birlikte yaşayan 10 yıl sonra aynı eve gelinlikle giren çift arkadaşım var benim.. Türkiyede mümkün değil falan değil yani Büyük şehirlerde öyle bi baskı olduğunu düşünmüyorum.
bu ulkede zor is canim. hele cocuk mocuk mevzulari ooovBen de 29 yaşındayım. Aslında evlenmek istemiyorum ama hayatımda biri olsun istiyorum tabii ki. Bir deftere imza atmadan hür bir şekilde yaşamak istiyorum. Maalesef Türkiye'de bu mümkün olmuyor. Bir kadın ve erkek evli olmayıp aynı evde yaşadığı zaman namusa kadar dil uzatma cüreti gösteriyorlar. Şayet bir gün o levele ulaşırsak evlenmeden aynı evde yaşamak tercihim olur.
cok mantikli. bence cocuk olayi evlenmenin oyunu arttirir. hadi yapalimmBir kadın neden bir erkeğin kahrını çekmek ister " diye bir anket baslatsak cevaplar ne olur acaba ? :)
33 yaşındayım, resmen okuyunca çöktüm :))))
halbu ki hiç etkilenmem
ay ben napayım şimdi
yok yahu :))) hepsi mübala bendeki, takıldım sadece sanaprofiline baktim da cok aktifsin sen. tam olmak istedigim ama usendigim gibibence senin olasiligin yuksek hic bosuna moral bozma :)
hee ben de zaten kelin merhemi olsa durumundaydim :) yaa ne guzel bir kafa yapisi. halinden memnunsan en guzeli. neler yapiyosun senden ornek alabilirim :)yok yahu :))) hepsi mübala bendeki, takıldım sadece sana
evlenmemek benim tercihim
görmüşsün sende, benim mizacıma göre bir adam bulmak zor, kısıtlanamam ben, bir kutuya kapatılamam
Bana kalirsa erkekler cok anac yemek yapip surekli evi, cocuklari icin didinen kadinlarida sevmiyor. Daha dogrusu hayalindeki kadin degilde annesi olarak goruyor. Yada mesela sirti terleyince annesi gibi atletini degistirip yemegini yediyediren vs. Evet ilk basta bu ilgi alaka hoşlarina gitse de sonrasinda daha feminen ve daha ben merkezci, daha erkekten fazla şey bekleyen sorumluluk yukleyen kadinlari tercih ediyorlar. Sizinki biraz istisna bence tercih meselesi diyelim ya da.
merhaba hanimlar. oncelikle anlatacagim seyler belki kiminize dert gelmeyebilir ama iste uzun zamandir icimde birikti. hem insan buraya yazinca da rahatliyor :)
yalnizlik benim derdim. devlette fena sayilmayan bir statude isim var. ailem hep destek sagolsunlar. ailemden ayri bir sehirde hayatimi surduruyorum. bu yas oldu ne evlilik ne bisey :/ suan tanisma asamasinda oldugum biri bile yok. bu yaz ortak arkadaslar sayesinde biriyle tanistim. basta istemedim. sonra hemen kestirip atmiyim en azindan taniyim dedim. 35 yasinda bir adamda olmasini pek ummadigim seylerin oldugunun farkina vardim bu adamda ( bu yasta eski "takildiklariyla" sosyal medya iletisimi nedir ya) baska birisi tarafindan sacma sapan aldatilmamdan oturu ben bu ise normalden biraz fazla takilmistim. bu insanlari hayatindan cikarmasinin daha saglikli olacagina dair uyarilarima kulak asmadi falan neysee bu insanla 1 2 ay once muhabbeti kestik. cok sorun cikariyo oldum cunku. gecen hafta tekrar onun oldugu sehire gitmem gerekti. ayni ortamda ortak arkadaslar olunca gorustuk. eski konular hic acilmadi ama hala ilgisi vardi belliydi. sonrasinda ben kendi sehrime gelince ne ses ne seda. velhasil bugun dusundum dedim yeter boyle nereye kadar. bu insan iyi, kibar, hos sohbet, ilgi ceken, nazik, hemen hemen ayni zevklere sahip oldugumuz, kariyerli bir adam olabilir (ay ne ovdum adami ) ama geldigimden beri ben yaziyorum onda tik yok, olmuyor demek ki. yine gol degil
oyle iste bir melankoligim bu ara. artik kimse olmayacak gibi garip ve sacma bir psikolojideyim. kendimi doktoraya ve kedilerime verdim. normalde gorseniz guclu bir durusa sahip, emaaaan ya evlilik de neymis peeh diyen bir tipken bu ara yalnizligima takildim. ben de isterdim kocamla dertlerimi anlatayim, kaynanama falan sayayim ama tey tey teyben daha evlilik teklifine evet deme level'ina bile gelemedim
olur dimi olsun cunku lutfen
haftaya benim de yaş 31..
evliyim 1 çocuğum var.
keşke evlenmeseydim felan demiyorum ama keşke daha çok gezseydim diyorum. şimdi de sağlam geziyorum ama istediğim kadar değil.
çalışıyorsun, paran var gezsene dünyayı..
yalnızlık dediğin insanın kendi kendisine kurmasından başka bir şey değil. hep pembe dizilerin doldurması, hep kocişli salak salak kadınların gösterişi yüzünden ah evlenemedim kafasına giriliyor bir saatten sonra.
beni dinle hemen bir uçak bileti al koptur git bir yerlere..
canim ne guzel yazmissin. ben de diyordum ki 30larin basinda evlenirim ama bir aday adayim bile olmayinca acaba nasibim yok mu ki demeye basladimBence taktığın şey tamamen dertsiz olman
Ben de 30 umda evlendim valla iyiki de geç evlenmişim yani, erken evlilik pişmanlıktır, bunu ciddi söylüyorum, ne kadar mutlu olursan ol insanın yirmili yaşlarda yaşaması gerekenler vardır, bu bunları yaşamadan evlenince hep içlerde uhteler kalıyor falan. Merak etme nasibinin yazıldığı gün sana kendi gelecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?