yaşlılarla nasıl baş ediyorsunuz?

Allah razi olsun.
Hani insan moral beklerken böyle seyler duyunca üzuluyor.
Sorsan ben öyle demedim der cikar isin icinden.
Suan kucuk teyzemde kaliyor.
Bana diyorki elalemin evinde nekadar kalicam evime gidicem diyor(bi operasyon gecirdi) teyzemde orada duyuyor

Millet kalacak yer bulamaz diyorum bazen. Bazı insanlarda kıymet bilmiyor işte. Yapacak birşey yok. Allah çokça sabır versin hepimize

Farklı renk saklama kabı alın .
Kendi yemeginizle onunkini ayırın.
Mesela onunkileri dolabin altina kendinizinkini üste koyun.
Cani cekince en azindan kendi yemeklerinin icinden yer.
Diğer kisimlara önerim yok malesef. Allah yardimciniz olsun.

Konun midemi bulandırdı.Umarım 100 yaşına kadar sana benzeyen torununla yaşamak zorunda kalırsın hemde kendi evinde

Yer silen , birşeyler pişiren ,birşeyler yapan bir nineniz olduğu için şükredin.Bir de belli bir yaşa gelince kendini köşe minderi zannetmeye başlayanlar oluyor.Haliyle işsizlikten düşüncede hastalıklar başlıyor.Ben seviyorum yaşamaktan vazgeçmeyen yaşlıları...
Benim kv daha 60 olmadı, 90 gibi davranıyor bazen..Yıkılacak yer arıyor çoğu zaman.
Gelecek beni korkutmuyor değil..Öylece durması yani korktuğum..
Çözülmeyecek birşey görmüyorum şikayetleriniz halledilebilir şeyler.

Geçengün uzaktan bi akrabası var eşimin onlara gittik
Yaşlı bi nine var gelini anlatıyor gelin dedimde 50 yaşında gelin olacak kadin nine de 80 küsür
Gelin banyodayken ışığı kapatıyormuş
Tuvaletteyken kapiyi açıp bakiyormus
Yemek yerken az ye zıkkım ye dermiş
Aşağı eltiye çöp atarmis gelinleri birbirine takarmış
Oğlundan ayrıl boşa bu karıyı dermiş yanlız sadece geline yönelik kötü nine
Akıl sağlığı iyi değilmiş o aklıma geldi duyumca gülmüştüm ama zor bişey allah yardımcınız olsun kolay degil

O yemek kaşığı olayı benim ananemde de var. Yaşlandıkça mi oluyor ne oluyor anlayamıyorum. Belki de eskiden de böyleydi. Neyse çocuk gibiler aslında ama enerjileri yok. Ama kafası boş kalmasın. Benim aklımda aslında yaşlı gündüz kreş fikri var. Mahallemizde olsa böyle bir yer ne güzel sabah bırak akşam al. Diğer yaşlı amcalar/teyzeler ile aynı tencereden kaşık kaşık yesinler.

Evde olmadığınız zamanlar mutfağı kilitleyin

Hep söylerim yaşlı ile yaşayani , ancak yaşlı ile yaşamış biri anlar.. zordur , Allah'ın bir imtihanı dir kesinlikle ... Ama inanın bir gün yitip gidiyor toprağa veriyorsun ve herşey anılarda kalıyor..
Bu yaştan sonra huyu suyu değişmeyecek , kabullenip hayatınıza devam edeceksiniz başka yapacak birşey yok malesef

Ona birşey oldugunda yokluğu seni ne derece üzerdi? Bunu düşün. O zaman zaten başa cikmaya calisacak gücü bulursun kendinde..... yaslilar cocuk gibi oluyorlar idare et ona hazirlayip verdigin 1 kap yemek gosterdigin hurmet cok sevap Allah katinda.bu arada o tencereye yedigi.kasigi daldirmasi kotu bir durum ama.cozum olarak kendine ayri bir kapta yemek ayirabilirsin.

Eşimin anneannesi geldi..
Hamileydim aşırı mide bulantım vardı ısrar kıyamet bizi çağırdı yemeeğe gittik .
Dişinin arasına bişey kaçmış ..
Takma dişlerini çıkartıp yalamaya başlamıştı hastanelik olmuştum o gece kusmaktan
Asla unutaamammm ..
Ama ufaktanda bir gülesim tutmadı değil
Yaşlı sonuçta yapabilirsiniz bu yaştan sonra ..
Ayrı eve çıkma imkânınız varsa değerlendirin bence zor olduğunu tahmin EDEBİLİYORUM .

Eşimin babaannesi geldi aklıma. Eşim babaannesiyle yaşıyodu bekarken. Mutfakta peşimden gezerdi ne yapıyorum diye incelerdi hep. Eşimle nişanlıydık o zaman hiç halim yok kıpırdamaya derdi, iki dk gözünün önünden gitsek dibimizde biterdi, takma dişlerini orta sehpaya koyardı, hatta bi gün yere düşürmüş bi anda halıda görünce nasıl korkmuştum :) Öldü gitti Allah rahmet eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…