- 14 Şubat 2017
- 964
- 958
- 103
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Belki de çocuğun hayali hiç kardeşinin olmamasıydı nerden bilebiliriz?çocuğun da hayali miydi acaba? bence arada 3 4 yaş olmalı tam onun ilgi beklediği zamanlar tüm aile yeni bebeğe eğilecek hep gölgesinde kalacak. genelde öyle oluyo denge kuranı pek görmedim ben.
Dönüşü olmadığını biliyorum benim gibi yaş aralıgı yakın çocukları olan annelerin yaşadıklarını merak ettiğim için konu açtım. TeşekkürlerArtik geri donusu olmayan bir konuda ne diyebiliriz ki? İstemis yapmissiniz Allah mesut etsin yani. Ben boyle buyuyen bir cocuk olmak istemezdim acikcasi.
Oğlum 6 yaşında. Tek çocuk olarak kaldı.Belki de çocuğun hayali hiç kardeşinin olmamasıydı nerden bilebiliriz?
Dönüşü olmadığını biliyorum benim gibi yaş aralıgı yakın çocukları olan annelerin yaşadıklarını merak ettiğim için konu açtım. Teşekkürler
Eşim çok istiyor hem de uzun zamandır ama yoğun çalışıyor.eşimin yapacağı güzellik şu bana yardım eden bir abla ayarlayacak. Ayrıca ailelerimizle aynı şehirde yasıyoruzBiri 4 biri 1 yaşında kolay diyemem.. destek vereniniz varsa eşiniz de hazırsa macera başlasın
Benim de peşpeşe olmasını isteme sebebim bu yaş farkı arttıkça ilgi alanları değişiyor iki çocuğa yetmek daha zorlaşıyor. İlk çocuk tek olmaya alıştığı için çok büyük de olsa kardeşi kabullenemiyor zaten paylaşacakları ortak şey de pek olmuyor. Çok haklısınız ikiz üçüz doğanlar doğuştan şanssız olmaları gerekir bu düşünceyleŞuan hamilelik piskolojisiyle böyle düşünüyorsun canim. İllaki zorluklari olacak benimde şuan birisi bir yaşında diğer oğlum dört yaşında yaş aralıkları biraz daha fazla ve ben seninkiler kadar olsun isterdim açıkçası. Çünkü yaş farklı arttıkça ilk çocuk tek başına büyüdüğü için sonradan zor kabulleniyor sen şimdi bebek zaten doğduğunda daha çok uyuyacak falan ikisiylede ilgilenirsin. Babası biraz küçüğü tutar sen buyukle oynarsın yada tam tersi derken kızın kardeşiyle bı ortama adapte olcak. Hiç haksızlık gibi düşünme o zaman ikiz üçüz olanlar napsin hiç tek buyuyemiyolar bu haksızlık mı alakası yok.. böyle yaşamak istemezdim diyenler olmuş çok komigime gitti şahsen.
Herkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..
Çok detaycıyımdır çoğu şeyi kafamda planladım. İnşallah hayata geçirmek de mümkün olur. Dediğiniz gibi küçüğün uyku saatlerinde kızımla ilgilenmek istediğini yapmak gibi düşüncelerim var. Bakalım zaman ne gösterecekÇocuklarımın arasında 2 buçuk yaş var.
Haksızlık edeceğiimizi, ettiğimizi hiç düşünmedim diyebilirim.
Eşlerin birbirine destek olması çok önemli tabi burada. Dönüşümlü olarak çocuklarla ilgilendik, büyük olan kızımla kardeşinden ayrı vakitler geçirmeye çalıştım hep. Şuan 5 yaşında kardeşinin öğlen uyku vakti yaklaşık bir buçuk 2 saat bizim anne kız saatimiz oluyor. Ne yapmak, neyle oynamak istiyorsa onu yapıyoruz.
Babasıyla ayrıca vakit geçiriyor evde ve dışarıda.
İkisiyle beraber yaptıklarımiz ayrı.
Küçük kardeş büyüğün oyunlarını bozabiliyor ara ara, büyüdükçe kavgaları da oluyor ama bunlar yaş aralıkları fazla olsa da olacak şeyler zaten.
Anne baba için yorucu oluyor mu derseniz evet oluyor onu göze alıp ikinci çocuğu istemişsinizdir sizde muhtemelen. Bir şekilde dengeyi de sağlarsınız.
Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?