yatılı misafirinizi nerede yatırırsınız?

annem ne zman yer yatağını açsa üstünde takla atmaya bayılırdık kadıncağız bağırırdı çarşafını sereceğim çekilin artık" diye...en son bu sene yer yatağında yattım annemlerde; seneler sonra çok hoşuma gitti küçüklüğüm aklıma geldi zira benim odamda teyzemler vardı bana yer kalmadığı için annem yukarı katta yer yatağı açtı kızımla yan yana yer yatağının keyfini sürdük hani boyum küçük olsa yine takllalar atacaktım da ne mümkün ayaklarım dışarı taşıyordu bizimkilere göre uzun boyum var da

Son düzenleme:
ben de sizin her evde bir yer yatağı olduğunu düşünmenize şaşırdım. ama siz emrettiniz ya alırım artık bi tane. bu arada oğlan gayet rahat. rahatsız olan benim.

pardonda ben size illa evinizde yer yatagi olmali diye birsey soylemedim sadece yer yatagi yerde surundurmek mantiginiza cevap verdim,
ayrica emretmedim sen sordun bende tarif ettimm anladinmi sekerim

benim hatirladigim kadariyla yatiya gelen misafirleri kanepelerde yatirirdik ama bazen misafir cok olunca annem yer yatagida yapiyordu doseklerimiz vardi. ben bile yer yataginda uyudum cok da keyifli bisi.. sizin de bir cift kanepeniz vardir sanirim orda uyusun gelen misafiriniz ,aman en buyuk derdiniz bu olsun kuzum:)))))

kırmızıııııı

Annem Adanalı ve çeyizi için bir sürü pamuk yer yatağı verilmiş.Hala da saklar.Evde bir sürü yatak olmasına rağmen ne zaman annemlerin evine gitsem pamuk döşek serdiririmBiz de aynı şekilde çocukken yer yataklarını açtırır üzerinde takla atardık.Hatta koltuktan yer yatağına atlar,en uzun kim atlayacak diye yarışmalar yapardıkAnnanem de bizi kovalardı ''gene bozmuşsunuz yatakları'' diye...Benim evimde de vardı bir tane..atmaya kıyamadım o nedenle yer minderleri aldım içindeki pamukları yer minderlerinin içine koydum,arada terasta otururken minderimi getirir üzerine yayılırım

Son düzenleme:

Dert değil kafama takılan bişey oldu işte, Allah'ıma şükürler olsun ki derdim yok, herkese dertsiz, tasasız günler geceler dilerim

misafiri yerlerde süründürecek bi kültürde yetişmedim.

misafirleri yde surundurmek nedirya..

biz cok mu kultursuzuz pardon?

genis ailem dahil herkes okumus gorgulu kulturlu insanlardir.. bunu neden yazdim.. ahkam kesmek icin degil egitim kultur yaristirmak icin degil.. 'surundurmek' kelimeniz icin. ailemde misafire uygun her oda verilir (ayriyeten bir misafir odamiz da var cift kisilik yatagi olan) yetmezse yere yer yatagi serilir.. bu insanlari surundurdugumuzden degil duydugumuz samimiyettendir. zaten insana yatili misafir anca akrabalar cok yakin aile dostlari gelir anca.. onlar da kalabaliksa ve yer kalmamissa yer yatagi cok iyi bir cozumdur..

siz sanirim ingiliz kraliyet ailesinde yetistiniz. ataniz soyunuz sopunuz hep karyolalarda cekyetlarda yatti..

gidip bi 5+1 falan ev alin her odaya da misafirler icin misafir odasi duzeni kurun.

konuya çok farklı açılardan bakmışız canım. ben kültürlülük kültürsüzlük anlamında demedim. çok kalabalık olunca kimilerinin yerde yatmak zorunda kalması ayrı mevzu. ben kalabalık misafirden bahsetmiyorum, gelen sadece 1 çift. benim düşünceme göre misafir yerde yatarken ben yatakta rahat edemem.

gulmekten bayilajam ..siz kac yasindasiniz ya??? 15-16 mi? bu yasdakiler bile bilir ne yapacagini!!!` hahahahha aslinda siz en iyisi evinizin yakinlarinda varsa bir otel ayarlayin
ama misafirler icin degil kendiniz icin hahahhaahh.. simde gene kizarsiniz bu yorum icin de hadi saglicakla kalin:))

cinsel hayat sadece yatak odasındamı oluyor
ciftlerinde arada değişikliğe ihtiyacı olur bence
neyse ben yatak odasına mahrem gözüyle değil uyumak gözüyle bakıoyurm
gelen misafirde özel nevresimlerimi cıkarıp sererim
evim 2+1 ve misafirin yatacağı baska bir yatagım yok

bir cok aile var bir oda bir salon evde yasayan..

benim buyuk dedemin evi bir oda bir salondu .. gittigimizde bize yere "DÖŞEK" sererlerdi rahat rahat yatardik Allah rahmet eylesin..

bu arada bir cok doktor bel sirt agrisi icin kucumsediginiz ve surunmek olarak nitelendirdiginiz yer yatagini onerir.. bilelim, bilgilendirelim...

buyrun gerekli gorseller yer yatagi nedir...

http://www.google.com.tr/search?hl=...l0l7971l4l4l0l0l0l0l551l820l0j2j5-1l3l0.llsin.

Son düzenleme:

misafire kendi yatağını vermek bana ters geliyo şahsen...belki ailemden falan hep öyle gördüğüm içindir..başkasına misafir gittiğimde yatağını verse açıkcası yatmak istemem rahatsız olurum...sonuçta o yatak onlara özel..bence çekyatta yatırmak daha doğru...

Evli çift, çift kişilik yatak vermeliyim gibi bir düşüncem yok. Ayrı yatarlarsa incileri dökülmez. O yüzden yatağım dışında her türlü konforlarını sağlarım.

Ama annem dahil büyüklerimiz hep yataklarını vermiş, o nesil öle bu nesil böyle. Kuşak farkıda bu olsa gerek.

Son düzenleme:
ay canım belki iyi niyetjli düşünüyorsun ama ben başkasının yatağında asla yatamam. iki tane çekyatın varsa birini anneyle çocuk ötekinde baba yatabilir. yada sen hazırla yatakları kendileri nasıl isterse öyle yatrsınlar.

canım saçmalama misafirlerini kendi yatağında yatırma eşinde istemiyomuş bende 2 yıllık evliyim bugüne kadar yatılı çok misafir geldi gitti evmim çok kalabalıkta oldu her oda dolacak şekilde biz yine herkesin yatağını serdik kendi odamızda yattık, ama yatak odamda sadece kayınvaldemle kayınbabam yattı (çok severim ikisinide çok iyiler) çünkü bebekten dolayı biz beşikli diğer odada yatıyoruz bu arada yer yatağıda çok rahattır söyliyim emin ol senden daha rahat ederler ama sorduğuna göre hatta bilmediğine göre sanırım yer yatağın yok gelen misafire çekyat aç yatsınlar sen başkasının evine gitsen yatak odasındamı kalıyosun ?:44::44::44:

Son düzenleme:
"misafirlerini yerlerde süründüren bir kültürde yetişmedim" demişsiniz; ama oğlunuza yer yatağı seriyormuşsunuz..
madem size göre yer yatağı yerlerde sürünmekle eş değer, o çocukcağıza zulüm olsun diye mi yerde yatırıyosunuz?
ilginç..

konuya gelirsek,
elbetteki evde açılır koltuklar şunlar bunlar dururken kimseye yatak odamda yatma gerginliğini yaşatmam..
misafir olarak gittiğim bir evde, bana ev sahiplerinin yatak odalarını tahsis etmeleri, beni sadece gerer, mutlu etmez..
benim için rahatsız oldukları için üzülürüm
bir daha o eve gitmek istemem kimsenin rahatını bozmamak için
çekyatta daha mesut olurum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…