Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

ya ben dün müydü sana naılsın yazıcaktım
sonra utandım:kedi::kedi:
ah canım benim ya kıyamam sana :asigim:
çok sevinirdim memnun olurdum :kedi:
iyiyim hamdolsun, iyi kötü geçiniyorum olumunekankayizsmile

tabi aslında sana küsmem lazım:umursamaz:
neyse bi daha görüşelim alayım ifadeni:jeyyar:
öptüm fındık kurdum seni Şeniz
bir daha yine olursa ben görmeden fotoyu şeyetme gamyoncuiremsu yasakkelime a.s

örtünme isteği her kadının doğasında vardır.

zarife canım çok hoş olmuşsun

bi de dreamlover'ın son eklediği fotoğrafını çok beğendim

maşaallah çok şıksınız bayanlar:)

ayyyy tam beni anlatmışsın yaaa...
bende açığım ama dekolteyi sevmiyorum,popmun ortada olmasını sevmiyorum..orta halli açıklıkta kıyafetler üretmiyorlar yaz için..ya kolu kısacık üstüne ceket giy,ya boyu kısacık,ya göğüs kısmı açık içine badi giy...
bunları yapmak istemiyorsan dediğin gibi lcw dan giyinmek zounda kalıyorz..o her yıl çıkardığı,modelini bile değiştirmediği kareli çiçekli gömlekleri kızlay dağıtmış gibi giyiyoruz ama alternatif yok işte..
valla baktım olmuyor,annemden öğrendiğim dikiş bilgilerimle pazardan parçacıdan alıyorum,kendime göre açıklıkta elbise tunik dikiyorum.çok süper profosyonel olmuyor ama aaa çok kötü denecek gibide değil..dikişten anlayan anlar belki hatalarımı..
valla bende çok sıkıntılıyım bu konuda

kapalılık san çok yakışmış canım ahyırlı olsun önceki hallerini biliyorum buluşma resimlerinden bugün ne giydin topiğinden

Ah ah kızlar, bir de beni düşünün.

Ben tesettürün emir olduğuna inanıyorum ancak 40 küsur kişilik koca sülalemde namazı dahi kılan tek kişi olmam ve dolayısıyla "bunun beyni yıkanmış" şeklinde değerlendirilmem nedeniyle henüz başımı örtemedim, henüz okuyorum zaten.

Ama saçım dışında hiçbir yerimi göstermemeye kararlıyım, 15imde örtünmeyi düşündüm, 18imden beridir yani 5 yıldır bir gün bile kısa kollu kısa paçalı kalçayı örtmeden giyinmedim, ama siz sorun bana neler çekiyorum.

Hele bir yaz gelsin. eh tesettürlü değiliz millet anlamıyor tabi, bana öyle kıyafet gerekiyor ki hem yaka kapalı olsun, hem kol uzun olsun, hem kalçayı örtecek uzunlukta olsun, hem içini göstermesin, hem bol olsun hem de tesettür kıyafeti gibi durmasın. hani ben öyle dirsekte filan da giymiyorum, yani kol tam uzun olacak, hiç sevmiyorum taviz vermeyi.

bu yüzden her yaz yaklaştığında içim kararıyor.

çözümü etnik giyimde buldum. tunikler giyiyorum, bu aralar çok şükür uzun gömlekler moda oldu. kolları kısaysa ya da yakası açıksa içine mecbur bir şeyler giyiyorum. altıma zaten pantolon, hiç sorun olmuyor.

bu sezon şanslıydım mangodan güzel gömlek aldım, lcwda da bulunuyor dediğim gibi şeyler.

herkese bu mücadelesinde kolay gelsin diyorum.

ve lütfen Allah rızası için tesettüre girebildiyseniz kollarınızı filan sıvayarak bu güzel fırsatı heba etmemenizi diliyorum, örtecekseniz örtün kolu 20 cm kısa giyince daha mı serinleyeceksiniz, hayır bari emri yerine getirmiş olun...

zarife canım çok hoş olmuşsun

bi de dreamlover'ın son eklediği fotoğrafını çok beğendim

maşaallah çok şıksınız bayanlar:)

teşekkür ederim cnm yaa
rabbim isteyen herkese nasip etsin
ben kendimi çok şanslı kullardan görüyorum bana kısmet olduğu için:Saruboceq:

minenes çok ama çok haklı olduğun konular var giyim konusunda
geçen yaz kapalı değildim ama bu yaz kapalılara çok daha dikkatli bakar oldum
malum ilgi alanım değişti:)
kapalılıkla alakası olmayan giysileri giyip başörtüsü nü de taktım mı tamam deyip atıyolar kendilerini sokağa
ondan sonra insanların kapalılar hakkındaki kötü düşünceleri ayıplamaları ayyuka çıkıyoçok üzülüyorum

istanbulda malesef inanılmaz örnekler var. bildiğin tişört ya da body giyinen, hani öyle yarım kollu filan değil, basbayağı kısa kollu giyinen ama başında bu sıcakta bonesiyle boyundan sıkıca bağladığı sentetik eşarbıyla gezen kadınlar var. yani inanmıyorum, hani diyelim ki tam uzun kollu gömlek bulamadın , 10 cm kol gösterdin o ayrı mesele de, tişört noluyor yahu? hani sıcaklıyorsan önce o naylon gibi başörtü yerine şöyle pamuklu, güzel bir eşarp al, çenenin altında boyna sıkmadan rahat rahat bağla filan, eğer sıcaktan yapıyorsan serinliği verecek olan bu. kol açmakla serinlenir mi?

Yaa benim en büyük şikayetim uzun kollu hoş şeyler bulamamak. Mağazalarda neyi beğenip el attıysam ya kısa kollu ya da öksüz.. Uzun kolluları da var elbette ama onları da ben beğenemiyorum. Çok güzel olanlarına kırk yılın başında denk geliyorum o zamanda fiyatı dudağımı uçuklatıyor. Neyse kocamın evine gidene kadar sabredeyim de sonra ona aldırırım kaydirigubbakcemile3

öncelikle Allah yardımcınız olsun.gerçekten zor bir durum.keşke kapanabilmeyi başarabilseniz.çevrenizdeki insanlara bunun bir emir olduğunu anlatabilseniz.
anneniz ve babanız inançlı değil mi?siz nerede yaşıyorsunuz?

evet ya çok haklısın.yakın çevremde hatta memleketimde ve malesef akrabalarda da var böyle insanlar.mesela imamhatip mezunu.bu konuları benden daha iyi bilmesi lazım normalde.ama bir badiyle,dizaltı etekle dışarı çıkabiliyor.çok üzücü ve düşündürücü gerçekten.
yani tamam illa pardesü giymek istemiyorlarsa şöyle dar olmayan bir tunik giyseler.yani en azından ev kıyafetiyle dışarı çıkmasalar.

aynı sorun bende de var.yaz geldi diye her şey kısa kollu.üstünde de kız resmi var.uzun kollu olanlar da tesettürlü olabilecek kadar bol değil malesef.

işte, inançlı olmak bir yaratan olduğunu bilmekle Allah'ın kendini Kur'an'da tanıttığı şekliyle onu kabul etmek arasında fark var. Yaratana inanıyorlar ama dine ne kadar bilemiyorum. dolayısıyla dini uygulamalar onlar için gereksiz ve hatta yobazlık olarak kalabiliyor. istanbulda yaşıyorum...evlenince örteceğim elbet ama önce kendi ailemi kurup kendi ayaklarımın üzerinde durmam lazım. Allah elbet arkamda duracak...

selamm
eşarplarınızı nasıl temizliyorsunuz?
bende aker arancia vakko eşarplar var biraz kirlendi sanki.renkleri karışmadan yada yıpratmadan nasıl yıkayabilirim
kuru temizlemeye filan mı veriyorsunuz?

selamm
bende aker arancia vakko eşarplar var biraz kirlendi sanki.renkleri karışmadan yada yıpratmadan nasıl yıkayabilirim

canım ben elimde yıkıyorum elde yıkama deterjanlarıyla
ama sıkmadan ve mandalsız asıyorum çamaşır askısına hem kırışmıyo hem de mandal izi olmuyor:)

selamm

ben saç şampuanımla yıkıyorum, böylece eşarplarım yıpranmıyor yerimseniben

bu arada selam herkese :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…