- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
"misafirlerini yerlerde süründüren bir kültürde yetişmedim" demişsiniz; ama oğlunuza yer yatağı seriyormuşsunuz..
madem size göre yer yatağı yerlerde sürünmekle eş değer, o çocukcağıza zulüm olsun diye mi yerde yatırıyosunuz?
ilginç..
konuya gelirsek,
elbetteki evde açılır koltuklar şunlar bunlar dururken kimseye yatak odamda yatma gerginliğini yaşatmam..
misafir olarak gittiğim bir evde, bana ev sahiplerinin yatak odalarını tahsis etmeleri, beni sadece gerer, mutlu etmez..
benim için rahatsız oldukları için üzülürüm
bir daha o eve gitmek istemem kimsenin rahatını bozmamak için
çekyatta daha mesut olurum..
Bende asla başkasının yatak odasında yatmam.
Akrabalarım olsa bıl kımsenın yatak odasına gırmem
mısafır kulturum oldugu kadar yatak odası mahremdır.ınsann tum ozel eşyaları orda..
mısafır gelıncede yatağım yoksa cekyatta yatacak..cekyatta yattı dye bana kırılacaksa evıme zaten bır daha gelmesın..
Yatak odası mahremıyettır bunu kayınvaldede evdekı cocukta bılecek.oyle yetişecek..
sız her gelene yatak odasını verırsenız o odanın dıger odalardan farkı kalmaz..herkes grer cıkar..
yerde yatağında yatmak surunmek dgıl ozellıkle yatan ınsnanlar var..
Mısafırler sızın ıcın bu kadar onemlıyse 3 -1 odalı eve gecersınız..
Neden bilmem ama ben yer yataklarını çok samimi buluyorum..küçükken ne zaman annemlere gitsek annanem tüm torunlara yer yatağı yapar,biz de Nazilli bardakları gibi yataklara dizilir sabaha kadar dedikodu yapardık..arada da uyuyormuş numarası yapmayı ihmal etmezdik
annem ne zman yer yatağını açsa üstünde takla atmaya bayılırdık kadıncağız bağırırdı çarşafını sereceğim çekilin artık" diye...en son bu sene yer yatağında yattım annemlerde; seneler sonra çok hoşuma gitti küçüklüğüm aklıma geldi zira benim odamda teyzemler vardı bana yer kalmadığı için annem yukarı katta yer yatağı açtı kızımla yan yana yer yatağının keyfini sürdükhani boyum küçük olsa yine takllalar atacaktım da ne mümkün ayaklarım dışarı taşıyordu bizimkilere göre uzun boyum var da
bncede yatak odanda ağırlaman yanlış olur yani ayıp bikere onların kabul etmemesi lazım zaten... benim evim çatı katı dublexi üst katta misafir yatak odası (çift kişilik yatak dolap şeklinde) var banyosu terası herşeyi ayrı ama eğer imkanım olmasaydı salonda yada oturma odasında ağırlardım asla odamı vermezdim ve bnde kimsenin yatak odasındada yatmayı istemezdim cnm bnce sende verme gzlce yatak aç salona orda ağırla derim ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?