Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

onlarla konuşmayı denediniz mi?Kuranı Kerimin türkçe mealinden tesettür emrini onlara okuttunuz mu?

onlarla konuşmayı denediniz mi?Kuranı Kerimin türkçe mealinden tesettür emrini onlara okuttunuz mu?

Evet, okuttum. Ama Kur'an'a bugün neden uyulması gerektiğini anlamıyorlar. Zaman ve yaşam şartları değişti diyorlar. İnsanlar o kadar uzaklaştı ki idealden, hatırlatmak dahi sinirlerine dokunuyor, tüm hayatlarını, içkilerini, faizlerini bırakmak istemiyorlar, annem babam da olsa durum bu...

Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum CADIARZU

soruya bak
"Kurana bugün neden uyulması gerekir" miş.
gerçekten bu insanlar Allaha iman etmenin anlamını anlayamamışlar.
müslüman olduğumuz için uymamız gerekir.uymazsan ve emirlerini kabul etmezsen müslüman olamazsın.Kuranı Kerim bütün zamanların kitabıdır.
o zaman kendilerini "müslümanım" diye tanıtmamaları gerekiyo.
ben böyle diyen insanlara acıyorum.
mesajınızdan anladığım;
anne ve babanız "zaman ve yaşam şartları değişti,kurana bugün neden uyulması gerekir" diyerek kendilerine göre mantıklı bir açıklama yaptıklarını düşünüyorlar.
malesef nefislerine uyarak kendini ve bütün her şeyi yaratan ALLAHA KARŞI GELEREK RESMEN " senin koyduğun kurallar beni ilgilendirmez.ben içinde yaşadığım çağın insanlarının koyduğu kurallara göre yaşarım." demiş oluyorlar.Yani küçücük,bir grip mikrobuna bile dayanamayıp hasta olan aciz kulların aklını (aslında akılsızlığını desek daha doğru olur) o aklı,fikri,bedeni yaratan Allah tan üstün tutmuş oluyorlar.
şimdi bu mantıksızlık değil de nedir söyler misiniz?
.

slm kızlar
haftasonu çanakkale gezimizde bu şekilde giyindim
evet elieştiriere hazırlıklıyım:) biliyorum boynun açık diyeceksibniz çok da haklısınız
butarz bağlamak çok hoşuma gitti ama boynumun açıkta kalmasıda kabullenilir değil çok haklısınız
şimdi ki düşüncem boynuma kumaştan bi kapatıcı diktirmek tasma gibi ama farklı değişik bi şeyler düşünüyorum

Son düzenleme:

Sizi açıkkende beğenirdim şimdi kapanınca dahada çok beğendim. Çok güzel olmuşsunuz. Umarım bende nefsimi yener ve en kısa zamanda kapanırım.Türbanınızı çok güzel bağlamışsınız ben bu şekilde bağlamayı çok beğeniyorum.

zaman değil bence insanlar değişiyor.zaman aynı işliyor. bende evlenince kapananlardanım.yaz geldi birtane güzel bluz beğenemedim yaa bana mı denk gelmiyor ne.beğendiklerim hep daracık oluyor vücudu sarıyor yada çok eski model anne bluzları sıkıldım artık.. kilolu oldum mu aradığını bulmak dahada zor.

DreamLover
Normalde bende sevmem bu tarz baglama $eklini ama okadar degi$ik ve ho$ baglamissin ki çok begendim opuyorumnanaktan
Ve yüzünüz çok gizel

tuba kesinlikle sana katılıyorum cnmkaydirigubbakcemile5
başı örtülü olan tesettürlüyüm diyo ama hakkıyla örtünüyomu..
Rabbim hakkıyla örtünenlerden eylesin bizleri...

bunları duymak gerçekten çok güzel:1hug:

şimdi burda benim üstüme alınmam gerekiyo mu gerekmiyo mu bi türlü karar veremedim ama benim mseajımdan sonra böle bi yorum yapıldıysa cevap hakkı düşer bana gibi geldi
bikaç sayfa önce çok güzel bi resmim vardı keşke ona da olumlu bi eleştiri yapılsaymış bu resme gelene kadar
o kadar hazırlıklıklıydım ki bu eleştirilere ve de yazmıştım resmimimn altına ama okuyan olmamış sanırım bağlama tarzı çok hoşuma gitti boynum açıkta kaldı ama onun da bi çaresine bakıcam yazmıştım
uzun bol bir pantalon uzun bi tunik hemde baya bi uzun, uzun kkollu bady im var ve yüzümde makyaj da yok gözlük takmak zaruret zaten gözlüksüz bakamıyorum gözlerim sulanıyo alerjim var, siz gözümde makyaj olup olmadığını göremezsiniz dolayısıyla acayip bi eleştiri bombardımanı yapmışsınız

ama daha güzel ve ılımlı bi dille arkadaşım bak şöle yapsan daha güzel daha doğru tesettüre daha yakışan olurdu demek varken baya bi rencide edici olmuş söylemeden edemeyeceğim

ha birde unutmadan
Yada yapamıyorsanız açın abicim başınızı bakıyorm bazılarına yemn ederm açık insan o kadar dikkat çekmez ...
bu lafa çok güldüm erkeklere de mi farz başörtmek:)

(Yumuşak davranmayan hayır yapmamış olur.)
[Müslim]
(En çok sevdiğim kimse huyu en güzel olandır.) [Buhari]
(Yumuşak olan kimseye dünya ve ahiret iyilikleri verilmiştir.) [Tirmizi]

Kişi yumuşaklığı tatlı dili ile gündüzleri oruç tutanın ve geceleri namaz kılanın derecesine kavuşur.) [ı. Hibban]

DreamLover
Normalde bende sevmem bu tarz baglama $eklini ama okadar degi$ik ve ho$ baglamissin ki çok begendim opuyorumnanaktan
Ve yüzünüz çok gizel

teşekkürler zümracım çok teşekkürler

tuba kesinlikle sana katılıyorum cnmkaydirigubbakcemile5
başı örtülü olan tesettürlüyüm diyo ama hakkıyla örtünüyomu..
Rabbim hakkıyla örtünenlerden eylesin bizleri...

amin hepimizi hakkıyla örtünenlerden eylesin cümlemizi inşallah:Saruboceq:

Son düzenleme:

her ne kadar yazdıklarından bazılarını bende yapıo olsamda sana gerçekten katılıyorum çünkü tesettür tam anlamıyla örtünmek demek bence bu şahsa yazılmış bir yazı değil arkadaşlar üzerine alınmasın ama doğru birine laf söylenince bütün tesettürlüler araya giriyor Allah cümlemize tam anlamıyla kapanmayı nasip etsiiiin :Saruboceq:

daha evvel eklediğim resimlerime de keşke olumlu yorumlar yapılsaydı çok hoşuma giderdi, toplum olarak yıkıcıyız arkadaşlar olumlu yorum yapamıyoruz nedense tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış bence eleştiri yaparken çok dikkatli seçmeliyiz yorumlarımızı sözlerimizi

dream canım daha önce de seni çok beğendiğimi söylemiştim biliyorsun
bu son resimlerinde senin de belirttiğin gibi boynunun açıkta kalması durumu dışında yine çok hoşsun
ben eminim sen tesettürünü zamanla oturtacaksın
herşey zamanla olur canım sevgiler:)))

bu arada zümracım senin tarzına bayıldım resmen çok hoş :)))

bi de dream bir şey sormak istiyorum samimiyetinle cevap verirsen çok sevinirim...

hangi kıyafetinde kendini (psikolojik olarak) daha rahat hissettin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…