yaşın küçük diyorlar ama evlenmek istiyorum.

Bak tatlım can sıkıntısından evlenilmez..evliligi evcilik sanma. .ciddi sorumlulukları olan zor birseydir evlilik..
Şimdiki gibi canım cicimlerle gecmeyecek hep..
Yarın birgun bebegin de olunca daha da zor olacak ve evde sus bebeği gibi oturmayı cokkk özleyeceksin

Ailenden uzaklaşmak için evlenmek istemen ne kadar saçma. Ailenden uzaklaşmak mı istiyorsun o zaman şehir dışında üniye gitmek için aileni ikna etmeye çalış. Burada kaç tane konu var ailemin istemediği biriyle evlendim mutlu değilim boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok diye. Biraz mantık lütfen.

26 yaşında evlendim üniversite hayatını da yaşadım gezdim tozdum para da harcadım çok şükür güzel bir mesleğim var ayaklarım üzerinde durabiliyorum ama kesinlikle erken (özellikle 20 yaşın altında) evlenmezdim ha şimdi mutlu değil miyim? Gayet mutluyum iyi ki evlenmişim diyorum ama erken evlenseydim yaşamam gerek şeyleri yaşamadan olgunlaşmadan evlenecektim belki bu kadar mantıklı davranamayacaktım...

Benim çok fırsatım oldu evlenmek için senelerce görüştüğüm kişi ısrar etti evlenlelim diye hatta onun da yaşı büyüktü benden ama çok şükür ki onunla evlenmedim çünkü Rabbim daha iyi bir eş nasip etti :) aileni dinle bence okumasan da birseyler yap kurslara git birseyler öğren çocuk yetiştireceksin hayatını yaşa! Çünkü çocuğun olunca bu günler bir daha gelmeyecek yarın birgün meslek sahibi okumuş kişileri görüp de vah tüh dememek için bizi dinle derim....

Gençsin belki heyecanlısın ama tecrübeli insanlara güven

Şuan sana söylenenler vız gelir trız gider bence. Kafana koymuşsun belli ki.
Yinede söylim: inan küçük yaşta evlenmek hiç de iyi değil doya doya gençliğini yaşa (abla tavsiyesi).

Ay ne güldüm yaaa çok doğru liseye giden çocuklarıyla hareketler aynı oluyor o kişilerde

18 yaşındasın ve kimse senin evlenmene mani olamaz. İstiyorsan bence de evlen. Okumak, meslek sahibi olmak istemiyorsan olma. Seni kimse tutamaz. 32 yaşında evli, bir kız evlada ve mesleğe sahip bir ablan olarak senden tek bir şey rica ediyorum. Lütfen yalnızca 1 hafta evin tüm işlerini sen yap. Temizlik, bulaşık, ütü, yemek, misafir ağırlama vb. Sonra annen ve babanın evdeki ilişkilerini gözlemle. Birbirlerine günde kaç güzel söz söylediler, kaç kere yan yana oturup sarıldılar, hatta kaç kere göz göze gelebildiler vb? Annene hayatındaki "iyi ki" ve "keşke"lerini sor. Annen çalışmıyorsa evdeki para düzenini, para kontrolü ve kemer sıkma politikalarını öğren ondan. Neleri sormadan kafasına göre alabildiğini, nelerden vazgeçip mahrum kaldığını sor. Kayınvalide, görümce, kayınpeder ve diğer ilişkilerin nasıl yürütüldüğünü öğren. Evliliğe dair aklına hangi soru gelirse sor mutlaka. Evleneceksen de ne yaşayabileceğinden haberin olsun.

Eğer ki evliliğin tüm gün şehvet, romantizm ve ihtiras üçlüsünden ibaret olduğunu düşünüyorsan sana şunu söyleyim; eşin sana duraksayarak baktığında, sen romantik bir cümle bekliyorken onun yapacağı en iyi ihtimalle fosur fosur osurmak olacaktır. Daha kötülerini yazmıyorum bile. Yaşayacağın kötü bir şey varsa bunları erteleyemezsin. Ama meslek sahibi, aklı başında, ailesi arkasında güçlü bir kadının yaşayacağı tüm güzellikleri kaçırmak üzeresin. Hakkında en hayırlısını ve en güzelini diliyorum.

Gecen sene tanistigim bir komsum vardi. Ayni yasta olmamiza ragmen ben yeni evli iken o coktan coluga cocuga karismisti. Ben kelebek gbi ucarken o coktan hayatindan bezmisti. Ben okudum meslek sahibi oldum ideallerim vardi kucuk evlenmek istemedim. O ise senin gibi 18inde evlenmek istemis (cunku bu tip insanlar icin evlenmek koyde kariyer yapmak demek hele bi de esi memursa). Cunku dusunceleri o kadar sigdi ki hayalleri de bir o kadar kucuk. Benim kendi ayaklarimin uzerinde durdugumu gordukce pismanliklari ortaya cikiyordu surekli. Ama bunu caktirmamak icin bigun bana ben sinif ogretmenligini kazandim da gitmedim dedi:))) Nedense bu modeller de hep sinif ogretmenligini kazanirlar:)) baska bolum yoktur cunku:))yalanlari bile dardir:)) bu duruma dusme tatlim.

Canım daha genceciksin ve lütfen uniyi kazanamam diye düşünme kazananlarin senden bi fazlası yok sadece çalışıyorlar ne yap et kendin sevdiğin bi şeyi bul ve bunu yap çok iyi kurslara gidebilirsin

Daha kaç yaşındasın okumam evlenmek istiyorum diyorsun. Biraz daha mantıklı düşünmeye çalışırsan ailenin son derece haklı olduğunu göreceksin.
Ayrıca evlilik senin sandığın gibi bir tek eşin olacak kişiyle yapılmıyor. Bunun anası babası kardeşleri akrabaları olacak. Şimdi böyle rahat konuşuyorsun ama bence sen evlen gel öyle konuşalım bu konuyu seninle.
Sen evliliği okumaktan üniversite kazanmaktan daha kolay sanıyorsun ama senin düşündüğünün tam tersi üniversite kazanmak çok daha kolay. Yaz bunu aklının bir köşesine

Hakkında hayırlısı..Pişman olacağın bir karar vermezsin umarim. Ben 29 yaşına girecegim halen evlilikten korkuyorum.. Doğru insan ,dogru zaman... Sende ki büyük cesaret.. Neden zamanını beklemiyorsun? Üniversite ortamına bir gir.. Evlilik kalıyor mu aklında.. Çok şeyi kaçırıyorsun haberin olsun..Yasin daha 18 ve hiçbirşeye geç kalmadın.Yeni başlıyor hayat..Çalış ve oku..

Cok fevri karar veriyosun bence. Bu gunlerini cok ararsn. On sekiz yas evlilik icin cok erken.

anneciğine söyle 1ay elini hiçbişeye sürmedin.
alışveriş temizlik yemek ütü herşeyi sen yap.

spnra gel buraya yaz evlenmek istediğini

Hehehe.

Ygsye kazirlaniyorum. Suan camima tas atan olsa kacacagim

Vallahi var ya boyle fanteziler, buhranlar. Yilin tespiti diyor alkisliyorum sizi

kendi ayakları üzerinde duramayan biri olduğun için henüz evlenmemelisin.
sana bir örnek vereyim hemen; bir tanıdık 31 yaşında evlendi. hem de nice talibini reddederek, seçici davranarak.
işi gücü yoktu bu kızın. evlendi biriyle. evlendikten 1,5 yıl sonra kocası borçları yüzünden bunalıma girip intihar etti.
şimdi evine haciz gelmiş. baba evine 3 aylık bebeğiyle geri döndü bu kadın.
eşin olacak insanın parasının pulunun, sağlığının, iyiliğinin,hayatının bir garantisi yok yani.
ne demeye düşüncesiz bi şekilde evleniyorsun? saçma sapan bir fikir. Allah ailene sabır versin.

Şurada ne üniversite öğrencileri gördük imladan bihaber.
Niye kazanamadınız kuzum? Okumaya hevessiz biri için, cümleler çok düzgün, yazım muazzam. :)
Olmamış, başarısız bir "trolleme" denemesi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…