Anadili şurda kalsın,öğrenmesin gibi birşey mi var? Çok acayipsiniz:/Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Dil gelişimi oldukça önemli ama her zaman çocuğun öğrenmesi gereken ilk dil kendi ana dilidir.
Çok sağolun, ben de farkındayım yazdıklarınızın fakat benim asıl meramım; benim düşündüğüm sistem şu şartlarda ne kadar elverişli? Ama kimse o noktaya değinmemiş:/Çocuklar 6-7 yaşına kadar her dili öğrenir. Ben de iki dil ile büyümüsüm. Türkçe çok daha baskın ama olsun diğer dili Dr anlar konuşurum. Küçükken ogrenmesi çok iyi olur. Hepsi ana dil gibi gelişkin olacak. Birini diğerine çevirmek zorunda kalmayacak bu çok güzel. Küçüklükten dil öğrenmenin avantajı ana dil gibi yerlesmesidir. Tabi surekli bu dilleri kullanmalı. İyice ogrenene kadar.
Teşekkür ederim. Ben de küçükken ne öğrenirse kardır diye düşünüyorum. İnşallah yavrum da ilerde benim gibi annesi olduğu için kendini şanslı adlederBen de iki dille büyüdüm ama ana dilimi konuşmaya konuşmaya unuttum, türkçe kadar iyi konuşamam şu anda. İlk çocukluğumu hatırlarım adigeceyi de türkçeyi de etrafımda duyduğumda ayırd ederdim kafam da karışmazdı. Yurtdışını geçtim ülkemizde bile çok fazla çocuk günlük hayatın içinde iki bazen üç dille büyüyor ve bu çok güzel birşey. Küçükken ne öğrenirse kar. Çocuğunuz sizin gibi annesi olduğu çok şanslı ne güzel yetişecek.
Şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Gozlemleyip karar vereceksiniz. Kafası mi karıştı öğrenip anlıyor muÇok sağolun, ben de farkındayım yazdıklarınızın fakat benim asıl meramım; benim düşündüğüm sistem şu şartlarda ne kadar elverişli? Ama kimse o noktaya değinmemiş:/
Para getirisi haricinde,gerçekten çok güzelbir dil ve öğrenmesi bir sanatı icra etmek gibi. Özellikle yazı kısmı bana göre tam bir sağaltım. İnşallah kendi adıma çok güzel bir şekilde öğrenirim bu dili.
Aminnn,çok sağolun. Sizin de güzel dilekleriniz size kat be kat fazlasıyla geri dönsün.Konu hakkında net bilgilere sahip değilim.
Bebeğinizin ne kadar şanslı olduğunu söylemeye geldim :) Allah bağışlasın.
Umarım bu ayrıcalık ona hayatı boyunca güzel kapılar açar.
Kürtçe tabi ki bir dildir. ben size Kürtçe yazsam karşımda kalakalacaksınız bir de gelmiş burda Kürtçe dil midir diyorsunuz. benim anlamadığım nokta da bu elin ingilizcesini kabul edip kendi toprağının insanının dilini kabul etmemek nasıl bir iki yüzlülük? daha fazla yazmak isterdim ama sizin gibi bir zihniyet yüzünden ban yemek istemiyorum. sizi saygısızlığınızla baş başa bırakıyorum.
SevgiliAlys eşimin dil öğrenmeye inanılmaz bir yatkınlığı var. Kızımın da babadan kaynaklı bir yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. 3 dile maruz kalmasına rağmen,düşündüğümden çok çok iyi dil gelişimi. Ben de doğduğundan beri çok çaba sarfettim. Mesela radyoyu açtım,şarkı,türkü söyledim sürekli. Dili en çok geliştiren şey müzik imiş. Ayrıca sürekli sırtımda taşıdım dışarda,insanlarla daha yakın etkileşimde olabilsin diye. Burda bebeklere karşı çok sıcakkanlı ve konuşkan insanlar..Ben de sadece Almanca’yla mı kalsa diye düşündüm ama bakıcısı kendisi teklif etti ben de çok sevindim açıkçası. Şöyle ki kızım Suudi Arabistan doğumlu ve orda doğmasından kaynaklı bir takım hakları varmış(çok cebelleşmiştim doğum sonrası belgelerini edinmekte o zaman sormadım:/ ama nolur nolmaz.. bir dil bir insan. Üstelik benim tekrar Suudi Arabistan'da yaşama planım var ve Türkiye’de de Arapça’ya devam etmemiz daha yüksek ihtimal.
Derdim,eldeki imkanları en iyi şekilde nasıl değerlendiririm. Eşim bakıcıda 3-4 gün birer saatten Arapça için bir kazanımı olmaz. Vermeyelim,kalsın diyor ama bilemiyorum. Ayrıca kızım,bakıcısı ve eşini de çok seviyor.
Oğlanların hep geç konuştuğu söylenir. Alıcı dil dönemi biraz uzundur belki. Konuşunca nasıl olsa yaka silkiliniyormuş:) benim kız şimdiden kuzeniyle telefon görüşmesinde beni ittire ittire uzaklaştırıyor:/
Sevgilinobahari öp kuzunu benim için bolca Benim sipa 1 yaşında kelime dağarcığı baba ve aba' dan ibaret
ben ırkçılık için yazmıyorum yanlış anlamayın da İngilizce ile kürtçeyi kıyaslamak saçma olmuş. İngilizlerin bir devleti var toprağı var, bayrağı var ve Dünyaya nam salmış bir dil yani.
İlki de öyleydi benim.Baba ,anne...başka hiçbir şey soylemiyordu ve iki yaşındaydı.Sonra bir sabah bana kare şeklinde bir cismi gösterdi ve bana "anne kale " dedi.Ben önce su,mama,atta filan der diye bekliyordum oysakibenimki iki yasinda, ayni durumdayiz,
su an tamamen konusmayi reddediyor.
pof...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?