dream canım daha önce de seni çok beğendiğimi söylemiştim biliyorsun
bu son resimlerinde senin de belirttiğin gibi boynunun açıkta kalması durumu dışında yine çok hoşsun
ben eminim sen tesettürünü zamanla oturtacaksın
herşey zamanla olur canım sevgiler:)))
teşekkürler cnm dediğim gibi boynumu da kapatacağım onun için tasarıma başladım kendi çapımda iyi bi terzim var kumaş alıp bişeyler diktiricem boynum için
bu arada zümracım senin tarzına bayıldım resmen çok hoş :)))
bi de dream bir şey sormak istiyorum samimiyetinle cevap verirsen çok sevinirim...
hangi kıyafetinde kendini (psikolojik olarak) daha rahat hissettin?
zaman değil bence insanlar değişiyor.zaman aynı işliyor. bende evlenince kapananlardanım.yaz geldi birtane güzel bluz beğenemedim yaa bana mı denk gelmiyor ne.beğendiklerim hep daracık oluyor vücudu sarıyor yada çok eski model anne bluzları sıkıldım artık.. kilolu oldum mu aradığını bulmak dahada zor.
zümra tarzını çok sevdim. acaba pembeli takımını nereen aldın.
çok zarifsin bu arada maşallah.
Yaa benim en büyük şikayetim uzun kollu hoş şeyler bulamamak. Mağazalarda neyi beğenip el attıysam ya kısa kollu ya da öksüz.. Uzun kolluları da var elbette ama onları da ben beğenemiyorum. Çok güzel olanlarına kırk yılın başında denk geliyorum o zamanda fiyatı dudağımı uçuklatıyor. Neyse kocamın evine gidene kadar sabredeyim de sonra ona aldırırım kaydirigubbakcemile3
Ha, bir de tabi sizlerin dediği gibi, bol pardesülü, büyük başörtülü kızlar var, onlar ayrı bir kategori ancak benim şahsi olarak en özendiklerim ilk saydığım grup. dediğim gibi dini olarak onların başka bir şekilde üstün olduklarını düşünüyorum.
Dreamlover, Zümra ikiniz de çok hoşsunuz ablalarımopuyorumnanaktan
çok teşekkürler canlarımm öpüyorum ikinizi deŞenizbazıları hoca kesılmış hemen ne kadarda meraklısınız eleştırıye kımse kendınden baskasından sorumlu degıldır.
kuran tek kaynaktır...
sızın bıldıklerınızi hepımız bılıyoruz allaha çok sukur..
lutfen daha anlayışı olalım dınımız anlayış ve hoşgörü dınıolumunekankayizsmile
dream ablacım çok guzel olmuşşsun hayran kaldım yuzunun guzelliğineopuyorumnanaktan
çok sıksın ayrıca
kızlar bence bu işin belli bir formülü yok renk ve desen konusunda. samimi söyleyim, ben açıkçası:
-bol, vucüda yapışmayan
-el, yüz ve ayak dışını örtecek kadar uzun, yani yarım kol yarım paça olmayan
-kıyafetin çok büyük kısmı aşırı cırtlak mesela çingene pembesi ya da şarap kırmızısı denilen renklerde olmayan
giyimlerin, biraz renk ve desen içermek durumunda bir mahsuru olmadığına inanıyorum...
ancak;
-yüz güzelse ve çok iyi bir makyaj yapılırsa
-pahalı ve çok güzel duran aksesuarlar kullanılırsa
-özellikle duruşta bir kibir, havalılık olursa
işte bunun tesettürde olmaması gereken bir görüntü olduğunu düşünüyorum.
ben çok fazla gözlemliyorum tesettürlü kızları, bazısı var ki evet modern ve gayet iyi giyinmiş, başını da desenli eşarpla örtmüş, ama kıyafeti cinsi olarak onu hoş göstermiyor. ancak kadınların arasında gayet şık, kendini ezdirmeyecek, "bunlar da giyinmeyi biliyor" dedirtecek bir kalitede, düzgünlükte kıyafeti. yüzü makyajsız veya az makyajlı, kibirle değil vakarla yürüyen tesettürlü kızları, kadınları çok beğeniyorum. hatta, dini açıdan da bir üstünlükleri olduğunu kendimce düşünüyorum, çünkü bence bu tarz bayanlar erkeklere cazip gelmez, çünkü dediğim gibi cinsi bir çekicilikleri yok, ama diğer kadınlara, özellikle önyargılı olmayanlara ve hatta yabancı gayrimüslimlere ıslamı en iyi şekilde temsil ediyorlar diye düşünüyorum.
gelelim, bol, uzun giymesine rağmen bu kategoriye koyamadığım bazı kızlarımıza. anlatınca çoğunuz bileceksiniz bence, özellikle zengin kesimin gittiği mekanlarda çok çok güzel ve pahalı giyimli bir takım tesettürlü kızlarımız var. genellikle de şal ile örtünüyorlar, şallarını ikiye katlayıp örtüp, önden çapraz yapıp sıkmadan arkaya atıyorlar. bu kızların suratları bazılarının çok güzeldi, Allah var. ama bu güzelliği öne çıkarırcasına bir makyaj yapıyorlar, özellikle kalemle çekilmiş gözler. Ayrıca çok pahalı gözlükler, ayakkabılar ve çantalar kullanıyorlar, kıyafetlerinin üstüne takı kullanıyorlar, büyük boncuklu kolyeler filan. Bence en önemlisi de, diğer açık kızları benim gözlemlediğim kadarıyla çok umursayıp, onlarla "kapalı da olsak sizin kadar güzeliz" yarışına giriyorlar, duruşlarda bir iddia, bir ilgi çekme isteği görüyorum. Ama bu da erkeklerin ilgisini çekme isteği değil bence, sadece diğer kızların kendilerine açıklar ve her istediklerini giyiyolar diye kibirlenmelerine razı olmak istemiyorlar sanırım. Bence, bu grupta olmamak lazım. Yani o kadar güzel olmamalı tesettürlü bir hanım. Önceki bahsettiğim grup zaten kendini ezdirmeyecek, hor gördürmeyecek kadar iyi giyiniyor ve vakur bir tavır takınıyor, bunun üstünde bir güzellik çabası tesettüre sığmıyor bence.
Ama kesinlikle bu kızların, ikinci grubun günahkar ve kötü olduğunu söylemiyorum, yanlış anlamayın, sonuçta örtüyorlar, bol ve uzun. Sadece tavırlar ve iddialılık biraz daha az olsa tesettüre daha iyi oturacak diyorum.
Ha, bir de tabi sizlerin dediği gibi, bol pardesülü, büyük başörtülü kızlar var, onlar ayrı bir kategori ancak benim şahsi olarak en özendiklerim ilk saydığım grup. dediğim gibi dini olarak onların başka bir şekilde üstün olduklarını düşünüyorum.
çünkü bunda çok samimiyim, erkeklerin bu kadar açık saçık dolaşan bayan varken, ben şimdi uzun kol, uzun paça, bol giyip başımı örtemediğim halde bana bile bakmadıklarından da hareketle, biraz desen kullandı, siyah giyinmedi, günümüz modasına uygun kıyafetleri abartmadan giyindi diye kapalı bir kadını çekici bulacağını düşünmüyorum. zaten düzgün ve bol örtünmek zannımca erkeklerin dikkatini çekmemek açısından yeterli oluyor.
hepimize önerim, samimi olarak, dışarı çıkarken önce bir ayna karşısına geçmek, kıyafetimiz güzel mi çok mu güzel ona karar vermek. eğer fazla güzel duruyorsak biraz durumu düzeltmek
kalın sağlıcakla...
¤ decemBer ¤;13584433 .!.:yazıya genelde katıldım ama şuraya biraz bir şeyler yazasım geldi.
1. en güzel giysi takvadır denilmiş zaten yüzyıllar önce, ötesi yok.
2. öte tarafta "sen güzel giyiniyodun sen daha üstünsün" diyeceklerini sanmıyorum :) dini üstünlüğün tek bir ölçüsü vardır takva, o da bizim gözümüzle görünen bir şey değil. siz açık olduğunuz için onlar da sizi tesettüre özendirdiği için bir sempati duyuyorsunuz anladığım kadarıyla. ama kalkıp da "bunlar hepsinden müslüman" demek, bilmiyorum :) karşımdakini tesettüre özendireceğim diye "şık" olma detayına girersem bu işler biraz sapıyor çünkü. tesettürün belli kuralları vardır. şimdi ben bol pardesülü büyük başörtülü kızların yanında diğer saydıklarınızın esamesini okumam şahsen. -kendim de öyle olmamama rağmen-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?