Yavrumun dilleri:)

Çocuklar 6-7 yaşına kadar her dili öğrenir. Ben de iki dil ile büyümüsüm. Türkçe çok daha baskın ama olsun diğer dili Dr anlar konuşurum. Küçükken ogrenmesi çok iyi olur. Hepsi ana dil gibi gelişkin olacak. Birini diğerine çevirmek zorunda kalmayacak bu çok güzel. Küçüklükten dil öğrenmenin avantajı ana dil gibi yerlesmesidir. Tabi surekli bu dilleri kullanmalı. İyice ogrenene kadar.

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Dil gelişimi oldukça önemli ama her zaman çocuğun öğrenmesi gereken ilk dil kendi ana dilidir.
Anadili şurda kalsın,öğrenmesin gibi birşey mi var? Çok acayipsiniz:/
Ben zaten anadili konusunda gelişimi gayet iyi ve sürekli benle anadilini konuşuyor yazdım. İmkan varken ekstrasını nasıl daha iyi değerlendiririm derdindeyim ben.

Ben de iki dille büyüdüm ama ana dilimi konuşmaya konuşmaya unuttum, türkçe kadar iyi konuşamam şu anda. İlk çocukluğumu hatırlarım adigeceyi de türkçeyi de etrafımda duyduğumda ayırd ederdim kafam da karışmazdı. Yurtdışını geçtim ülkemizde bile çok fazla çocuk günlük hayatın içinde iki bazen üç dille büyüyor ve bu çok güzel birşey. Küçükken ne öğrenirse kar. Çocuğunuz sizin gibi annesi olduğu çok şanslı ne güzel yetişecek.

Çok sağolun, ben de farkındayım yazdıklarınızın fakat benim asıl meramım; benim düşündüğüm sistem şu şartlarda ne kadar elverişli? Ama kimse o noktaya değinmemiş:/

Teşekkür ederim. Ben de küçükken ne öğrenirse kardır diye düşünüyorum. İnşallah yavrum da ilerde benim gibi annesi olduğu için kendini şanslı adleder

Çok sağolun, ben de farkındayım yazdıklarınızın fakat benim asıl meramım; benim düşündüğüm sistem şu şartlarda ne kadar elverişli? Ama kimse o noktaya değinmemiş:/
Şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Gozlemleyip karar vereceksiniz. Kafası mi karıştı öğrenip anlıyor mu

bence iki yabanci dile de alisabileceginden az mazur kalacak,
yerinizde olsam birine agirlik verirdim.
bakici da almanca konussa ve siz almancasini destekleseniz daha iyi olur gibi geldi bana.

benim oglum 2 yasinda ve henuz konusmuyor.
kreste yabanci dil evde turkce konusuluyor,
suan henuz yabanci diline alisamadi ve bu durum konusmasini daha da geciktirecek gibi duruyor.
yine de ogrendigi dili kaliteli seviyede ogrenmesi icin cabaliyoruz. Biz turkceyi guzel konusmaya ve araya yabanci kelime sokmamaya gayret ediyoruz.

Buyuk oglum var bir de, onun ingilizcesi de var arti olarak.
Onunla ingilizce konusuyoruz veya ingilizce tv izletiyoruz.
ama bulundugumuz ulkedeki dili ogretmeye calismiyoruz ikisine de, cunku biz duzgun konusamiyoruz, bu da faydadan cok zarara sebep oluyor.

bu arada 1,5 yasinda bu durumda ise gercekten de dile yatkin olabilir, imkaniniz varsa bir profesyonele danisin.

benim iki sipa da gec konustular, ama sevindigim durum buyuk oglum dili guzel kullaniyor. Umarim kucuk de kirar artik seytanin bacagini:)

Bence çok hos keşke şuan bnmde evladıma bu şekilde faydam olsa
Ilerde çok faydası olur ana dili gibi konusur
Bnde bebeğime şimdiden ingilizce eğitici video izletiyorum
Hiçbir şekilde kafa karışıklığı da olmaz ilerde size çok tşk edecek
Şuan biraz karistirabilir ama büyüdükçe alisir

arapca gercekten guzel dil,
kelime turetmesi falan cok orjinal,
bu tarz farkli dilleri ogrenmek insanin dusunme kapasitesini de gelistirir bence.

Konu hakkında net bilgilere sahip değilim.
Bebeğinizin ne kadar şanslı olduğunu söylemeye geldim :) Allah bağışlasın.
Umarım bu ayrıcalık ona hayatı boyunca güzel kapılar açar.

Sevgili Alys eşimin dil öğrenmeye inanılmaz bir yatkınlığı var. Kızımın da babadan kaynaklı bir yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. 3 dile maruz kalmasına rağmen,düşündüğümden çok çok iyi dil gelişimi. Ben de doğduğundan beri çok çaba sarfettim. Mesela radyoyu açtım,şarkı,türkü söyledim sürekli. Dili en çok geliştiren şey müzik imiş. Ayrıca sürekli sırtımda taşıdım dışarda,insanlarla daha yakın etkileşimde olabilsin diye. Burda bebeklere karşı çok sıcakkanlı ve konuşkan insanlar..Ben de sadece Almanca’yla mı kalsa diye düşündüm ama bakıcısı kendisi teklif etti ben de çok sevindim açıkçası. Şöyle ki kızım Suudi Arabistan doğumlu ve orda doğmasından kaynaklı bir takım hakları varmış(çok cebelleşmiştim doğum sonrası belgelerini edinmekte o zaman sormadım:/ ama nolur nolmaz.. bir dil bir insan. Üstelik benim tekrar Suudi Arabistan'da yaşama planım var ve Türkiye’de de Arapça’ya devam etmemiz daha yüksek ihtimal.
Derdim,eldeki imkanları en iyi şekilde nasıl değerlendiririm. Eşim bakıcıda 3-4 gün birer saatten Arapça için bir kazanımı olmaz. Vermeyelim,kalsın diyor ama bilemiyorum. Ayrıca kızım,bakıcısı ve eşini de çok seviyor.
Oğlanların hep geç konuştuğu söylenir. Alıcı dil dönemi biraz uzundur belki. Konuşunca nasıl olsa yaka silkiliniyormuş:) benim kız şimdiden kuzeniyle telefon görüşmesinde beni ittire ittire uzaklaştırıyor:/

Konu hakkında net bilgilere sahip değilim.
Bebeğinizin ne kadar şanslı olduğunu söylemeye geldim :) Allah bağışlasın.
Umarım bu ayrıcalık ona hayatı boyunca güzel kapılar açar.
Aminnn,çok sağolun. Sizin de güzel dilekleriniz size kat be kat fazlasıyla geri dönsün.

ben ırkçılık için yazmıyorum yanlış anlamayın da İngilizce ile kürtçeyi kıyaslamak saçma olmuş. İngilizlerin bir devleti var toprağı var, bayrağı var ve Dünyaya nam salmış bir dil yani.

Eger devam edecekseniz mantikli olabilir.

benim esim de bir dil bir insan diyor her zaman.

ben biraz daha sofistike dusunuyorum dil konusunu, bir makale okuyabilecek kapasitede ogrenmediysem hic rahat olamiyorum. Tabi benim gibi dusunerek dil ogrenilmez, zira ben de iyi degilim bu konuda zaten :)))
ama ogullarima da ister istemez bunu asiliyorum sanirim, turkce konusuyorsa cok duzgun konusmali, yabanci dil konusuyorsa turkceye donmemeli zorlandiginda, bir sekilde kendini bulundugu dilde ifade etmeli diye.

NOT : Bence benim daha cok tavsiyeye ihtiyacim var

Benim anne ve babam farkli diller konusuyor ve ortak dilleri Ingilizceymis ben dogdugum zamanda. Tabii sonrasinda Turkiye' de yasadigimiz icin hep ortak dil Turkce oldu daha baskin oldugu icin :) Ama ben hala annemle kendi dilinde konusurum oyle rahat ediyoruz. Ben su an Turkce'yi de annemin dilini de anadil gibi konusuyorum. Ingilizceyi okulda da ogrendim ama zaten buyurken maruz kaldigim icin zorluk cekmedim. Daha sonra dil ogrenmeye calistigimda bu kadar rahat olmamisti o yuzden bence kucuk yasta ne kadar ogrense kar.

Sevgili nobahari öp kuzunu benim için bolca Benim sipa 1 yaşında kelime dağarcığı baba ve aba' dan ibaret

İngilizce sadece bir örnekti. ülkesi bayrağı olsun olmasın ben Kürdüm Kürtler azımsanmayacak kadar çok ve birisi çıkıp Kürtçe bir dil mi diyor. ben burada Kürtçe yazsam anlamayacak diğer Kürtler anlayacak. demek ki Kürtçe bir dil..
biraz daha derine ineyim, yorum yapan kişi beni benim ülkem de dışlayamaz benim dilimi yok sayamaz, benim abim gidip askerliğini yaparken kimse bu Kürt gelmesin demedi ki çevremde ki çoğu Türk bedelli yapıyor. bu ülke için tek savaşan Türkler değil. biraz araştırsın bakalım bu ülke için kiminle omuz omuza verip savaşıldı.

siz yanlış anlamayın beni ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım Kürt olduğum için ama hanımefendi gelmiş yok Kürtlermiş yok kültürlülermiş, kusura bakmasın da ben kültürümle yerle bir ederim kendinisi. insanları Türk Kürt Arap İngiliz diye ayıramaz kimse.

benimki iki yasinda, ayni durumdayiz,
su an tamamen konusmayi reddediyor.
pof...
İlki de öyleydi benim.Baba ,anne...başka hiçbir şey soylemiyordu ve iki yaşındaydı.Sonra bir sabah bana kare şeklinde bir cismi gösterdi ve bana "anne kale " dedi.Ben önce su,mama,atta filan der diye bekliyordum oysaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…