- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Allah yardımcınız olsun çok zor , bu durumu biliyorum.Babaannem de böyleydi ve bizle 2 yıl yaşadı.Üstelik o alzaymırdı.Bakıcısı vardı evimizin üst katını onlara ayırmıştık , dubleks evdi.Ona rağmen zorlanıyorduk.Sizin söylediğiniz kadar değildi , iş yapmazdı falan ama başka türlü şeyler yapardı.Sürekli acıktığını söylerdi hatırlamadığı için alzaymırdan dolayı.Yemek yerdi on dakika sonra acıktığını söylerdi.Geceleri hiç uyumazdı.Evde dolaşırdı ve bişey olucak diye korkumuzdan biz de uyumazdık.Bazen annem bazen babam başını beklerdi.Babama hep annemi şikayet ederdi , beni evde tek bıraktı gezmeye gitti diye ki annem evden çıkmamış mesela.Çok zor , hatırlayınca bile üzülüyorum.Bir de insan hem yaşlıya hem de etrafındakilere üzülüyor.Hayatı sorguluyorsun falan.Allah yardımcınız olsun.denilene göre gençken de böyleymiş asla eleştiri kabul etmez çamura yatarmış. alzaymır konusuna gelince düzenli nörolog kontrolüne gidiyoruz doktor maşallah bir şeyi yok teyzenin diyor her seferinde o yüzden hasta ondan yapıyor diyemiyorum kendi kendimi gaza getiriyorumona iyi davranıyorum zaten ama arada sinirlerim laçka oluyor hesap soruyorum neden bunu bunu böyle yaptın ya da insanları neden dolduruşa getiriyorsun kavga çıkıyor diye dayanamıyorum ondan tavsiye istiyorum zaten orta yolu nasıl buluruz ne yapabilirim diye.
Bende anneannemle yasiyorum ayni yaslarda vve benzer seyleri yasiyorum hatta benimki her gece 2de hafi ide idc kaldin gigiyin giy diye kaldiriyor ama bunlar beni rahatsiz etmiyor aksine guluyoruz yani yasli onlar bebek gibiler Siz cocukken hepsini yaptiniz onalar bakbakti buyuttu nasilki tiksinmedi sindi bbana garip gelior neden tiksineyim yada neden etrafi kirletti die takilayimkızlar bu sefer yıllardır çözemediğim bir dert için buradayım. ben yaşlı ninem ile oturuyorum ev onun kendisi 80 küsür yaşlarında. artık ona tahamülümün kalmadığını hissediyorum. ne yapsam burnunu sokuyor yemek yapmak için hazırlık yapsam malzemeleri karıştırır kendi kafasına göre düzenleme yapar, odamdaki eşyalarımı ben evde yokken kurcalar yeri değişir kaybolur öyle fark ederim. kendime besin takviyesi alsam onları mıncıklar evde olmayacak işler yapar yerleri siler ıslak bırakır kurur bir şey olmaz der. yanlış anlaşılma olmasın ondan iş bekleyen yok her işi zaten yapıyoruz temizlik çamaşır vs sadece canı gündüz bir şey çekerse onu yapar yer ortalığı da kirletir onu temizleriz yani kendi kendine iş çıkarıyor.
yemek yapıp dolaba koysam ağzına sürdüğü kaşığı tencereye daldırır vs vs. ben artık çok doldum çok tiksiniyorum ne dediysem başa çıkamadım ve kendisi çok yalancı yaptığı şeyi gözümle görsem söylediğini kulağımla duysam inkar eder. hayır ben yapmadım der allah kuran ezan üzerine yemin eder. yaşlı diyip geçemiyorum bazı şeyleri
ben artık dayanamıyorum bana biraz akıl verin sizler nasıl baş ediyorsunuz. burada eminim ki yaşlılarla yaşayan bir sürü üye vardır. artık sinirlerim kaldırmıyor en ufak şeyde ağlar oldum.
Kv geldi aklima. Kadin 60 yaşinda. Turp gibi maşALLAH. En az 10-15 kere Kaşigi agzina sokup yemeye sokar. Tiksinirim. Salonda Peçete kopartir disini temizler, gozumun önunde yere atar. Neden yere atiyorsun dediyimde ben atmadim der. Gozumle gorduyumu hic bir sekilde kabul etmez. Aşiri yalancidir ve duydugumu da inkar eder hep. Her seye karisir, nefes aldirtmaz. Bi sey de dedin mi ben yaşliyim, yaslilar cocuktur, istediyimi yaparim diyor. Yasli filan da degil, yaş 60 ama 40 gibi duruyor, benden saglamdir.kızlar bu sefer yıllardır çözemediğim bir dert için buradayım. ben yaşlı ninem ile oturuyorum ev onun kendisi 80 küsür yaşlarında. artık ona tahamülümün kalmadığını hissediyorum. ne yapsam burnunu sokuyor yemek yapmak için hazırlık yapsam malzemeleri karıştırır kendi kafasına göre düzenleme yapar, odamdaki eşyalarımı ben evde yokken kurcalar yeri değişir kaybolur öyle fark ederim. kendime besin takviyesi alsam onları mıncıklar evde olmayacak işler yapar yerleri siler ıslak bırakır kurur bir şey olmaz der. yanlış anlaşılma olmasın ondan iş bekleyen yok her işi zaten yapıyoruz temizlik çamaşır vs sadece canı gündüz bir şey çekerse onu yapar yer ortalığı da kirletir onu temizleriz yani kendi kendine iş çıkarıyor.
yemek yapıp dolaba koysam ağzına sürdüğü kaşığı tencereye daldırır vs vs. ben artık çok doldum çok tiksiniyorum ne dediysem başa çıkamadım ve kendisi çok yalancı yaptığı şeyi gözümle görsem söylediğini kulağımla duysam inkar eder. hayır ben yapmadım der allah kuran ezan üzerine yemin eder. yaşlı diyip geçemiyorum bazı şeyleri
ben artık dayanamıyorum bana biraz akıl verin sizler nasıl baş ediyorsunuz. burada eminim ki yaşlılarla yaşayan bir sürü üye vardır. artık sinirlerim kaldırmıyor en ufak şeyde ağlar oldum.
Benim anneannem cok konusuyor.
Yani varada yokada konusuyor.
Anlatiyor anlatiyor hic is guc yapmican oturca dinlicen.
Hastanede yatti 1 hafta annem kaldi 2gun(sirayla kaldilar yani) annem uycam demis konusmamak icin gidip uyuyan diger hastalarin basina gidip konusuyormus.
onlarin rafkatcilariyla konusuyormus.
yine geldi diyorlarmis artik onlarda bezmisler.
basimin gozumin selameti icin he he diyip geciyorum.
Ama bir arada yasamiyoruz yakinda degiliz.
Sen zittini soyleyincede inatlasiyor.
o ne derse haklisin diceksin..
Amin yaslilar tamam anliyoruz yani sahsim adina evet haklisin diyorum.Benim anneannemde öyle. Gelmiş geçmiş herşeyi anlatır da anlatır. Ben dinlerim. Çünkü eskileri dinlemek hoşuma gider. Fakat annem teyzem dayım yengemler bıkmışlar. Çünkü onların da yaşı ilerledi. Genç değiller. Çok zor gerçekten.
Babannem gelince ise banyo wc evde iptal. Çünkü büyük küçük tualetini yapar. Eve kokudan girilmez. Çamaşır suyu da karışınca ev zehir. Bez mümkün değil bağlamaz. Allah annemin yardımcısı olsun. Bir hafta on gün bana gelir. Gelsede yemek yemez. Beğenmez.
Anneannem ve babannem geçinemez.
Yaşlılık işte. Gerçekten ben yeni nesli gördükçe, bir de yaşlılığı gördükçe korkmaya başladım. Çünkü babannem hep " Hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi ".der.
İnsan olmak zor da bizde sanırım en zor dönemine kaldık. Merhametin az olduğu dönem. Allah merhametsiz olmaktan ve merhametsizlerle karşılaşmaktan muhafaza etsin.
Amin yaslilar tamam anliyoruz yani sahsim adina evet haklisin diyorum.
Ama akli melekeleri gayet yerinde.
Bazen insanlari uzecek seyler soyluyor.
misal 1 oglum var 12 yasinda.
2. istedik Allah nasip etmedi bebegim karnimdayken öldu.
Anneannem bana dediki ogluna iyi bak zaten baskada cocugun olmuyor dedi.
yani uzuldum.
Veren Allah alan Allah.
Söylence laf mı.
Aklida gayet yerinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?