- 27 Nisan 2015
- 405
- 149
- 53
- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Canım haklısın eminim zordur ama yaşlı insanlarda unutkanlık,alzheimer olabiliyor. rahmetli anneannemde dayıma çok çektirdi. eve gelen kadınları döverdi. ablamı güya kendi evinde başka kadınlarla uygunsuz yakalamış vb. bunları derdi ama yalancılık değil bu. Rüyaları yada kafasında olan şeyleri gerçek gibi söyleyebiliyorlar. Hava kararınca eve dönsek kötü kız oldu kızların derdi anneme. söz günümde hava erken kararıyordu mevsim itibariyle, yatıya mı geliyorlar gelsinler neler yapıcam diye beni okdr strese soktuki ne küfürler etti ama kimse kusuruna bakmadı yaşlıydı çünkü. nenen aklı başında değil sadece beraber yaşadığın için ben seni anlayamam nekadar yıprandığını vb. insan nekadar alttan alsada sinirleniyor insanız çünkü. ama belki doktora söyleseniz sakinleştirici şurup, hap vb. yazabilir.kızlar bu sefer yıllardır çözemediğim bir dert için buradayım. ben yaşlı ninem ile oturuyorum ev onun kendisi 80 küsür yaşlarında. artık ona tahamülümün kalmadığını hissediyorum. ne yapsam burnunu sokuyor yemek yapmak için hazırlık yapsam malzemeleri karıştırır kendi kafasına göre düzenleme yapar, odamdaki eşyalarımı ben evde yokken kurcalar yeri değişir kaybolur öyle fark ederim. kendime besin takviyesi alsam onları mıncıklar evde olmayacak işler yapar yerleri siler ıslak bırakır kurur bir şey olmaz der. yanlış anlaşılma olmasın ondan iş bekleyen yok her işi zaten yapıyoruz temizlik çamaşır vs sadece canı gündüz bir şey çekerse onu yapar yer ortalığı da kirletir onu temizleriz yani kendi kendine iş çıkarıyor.
yemek yapıp dolaba koysam ağzına sürdüğü kaşığı tencereye daldırır vs vs. ben artık çok doldum çok tiksiniyorum ne dediysem başa çıkamadım ve kendisi çok yalancı yaptığı şeyi gözümle görsem söylediğini kulağımla duysam inkar eder. hayır ben yapmadım der allah kuran ezan üzerine yemin eder. yaşlı diyip geçemiyorum bazı şeyleri
ben artık dayanamıyorum bana biraz akıl verin sizler nasıl baş ediyorsunuz. burada eminim ki yaşlılarla yaşayan bir sürü üye vardır. artık sinirlerim kaldırmıyor en ufak şeyde ağlar oldum.
bunu sürekli söylüyorum da insan iğrenmeden yemek yemek istiyor evde en büyük sorunum bu zaten. siz belki küçük çocuktan tiksinmezsiniz ama yaşlılar daha bir farklı örnekleri çoğaltıp herkesin midesini bulandırmak istemiyorum da en basitinden tuvalete girer asla ellerini yıkamaz büyük küçük fark etmez ve o ellerle yemeğe ekmeğe dokunur ya da kıyafetinin içinden poposunu kaşır yine ellerini yıkamadan tesbih çeker .. bunlar saygıyla alakalı şeyler değil ki. ben saygı da kusur etmiyorum zaten onu bu zor zamanlarında terk edip gitmiyorumher gün yaşlandığımı kendime hatırlatarak saygıda kusur etmezdim yaptığı şeyler çok da delirtecek türden değil benim 3 yaşındaki oğlum da yapar bunları ,yazdığım şeyden bir fikir çıkartır mısınız bilemem tabi.zira bir zamanlar kontrolsüz yaşlarınızdayken onlar sizden sıkılıp iğrenmedi
çıkamam tek başına yaşayamaz başka özel nedenler de varKadının evinden çıkabilirsin mesela ?
bu kısımda da yaşlılığın vermiş olduğu akıl noksanlığı devrede işte balık yağı içirin ceviz yedirin hergün elini yıkamasını hatırlatın çok daha muhteşem olmayacaktır ama idare edersiniz.bunu sürekli söylüyorum da insan iğrenmeden yemek yemek istiyor evde en büyük sorunum bu zaten. siz belki küçük çocuktan tiksinmezsiniz ama yaşlılar daha bir farklı örnekleri çoğaltıp herkesin midesini bulandırmak istemiyorum da en basitinden tuvalete girer asla ellerini yıkamaz büyük küçük fark etmez ve o ellerle yemeğe ekmeğe dokunur ya da kıyafetinin içinden poposunu kaşır yine ellerini yıkamadan tesbih çeker .. bunlar saygıyla alakalı şeyler değil ki. ben saygı da kusur etmiyorum zaten onu bu zor zamanlarında terk edip gitmiyorum
yer silip bırkıyor derken baya sulu gölet gibi bırakıyor. halbuki ona yer sil diyn yok kirlenince ve görünce o iş yapılıyor zaten ya da bulaşık mainası varken elinde deterjansız yıkayıp temizlerin yanına koyuyor makinaya koysa ya da bıraksa tezgahta ben işten gelip yerleştiricem zaten. dolapta temiz bulaşık yok hepsi yağlı hepsinin içinde yemek kalıntısı birbirine bulaşmaktanBen toplu taşımada baş edemiyorum daha
Yerler silinirse zaten kurumaya bırakılır, başka ne yapacaksınız ki?
Canı bir şey çekince yapması ve ortalığı kirletmesi de normal. 80 yaşında gözleri iyi görmüyordur muhtemelen.
Her şey gözünüze batar olmuş gerçekten.
Odanızın kapısını kilitleyin evden çıkarken.
Yemek yapacaksanız, tembih edin. Otur ve hiçbir şeye elini sürme diye.
Sabır ve tahammül...
yemesi içmesi yerinde zaten sağlıklı besleniyor hep aklı yemekte. her lavabodan çıktığında nine ellerini yıkasana diyorum yıkadım ya diyor halbuki su sesi hiç gelmiyor ki banyo evin ortasında başkası çeşmeyi açınca duyuluyor gayet. eskiden de pasaklıydı artık iyice tiksinti boyutuna geldi bende.bu kısımda da yaşlılığın vermiş olduğu akıl noksanlığı devrede işte balık yağı içirin ceviz yedirin hergün elini yıkamasını hatırlatın çok daha muhteşem olmayacaktır ama idare edersiniz.
Bilemedim bence canı sıkılıyordur tüm gün evde. İş arıyordur kendine yapacak.yer silip bırkıyor derken baya sulu gölet gibi bırakıyor. halbuki ona yer sil diyn yok kirlenince ve görünce o iş yapılıyor zaten ya da bulaşık mainası varken elinde deterjansız yıkayıp temizlerin yanına koyuyor makinaya koysa ya da bıraksa tezgahta ben işten gelip yerleştiricem zaten. dolapta temiz bulaşık yok hepsi yağlı hepsinin içinde yemek kalıntısı birbirine bulaşmaktan
hiç anlamıyor maalesef tembihlemeden.Bilemedim bence canı sıkılıyordur tüm gün evde. İş arıyordur kendine yapacak.
Yaşlı birine bakıyorsunuz, peşinde koşturacaksınız mecbur. Tembihleyince anlamıyor mu hiç?
Al 2 top yün, bir çift şiş. Örsün dursunhiç anlamıyor maalesef tembihlemeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?