Çok yaşlı bi amcayla nine vardı pamuk nine derdik. Amca yıllardır şiirle yazar Şair Ahmet Amca diye bilinir. Aşık hala karısına.
Teyzemiz derdi ki,
"Biz de insanız, bizim de yıllarca anlaşamadığımız, hatta kavga ettiğimiz oldu. Ama kavgada eşim bana bağırıp çağırırken ben kulaklarıma pamuk tıkadım, ben söylenirken de o.
Bir de gece olup da yattığımızda mutlaka herşeyi unutup ne kadar öfkeli de olsak sarılıp yattık..."
Yıllara sığmamış bir aşkın formulünü bu şekilde verirdi ninemiz...
Öfkeyle kalkan zararla oturur...
sevgiler.
aslında büyüklerimiz hep söyler yatağa küs girmeyin.yatakları ayırmayındiye.valla ben arada şöleeee bacaklarımı iki yana açıp özgürce yatmayı çok istiyorum aradada bişeyleri bahane edip kaçıyorum.çok bozuluyor tabi.ama bacağı kolları sürekli üstümde.her gece üstüme bir ağırlık çöküyor duygusuyla uyanıyorum nerdeyse.itiyom kakıyom.yine aynı.ahtapot gibi adam.böyle olunca birazda zor uyuyan bir kadınsan ayrı yatmak hoş olabiliyor.tabi birde onbeş seneyi devirdiysen:dance:
ÇOK SAÇMA GELİYO BANA BEN YAPMAM BÖLE BİŞEYİ KESİNLİKLE SARMAŞ DOLAŞ YATMAK VARKEN. AMA ŞUNUDA DEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM. BENİM ANNEMLE BABAM NEDENSE ÇOK İİ BİR İLİŞKİLERİNİN OLMASINA RAĞMEN YATAKLARI AYRI BİLMEME ONLARDA BÖLE TERCİH EDİYOR DEMEKKİ. BİR ARKADASIMDA ANLATIRDI ONUNDA ANNESİ BABASI GECE UYURKEN AYRI YATAKLARDA YATMAYI TERCİK EDİYORLARMIŞ BİLMEMKİ YILLAR GEÇTİKÇE BAZI ŞEYLERİ NEDEN YAPARLAR ANLAMAM AMA BU ŞEKİLDE EVLİLİKLERİ YÜRÜYORSA ONLARIN DA BİR BİLDİĞİ VARDIR DİMİ
çok büyük kavgalarımızda oldu ama asla ayrı yatmadık...
ama ayrı yatmayı blöf gibi kullandık..ve bu hep barıştırdı bizi...
kim ayrı yatmaya kalksa diğeri onu getiriri ve hep barışlırız..çünkü ikimizde ayrı yatınca evliliğin öleceğini biliyoruz...
kıızm bir yaşında ve sebep kızım bile olsa asla ayrı yatmadık..kızımda bizimle yatar mecbur kalmadıkça
zaten okuduklarım ve yaşadıklarımdan cıkardığım sonuç,
kavga ne kadar büyük olursa olsun yataklar ayrılmamalı..
küs yatılabilir ama ayrı asla...
zaten Allaha şükür benim kocacım mutlaka bir adım atar barışmak için.
onın bir dokunuşu bir sarılmasıyla da ben yelkenleri suya indiririm.
ama ayrı yatıldığında iki taraf da cok farklı psikolojilerde başlar güne.
asla tavsiye etmem..
Eşimin eski mesleği dolayısıyla o kadar ayrı kaldık ki..
Artık hiç tahammülüm yok diyebilirim. Zaten annem hep derdi;
bir yemeğe bir yatağa küsme diye ayrı uyumak fikri bana göre değil.
çok saçma bee...valla ben ayırdığım zaman kavga çıkar olaylar büyür...zati ayırmayı bu ara hiç düşünmem malum kış bende çok üşürüm oda fırın gibidir sağolsun boşunamı evlendim canım azcık işe yarasın ama yaza ben bidaha düşünim.
ben evli degilim.ama kendimi evli gibi dusundum de bence cok sacma birsey.bir kere bu arasdirmani kimin nasil yapdigini dusunurum.eminim dusuncelerimiz kulturumuz erkeklerimizin de farkli kafa yapisi olan birileri etmisdir.fransizla azeri ve ya turk erkek ayni dusunemez ki.belki kirilip bir seye gini ayirinca frasniz koca sevinir ama azeri ve ya turk koca bunu hic iyi yorumlamaz.ayrica evliligin buyusu bozulu rbence.evliligin buyusunu oyle sacma seylerle bozmak mantiksiz.