Evet,bence sen biraz geri dur bu konulardaEger devam edecekseniz mantikli olabilir.
benim esim de bir dil bir insan diyor her zaman.
ben biraz daha sofistike dusunuyorum dil konusunu, bir makale okuyabilecek kapasitede ogrenmediysem hic rahat olamiyorum. Tabi benim gibi dusunerek dil ogrenilmez, zira ben de iyi degilim bu konuda zaten :)))
ama ogullarima da ister istemez bunu asiliyorum sanirim, turkce konusuyorsa cok duzgun konusmali, yabanci dil konusuyorsa turkceye donmemeli zorlandiginda, bir sekilde kendini bulundugu dilde ifade etmeli diye.
NOT : Bence benim daha cok tavsiyeye ihtiyacim var
Oy sürekli öpüşüp duruyoruz zatenSevgilinobahari öp kuzunu benim için bolca Benim sipa 1 yaşında kelime dağarcığı baba ve aba' dan ibaret
Pek ala da mümkün sizde olduğu gibi:) ama bizde annenin de babanın da anadili aynı ve diğer dilleri dışarda,ne kadar süre ile desteklesem elimden gelenin en iyisi yapmış olurum. Onun derdindeyim.Benim anne ve babam farkli diller konusuyor ve ortak dilleri Ingilizceymis ben dogdugum zamanda. Tabii sonrasinda Turkiye' de yasadigimiz icin hep ortak dil Turkce oldu daha baskin oldugu icin :) Ama ben hala annemle kendi dilinde konusurum oyle rahat ediyoruz. Ben su an Turkce'yi de annemin dilini de anadil gibi konusuyorum. Ingilizceyi okulda da ogrendim ama zaten buyurken maruz kaldigim icin zorluk cekmedim. Daha sonra dil ogrenmeye calistigimda bu kadar rahat olmamisti o yuzden bence kucuk yasta ne kadar ogrense kar.
Farklı bir milletten bahsediliyorsa tabi ki farklı bir dil de sözkonusudur. Ama bence siz burda bunu anlatmaya çalışmayınİngilizce sadece bir örnekti. ülkesi bayrağı olsun olmasın ben Kürdüm Kürtler azımsanmayacak kadar çok ve birisi çıkıp Kürtçe bir dil mi diyor. ben burada Kürtçe yazsam anlamayacak diğer Kürtler anlayacak. demek ki Kürtçe bir dil..
biraz daha derine ineyim, yorum yapan kişi beni benim ülkem de dışlayamaz
benim dilimi yok sayamaz, benim abim gidip askerliğini yaparken kimse bu Kürt gelmesin demedi ki çevremde ki çoğu Türk bedelli yapıyor. bu ülke için tek savaşan Türkler değil. biraz araştırsın bakalım bu ülke için kiminle omuz omuza verip savaşıldı.
siz yanlış anlamayın beni ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım Kürt olduğum için ama hanımefendi gelmiş yok Kürtlermiş yok kültürlülermiş, kusura bakmasın da ben kültürümle yerle bir ederim kendinisi. insanları Türk Kürt Arap İngiliz diye ayıramaz kimse.
İngilizce sadece bir örnekti. ülkesi bayrağı olsun olmasın ben Kürdüm Kürtler azımsanmayacak kadar çok ve birisi çıkıp Kürtçe bir dil mi diyor. ben burada Kürtçe yazsam anlamayacak diğer Kürtler anlayacak. demek ki Kürtçe bir dil..
biraz daha derine ineyim, yorum yapan kişi beni benim ülkem de dışlayamaz benim dilimi yok sayamaz, benim abim gidip askerliğini yaparken kimse bu Kürt gelmesin demedi ki çevremde ki çoğu Türk bedelli yapıyor. bu ülke için tek savaşan Türkler değil. biraz araştırsın bakalım bu ülke için kiminle omuz omuza verip savaşıldı.
siz yanlış anlamayın beni ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım Kürt olduğum için ama hanımefendi gelmiş yok Kürtlermiş yok kültürlülermiş, kusura bakmasın da ben kültürümle yerle bir ederim kendinisi. insanları Türk Kürt Arap İngiliz diye ayıramaz kimse.
kültür çok başka bir şey ya. aynı dil din ırk olsa bile farklı kültürlerde olabiliyor insanlar. yani aile yetiştirmesiyle ilgili. ama sakin olun gerek yok sinirehele bedelli bambaşka konu hepsi Allah'a emanet evlatlarımızın, kardeşlerimizin.
Şöyle ki babasının Almanca’da yeterliliği yok maalesef öyle bir çabası da yok:/ her ikimiz de Türkçe konuşuyoruz. Dışarda zorunlu durumlarda ve oyun gruplarında Almanca konuşuyoruz biz de. Oralarda Türkçe konuşmak olmaz çünkü. Bakıcı da diğer çocuklarla Almanca anlaşabildiği için Almanca konuşuyor,kızımla başbaşayken Arapça. Yani kesin bir şekilde şu kişi şu dili konuşsun ve kati surette değiştirmesin gibi bir durum yok:/Ben şöyle biliyorum kim hangi dilde konuşacak çocukla ona karar verilmeli.
Bakıcı sadece arapça konuşacak çocuk arapça cevaplayacak.
Siz Türkçe konuşacaksınız türkçe cevap verecek size.
Baba almanca konuşacak almanca cevap verecek.
İlk aşamada bu sistem tavsiye edilir. Mesela siz almanca konuşursanız kafası karışır işte o durumda kelimeleri cümleleri karıştıra karıştıra konuşur. Evet toparlar sonra ama sağlıklı bir dil öğrenimi için bu dediğim taktiği deneyebilirsiniz.
Rica ederim. Zaten öğrenecektir çocuğunuz. Söylediğim yöntem karıştırmadan ayrı ayrı diller olduğunu fark etmesi içindi. Umarım gönlünüzce olur.Şöyle ki babasının Almanca’da yeterliliği yok maalesef öyle bir çabası da yok:/ her ikimiz de Türkçe konuşuyoruz. Dışarda zorunlu durumlarda ve oyun gruplarında Almanca konuşuyoruz biz de. Oralarda Türkçe konuşmak olmaz çünkü. Bakıcı da diğer çocuklarla Almanca anlaşabildiği için Almanca konuşuyor,kızımla başbaşayken Arapça. Yani kesin bir şekilde şu kişi şu dili konuşsun ve kati surette değiştirmesin gibi bir durum yok:/
Çok sağolun,katkınız için.
Türkçe bir dil ise,Kürtçe de bir dil demektir.Kürtçe bir dilmidir . Kuzenim de kürt biri ili evlenmişti. Gelenler biz çok kültürlüyüz 3 dil biliriz kürtçe arapça türkçe demişlerdi . herkes donmuştu da o geldi aklıma.
Merakımı mazur görün, insan neden Arabistan’da yaşamak ister?Kızım Arabistan doğumlu,ilerde tekrar orda yaşama planlarım var. Eğer temeli olursa kızımın dillere dair,ben devamını getireceğimize inanıyorum. Çok sağolun
Çok güzel insanlar tanımışsa orda(onlarla tekrar birarada olabilmek için) ve Allah’ın oraya bahsettiği eşsiz güzellikleri tekrar görebilmek için.Merakımı mazur görün, insan neden Arabistan’da yaşamak ister?
İngilizce sadece bir örnekti. ülkesi bayrağı olsun olmasın ben Kürdüm Kürtler azımsanmayacak kadar çok ve birisi çıkıp Kürtçe bir dil mi diyor. ben burada Kürtçe yazsam anlamayacak diğer Kürtler anlayacak. demek ki Kürtçe bir dil..
biraz daha derine ineyim, yorum yapan kişi beni benim ülkem de dışlayamaz benim dilimi yok sayamaz, benim abim gidip askerliğini yaparken kimse bu Kürt gelmesin demedi ki çevremde ki çoğu Türk bedelli yapıyor. bu ülke için tek savaşan Türkler değil. biraz araştırsın bakalım bu ülke için kiminle omuz omuza verip savaşıldı.
Benim oglum iki dilli, okulda Ingilizce evde Turkce duyuyor. Hatta iki dilli olmasi konusmasinin gecikmesine neden oldu, simdi 3 yasinda ve cumle kurabiliyor ama hala yasitlari gibi degil. Evde de Ingilizce konusmak istiyor, biz de simdilik aman konussun da diyiyoruz ama Turkce`yi de iyi konusmasini istiyoruz. Bazen cumlenin yarisini Ingilizce yarisini Turkce soyluyor, cok komik ve tatli oluyor. Bana edilen tavsiye siz hep cocukla kendi anadilinizi konusun ve onun da anadilde cevaplar vermesini isteyin oldu. Yoksa okulda ve arkadas cevresinde ogrenilen dil daha baskin oluyor. Zaman zaman iki dille zorlandigi da oluyor, hatta bizimkinin kendi gelistirdigi 3. bir dili var, mesela sayilar, ogretmeni heralde Turkce sayiyor diye dusunmus, ben de dedim yok o Turkce degil, bizim de bilmedigimiz bir dil dedim. Cok dilli olmak ilk baslarda biraz cocuklari zorluyor bence ama kesinlikle artisi cok fazla. Cocuklar sunger gibi ama eger ogrendiklerini kullanamazlarsa onlar da unuturlar, yani bu 3 dili bir sekilde devam ettiremiyecekse cok zorlamayin. Dil deyince benim aklima arkadaslarimin cocugu geliyor, annesi ve babasi Cinli ve Hintli ve okulda da Ingilizce ogreniyor, cocuk dunyada neredeyse herkesle konusabilecek sekilde yetisiyor.
Merakımı mazur görün, insan neden Arabistan’da yaşamak ister?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?