- 4 Eylül 2017
- 195
- 114
- 23
- 35
- Konu Sahibi Dolunay3536
-
Ben sizi gayet iyi anladım. Evinizde olacağınız vakitleri diğer tüm insanlar gibi ailenizle geçirmek istiyorsunuz. Fakat.. çocuk yapılırken aileye güvenilmemesi taraftarıyım, ki kendiniz de diyorsunuz ben çalışmazsam maddi olarak geçinemeyiz diye. Kreş istemiyorsunuz, bakıcı olmaz diyorsunuz.. Yarın öbür gün kayınvalideniz bakmam derse ne olacak? Misal siz görümcenize benim evimde kalmayın dediniz. Kayınvalideniz zaten kızını oraya buraya göndermeye meraklı birisiymiş, size dedi ki benim kızımı evinde barındıramayanın ben de evladına bakmam. Olmaz mı? Olabilir, ne kayınvalideler okuyoruz burada. Kızınıza nasıl bakılacağı ile ilgili bir b planınız var mı? Herşeyi düşünmek gerek maalesef çocuk yapmadan önce.. konu sahibi bu yazacağım da tamamen sizden bağımsız. Bazı arkadaşlar da demiş ki yaşlılar da torun bakmıyorsa hastalanınca bakılmayı beklemesin. İnsan kendi evladına bakıp, büyütüp yetiştirdikten sonra bir de torunlarına bakmak zorunda değiller. Ve bu şekilde düşünen insanlar zaten kimseye bakmasınlar. Allah da kimseyi sizler gibi düşünen gelin/damatların eline düşürmesin..
Bence eşinle konuş hiç bekleme.Tamamen esinde btiyor. Sana calis demeyi biliyorsa sende ona bu tarz konularda konuşmayi bil. Akşamdan aksama evime gelecem evimde görümce. Yok yahu! !
Bazı arkadaş değil onu ben dedim. Açık açık alıntı yapın deyin ne diyecekseniz. Benim zır günümde yanımda olmayanın bende olmam. Size ne, nasıl bir gelin evlat olduğumu nerden biliyorsunuz da konuşuyorsunuz.Ben sizi gayet iyi anladım. Evinizde olacağınız vakitleri diğer tüm insanlar gibi ailenizle geçirmek istiyorsunuz. Fakat.. çocuk yapılırken aileye güvenilmemesi taraftarıyım, ki kendiniz de diyorsunuz ben çalışmazsam maddi olarak geçinemeyiz diye. Kreş istemiyorsunuz, bakıcı olmaz diyorsunuz.. Yarın öbür gün kayınvalideniz bakmam derse ne olacak? Misal siz görümcenize benim evimde kalmayın dediniz. Kayınvalideniz zaten kızını oraya buraya göndermeye meraklı birisiymiş, size dedi ki benim kızımı evinde barındıramayanın ben de evladına bakmam. Olmaz mı? Olabilir, ne kayınvalideler okuyoruz burada. Kızınıza nasıl bakılacağı ile ilgili bir b planınız var mı? Herşeyi düşünmek gerek maalesef çocuk yapmadan önce.. konu sahibi bu yazacağım da tamamen sizden bağımsız. Bazı arkadaşlar da demiş ki yaşlılar da torun bakmıyorsa hastalanınca bakılmayı beklemesin. İnsan kendi evladına bakıp, büyütüp yetiştirdikten sonra bir de torunlarına bakmak zorunda değiller. Ve bu şekilde düşünen insanlar zaten kimseye bakmasınlar. Allah da kimseyi sizler gibi düşünen gelin/damatların eline düşürmesin..
Çalıştığınız kabahat bencede oturun kendine bakın. Eşiniz düşünsünBen çocuğumu onlara güvenerek yapmadım zaten öylede maddi açıdan çok rahat değildil ven onlara danışdım işe başlamadan önce onlarda kabul etti ha ben bakmak istemiyorum artık çocuğuna derse bende kreşe yada bakıcıya vermem otururum evde çocuğuma bakarım yani kimseyi zorlamıyoruz....
+1Bakıcı tutamaz mısınız? Valla çocuğunuza illaki onlar baksın istiyorsanız katlanmak durumundasınız bence. Tepki verirseniz bakmayabilirler ve de nankörlükle suçlanırsınız.
Bu nasıl bir yorum? Kadin geline mi soracak evlenip evlenmeyecegini? Görümceye teşekkür etmek yerine yapılan yorumlara bakın. Demek ki zerre yardım etmeyecektir kimseye ne hali varsa görsün işten çıksın çocuğuna kendi baksin diyeceksin anladimGorümcenizin evlenmeye niyeti yok mu. Bir an önce evlendirmeye bakın. Eş adayı bulun
Size mi.sorucam. Gayet yerinde güzel bir yorum. Hala okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Kadın defalarca yazdı, çocuğa kv bakıyor görümce değil. Görümce keyfi gelip kalıyor. Anlayabildiniz mi biraz daha açayım mı?Bu nasıl bir yorum? Kadin geline mi soracak evlenip evlenmeyecegini? Görümceye teşekkür etmek yerine yapılan yorumlara bakın. Demek ki zerre yardım etmeyecektir kimseye ne hali varsa görsün işten çıksın çocuğuna kendi baksin diyeceksin anladim
Çocuk doğurmak zor gün demek değildir. Bile isteye dünyaya bir evlat getirmektir, bunun sorumluluğunu da onu dünyaya getiren ebeveynleri alır. O ebeveynleri dünyaya getiren kişiler değil. Ben evliliğimin ilk senesinde önce hasta anneme, sonra da hasta babama baktım ve tüm bunları onlar da benim doğacak çocuklarıma baksınlar diye yapmadım. Aynı şey eşimin ailesine olsa onlara da bakardım. Birilerine bakmak karşılık işi değil, vicdan işidir. Sizinle polemiğe girmeyeceğim, iyi günler.Bazı arkadaş değil onu ben dedim. Açık açık alıntı yapın deyin ne diyecekseniz. Benim zır günümde yanımda olmayanın bende olmam. Size ne, nasıl bir gelin evlat olduğumu nerden biliyorsunuz da konuşuyorsunuz.
Aynı şeyi diyorum, bende tek başıma evladıma bakıp büyüttükten sonra , tam rahat edeceğim zaman kimeye bakmıyım o zaman.
Allah adil sizin gibi düşünen babaanne anane her ne olacaksanız, gibilerinin eline gelin kız düşürmesin.
Peki öyle diyorsanız öyle olsun ben kimse için kötü düşünmüyorum kimseyede birşey bellide etmiyorum tripte atmıyorum kötüde davranmıyorum çok şükür eşimin ailesiylede aram iyi görümcemlede aram iyi gelsin kalsın sohbet ederiz şu bu bunlarda sorun yok benim derdim sadece kaynanamın evi bana beş dk mesafede ven çocuğumu bırakıcağım yerde emri vaki yapılıp günlerce benim evimde kalınması zaten bizde bakmıyo sabah kalkıp kaynanama gidiyolar kimseyede nankörlükde yapmıyorum.
Evet bekar... geçen hafta 5.gün kaldı hafta sonu evdeydim kaynanam yine kal dedi...
hadi 1-2 gün uzaklastırdınız görümceyi. Anlamaz biriyse sonra gene çıkar gelir. Nereye kadar böyle. Eşinizin neresini anlayacaksınız o sizi anlıyor mu? Eşiniz annesine bi söylese her şey çözülür. Bak bi daha geliyor mu?Haklısınız eşime söyledimmi sinirleniyo ne deyim diye onuda anlıyorum ama bende diyorum o zaman ben işten çıkarım diye ses vermiyo...
Oldu pekiÇocuk doğurmak zor gün demek değildir. Bile isteye dünyaya bir evlat getirmektir, bunun sorumluluğunu da onu dünyaya getiren ebeveynleri alır. O ebeveynleri dünyaya getiren kişiler değil. Ben evliliğimin ilk senesinde önce hasta anneme, sonra da hasta babama baktım ve tüm bunları onlar da benim doğacak çocuklarıma baksınlar diye yapmadım. Aynı şey eşimin ailesine olsa onlara da bakardım. Birilerine bakmak karşılık işi değil, vicdan işidir. Sizinle polemiğe girmeyeceğim, iyi günler.
size ekleme yapmak istedim. yani konu sahibi maddi zorlukta oldukları için çalışıyor. oğlunun, kardeşinin maddi anlamda zorda olduğunu bilen biri görev olarak değil severek bakmalı. sonra ilerde onlara bakarken vicdan el versin diyolar ya bu durumda da insanlar maddi zorda olduğu için çocuklarını bırakıp gidip çalışıyorlar. bu da vicdan işi. bakmayacaklarsa o zaman işten çıkılır oğlu çalışır eve bakar. kimseye de bağlı kalınmaz. ilerde de o kime vicdan besleyeceğini bilir.Oldu peki
Bitiyormuş demek ki maalesef. Kk da geneli böyle düşünüyorsize ekleme yapmak istedim. yani konu sahibi maddi zorlukta oldukları için çalışıyor. oğlunun, kardeşinin maddi anlamda zorda olduğunu bilen biri görev olarak değil severek bakmalı. sonra ilerde onlara bakarken vicdan el versin diyolar ya bu durumda da insanlar maddi zorda olduğu için çocuklarını bırakıp gidip çalışıyorlar. bu da vicdan işi. bakmayacaklarsa o zaman işten çıkılır oğlu çalışır eve bakar. kimseye de bağlı kalınmaz. ilerde de o kime vicdan besleyeceğini bilir.
evet anne baba torun bakmak zorunda değil ama çocuklarına yardım etmek zorunda değil mi? annelik babalık evlenince bitiyor mu?
Ne öpmeye geliyorsun ne koklamaya ...senin çözümün nedir ?Bakıcıya güvenemiyorum..kreşe vermek istiyorum çok pahalı...
Gorümcenizin evlenmeye niyeti yok mu. Bir an önce evlendirmeye bakın. Eş adayı bulun
herkes biraz üstüne gelmiş...ben seni gayet iyi anladım..
sabah çocoğu bırak sen akşamda alki hergün sende kalmalarına zemin olmasın..
sabah gelip sende kamıyorlar sonra neden akşam geliyorlar onuda anlamadım ya neyse..
ama biraz sabır..
devlet kreşleri falan var daha uygun ücretli onlara bak istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?