- 14 Şubat 2017
- 964
- 958
- 103
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Ne güzel bir yorum içimi rahatlattınızilk oglum 2 yasinda ikinci ise 1 yasinda. Inanin bana buyuk olan hicbir zaman icin keske kardesim olmasaydi demeyecek. Onlari birlikte oynarken gormek okadar guzelki. Buyuk oglum sabah uyandiginda ilk kardesini soruyor. Odasina gidiyor. Kucukte ayni sekil yatagindan indirdigimde abisinin odasina gidiyor. Buyugu okuldan almaya gittigmde kardesini soruyor. Ananeye gidecegi zaman kardesini soruyor. Cocuklar cocuklarla oynamayi sever anne ve babayla biryere kadartek cocuklu arkadaslarim benim cocuklari gorunce cok imreniyorlar ama 2 cocuk bakmak zor iste. Ben daha yeni yeni rahatladim bir duzene girdim. Yeterince ilgi veremem diye dusunmeyin goreceksiniz herseye ve herkese yeteceksiniz
Benim çocuğum yok. Olursa da tek olacak inşallah.İkinci çocuğu hiç düşünmüyorum. O yüzden yaş aralığı hakkında fikir belirtmem gereksiz.Herkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..
Öncesinde de buradaki arkadaşlardan fikir almak amaçlı konu açmıştım hatta buntarz olan konuların çoğunu okudum. Tabi ki tek bir doğru yok herkesin imkanına göre vereceği karar. Ben daha çok bu durumdaki annelerin yorumlarını merak ettim. TeşekkürlerBenim çocuğum yok. Olursa da tek olacak inşallah. O yüzden yaş aralığı hakkında fikir belirtmem gereksiz.
Buraya hamile kalmadan konu açsaydınız belki faydalı olurdu. Ama şu an olmuş bitmiş.
2. çocuğunuz doğacak yani..
O yüzden iyiye odaklayın iyi olsun..
2 yaş civarı en mantıklısı yaş farkı olarak bence..benim çevremde gördüğüm Almanların da çocuklarının arası hep 2 yaş, ay bile şaşmıyor..2 yaş itibariyle bireysellik bilinci kazandığı ve başka bir(kardeş)ini kabullenmesi çok sıkıntılı olduğu için bu şekilde ayarladıklarını olumuştum..bilimsel açıklaması da var bunun.Oglum 22 aylikti kardesi dogdugunda. Ne kiskanclik yasadi nede kardes geldi diye strese girdi. Biz bastan güvenli baglanmaya önem verdik. Kardesi geldigindede onu ayri tutmadik. Su anda ikisini bir görseniz cok güzeller masallah. Ikisi birbirine cok bagli. Dogumdan sonra dengeyi iyi kurabilseniz (bunda esiminde katkisi büyük) o zaman sorun olmaz. Normalde 4 yas fark öneriliyor. Bencede güzel bir yas,ama bazi sebeplerden dolayi erkene cektim. Caninizi üzmeyin. Evladiniza rakip degil kardes geliyor.Allah saglikla kucaga almayi nasip etsin
2 yaş civarı en mantıklısı yaş farkı olarak bence..benim çevremde gördüğüm Almanların da çocuklarının arası hep 2 yaş, ay bile şaşmıyor..2 yaş itibariyle bireysellik bilinci kazandığı ve başka bir(kardeş)ini kabullenmesi çok sıkıntılı olduğu için bu şekilde ayarladıklarını olumuştum..bilimsel açıklaması da var bunun.
4 yaş kardeş kıskançlığının en yoğun yaşandığı yaş diye bilinir(istisnaları vardır tabi)
Güzel güzel büyüt sen de yavrularını inşallah pamukannesi
Konu sahibi, kolaylıklar diliyorum. Yardımcınız olacaksa havada, karada yaparsınız
Anneanneyle dedeyle babanneyle buyukbabayla filan kalabalık bı aile ortamı olursa denge kuruluyor çocuk ana babaya bağlı olmuyor herkesin ilgisiyle büyüdüğü için pek anne baba saplantısı olmuyor büyük cocuktaçocuğun da hayali miydi acaba? bence arada 3 4 yaş olmalı tam onun ilgi beklediği zamanlar tüm aile yeni bebeğe eğilecek hep gölgesinde kalacak. genelde öyle oluyo denge kuranı pek görmedim ben.
En guzelını yapmışsınız.Birbirlerıne hayırlı evlat kardes olup destek olurlar ınsallahHerkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..
Kızımla oğlumun arası 22 ay. Oğlum 40 kızım 18 aylik. Şimdiden çok iyi arkadaşlar. Elbette kavga ediyorlar ama bir taraftan da mücadele etmeyi öğreniyorlar. Hayatta rabbimin nasip ettiği en güzel dileğim yaşları yakın kardeşlerdi. Hiç pişman olmadım. Çoğunlukla abinin istediği şekilde oynadık ama küçük hiç pişman değil aksine örnek alacak birisi olduğu için daha çok hoşlanıyor bana kalsa araları çok daha az olurdu birinden dolayı diğerini ihmal ettiğimi hiç düşünmedim. Bu arada ise başladım ikisi de bakıcı iledurumları da aynı. Kızım benden yemezse abisinin elinden mutlaka yer gibiHerkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..
Oğlumla kızım arasında tam 30ay var. Bende öyle düşündüm oğluma haksızlık olacakmış gibi ama bu bebek ne zaman gelirse gelsin aynı his olacak. Simdi oğlum 4bucuk yasında kızım 2yasında ama diyorum iyi ki olmuş.anneye Biraz zor olsa da ilk zamanlar ikisi ile ilgilenmek onların birlikte evde koşuşturmaları herseye değer. Şimdi süpriz 3.bebek geliyor. Kızımla arasında 27ay olacak bu bebekte de suçlu hissettim kendimi. Ama suan tek suclu hissettiğim nokta kızımı emzirmeden erken kesmek olduHerkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..
Bizimkilerin de arası 23 ay, oğlum iki yaşına girecek kızım da daha 27 günlük. İlk iki hafta her gün ağladım Allahım biz ne yaptık oğlum daha bebek, ne güzel düzenimiz vardı ben oğlumla ilgilenemiyorum dedim. Oğlum da sevgisini vurarak, tırmalayarak gösterdiği için odadan dışarı da çıkamadım bebekle. Odaya hapsoldum, hayatım bitti, oğlum da beni unutacak diye kahroldum. Şimdi yavaş yavaş odadan dışarı çıkıp kontrollü şekilde bebeği sevdiriyorum severken vurabileceği için diken üstündeyim, bebek uyurken onunla ilgileniyorum. Oyunu, banyosu, yemesi vs çok yoruluyorum ama biraz daha büyüdüklerinde her şey çok güzel olacak diyorum. Bazen ikisi aynı anda uyuyorlar dinleniyorum, ama bazen ikisi aynı anda ağlıyor o zaman yetememe hissi çok zorluyor. Evde bir destek bir yardımcı olursa çok da zor olmaz diye düşünüyorum ama koronadan dolayı yardımcı da alamıyorumHerkese iyi geceler. Öncelikle şunu belirteyim su an hamileyim. 2 yaşında bir kızım var iki hamileliğim de planlı isteyerek oldu.Allah nasip ederse yaş farkı 31 ay olacak. Ama su an içimi bi hüzün kapladı kızım çok küçük ona haksızlık ediyormuşum gibi hissettim. Yaş farkı az olan iki ya da daha fazla çocuk büyüten annelerin fikirlerine ihtiyacım var nasıl denge kurdunuz? Bu psikoloji hep böyle devam etti mi hamilelikle mi alakalı? Sanki kızımı çok üzecekmiş gibi geliyor bir kardeşinin olması. Aslında hep hayalimdi peş peşe doğurup birlikte büyütmek..
benim 4 yas var faydasi olurmu bilmiyorum ama .bazen kavga etselerde babalari yada ben tek bir tanesine kizdigimizda birbirlerini koruyorlar.Dönüşü olmadığını biliyorum benim gibi yaş aralıgı yakın çocukları olan annelerin yaşadıklarını merak ettiğim için konu açtım. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?