Yatılı Misafirlik?

Tamam tesekkurler

Bize her yaz yatılı misafir gelir,
3-15 gün arası kalma süreleri vardır.
(Ege'de yaşıyorum bu arada)
Sabah 10 gibi kahvaltı (mutlaka özel bişey olur , börek, menemen vb.)
3 gibi çay (yine ikramlı )
7civarı yemek ve akşam yine çay verilir.
Yatılı misafir benim için hizmet etmektir.
O yüzden ev sahibinin hizmetini kolaylaştıran şeyler alın , getirin ya da yapın.
Cidden yatılı misafir tam bir kaos.

Yataklarınızı serip kaldırma işini siz yapabilirsiniz.
Kahvaltıda yardım edebilirsiniz, mesela yakınlarda fırın Vs varsa simit börek filan alabilirsiniz.
Kahvaltı toplanırken sizde eve süpürge açabilirsiniz. Neticede yatak ser topla yatılan yer toz kıl oluyor.

Evet zaten öyle bişe beklemezler ama ev işlerine yardım ederim ama elime ne alip gitsem mutfak esyasi gibi mi yoksa pogaca kek gibi seyler mi
Reklam girer mi bilmiyorum ama,Madam coco da indirimli cam eşyalar var.Örneğin hani mutfakta içine şekerleme kurabiye vb koyulan kapaklı kaplar var,onlardan ben birkaç tane aldım,gittğim yere götüryorum,çok beğeniliyor,sonuncuyu geçen akşam götrdüm,yoksa resmini atardım,Çifti 25 tl,bir bakın derim

Bebeğe bi hediye alın önce kızsa güzel bir elbise erkekse şort tişort takım alabilirsiniz. Mutfak için de mutlaka bir şey alırdım ben, ya market alışverişi yapardım karma olarak örneğin kaşar peyniri tavuk muz karpuz vs şeyler... sabah gideceksem kahvaltıya buna ek olarak simit taze ekmek alırdım. Ev işlerine yardımcı olurdum sofrayı beraber kurmak toplamak bulaşığa yardım etmek vs şeyler..

Giderken evlerine hediye alın, uzun kalacaksanız birgün market alışverişi yapın, erzak kahvaltılık vs gibi. Birkaç gün kalacaksanız gerek yok.

İnsanlar sizi davet etmiş yük olarak görseler davet etmezlerdi dert etmeyin kendinize. Ama tabi ki hayat koşulları çok ağır artık, o yüzden uzun kalacaksanız gittiğiniz eve destek olmak hoş olur.

Mutlu gezmeler :)

Karşılıklı güleryüz anlayışla olur gider
Belli ki birbirini sevem tutkun bir ailesiniz,önceki konuyu da biliyorum.
Ne güzel işte...

İlle birşeyler yapmak istiyorsanız.
Bebeğe hediye alın.
İlgilenin.
Yataklarınızı toplayın, yattığınız oda,valizleriniz,eşyalar sürekli toplu düzenli dursun.
Yemek işlerine yardım edin.
Sofra kurma kaldırma,bulaşık dizme.
Gezersiniz bir yerlerde birşeyler yer içerseniz ödemeyi talep edin.
Misafire ödetmezlerse siz de dondurma ısmarlarsınız.
Yaa biraz mesafeli ama samimi,içten olduktan sonra güzel geçer

Amcamlara yatılı gitmiştik 5 günlük giderken buzdolabını doldurduk , bir de dönerken doldurduk aburcuburdan kahvaltiligina kadar ..
Gider ayak amcamın söylediği söz " 5 günde 7 damacana su icildi "oldu.
O gün bugündür kimseye yatılı gitmiyorum çünkü eşime karsi çok kötü duruma düştüm

Oo ayip etmisler bizde oyle seylerin lafi olmaz

Ben başkasının evinden kalmam. Kim olursa olsun kalmam. Gelip Bende kalmalarını da istemem. Artık insanlar çok değişti. Çocuklu kadın evime misafir geliyor. İnsan çocuğuna dur demez mi. Çocuk iki üç eşyamı kırdı yine de dur demedi annesi. Ya da kimisi hijyenik değil elini yıkamayan çorapla tuvalete giren vs vs. Ben mi çok takıntılıyım bilmiyorum

Yük olarak görselerdi çağırmazlardı muhtemelen. Misafirin kısası makbuldür demişler. Bide maddi yardım düşünceniz hoş olmamış. Şahsen yeğenim bana gelse maddi yardımda bulunsa çok kızarım. Gidin ev işlerinde sofra işlerinde yardim edin iki hoş sohbet bundan güzel yardim yoktur bence.

Öyle misafir sevmem bende ya gicik oluyorum cocuguna sahip cikmayana

Evet zaten öyle bişe beklemezler ama ev işlerine yardım ederim ama elime ne alip gitsem mutfak esyasi gibi mi yoksa pogaca kek gibi seyler mi

Bana biri üçlü cam saklama kabı getirmişti evime gelirken. Bi makbule geçti ki. Her kullandığımda yad ederim. Ne kadar kullanışlı bi şey almışlar diye.

Her gun bi suru misafirm gelsin ama yatili olmasin.su an bu sicaklarda misafirlerim var ne zaman gidecekler diye gun sayiyorum.benimkiler ben davet etmedim kendileri oyle buyurup geldiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…