Yazın ne giyeceğini bilemeyen tesettürlü bayanlar

bi de dream bir şey sormak istiyorum samimiyetinle cevap verirsen çok sevinirim...

hangi kıyafetinde kendini (psikolojik olarak) daha rahat hissettin?

samimiyetle cevap veriyorum kapandığımda kesinlikle:1hug:

zümra çok şık çok zarifsin, zerafet akıyo duruşundan bileeee:asigim::1hug:Şeniz

dreamlover canım cok tatlı bir yüzün var maşallah kapalılık sana cok yakıstıinşallah zamanla daha ii olacak canım

zümra giyim tarzın cok hoş görünüyor canım pembeli grili kombinin çok beğendim ama kot üzüreine ara boy bi tunik yada trenchkot daha ii oluyor çünkü kot vucut hatlarını daha cok belli ediyor :1ninca:

evet insanlar değişiyor,yozlaşıyor ve malesef MODANIN KÖLESİ oluyorlar.
bluzları daha bol yapsalar gerçekten çok iyi olur.bu durumda siz gömlek tercih edebilirsiniz.

dreamlover ablacım bu halini çok sevdim.çok yakışmış.
son eklediğin mavili kıyafetin de güzel ama daha çok arkadaşlarının,ailenin yanında,evde tercih edebileceğin tarzda.
inanıyorumki zamanla tesettüre daha çok alışacak,daha çok benimseyeceksin.
çevrendeki insanlar da zamanla alışacaklardır.

Güzel yorumlarinizi için herkese tek tek te$ekkür ederim a.s.
Neriman'cim üzerimdekilerini Hollanda da bir magazadan almi$tim...buna benzer tunikler ve hirkalar istanbul pazarlarinda çok oluyor a.s

Kizlar bu etek belki size fikir olur...kendim yaptim Moda Ve çizim üzerine okuyorum
Etegi kafadan uydurdum ve sonuç bele hihoyyyt

zümra tarzını çok sevdim. acaba pembeli takımını nereen aldın.

çok zarifsin bu arada maşallah.

zümra tarzını çok sevdim. acaba pembeli takımını nereen aldın.

çok zarifsin bu arada maşallah.

çok te$ekkür ederim olumunekankayizsmile

pembeli takimi tamamen kendim uydurdum her birini ayri bir yerden almi$tim sempatiksalakcinni Ben Hollanda da ya$iyorum ve burdan aldim..uzun hirkalar TR de çok var bu sene bi kaçtane aldim :icecream:

ayyyy bir ben zannediyordum bişey bulamayan . elimi bir atıyorum işte buldum diye sıfır kol, resimli, uçuk kaçık şeyler deliriyorum yaaaa.bişeyler bulamdan çıkyorum . birazda bizi de düşünseler keşke.

hayırlı cumalar arkadslar topiği yeni farkettim güzel paylaşımlar var .ben yaz yada kış ne giyecegım diye düşünmüyorum,pardesü giyiyorum gideceğim yere görede içime giyiyorum ve tüm sorun çözülmüş oluyoguclubacismile

tesettürün zayıfladığı konusunda bende hemfikirim.o kadar dejenere oldukki.bir 10 yıl önce pardesüler bol düz ve sade genelliklede yeşil renkli .eşarplarda sofra bezi kadar geniş ve mat olurlardı.şimdi ise o kadar çeşit ve renk varki.ben oabildiği kadar sade giyinmeye çalışıyorum ama bi gerçek varki üreticiler ne üretirlerse bizde onlara yöneliyoruz.tesettür markası adı altında bile satılanlara bakın cırtlak parlak renkler.kısa ceket etek takımları vb.birde tesettürden en çok taviz verenler genelde genç nesiller oluyor.tenkit ederek ayıplayarak kızarak yanlışlar düzeltilmez aksine insanlar uzaklaştırılır.ben kardeşimden biliyorum o her şeyi biliyor ama yinede nefsini tercih ediyor.eleştirelim ama olumlu güzellikle eleştirelim ve eleştiriye açık olalım.Peygamber Efendimiz kimseyi direkt ve olumsuz olarak eleştirmemiş.Rabbim hepimizi emirlerine sadık kullarından eylesin arkadaşlar..

merhabalar kızlar bende bi süredir bakıyorum buraya hepiniz çok güzel görünüyosunuz paylaşımlarınız için sağolun
ayrıca şu son konuşmalara baktığımda evet gerçekten çoğunluğumuz nefsimize hakim olamayıp tesettürü değiştriyoruz maalesef süslü eşarp ve kıyafetlerle..bende hep istemişimdir ama bi türlü olamıyorum o şekilde inş rabbim hepimize güzel bi şekilde kapanmayı nasip eder

kızlar bence bu işin belli bir formülü yok renk ve desen konusunda. samimi söyleyim, ben açıkçası:

-bol, vucüda yapışmayan
-el, yüz ve ayak dışını örtecek kadar uzun, yani yarım kol yarım paça olmayan
-kıyafetin çok büyük kısmı aşırı cırtlak mesela çingene pembesi ya da şarap kırmızısı denilen renklerde olmayan

giyimlerin, biraz renk ve desen içermek durumunda bir mahsuru olmadığına inanıyorum...

ancak;

-yüz güzelse ve çok iyi bir makyaj yapılırsa
-pahalı ve çok güzel duran aksesuarlar kullanılırsa
-özellikle duruşta bir kibir, havalılık olursa

işte bunun tesettürde olmaması gereken bir görüntü olduğunu düşünüyorum.

ben çok fazla gözlemliyorum tesettürlü kızları, bazısı var ki evet modern ve gayet iyi giyinmiş, başını da desenli eşarpla örtmüş, ama kıyafeti cinsi olarak onu hoş göstermiyor. ancak kadınların arasında gayet şık, kendini ezdirmeyecek, "bunlar da giyinmeyi biliyor" dedirtecek bir kalitede, düzgünlükte kıyafeti. yüzü makyajsız veya az makyajlı, kibirle değil vakarla yürüyen tesettürlü kızları, kadınları çok beğeniyorum. hatta, dini açıdan da bir üstünlükleri olduğunu kendimce düşünüyorum, çünkü bence bu tarz bayanlar erkeklere cazip gelmez, çünkü dediğim gibi cinsi bir çekicilikleri yok, ama diğer kadınlara, özellikle önyargılı olmayanlara ve hatta yabancı gayrimüslimlere İslamı en iyi şekilde temsil ediyorlar diye düşünüyorum.

gelelim, bol, uzun giymesine rağmen bu kategoriye koyamadığım bazı kızlarımıza. anlatınca çoğunuz bileceksiniz bence, özellikle zengin kesimin gittiği mekanlarda çok çok güzel ve pahalı giyimli bir takım tesettürlü kızlarımız var. genellikle de şal ile örtünüyorlar, şallarını ikiye katlayıp örtüp, önden çapraz yapıp sıkmadan arkaya atıyorlar. bu kızların suratları bazılarının çok güzeldi, Allah var. ama bu güzelliği öne çıkarırcasına bir makyaj yapıyorlar, özellikle kalemle çekilmiş gözler. Ayrıca çok pahalı gözlükler, ayakkabılar ve çantalar kullanıyorlar, kıyafetlerinin üstüne takı kullanıyorlar, büyük boncuklu kolyeler filan. Bence en önemlisi de, diğer açık kızları benim gözlemlediğim kadarıyla çok umursayıp, onlarla "kapalı da olsak sizin kadar güzeliz" yarışına giriyorlar, duruşlarda bir iddia, bir ilgi çekme isteği görüyorum. Ama bu da erkeklerin ilgisini çekme isteği değil bence, sadece diğer kızların kendilerine açıklar ve her istediklerini giyiyolar diye kibirlenmelerine razı olmak istemiyorlar sanırım. Bence, bu grupta olmamak lazım. Yani o kadar güzel olmamalı tesettürlü bir hanım. Önceki bahsettiğim grup zaten kendini ezdirmeyecek, hor gördürmeyecek kadar iyi giyiniyor ve vakur bir tavır takınıyor, bunun üstünde bir güzellik çabası tesettüre sığmıyor bence.

Ama kesinlikle bu kızların, ikinci grubun günahkar ve kötü olduğunu söylemiyorum, yanlış anlamayın, sonuçta örtüyorlar, bol ve uzun. Sadece tavırlar ve iddialılık biraz daha az olsa tesettüre daha iyi oturacak diyorum.

Ha, bir de tabi sizlerin dediği gibi, bol pardesülü, büyük başörtülü kızlar var, onlar ayrı bir kategori ancak benim şahsi olarak en özendiklerim ilk saydığım grup. dediğim gibi dini olarak onların başka bir şekilde üstün olduklarını düşünüyorum.

çünkü bunda çok samimiyim, erkeklerin bu kadar açık saçık dolaşan bayan varken, ben şimdi uzun kol, uzun paça, bol giyip başımı örtemediğim halde bana bile bakmadıklarından da hareketle, biraz desen kullandı, siyah giyinmedi, günümüz modasına uygun kıyafetleri abartmadan giyindi diye kapalı bir kadını çekici bulacağını düşünmüyorum. zaten düzgün ve bol örtünmek zannımca erkeklerin dikkatini çekmemek açısından yeterli oluyor.

hepimize önerim, samimi olarak, dışarı çıkarken önce bir ayna karşısına geçmek, kıyafetimiz güzel mi çok mu güzel ona karar vermek. eğer fazla güzel duruyorsak biraz durumu düzeltmek

kalın sağlıcakla...

yazıya genelde katıldım ama şuraya biraz bir şeyler yazasım geldi.
1. en güzel giysi takvadır denilmiş zaten yüzyıllar önce, ötesi yok.
2. öte tarafta "sen güzel giyiniyodun sen daha üstünsün" diyeceklerini sanmıyorum :) dini üstünlüğün tek bir ölçüsü vardır takva, o da bizim gözümüzle görünen bir şey değil. siz açık olduğunuz için onlar da sizi tesettüre özendirdiği için bir sempati duyuyorsunuz anladığım kadarıyla. ama kalkıp da "bunlar hepsinden müslüman" demek, bilmiyorum :) karşımdakini tesettüre özendireceğim diye "şık" olma detayına girersem bu işler biraz sapıyor çünkü. tesettürün belli kuralları vardır. şimdi ben bol pardesülü büyük başörtülü kızların yanında diğer saydıklarınızın esamesini okumam şahsen. -kendim de öyle olmamama rağmen-

Dreamlover, Zümra ikiniz de çok hoşsunuz ablalarımopuyorumnanaktan

bazıları hoca kesılmış hemen ne kadarda meraklısınız eleştırıye kımse kendınden baskasından sorumlu degıldır.
kuran tek kaynaktır...
sızın bıldıklerınızi hepımız bılıyoruz allaha çok sukur..
lutfen daha anlayışı olalım dınımız anlayış ve hoşgörü dınıolumunekankayizsmile
dream ablacım çok guzel olmuşşsun hayran kaldım yuzunun guzelliğineopuyorumnanaktan
çok sıksın ayrıca

Dreamlover, Zümra ikiniz de çok hoşsunuz ablalarımopuyorumnanaktan

çok teşekkürler canlarımm öpüyorum ikinizi deŞeniz
m joy katılıyorum yorumunaalkisalkisalkis

ya aslında bu konu o kadar geniş ki, yüz güzel değilse çok makyaj caiz yani
, takılar ucuz alınmışsa ama güzelse peki

december a katıldığım nokta ise kesinlikle takva dır arkadaşlar

bence artık biribirimizi eleştirmekten ziyade beğendiğimiz kombinlere olumlu yorumlar yapalım , eğer hoş karşılamadıysak da kırmadan güzel bi dille yorum yaparsak ya da hiç görmemezlikten de gelirsek daha hoş olur ne dersiniz bilmiyorum
konu dışına çıkıyoruz ; topiğin maksadını açıp dini tartışmalara döndürmeyelim;çünkü birbirimize giyinmeyi dini öğretecek değiliz değil mi
tek kaynak yüce kitabımız kurandır

Dreamlover
canım arkadaşım koskoca forumda, söylelenenleri sadece sen kafana takma, hele üstüne hiç alınma...
o kadar güzel bir adım attın ki bu yolda, eleştirilecek en son insansın ve bence gayet güzel kapalısın. aslında gayet güzel kapalısın demek benim haddime bile düşmez...

herkes kendinde olmayan şeyi eleştiriyor
ben burda o kadar çok fetva verip ama değil Allahın, kulun bile hoşuna gitmeyen şeyler yapanları okudum, gördüm
sıkıldım aynı terane
Dreamlover nezdinde eleştiri yapan arkadaşlar fikirlerinizi kendinize saklayın herkes neyin ne olduğunu biliyor
insanları inceleyip, vah bu ne gayri tesettür giyiniyo yazık diye dalga geçmek de kul hakkıdır. o kişiden helallik alabilecek misin. kul hakkının nasıl bir günah olduğunu izah etmeme gerek yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…