Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

yazdıklarınızı okumadan yazıyorum kusura bakmayın çünkü hemen çıkıcam..bugün bizim ewlilik yıldönümümüz unuttum size söylemeyi bu sene ben bişey yapmıyorum valla giyindim süslendim oturuyorumkocacımn çiçeği geldi kendiside gelmek üzereymiş,birazda o yapsın bakalım sonrasında ne var..

oofff karnım aç zaten valla deniyecem bi ara bunu hem kolay hem de lezzetli gibi canım teşekkürler

tatlım bu hiç birşey yapamamanın çaresi gene kendimizde.. ben de şikayet ediyorum böyle olduğu zamanlarda ama yaptıkça insanın içi açılıyor hafifliyor, hafifledikçe de daha çok yapasın geliyor.

bunu her konuda aynı şekilde uygulamak gerekiyor dışarı çıkmak, sosyal ilişkiler, bakımlı olmak, cinsellik, kitap okumak, ders çalışmak ya da hobilerinle uğraşmak vs.hepsinde geçerli bu kural..

yani BENZER BENZERİ ÇEKER PRENSİBİ bu.. nasıl yaşıyorsan o sana yapışıyor bir süre sonra.. kurtulmak zor geliyor.. ama zorlayarak bir süre devam ettiğinde bir bakıyorsun ki istediğin şey alışkanlık olmuş..

eskiler alışkanlıklar 40 günde kazanılır derlermiş (iyisi de kötüsü de) ve bilimsel olarak da bu kanıtlanmış ama 21 gün diyor davranış bilimciler.. bir konuda 21 gün kendimizi zorlayarak yaparsak eğer, sonrasında bir bakıyoruz ki kendiliğinden yapıyoruz farketmeden.. otomatiğe bağlanmış alışkanlık olmuş..

aynı şekilde kötü alışkanlıklardan kurtulmak konusunda da uygulanıyor bu kural.. sigara gibi..

ben bilerek denemedim ama şunların hepsi başıma geldi : (bir süre yaptığımda ya da yapmadığımda )

kendimize bakmadığımız zamanlarda içimizden aynaya bakmak bile gelmez,
ama bakımlı olduğumuz zamanlarda gelir gider bakarız aynaya ay ne güzelim deriz :)

ev kirliyken ya da dağınıkken yapmak istemeyiz istemedikçe daha da beter olur.. daha da zor gelir..
:18:
içimizden gelmez, sanki dünya yansa kıpırdayamayacakmışız gibi bi ağırlık çökerr

ama ev temizken gelir gider düzeltiriz, içimiz açılır eve baktıkça temiz temiz zevk duyarız..
ve sonrasında yapmak kolay gelir..

ya da kitap uzun süre okumazsak okuyamayız bir süre.. elimize alır 1-2 sayfa okumaya çalışır bırakırız..
ama 1-2 kitap bitirince okumadan duramadığımızı farkederiz..

ya da dışarı uzun süre çıkmazsak evden çıkasımız gelmez.. herkes öldün mü kızım diye aramaya başlar,:102:
eve kapattın gene kendini diye annemiz kızmaya başlar..ama 3-5 gün çık gez, hergün çıkmak gezmek istersin..:118:

böyle sayısız örnek var.anladınız işte :))

ama şu da var ki bize burda ne deseler, ne yapsalar aslında olay kendi irademizde bitiyor..

zaten bu sevinç bi kendiini titiz sanıyoo hıh
canın çıktı seninde kolayladınmı?kabası bittimi?
bak aklın yolu birrr iş iş giysisiyle yapılır dimi sessa

çok sağol tatlımmm sorduğun için
canım ben zaten izmirden gelir gelmez 2 günde bütün kaba temizliğini evin bitirmiş ve tükenmiştim..
o akşam inceye başladım ama salonu bitirebildim.. ertesi gün de anlattım ya kociş beni zorla dışarı çıkardı kızdı..
gece 2 de geldik eve..
dün de gece 10 a kadar iş yerindeydim çalıştım.. o saatten sonra ancak yemek hazırladım yedik. biraz ütü yaptım yattık yani benim işler öylece kaldı anlayacağın..
pazar gününe inşallah.. iş yerindeyim geç dönüyoruz çünkü hep :44:
sen neler yaptın kolaylayabildin mi erenaycım.. ahh keşke ben de evimde olsammm

ah canım seni benden iyi kimse anlamazseninki gene iyi en azından çocuk yapıyor..ben 3 yıla yakın çocuk istememe rağmen eşim istemedi.. biz 5 yıl korunduk bunun son 2-3 yılında ben istiyordum o istemiyordu..neler çektiğimi bir allah bilir.. şimdi çok pişman "zamanı geri alsak evlenir evlenmez çocuk yapardık di mi??" dedim geçen gün.:26: "kessssinlikle ilk işşş. hemeennn" diyor.. ama şimdi de olmuyor iş işten geçti şimdi de çok istiyor yani sorsan istiyor ama dediğin gibi durduk yere söylemiyor. ille ben söyleticem... istiyor hem de çookkk istiyor artık buna eminim.. ama sanırım bizi üzmemek için konusunu açmıyorlar tatlım.. zaten her ay hüngür hüngür ağlıyoruz. neden konusunu açıp bizi yine ağlatsınlar ki?? erkek mantığıyla düşün tatlım.. onlar bizim gibi değil..
seni üzmemek için açmıyordur konusunu.. buna emin olabilirsin

ohhhhh sefam olsun o zaman yap şekerim kaç yıldır hasretsin yapıcan tabi bol bol keyfini çıkar evinin valla
ben de sobalı evdeydim eskiden donardım hep kat kat hatta battaniyelerle gezerdim kışın.. kaloriferli eve çıkar çıkmaz yaz kış donla gezicem derdim
bi kaç kez yaptım ama sonrasında deli mi yim ben bu halim ne dedim bi an jeton düştü :103: şimdi mini elbiseler şortlar falan öyle takılıyorum.. ama saten falan değil penye giyiyiorum rahat rahat valla bütün kurtlarını dökene kadar yap derim

kirli kıyafet soruna gelince de başakcım;
eşim işyerimizin atölye işlerine de yardım ediyor.. sana bir gün kotlarının hatta gömleklerinin fotolarını çekip göndereyim nasıl kirlenir bir kıyafet o kadar kendi gözlerinle gör

bir de bunun dışında mesela pikniğe gidersin yerlere oturursun toz toprak olur hele açık renkse mahvolur.. piknikte mangal, balkonda barbekü yaparsın is olur yağ olur,
eşin maç yapar gelir çimlerde çamurlarda mahvolur, bunlar leke dışındaki çok kirli olarak ilk aklıma gelenler:26:

bunların dışında yemekten, meyveden, sigaradan, içeceklerden, mürekkepten, tozdan, kandan daha binlerce şeyden lekeler oluşur..
bütün lekeler yağ lekesi değil ki pril sık üstüne at
:26:
sonra benim eskiden çalıştığım yerde alt katta depo gibi bir yer vardı sadece orda sigara içebiliyorduk e çay sigara muhabbet yapıyoruz kalabalığız.. ordaki beton kaldırım gibi yerlere oturuyorduk..
kalorifer kazanı da orda bazen tüter.. hergün kıyafetlerim kosla katkısı ile yıkanırdı ordayken (3 yıl)

daha şimdi aklıma gelmeyen milyon şey var.. mesela sizin de gömlekmiydi bilmiyorum..biz okulda orta - lise beyaz gömlek giyerdik.. o okul sıraları kollarımızı kapkara yapardı hergün..
zavallı annecim 3 çocuk

heleki çocukların ve ergenlerin kıyafetlerinin nasıl çok aşırı kirleneceği konusuna hiç girmeme gerek yok, onlar bu konuda çoooookkk yaratıcıdır

sen de yakında anne olucaksın ..kendini her türlü çooooookkk kirli ya da lekeli kıyafetlere hazırla tatlım..

BURDAN AKLIMA GELMİŞKEN :)
KIZLAR;

anne değilim ama çocuk gelişimi ile ilgili okur ve hep öğrenmeye çalışırım elimden geldiğince..
size temizlikle ilgili önemli bir tavsiye;

sakın sakın çocuğum aman üstünü kirletmesin diye eline kaşık vermemezlik etmeyin..
daha mamaya yeni geçtiğiniz zamanlarda bile küçüklükten koyun önüne mamasını verin bebek kaşığını.:131:.
bi yandan siz yedirin, bir yandan da o yemeye çalışsın bızdık.. önlük takın, yerlere eski çarşaf serin gerekirse..
bırakın batırsın üstünü başını.. hem onu, hem kıyafetlerini yıkayıverirsiniz nolucak.. ondan kıymetli mi?

bunu yapan arkadaşlarımın çocukları erkenden kendi başına çatal bıçakla yemesine kadar öğrendiler..
aman kirlenmesin diye çocuğun kendi yemesine izin vermeyen annelerin çocukları şimdi 3 yaşında
hala kendi yiyemiyor annesi yediriyor bebek gibi

sonra aynı şekilde parkta sokakta oynasın yerlerde, resim yaparken batırsın üstünü..
başka türlü çocuk kirlenmeden nasıl öğrenecek herşeyi.. yaratıcılığı ya da becerileri nasıl gelişecek di mi?:98:

bir yandan temizlik eğitimini verirsiniz onlar da ayrı konu ama;
çamaşır yıkamaya üşendiğinden çocuğa hiç birşey yaptırmayan izin vermeyen annelere çok kızıyorum..

zaten dikkat edin aşırı titiz ve pimpirikli ve korumacı annelerin çocukları daha güvensiz, çekingen
ve daha çok hasta oluyorlar.. rahat annelerin çocukları da tam tersi oluyor :)

bir de çocukların en güzel oyuncağı en geliştiricisi toprakmış bunu biliyor muydunuz kızlar? :)

bizim istanbuldan arkadaş karı koca doktor çocukları oldu (ikiz) doğayla iç içe olsunlar,
toprakla oynayarak büyüsünler diye küçük bir ilin sayfiye yerinden (köy gibi) ev aldılar ve tayin istediler
şimdi orada yaşıyorlar.. sadece çocuklar için..:119:

beklesin annem,zamanını beklesin,daha var çünkü
gelirse de memnun oluruz da gerçi
ben olsam sol tarafı dinlemek isterdim ama eninde sonunda sağ tarafın dediği oluyo
ayyyyyyyyyyyyyyy sıkma olsada yesekkkkk ne güzel kayınannen maşallahhhh
bana da gönderin sıkmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kız doğum ne zaman daha belli deeelmiii:26::26::26:

sezeryan olsa,en geç haftaya salı ama normal düşünen ben için daha belli değil canım

slmm kızlar kımse yokmu

benimmm dişim cok agrıyoo reglım olmadan dokrtra gitsem bişi olurmu kı:26::26:

bide perdeler icin kola mı ner varmıs kullann varmı kızlarr yada kosla tülll ne iyi gelır bilen varmı

hahayt kızzz başakkk yaparr demeyin öleee baksanıza boğazından geçmioo yemek 12 den sonra kahvaltı yapıooo bebişi olsun beraber yerler ahuahuuu başakçım annem kilo alıcam die yapıosan aç kalarak form korunmaz erken yat erken kalkkk çocuk içinde yararı olur + bebeğin beslenmesii şartt kendini düşünmüosan onu düşün kendini şartla annem olurmu bak az kaldıVİRÜS
tilotlu kadın die kalıcak zaten adııı ne kızım bizde tilotl yatıoz bazen ama napalım ya gece bişi olsa napçezzzzz deliii

çoooookkkkk harika karılarık bizzzzz
ivet en çokta bennnn

gızz o nerden bilsin hem tecrübesiz hem beceriksiz
gaynanası yapmış buda yemişşş ne bilsin nerden anlasın karı
tilot sefasında zaatiiiii
anca burda LAF SAYDIRSIN BİZE ONU İİİ BECERİOO HAHAYTTT

allah iilik sağlık güç versin canımmmm he o şeytanın bacağını bende kırıom dahada kırasım var ama işteeee nasıl etçez bilmiom
allam yaaa bu karuuu mannakk senin sağın solunda rahat duırmuomu senin gibi çenelilermişşş kalbinin sesini diyneee

erenay itiraf ediyorum güldüm bu kez... ama sen iyi kız ol ve sağ tarafına uy ha yok eğer yarına erteler yarın yaparım nasılsa diyorsan sen bilirsinnn

canım evlilik yıdönümünüz kutlu olsun nice mutlu senelere bol bebişle inşallah

ala ala nerde bunlar yaa bende gidiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…