Yavrumun dilleri:)

Evet,bence sen biraz geri dur bu konularda
Potansiyeli ve imkanı varsa desteklensin,yürüsün yavrular. O işe eşin baksın

Sevgili nobahari öp kuzunu benim için bolca Benim sipa 1 yaşında kelime dağarcığı baba ve aba' dan ibaret
Oy sürekli öpüşüp duruyoruz zaten
Sen de seninkileri öp,gıdıkla
Benim kız gerçekten beni şaşırttı dil konusunda,bir de ben işteyken babasıyla kalıyor daha çok ve babası “babiş” ten başka bişey demiyordu kıza yavrum o da bi ara babasına “babiş” diye sesleniyordu
1 buçuk yaşına kadar alıcı dil dönemiymiş zaten. Bol bol şarkı söyleyin

Pek ala da mümkün sizde olduğu gibi:) ama bizde annenin de babanın da anadili aynı ve diğer dilleri dışarda,ne kadar süre ile desteklesem elimden gelenin en iyisi yapmış olurum. Onun derdindeyim.

Farklı bir milletten bahsediliyorsa tabi ki farklı bir dil de sözkonusudur. Ama bence siz burda bunu anlatmaya çalışmayın
Önyargı,hor görme yıkılması çok zor şeyler. Hele ki böyle forum üzerinden:/

Bununla ilgili bir yazı okumuştum uygulanabilecek farklı yöntemler var
En uygun olanının bir yetişkinin çocukla bir dilde konuşması olduğu yazıyordu. Yani bakiciniz arapsa o sadece Arapça konuşsun. Siz Türkçe, eşiniz almanca vs gibi

Ne kadar erken yaşta ne kadar çok dille tanışırsa o kadar iyi. Erken yaşlarda dil öğrenmeleri çok kolay, sünger gibi emiyorlar. Bazen üç dili de karıştırıp tuhaf cümleler kursa da, büyüdükçe ayırır onları birbirinden merak etmeyin.

kültür çok başka bir şey ya. aynı dil din ırk olsa bile farklı kültürlerde olabiliyor insanlar. yani aile yetiştirmesiyle ilgili. ama sakin olun gerek yok sinire hele bedelli bambaşka konu hepsi Allah'a emanet evlatlarımızın, kardeşlerimizin.

:) hepsi birbirinden farklı zaten. Kürtlere yönelik bir şey söylendi bende diyorum ki yorum yapan kişinin beğenmediği Kürtlerden olan abim kuzenlerim gidip paşa paşa askerlik yaptı. ama etrafımda ki bir çok Türk arkadaşım da bedelli yaptı. verdiğim örnekleri anlarsınız umarım :) kültür de dediğiniz gibi aileden gelen bir şey Türk Kürt Çerkez olmakla alakalı değil ama yorum yapan arkadaşımızın bundan haberi yok.

ya ben sevmiyorum insanların dili dini ırkı yüzünden böyle ayrıştırılmasını, ülkemiz Suriyeden gelen insanlarla dolmuş taşıyor birini bile dışlayamam, apartmanımız da Afganlar var gayette seviyorum. o yüzden geriliyorum sanırım

Ben şöyle biliyorum kim hangi dilde konuşacak çocukla ona karar verilmeli.

Bakıcı sadece arapça konuşacak çocuk arapça cevaplayacak.

Siz Türkçe konuşacaksınız türkçe cevap verecek size.

Baba almanca konuşacak almanca cevap verecek.

İlk aşamada bu sistem tavsiye edilir. Mesela siz almanca konuşursanız kafası karışır işte o durumda kelimeleri cümleleri karıştıra karıştıra konuşur. Evet toparlar sonra ama sağlıklı bir dil öğrenimi için bu dediğim taktiği deneyebilirsiniz.

Şöyle ki babasının Almanca’da yeterliliği yok maalesef öyle bir çabası da yok:/ her ikimiz de Türkçe konuşuyoruz. Dışarda zorunlu durumlarda ve oyun gruplarında Almanca konuşuyoruz biz de. Oralarda Türkçe konuşmak olmaz çünkü. Bakıcı da diğer çocuklarla Almanca anlaşabildiği için Almanca konuşuyor,kızımla başbaşayken Arapça. Yani kesin bir şekilde şu kişi şu dili konuşsun ve kati surette değiştirmesin gibi bir durum yok:/
Çok sağolun,katkınız için.

Rica ederim. Zaten öğrenecektir çocuğunuz. Söylediğim yöntem karıştırmadan ayrı ayrı diller olduğunu fark etmesi içindi. Umarım gönlünüzce olur.

tebrik ediyorum seni arkadaşım..
Çok doğru söyledin bizde doğuluyuz ben kürtçe bilmesemde aslım kürt kabul ediyorum ailemde öyle.. ayrıca kardeşim polis halamın kızı polis halamın oğlu başkanlık korumasına atandı geçen sene.. yengemin kardeşi savcı, dayımın oğlu mimar,amcamın kıızı bilgisayar mühendisi ve almanyada hatırı sayılır bir projede adı var vee hepsinin kütüğü ağrı hepside kürt.. yani tabiki bu millette tekiz ancak bizimde kendimize has dilimiz ve yaşayış şeklimiz var.. vee küçümsenecek gibi değilizz. Bu ülkeye bizimde katkılarımız çok çok fazla asla ayrım yapmamak gerek ve saygı duyulması gerek bu millete..

Benim oglum iki dilli, okulda Ingilizce evde Turkce duyuyor. Hatta iki dilli olmasi konusmasinin gecikmesine neden oldu, simdi 3 yasinda ve cumle kurabiliyor ama hala yasitlari gibi degil. Evde de Ingilizce konusmak istiyor, biz de simdilik aman konussun da diyiyoruz ama Turkce`yi de iyi konusmasini istiyoruz. Bazen cumlenin yarisini Ingilizce yarisini Turkce soyluyor, cok komik ve tatli oluyor. Bana edilen tavsiye siz hep cocukla kendi anadilinizi konusun ve onun da anadilde cevaplar vermesini isteyin oldu. Yoksa okulda ve arkadas cevresinde ogrenilen dil daha baskin oluyor. Zaman zaman iki dille zorlandigi da oluyor, hatta bizimkinin kendi gelistirdigi 3. bir dili var, mesela sayilar, ogretmeni heralde Turkce sayiyor diye dusunmus, ben de dedim yok o Turkce degil, bizim de bilmedigimiz bir dil dedim. Cok dilli olmak ilk baslarda biraz cocuklari zorluyor bence ama kesinlikle artisi cok fazla. Cocuklar sunger gibi ama eger ogrendiklerini kullanamazlarsa onlar da unuturlar, yani bu 3 dili bir sekilde devam ettiremiyecekse cok zorlamayin. Dil deyince benim aklima arkadaslarimin cocugu geliyor, annesi ve babasi Cinli ve Hintli ve okulda da Ingilizce ogreniyor, cocuk dunyada neredeyse herkesle konusabilecek sekilde yetisiyor.

ama bu sekilde olan yetiskinler de var,
simdi gurbetci arkadaslar darilmasinlar ama,
bazilari bir konusuyor, Turkce desen Turkce degil, Almanca desen Almanca degil, iki kelime ondan 3 kelime bundan cumle kuruyorlar. Ne Alman anlar konusulani ne de Turk, gurbetci olmasi gerekir anlamasi icin. Bu sekilde de dil biliyorum dememek lazim.

Merakımı mazur görün, insan neden Arabistan’da yaşamak ister?

3 dilli yavru sokağa çıkmak için, çalışmak için, araba kullanmak için velisinden izin istesin
3 dilli yavru sokakta gerekirse ahlak polisinden dayak yesin, gerekirse erkeklerce recmedilsin, lince uğrasın
Kocası kuma getirse de dayak yese de ses edemicek

Arkadaş erkekler neyse ama bir kadının şeriat ülkesinde yaşamak istemesi kadar aptalca bir şey olamaz

Konu sahibesinin kafa güzel bence, çocuğuma eğtim vereyim ama kullanamayacağı bir yerde yetiştireyim?? Yavrunun 3 değil 5 dili olsa ne olacak ki, ailesinin kafa güzel!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…