Yatılı görümce

Kendi evinde kalmıyor demek istemiş konı sahibi :) yani onlarda kalmasa bile annesinin evinde kalmaz başkalarında kalır anlamında.

Ne demek ogullarinin zeminini saglam hazirlasalardi? Anlamadim.

Sen de evlenmeseydin saglam zeminli olmayan adamla o zaman.zengin koca bulsaydin calismak zorunda olmasaydin zorla mi evlendirdiler?

Gorumceni istemiyorsan bakici tut.

Ne sis yansin ne kebap..oh valla.

Siz yanlis okuyosunuz galiba evde kalmiyo dedim.evt hayri olmadigi icin senelerdr mobilya su bu borc ödúyorum krese vercek param olsa evde oturur cocuguma bakarim...

Bakıcıya guvenemiyorsun krese vermek istemiyorsun ama çocuğuna bakmak için sende kalan gorumcenden rahatsız oluyorsun öyle mi ?

Bakin ben görümcemi zorlamiyorum cocuguma bak diye ben kaynanama bırakıyordm zaten sabahları götürüpte bırakıyodum görümcem ben bak demdigim icin evt evimde kalmasndan rahatsiz oluyorum

Görümcenizin çocuğa bakması güzel bir şey en azından gıvenılır biri.bence görümcenizle güzel bir dille bu durumu sizin konuşmanız Laz'ım.hafta sonu ıcın eşinizle yalnız kalmak ıstedıgınızı belırtmeniz Laz'ım.tbi aranızda ki dıyolog ve samımiyette onemlı bu durumda.

Gözünüzü açsaydınız da oğulları ile evlenmeyeydiniz o zaman, zorla mı evlendirdiler, ıssız adaya düştünüz de bir tek erkek kocanız mı vardı. Hasbünallah.

Ailesine ne kadar para veriyorsunuz bakım ıcın, veremiyorsanız ne kadarlık alışveriş yapıyorsunuz aylık hani alıyorum demişsiniz ya! Çocuk bakmak ayda bin lira, adım gibi eminim ayda aile için o kadar harcama yapmadığınıza öyle olsa bakıcıya verırdınız zaten.

Son düzenleme:

Bakin onu derken ben elbet herkes evlenirken mobilyasi gelinligi ne alinmasi gerekiyosa alinmistir ama benim olmadi biz esimle sifrdan basladik ben hamileyken canim birsey cektiginde alamiyodm ki kaynanamlarda yardim etmiyodu annemler yardim ediyodu ben zegin koca meraklisi deilim laflarinizi tartarak konusun kisacasi esimle biz savastik borc ödüyorz kiradayiz bu anlamda zemin dedim gelinligimin kredisini ben ödedim birakin kizimada baksin bi zahmet

Peki..

Çocuğunuza bakıcı tutun.
Hem o zavallı kadıncağıxlar yorulmaz hem de siz görümcenizi yatılı misafir etmek zorunda kalmazsanız.
İnsanda minnet duygusu olacak. Öteki türlü insan olmanın anlamı ne.

Bakin ben görümcemi zorlamiyorum cocuguma bak diye ben kaynanama bırakıyordm zaten sabahları götürüpte bırakıyodum görümcem ben bak demdigim icin evt evimde kalmasndan rahatsiz oluyorum
Bak demediysen gönüllü değilsen sizle konuşmadan nasıl evinde kalıp çocuğuna bakabiliyor

Kayınvaliden çocuğa bakmak istememiş zor durumda kalmış olabilirsin ama ben istemedim görümcem kendi geldi evime çocuğuma bakıyor sözün biraz değişik kalıyor

Öncelikle kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda değil ,çocuk büyütmek bize zorken yaşlılar için daha da zor ... Onlar bu zorlu yoldan geçtiler büyüttüler torunu sevip hayatımızı yaşayalım derken tekrar çocuk büyütmek için evliya Sabri lazım şahsen ben yapamazdim. Bu yüzden hiç kimseye çocuğumu baktirmiyorum

Belirli bir yaşa kadar siz bakamiyorsaniz ya bakıcı ya görümce Baska çare yok.

Gorumcene açıkça şöyle ozaman ben gel çocuğa bak kal demedim duzenim var benim de ve eşinle oturup karar vermelisin

Hem çocugunuza bakıyo hemde kalmasını istemiyosunz . Neden rahat edemiyosunuz kaynın olsa anlayacamda bayan görümcen. Kendi kız kardesiniz yada anneniz baksa boyle demezsiniz. Ayrıca agbisinin evi tabikide kalabilir. Bazen hem cinslerimi gerçekten anlayamıyorum ya.

Hiç de bakmak zorunda değil.siz bu düşüncelerinizi kadına bu kadar belli ediyorsanız o da kendi bakmak yerine kızını yolluyor işte .eğer görümcenizi de istemiyorsanız o zaman kreşe vereceksiniz yada bakıcı tutacaksınız.
Öyle hem çocuğum bakılsın hem kimse evime gelmesin vs vs olmaz ,bir yerden siz de fedakarlık yapmak durumundasınız .

Hani huzur bozmaya gelse kafasına göre hareket Edip seni evinde sigdirmasa dedikodu fitne fesat olsa tamam haklısın da

çocuğuma bakmak için geliyor diyorsun senin işin görülsün diye geliyor

Ben konu acsam desem ki bakıcıya güvenemem krese veremem kayınvalidem bakmıyor görümcem bakıyor bize geliyor ama istemiyorum herşey benim istediğim gibi olsun istiyorum desem bana ne dersin ? Az yede hizmetçi tut demez misin ?

Anlayan beri gelsin, kendimi normal sanırdım burayı okuya okuya normal değil iyi biri olduğumu anladım resmen. Gerçi bence hala normalim ve normaliz bızım kadınlar bir garip, hem geleneksel hem modern olmak arasında sıkışıp kalmışlar, kafalar çorba. Eşin ailesi düğün esnasında maddi manevi herşeyi yapsn istiyorlar kafalar bu konuda geleneksel. Aileler yapmazlar veya yapamazlarsa " zaten hiç bir şe yapmadılar herşeyi biz yaptık da bık bık bık" ama aile eve gelince, kararlarına karısınca abovv. Bedava çocuk baktırmaya gelince geleneksel " torunları zaten bakacaklar" , eşin silesi eve iki defa gelse, bir gün fazla kalsa " ay yeni evli çiftin evi". Sanki antilobun arkasında koşturan aslanlar da iki gün evde misafir kalınca duvarı delecekler libidodan! öyle de minnoş!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…