- 5 Ekim 2013
- 3.582
- 3.393
- 168
- Konu Sahibi imagemaker
-
akrabalar yazlığı olan akrabayı severler..malum tatili bedavaya getirecekler..hizmetlerini görecekleri bir gelin olsun isterler..Kocam yakında emekli olacak ve malum izmir'de yaşadığımız için yazlık istiyor.Toplu para alacak ya .Ben yazlığı 2+1 istiyorum .Öyle müstakil bir kaç tane odası balkonu olanlardan istemiyorum.Hem bakımı zor hem de gelen gidenle başedemeyeceğimi düşünüyorum.Hafta içi çalıştığım için yazlıkta rahat rahat şortumu giyip gezmek rahat rahat duşumu almak istiyorum.Misafir olunca bunları yapamam .Siz olsanız nasılını tercih ederdiniz bayanlar .Normalde evime gelsinler başımın üstünde yeri var misafirlerin ama yazlıkta sıcak bakmıyorum .
çağrıldığın yere erinme ,çağrılmadığın yere görünme demişler .Halamın yazlığı var alanyada her yaz davet eder mutlaka sağ olsun.6yıldır Bi denk gelmedi gidemedim Allah herkese benim gb akraba versin o zaman:)kimseyi rahatsız etmem
vaay tuttum bunu güzelmişçağrıldığın yere erinme ,çağrılmadığın yere görünme demişler .
Yazlığı olan ve tatil bölgesinde oturanları not ettim. Geliyorum tatilde yazlığınıza
Nerede beleş oraya yerleş hesabıYazlığı olan ve tatil bölgesinde oturanları not ettim. Geliyorum tatilde yazlığınıza
İstanbula yakın Cınarcık olabılır.. yenı yapılan yolla bayagı bır gelişmiş görünüyor..yıllarca yazlık alma fikrini duyunca, tüylerim diken diken oluyordu.hem her sene aynı yere gitmek,hem de bitmek bilmeyen misafir ağırlama olayları,beni bu fikirden soğutuyordu.
ama yaş kemale erince,bende, her sene değişik yer gezecek,enerji kalmadı maalesef.bir de senede en fazla 10-15 gün gidilip,sonrasında yine eve tıkılmak,üstelik İstanbul un en kalabalık,en karmaşa yerinde yaşamak,yazlık alma fikrini oluşturmaya başladı.
şöyle istanbula yakın,arada hafta sonları da kaçabileceğim,huzurlu ama bir o kadar eğlenceli bir yer arayışı içine girdim.
hatta misafir için kendimce şöyle çözümler üretmeye başladım.
gelmek isteyen olursa,10-15 gün anahtarı vereceğim.gidip kalsınlar ben yokken.diğer türlü 2-3 günden fazla misafir ağırlayamam.ne kadar uygulanabilinir bir fikir bilmiyorum ama .bu eylül oğlumun düğününü yaptıktan sonra,araştırmalarıma başlayacağım.
sephora gibi bir not ben de ekleyeyim;yazlığı istanbula yakın olan arkadaşlarımın,alınabilecek yerler hakkında tavsiyelerini bekliyorum...
İstanbul'da fazla alternatif yok gibi .Tekirdağ tarafını baştan elemek lazım zaten .Pislikten denize girilmez .Avşa adası ,Marmara adası var ama ada fikri hoş değil .Ateşli hastalıklarda filan sıkıntı yaşanır ulaşımda.Geriye ne kalıyor belki Erdek .İstanbula yakın Cınarcık olabılır.. yenı yapılan yolla bayagı bır gelişmiş görünüyor..
Yazlık fıkrı benımde cok hosuma gder ama en yakın muhit 6-8 saat arası olunca yazlık hayatta almam.. saolsunlar ıkı tarafında var yazlıgı yetip artıyor.. Önce bi gezeyim karıs karıs emeklı olunca pineklerim..
kv var yazlıgı hıc mısafırı gelmez öyle bır duruş sergılerkı sevıyelı :)
gelen caya ugrar , max 2-3 gun kalır baska denızlere acılır ve kımseye anahtar asla vermez cocukları harıc..
ama annemlerınkı ohoooo..
dıdımın dıdısı bıle kalmıstır.. istemeden annem atlar bızım surda var evımız gdebılırsınız dıe..
rezervasyonsuz kabul edemıyorum malesefffYazlığı olan ve tatil bölgesinde oturanları not ettim. Geliyorum tatilde yazlığınıza
pansiyonda kalıyorum diyemeyiz ki .Misal ben ablamdan saklayacak değilim ablamla da eltim komşu vsEşimin teyzesinin yazlığı var. Ben bir kere gittim eşimle beraber. Teyze anlatmıştı, kendi yeğeni gelmiş yazlığa. Sebzeleri vs hiç sulamadan suyu açık bırakıp çocukları oynatmış balkonda. On gün falan böyle sürmüş. Deniz falan yakın ama. Suyun faturasını görmüştüm 270 tl o zaman sordum da anlattı. Fidelerin kuruduğuna mı yansın su parasına mı?
Hiç sevmem başkasına yamanmayı, o gittiğim de kvdemin ısrarıyla ilk ve tekti. 2 gün kaldık zaten. Keşke herkes anlayışlı olsa da ev sahipleri rahat etse.
Yazlık alma fikrim yok, ola ki alırsam da kimsenin haberi olmaz. Pansiyonda kalıyorum derim.
İstanbula yakın Cınarcık olabılır.. yenı yapılan yolla bayagı bır gelişmiş görünüyor..
Yazlık fıkrı benımde cok hosuma gder ama en yakın muhit 6-8 saat arası olunca yazlık hayatta almam.. saolsunlar ıkı tarafında var yazlıgı yetip artıyor.. Önce bi gezeyim karıs karıs emeklı olunca pineklerim..
kv var yazlıgı hıc mısafırı gelmez öyle bır duruş sergılerkı sevıyelı :)
gelen caya ugrar , max 2-3 gun kalır baska denızlere acılır ve kımseye anahtar asla vermez cocukları harıc..
ama annemlerınkı ohoooo..
dıdımın dıdısı bıle kalmıstır.. istemeden annem atlar bızım surda var evımız gdebılırsınız dıe..
yoo yazlıgınızıda kiraya verebilirsiniz cnm mesela 10 gün yada 1 hafta kalıcaz dedi sende haftalık 700 de bakalım geliyolarmıBen olsam yazlik tercih etmezdim. Bir ev alip kiraya verseniz her yıl o evin kira geliri sizin yıllık tatil harcamanizi fazla fazla karşılar. Hemde farkli farklı yerlere ülkelere gitme imkaniniz olur.
Yazlik dediginiz nedir zaten? Akraba sorunu ayri apayri bi olay arkadaslar cokca bahsettiği icin tekrarlamayacagim
Ama bir de ev işleri gerçeği var. Yaz tatilinde bile iş yapacaksiniz. Kim tatilini yemegiyle temizligiyle gecistirmek ister ki? Bu yazliklar kadinlara düşman.
Ha tabi yazlığın şöyle bi artısi olabilir, 3 ay 5 ay istediginiz kadar tatil yapma imkaniniz olur. Ama ben olsam normal ev isi yaparak gecirecegim misafir ağırlayacagim 3 aydansa degisik guzel yerleri görüp tam manasiyla tatilin keyfini cikarabilecegim 2 haftayi tercih ederim. Üstelik yazlık biraz mantıklı bir yatırım gibi de gelmiyor insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?