- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
Neden bilmem ama ben yer yataklarını çok samimi buluyorum..küçükken ne zaman annemlere gitsek annanem tüm torunlara yer yatağı yapar,biz de Nazilli bardakları gibi yataklara dizilir sabaha kadar dedikodu yapardık..arada da uyuyormuş numarası yapmayı ihmal etmezdik
ben de sizin her evde bir yer yatağı olduğunu düşünmenize şaşırdım. ama siz emrettiniz ya alırım artık bi tane. bu arada oğlan gayet rahat. rahatsız olan benim.
eskiden yun dosekler olurdu serersin uzerinede carsaf serersin,yastigini koyarsin uzerinede yorganini atarsin oh mis,
simdilerde su bildiginiz dosekler var bazalarin uzerine koyduklarimiz onlardan alabilirsiniz bir iki tane misafir icin...
kucuk boylarida var misafire almiyorsan bile ogluna al bitane rahat yatsin cocuk
bilmiyor olmaniza cok sasirdim acikcasi:26:
annem ne zman yer yatağını açsa üstünde takla atmaya bayılırdık kadıncağız bağırırdı ç"arşafını sereceğim çekilin" artık diye...en son bu sene yer yatağında yattım annemin seneler sonra çok hoşuma gitti küçüklüğüm aklıma geldi zira beim odamda teyzemler vardı bana yer kalmadığı için annem yukarı katta yer yatağı açtı kızımla yan yana yer yatağının keyfini sürdükhani boyum küçük olsa yine takllaar atacaktım da ne mümkün ayaklarım dışarı taşıyordu bizimkilere göre uzun boyum var da
kırmızıııııı
benim hatirladigim kadariyla yatiya gelen misafirleri kanepelerde yatirirdik ama bazen misafir cok olunca annem yer yatagida yapiyordu doseklerimiz vardi. ben bile yer yataginda uyudum cok da keyifli bisi.. sizin de bir cift kanepeniz vardir sanirim orda uyusun gelen misafiriniz ,aman en buyuk derdiniz bu olsun kuzum:)))))
misafiri yerlerde süründürecek bi kültürde yetişmedim.
komik olan ne eger misafire almam diyorsan ogluna al dedim emretmekmi oluyor,
insanlara iyilik yaramiyor arkadas sen yorgan ustunde uyumaya devam et...
misafirleri yde surundurmek nedirya..
biz cok mu kultursuzuz pardon?
genis ailem dahil herkes okumus gorgulu kulturlu insanlardir.. bunu neden yazdim.. ahkam kesmek icin degil egitim kultur yaristirmak icin degil.. 'surundurmek' kelimeniz icin. ailemde misafire uygun her oda verilir (ayriyeten bir misafir odamiz da var cift kisilik yatagi olan) yetmezse yere yer yatagi serilir.. bu insanlari surundurdugumuzden degil duydugumuz samimiyettendir. zaten insana yatili misafir anca akrabalar cok yakin aile dostlari gelir anca.. onlar da kalabaliksa ve yer kalmamissa yer yatagi cok iyi bir cozumdur..
siz sanirim ingiliz kraliyet ailesinde yetistiniz. ataniz soyunuz sopunuz hep karyolalarda cekyetlarda yatti..
gidip bi 5+1 falan ev alin her odaya da misafirler icin misafir odasi duzeni kurun.
misafirleri yde surundurmek nedirya..
biz cok mu kultursuzuz pardon?
genis ailem dahil herkes okumus gorgulu kulturlu insanlardir.. bunu neden yazdim.. ahkam kesmek icin degil egitim kultur yaristirmak icin degil.. 'surundurmek' kelimeniz icin. ailemde misafire uygun her oda verilir (ayriyeten bir misafir odamiz da var cift kisilik yatagi olan) yetmezse yere yer yatagi serilir.. bu insanlari surundurdugumuzden degil duydugumuz samimiyettendir. zaten insana yatili misafir anca akrabalar cok yakin aile dostlari gelir anca.. onlar da kalabaliksa ve yer kalmamissa yer yatagi cok iyi bir cozumdur..
siz sanirim ingiliz kraliyet ailesinde yetistiniz. ataniz soyunuz sopunuz hep karyolalarda cekyetlarda yatti..
gidip bi 5+1 falan ev alin her odaya da misafirler icin misafir odasi duzeni kurun.
konuya çok farklı açılardan bakmışız canım. ben kültürlülük kültürsüzlük anlamında demedim. çok kalabalık olunca kimilerinin yerde yatmak zorunda kalması ayrı mevzu. ben kalabalık misafirden bahsetmiyorum, gelen sadece 1 çift. benim düşünceme göre misafir yerde yatarken ben yatakta rahat edemem.
konuya çok farklı açılardan bakmışız canım. ben kültürlülük kültürsüzlük anlamında demedim. çok kalabalık olunca kimilerinin yerde yatmak zorunda kalması ayrı mevzu. ben kalabalık misafirden bahsetmiyorum, gelen sadece 1 çift. benim düşünceme göre misafir yerde yatarken ben yatakta rahat edemem.
İlk defa evimize yatılı misafir gelecek. Aile dostumuz olan bir çift, bir de çocukları. Annemin evinde yatıya gelen misafir çiftler annemlerin odasında kalırdı. Ben öyle gördüm yani. Ben de misafirlerimize odamızı vermeyi düşünüyorum. Eşim pek istekli değil bu konuda. Bana da misafirleri çekyatta yatırmak garip geliyor. siz ne yapıyorsunuz bu durumda?
İlk defa evimize yatılı misafir gelecek. Aile dostumuz olan bir çift, bir de çocukları. Annemin evinde yatıya gelen misafir çiftler annemlerin odasında kalırdı. Ben öyle gördüm yani. Ben de misafirlerimize odamızı vermeyi düşünüyorum. Eşim pek istekli değil bu konuda. Bana da misafirleri çekyatta yatırmak garip geliyor. siz ne yapıyorsunuz bu durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?