- 10 Ekim 2021
- 1.680
- 3.161
- 83
- Konu Sahibi tommyandgrace
-
Birşey soracagim, hangi kültür bu? Arap kültürü mü? Anadolu kültürü mü? Göçmen kültürü mü? Hangi şehrin kültürü? Adıyaman mı? Tekirdağ mı? Antalya mı? Rize mi?Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Bu düşüncede insanlar başkalarının yaptığı temizliğide beğenmezler kesinlikle benim bir tane takıntılı arkadaşım var oradan biliyorum ama bana sorarsan kim yaparsa yapsın ben şahsen beğenirim bayılırım Yeter ki ben yapmayayım ayBenim anlamadigim geri donus parasi bile yok neden geliyor amac nedir yani? Esin de 8 gunu bahane etmis onceden planlanmis gibi
Kendi goturup gelecegine 2 koltuk ayarlasa otobusten daha karli olur
Su erkeklerdeki kafa nasil isliyor anlamak mumkun degil
Eline para gecince bin tlsini versin de yardimci cagirin evi temizletin inadina
Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
Evet, misafirlige giderken terligimizi yanimizda goturuyoruz biz de usul budurBenim pandemi sonrası geçti... zor adapte oldum da takıntım geçti..
Terlik mevzusu ilginçmiş. Hiç evde terlik giymeyi sevmedim. Eşim peşimden terlik getirirdi başta.. üşütürsem diye... misafirliğe giderken terlik götürmek lazımmış... eskiler birsey biliyorlar demekki
Bekarken arkadasim yatiya geldi, ne terlik getirmis ne pijama. Bunlari gectim ic camasiri bile almamis yanina. Banyoya giriyor yalin ayak, banyodan ciktigi ayakla salona geciyor. Pesinden ben mi kosacagimVar ben Eki Görüntüle 3262170
Yatılı gelen misafir için söylüyorum: Açık renk koltuğuma kimsenin pislenmiş ter kokulu kıyafetleriyle yayılmasını, yatmasını istemem, duş alıp temiz kıyafet giyinmek zor değil.
Koltuk açık renk ise ekstra dikkat etmek gerekir. Ayrıca koltuğun üstü temiz mi ,pis mi, tozlu mu ya da çocuklar yağlı ellerini sağa sola sürdüler mi bilemezsin. Bu yüzden yatıp uyunacak yere çarşaf serilir, normali bu değil mi zaten?
Beyaz onlar icin temizligin saflığın sembolü, ne kadar beyaz olduğunu gördükçe rahatliyorlar. Temizlik ve temizlediklerini görüyorlar (öyle olduğunu saniyorlar)Daha da önemlisi, bu kadar titiz birinin evinde beyaz koltuk ne arar? Kendi canına kastı var sanırsam.
Bekarken arkadasim yatiya geldi, ne terlik getirmis ne pijama. Bunlari gectim ic camasiri bile almamis yanina. Banyoya giriyor yalin ayak, banyodan ciktigi ayakla salona geciyor. Pesinden ben mi kosacagimsabah kalkinca disini firlalamiyordu, ic camasiri ustunde 4 gun kaldi. Pijamayi ben verdim ama ic camasiri vermek hijyen mi. Ayni donla 1 hafta takildi. Allahim sabir, 2 saatlik birinin evine kahve icmeye ugrasam, terligimi yanimda gotururum. Kalmaya gidince insan,3 4 cift ic camasiri, dis fircasi vs yaninda tasir. Bok icinde yasayipta, biz rahatiz demekte olmuyor. Ailesinden oyle gordugu icin normal geliyor
yaa evde haliya corapla bastik diye nasil evde buyuduk inanilir gibi degilYorumlar çok ilginç,evde terlik giymek gereksiz, takıntılı olmak demek,koltukta devrilip gece çarşafsız yatılabilir,temiz ve düzenli olmak kötü bir şey,vs.Nasıl evlerde büyümüşler anlamak mümkün değil.
Bence içinize atacağınıza kibar bir dille söyleyin. Kimseye bir şey diyemem. Bana derlerse de alınmamam lazım. Her evin düzeni kuralı farklıdır. Madem sizde kalıyorlar söylenmesi gerekir.
Koltuk konusunda çok hak verdim ya
Yok ya o kadar da değil. Kokmuştur... 4 gün dolaşmaya gideceğiz. Bavulla... gelince tüm götürdüklerim giysem de giymesem de yıkanır... yıkarım yani. Pijama alınmaz mıBekarken arkadasim yatiya geldi, ne terlik getirmis ne pijama. Bunlari gectim ic camasiri bile almamis yanina. Banyoya giriyor yalin ayak, banyodan ciktigi ayakla salona geciyor. Pesinden ben mi kosacagimsabah kalkinca disini firlalamiyordu, ic camasiri ustunde 4 gun kaldi. Pijamayi ben verdim ama ic camasiri vermek hijyen mi. Ayni donla 1 hafta takildi. Allahim sabir, 2 saatlik birinin evine kahve icmeye ugrasam, terligimi yanimda gotururum. Kalmaya gidince insan,3 4 cift ic camasiri, dis fircasi vs yaninda tasir. Bok icinde yasayipta, biz rahatiz demekte olmuyor. Ailesinden oyle gordugu icin normal geliyor
Bebek birazda buyuyunce psikolojik destek almaya başlar heralde. Ben çocuklarımı dışardan eve getirince ellerini yikatana kadar akla karayı seçiyorum daha değil çorap ve üst baş değişimi. Evde hergun kıyamet kopar.Bebeğin doğunca ne yapacaksın yeri gelecek heryere kusacak kakası bulaşacak o zamanda Bebeğinden tiksinecekmisin?
Bu da ayrı bi alem, eli boş g.tü yaş geziyor salkım saçak.Bekarken arkadasim yatiya geldi, ne terlik getirmis ne pijama. Bunlari gectim ic camasiri bile almamis yanina. Banyoya giriyor yalin ayak, banyodan ciktigi ayakla salona geciyor. Pesinden ben mi kosacagimsabah kalkinca disini firlalamiyordu, ic camasiri ustunde 4 gun kaldi. Pijamayi ben verdim ama ic camasiri vermek hijyen mi. Ayni donla 1 hafta takildi. Allahim sabir, 2 saatlik birinin evine kahve icmeye ugrasam, terligimi yanimda gotururum. Kalmaya gidince insan,3 4 cift ic camasiri, dis fircasi vs yaninda tasir. Bok icinde yasayipta, biz rahatiz demekte olmuyor. Ailesinden oyle gordugu icin normal geliyor
Tamam keşke yatmasaydi ama çıplak ayakla, çorapla basıyor vb vb bunlar takıntı.Ya insan uyurken terliyor ediyor, bir de beyaz koltuk yani. Koltuğa ter pislik sinince yüzeysel temizlikle geçmiyor ben çok detaylı düşündüğümün farkındayım ama cok rahatsız oluyorum anlatamam size ben bile yatmıyorum uzun uzun o koltukta. Dışardaki kıyafetlerimle asla oturmam mesela. Bu gerçekten obsesiflik mi ya benim gibi düsünen yok mu
Açık açık olmamış. Koymuşsun banyoya gir demek gerekiyordu.. bende diyemem amaBen zamanında yatıya gelen misafirime ; "uzun yoldan geldin, otobüsün kokusu üzerine sinmiş, terlemişsin de, geç hadi duş al temiz temiz, sonra dışarı çıkar yemek yeriz" vs demiştim. "Gerek yok, deodorantın varsa ver sıkayım üstüme" deyip o kötü kokan haliyle 2 gün duş almamıştı.
Bazı insanlara açık açık söylesen de ne yazık ki anlamıyor. Ama lafa geldi mi hepsi tertemiz, çok titiz.
Açık açık olmamış. Koymuşsun banyoya gir demek gerekiyordu.. bende diyemem ama
Çok doğru annemi hastaneye götürürken ambulans geldi eve,ayakkabılarıyla paldur küldür eve girdiler,o an onu düşünmüyor insan.Valla böyle konular olunca hep şunu düşünüyorum. Allah korusun bi sorun olsa eve ambulans gelse kimse terlik giyeyim çorap çıkarayım ayak yıkayayım demiyor. Hayat bu yarının ne getireceği belli olmaz, bu kararı size zarar verir sadece. Beyaz koltukta çarşafsız yatma konusunda hak verdim ama halıya da çorapla falan basılır. Herkesin kendi evi kendi kuralı elbette ama kural dediğiniz şey askeriye kuralı da olmasın bi zahmet
Misafir dediğiniz kardeş bazı insanlar gerçekten çok abartiyor uzaktan akraba değil bunlar, aranızda başka ciddi sorun yoksa ayıp etmişsiniz, benim eşim kalkicak kardeşimin yeğenimin gelmesini istemeyecek evli kalmama gerek yok artık derim. Adamlari da bu kadar bunaltmayin hastalık boyutunda titizseniz tedavi olun herkesten çok size zararı var böyle hayat gecmez. Yarın kime ne olacağı belli değil ölümlü dünyada böyle sudan sebep gereksiz şeyleri büyütmeye insanları kırmaya değmez. İnsan kardeşinin evine de bir hafta sigabilmeli yaaMerhaba, görümcem ve iki kızı geldiler. Ama ben bu yatılı misafir mevzusundan cok irrite oluyorum. Eşim ilk 4 gün dedi, sonra onları geri bırakıcam arabayla 8 gün kalacaklar para almadan cıkamam dedi. Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Neyse geldiler. Ama ben cok huzursuzum. Cok titiz takıntılı bi insanım. Terlik veriyorum gerek yok diyorlar giymiyorlar. Halılarıma ve koltuklarıma çıplak ayakla ya da dışardan geldikleri çorapla bastıkça irrite oluyorum. Dün yer yaptım misafir odasına. Biz buraya sığmayız dediler annesine koltuğu açtım koyu renk olan koltuğuma çarşaf serdim yatırdım. Diğeri misafir odasında yatırmıştım sabah bi kalktım yerinden kalkmış bembeyaz koltuğuma çarşafsız yatmış çoook rahatsız oluyorum inanılmaz ben napıcam bilmiyorum eşime söylesem bunları bana trip atacak küsecek ama ben nerdeyse ağlayacak seviyeye geliyorum napıcam bilmiyorum bi akıl verin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?