Yatılı misafir mevzusu.

Ben de kavga ettim bizim kültürümüzde kimse kimsenin evinde 3 günden fazla kalmaz dedim tamam halledicem ben dedi.
Birşey soracagim, hangi kültür bu? Arap kültürü mü? Anadolu kültürü mü? Göçmen kültürü mü? Hangi şehrin kültürü? Adıyaman mı? Tekirdağ mı? Antalya mı? Rize mi?
Herşeye kültür demeyin Allah aşkına, sizin ailenizde öyle olabilir, buna alışmış olabilirsiniz ama bunu kültüre bağlayamazsınız, komik.

Bu düşüncede insanlar başkalarının yaptığı temizliğide beğenmezler kesinlikle benim bir tane takıntılı arkadaşım var oradan biliyorum ama bana sorarsan kim yaparsa yapsın ben şahsen beğenirim bayılırım Yeter ki ben yapmayayım ay

Var ben

Yatılı gelen misafir için söylüyorum: Koltuğuma kimsenin pislenmiş ter kokulu kıyafetleriyle yayılmasını, yatmasını istemem, duş alıp temiz kıyafet giyinmek zor değil.
Koltuk açık renk ise ekstra dikkat etmek gerekir. Ayrıca koltuğun üstü temiz mi ,pis mi, tozlu mu ya da çocuklar yağlı ellerini sağa sola sürdüler mi bilemezsin. Bu yüzden yatıp uyunacak yere çarşaf serilir, normali bu değil mi zaten?

Son düzenleme:
Evet, misafirlige giderken terligimizi yanimizda goturuyoruz biz de usul budur bu cok normal, benim babannem de tum ailem de bu sekil, ben yadirgamiyorum yazdiklarini

Reactions: hlz
Bence içinize atacağınıza kibar bir dille söyleyin. Kimseye bir şey diyemem. Bana derlerse de alınmamam lazım. Her evin düzeni kuralı farklıdır. Madem sizde kalıyorlar söylenmesi gerekir.
Koltuk konusunda çok hak verdim ya

Bekarken arkadasim yatiya geldi, ne terlik getirmis ne pijama. Bunlari gectim ic camasiri bile almamis yanina. Banyoya giriyor yalin ayak, banyodan ciktigi ayakla salona geciyor. Pesinden ben mi kosacagim sabah kalkinca disini firlalamiyordu, ic camasiri ustunde 4 gun kaldi. Pijamayi ben verdim ama ic camasiri vermek hijyen mi. Ayni donla 1 hafta takildi. Allahim sabir, 2 saatlik birinin evine kahve icmeye ugrasam, terligimi yanimda gotururum. Kalmaya gidince insan,3 4 cift ic camasiri, dis fircasi vs yaninda tasir. Bok icinde yasayipta, biz rahatiz demekte olmuyor. Ailesinden oyle gordugu icin normal geliyor

Daha da önemlisi, bu kadar titiz birinin evinde beyaz koltuk ne arar? Kendi canına kastı var sanırsam.
Beyaz onlar icin temizligin saflığın sembolü, ne kadar beyaz olduğunu gördükçe rahatliyorlar. Temizlik ve temizlediklerini görüyorlar (öyle olduğunu saniyorlar)
Renkli olsa öyle mi olur? Renklide temizleyebilecekleri lekeyi, kiri göremezler, çamaşir suyuna basamazlar, kaynatamazlar.
Temizlik takintisi olanlar, normal ruh halinde olsalar aslinda öyle cokta şartli șurtlu olmayan insanlarmıș.
Dış dunyayi temizleyip, ak pak edince,
İç dunyalarindaki karamsarligi susturabileceklerini düşünüyorlarmiș.

Olan olmuş artık benim annem de çok titiz herkesin arkasından full temizlik yapar misafir olmasada zaten yapıyorum diye evden misafir eksik etmez sen de öyle düşün 4 günde kalsalar aynı keyfine bak onlar gidince çağır koltuk yıkamacı sende dip köşe temizle

Şimdi yıkılacağım
İnsanlar ne kadar pişkin; pasaklılıklarına "biz rahatız, takılmayız, önemsemeyiz vs" diye ne de güzel kılıf uyduruyorlar.

yaa evde haliya corapla bastik diye nasil evde buyuduk inanilir gibi degil

Ben zamanında yatıya gelen misafirime ; "uzun yoldan geldin, otobüsün kokusu üzerine sinmiş, terlemişsin de, geç hadi duş al temiz temiz, sonra dışarı çıkar yemek yeriz" vs demiştim. "Gerek yok, deodorantın varsa ver sıkayım üstüme" deyip o kötü kokan haliyle 2 gün duş almamıştı.
Bazı insanlara açık açık söylesen de ne yazık ki anlamıyor. Ama lafa geldi mi hepsi tertemiz, çok titiz.

Yok ya o kadar da değil. Kokmuştur... 4 gün dolaşmaya gideceğiz. Bavulla... gelince tüm götürdüklerim giysem de giymesem de yıkanır... yıkarım yani. Pijama alınmaz mı

Yatılı misafiri bırak misafir sevmem.
Titiz değilim ama o ağırlama kısmı hiç benlik değil.
Ama şu var devamlı olmuyorsa yılda bir kez geliyorlarsa koltuğuma yattılar mevzusuyla da başını ütülemem adamın,iyi kötü adamın kardeşi yeğenleri.

Yıllarca birlikte büyüdüğümüz kardeşim gelip senede 5-10 gün bile bende rahatça kalamayacak mı?

Kusura bakmayın devamlı aşırıya kaçan bir durum değilse tavır yapma hakkınız yok,o ev sadece sizin değil.
Sadece sizin rahatsızlıklarınız ya da kurallarınıza göre hareket edilemez.

Titizlik konusunda bu kadar takıntılıysanız psikolojik destek alın yoksa çocuğunuz olduğunda kriz geçirirsiniz ya da çocuğu devamlı sıkıp kısıtlarsınız ileride onu da etkiler bu durum.
Eşinize de umarım oraya oturma şunu şuraya koyma demiyorsunuzdur,herkes evinde rahat etmeli.

Bebeğin doğunca ne yapacaksın yeri gelecek heryere kusacak kakası bulaşacak o zamanda Bebeğinden tiksinecekmisin?
Bebek birazda buyuyunce psikolojik destek almaya başlar heralde. Ben çocuklarımı dışardan eve getirince ellerini yikatana kadar akla karayı seçiyorum daha değil çorap ve üst baş değişimi. Evde hergun kıyamet kopar.

Bu da ayrı bi alem, eli boş g.tü yaş geziyor salkım saçak.

Tamam keşke yatmasaydi ama çıplak ayakla, çorapla basıyor vb vb bunlar takıntı.
Kendiniz dahil herkese hayatı zehir edersiniz. Tedavi olun.

Açık açık olmamış. Koymuşsun banyoya gir demek gerekiyordu.. bende diyemem ama

Çok doğru annemi hastaneye götürürken ambulans geldi eve,ayakkabılarıyla paldur küldür eve girdiler,o an onu düşünmüyor insan.

Misafir dediğiniz kardeş bazı insanlar gerçekten çok abartiyor uzaktan akraba değil bunlar, aranızda başka ciddi sorun yoksa ayıp etmişsiniz, benim eşim kalkicak kardeşimin yeğenimin gelmesini istemeyecek evli kalmama gerek yok artık derim. Adamlari da bu kadar bunaltmayin hastalık boyutunda titizseniz tedavi olun herkesten çok size zararı var böyle hayat gecmez. Yarın kime ne olacağı belli değil ölümlü dünyada böyle sudan sebep gereksiz şeyleri büyütmeye insanları kırmaya değmez. İnsan kardeşinin evine de bir hafta sigabilmeli yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…