Yatılı görümce

Kendi ailenizden birine ya da makul bir ucret karşılığında bir komusunuza falan baktiramiyorsaniz ya durumu kabul edecek ya da işten ayrilip çocuğunuza bakacaksiniz.
Acikcasi ben kendi kardesim de olsa evimde kimsenin kalmasini istemem, hayatta tek zevkim aksam çocuğumu uyutup esimle basbasa vakit geçirmek, o da elimden alinirsa kafayi yerim.

Peki öyle diyorsanız öyle olsun ben kimse için kötü düşünmüyorum kimseyede birşey bellide etmiyorum tripte atmıyorum kötüde davranmıyorum çok şükür eşimin ailesiylede aram iyi görümcemlede aram iyi gelsin kalsın sohbet ederiz şu bu bunlarda sorun yok benim derdim sadece kaynanamın evi bana beş dk mesafede ven çocuğumu bırakıcağım yerde emri vaki yapılıp günlerce benim evimde kalınması zaten bizde bakmıyo sabah kalkıp kaynanama gidiyolar kimseyede nankörlükde yapmıyorum.

Evinizde bakması daha iyi ne güzel işleri de tutar eve gelince ev mis

Belki kaynananiz çocuğun eşyalarından dokuntusunden yoruldu küçük çocuğun birsürü iviri ziviri olur

Sizin derdiniz eviniz dagilmasin ev temiz dursun akşam çocuğu alıp temiz eve götürmek sanki

Ben sizi haklı buldum, kalması gereksiz. Bakmak istemeyen de bakmasın ayrıca, kimseye zorla baktıracak değilsiniz.

Başka konuya da yazmıştım, aile ilişkileri iyice yozlaştı. Ne demek bakmak zorunda değil, zorunda olduğu için değil akrabalık aile olmak bunu gerektirdiği için bakılır, yardım edilir.
Bu çocukları büyütmüş şimdi de torun mi büyütücek diyenler, o büyükler bakıma muhtaç olunca da çocukları aynısını desin o zaman, aman çocuklarımı büyüttüm tam rahata erdim derken birde kv kp mi bakıcam diye. Nasıl güzel olur mu.

Kreş pahalı başkasına güvenemiyorsun e ne olucak gündüz baksın akşam gitsin istiyorsun bedavadan bakıcı genç görümcenin snana ne gibi bi zararı var kalsın ne güzel bebeğine bakıyor akşam 1 2 saat görüyorsundir zaten veya paraya kırıcan beleşe her istediğin olmaz

Cidden mi akraba olmak, aile olmak evinde misafir ya da esin ailesinden gelenleri konuk etmeyi de içermez mi sizin orada,? yoksa akrabalık ve aile olmak " torunlara bakmak ve maddi manevi destek sağlamak " ama akşam olunca eve gitmekle mi sınırlı.

Yok öyle takıntılarım yok ev dağılabilir çocuklu ev toplu durması zor zaten benim evimde bakmıyo bile zaten kahvaltı yapmadan kaynanamlara gidiyolar

Anlamıyosunuz galiba ben baksın demiyorum yüzünede diyorum sakın kendini mecbur hissetme kızıma bakmakta ben senin özgürlüğünü almak istemem ben kaynanama bırakıyorum diye. Evimde bakıp gitsin demiyorum demedimde yazmadımda . Sabah kalkıp direk kaynanamlara gidiyolar. Bu arada görümcem genç değil 45 yaşında bekar

Konunu karman çorman yazmışsın ilk açtığında herkes orayı okuyor dolunay, moderatorlere söyle düzelttir konunu detaylı yaz bence. Neyse bir bir hal yolu bulursunuz umarım.

Peki kaynananız mecbur mu çocuğunuza bakmaya?

E kaynananız bakmak istemiyor belli ki görümcenize baksın diye diretiyorsa kreşe verin çocuğunuzu

Bende gayet rahatsız olurdum ki böyle bi durum çocuğum olunca benim de başıma gelebilir, belli eder ve iki üç günden fazlasına lafımı söylerdim, görümcenle aran iyiyse kayınvalidene söyle kızını gündüz yanına çağırıyorsa gece de yanına alsın bi zahmet. Gündüz orda durup akşam sizin çocuğunuzla eşinizle baş başa vakit geçireceğiniz zamanda yanınızda olması ne alaka!

Hanımefendi her ne kadar rahatsız olsanız da çocuğunuza bakıyor,kız sırf sizin çocuğunuza bakmak için dünya yol tepip geleceğine evinizde kalsın ne olmuş ki...yazık degilmi sabah erken saatte yola düşüp gelecek bı de akşamın bir vaktinde yola düşüp gidecek... Azıcık vicdan yaa... O kadar gelmesin istiyorsanız siz çocuğunuzu sabah bırakıp akşam alın madem...hem yazık kizcagizin da arkasından böyle konuşulmaz...l

Evet cidden, evi beş dakikalık mesafede birinin kalması çok anlamsız. Başka şehirden gelmiyor.
Akrabalık kriterleri benim için öyle. Bakıma muhtaç olunca kimse beklemeyecek o zaman yardım.

Bencede sen işi bırak en az 60 yaşındaki kadında rahat etsin.Evde kimseyi istemiyorsun ya kaynanan da gelmez gorumcende .kafa dinlersin. Torun bakacam, kizim evde istenmeyecek herkes dogurduguna baksin der resti cekerim.Hem bekar ozkızına bakmayan torununu hiç sevmez sen kendin bak kendin.

Gece kalıp sabah kv de mi bakıyor çocuğunuza?

Yalnız zaten gündüz kayınvalideme gidiyorlar diyor zaten konu sahibine akşamları çocukla geliyorlarmış anladığım kadarıyla

Yok öyle takıntılarım yok ev dağılabilir çocuklu ev toplu durması zor zaten benim evimde bakmıyo bile zaten kahvaltı yapmadan kaynanamlara gidiyolar
Ee o zaman ne diye akşamları tekrar gelip kalıyor ya madem sabah erkenden kaynanana gidiyorsa
Bide gorumcenizin yaşı 45 yazmışsınız o yaşta koca kadın insan utanır kalmaya
Bende yaşını 18 20 falan sandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…