Yedikten sonra pişman olmak?

Benim gittiğim diyetisyenimde ayda 1 seans psikolog seansı vardı, psikologla görüşüp duygusal açlığın sebebine inmek süper bi durum.

Bi de mesela ben kilo vermiyodum normalde diyetisyene gitmesem evde olsam derdim ki kilo veremedim ama yağ kaybım olup kas kütlemi artırıyormuşum meğer. Yani sıkılaşmışım, aslında çok güzel bi durum ama kilom sabit. Kiloya da çok takılmamak lazım o yüzden.

Sizde baya spor yapıyormuşsunuz, yağdan verip kasınızı artırıyor olabilirsiniz, aylık belli dönemde ölçülerinizi alın, o sizi rahatlatır.

Kilo takıldığı zaman beslenme düzeninde değişiklik yapmak ve biraz daha atak yapmak lazım diye biliyorum. Yani mesela normalde dengeli her besin grubundan tüketiyorsanız 3 gün saf protein falan deneyin. Ya da detoks içeceklerini tüketin besin yerine. Bnm diyetisyen kilo verimi yavaşladığında kahvaltıyı kesip detoks içeceği veriyordu mesela.

4 aydır diyetteyim hayatımdan bütün zararlı şeyleri çıkarttım ama inanılmaz zor kilo veriyorum kan tahlillerim yapıldı vitaminlerim troidim hepsi normal günde en az 40 dk leslie yapıyorum fırsatını bulursam akşamları da yürüyüşe çıkıyorum on bin adımı bulmasada 7 8 bin garanti oluyor. 16 aylk oğlum var on bin adım çok zor oluyor tempolu tamamlamam ama çabalıyorum bişeyler için. Porsiyonlarımı dengeli tüketiyorum acıkmıyorumda. Ama 4 ayda en az 2 3 kez yeme atakları geçirdim içimden cips dondurma vs yemek geliyor tutamıyorum kendimi yemezsem çok kötü hissediyorum çok garip bir duygu oluşuyor yedikten sonrada bin pişman oluyorum o daha kötü bir duygu bu durumu yaşayan var mı nedir acaba sebebi? Bu arada diyetisyene gittim sürecimi anlattım bana gayet başarılısın devam et dedi besinlerin porsiyonları kalori ve değisimleri yazdığı bi kağıt verdi ordan bakabilirsin takılırsan dedi. Ama ben kendimi çok çirkin ve beceriksiz hissediyorum bir aydır gram veremediğim gibi bir kilo almısım aynaya bile bakmak istemiyorum normal yemek yesem bile pişman oluyorum artık o noktaya doğru gidiyorum

Vermiyorsun gibi dusunme adet donemi yaklasinca hic vermemissin almissin gibi hissedebilirsin fakat veriyorsundur bir kiloda olsa veremedigindede plato donemine girmissindir biraz sabir
Streste kilo vermeni engelleyebilir dikkat et

Tam buğday lavasi küçük ucgenlere ayirarak biraz zeytinyağı bol baharatla harmanlayarak fırında pişirip Sağlık lı cips yapın. Kürü incir içinde ceviz kahvenin yanında yiyin iştah kesiyor mükemmel. Hurma kakao ve cevizi blendirdan geçirip küçük tatlılar yapıp gun içinde iki tane yiyebilirsin. Ve ayran için bol bol çok iyi gelecektir.

Bir cips bağımlısı olarak söylüyorum ne kadar canınız çekse de almayacaksınız. Öyle 3-5 tane atarım ağzıma derseniz bir şey olmaz. Ama benim gibi büyük boy 3 adet cipsi 10 dakikada gömüyorsanız ne olursa olsun satın almayın. Alanlara engel olun. Ben bu hafta 2 paket yedim ve çok pişmanım.

Dönem dönem boyle ataklar herkese oluyordur banada oluyordu..
Ama yemiycem diye kendini kasma yemezsen daha fazlasini yersin unutma..
Arada kendine ödül ver asiriya kaçmadin..
Ve dengelemeyi bilirsen hi

Arada kendinizi odullendirmeniz de gerekir. Son bir aydir gram vermemenizi de su sekilde aciklayabilirim. Diyet yapilinca belli bir sure sonra bir yerde bir sure vucut ayni kiloda kalabiliyor. Kilo veremiyorum artik diye birakmamak gerekiyor. Devam edin tekrar kilo vereceksiniz. Bu normal.
Vucudun ilk attigi genelde odemdir. O yuzden ilk baslarda kolay kilo verilir. Yaglarin yakimi biraz daha uzun surer. Bol su icin. Asla pes etmeyin. Azminizden dolayi tebrik ederim. Azimli insanlara bayiliyorum.

Ölçülü olarak yiyorum haftada belli günlerde sıkıntı akşamları atak yaşıyorum farklı bi duygu duygusal açlık mı bilmiyorum

demek ki gün içinde dengeli beslenmiyorsunuz

yani, akşam atak oluyor çünkü vücut acıkıyor muhtemelen şekeriniz düşüyor

proteine bastırın o zamanlarda açlık hissiniz azalır

Bir cips bağımlısı olarak söylüyorum ne kadar canınız çekse de almayacaksınız. Öyle 3-5 tane atarım ağzıma derseniz bir şey olmaz. Ama benim gibi büyük boy 3 adet cipsi 10 dakikada gömüyorsanız ne olursa olsun satın almayın. Alanlara engel olun. Ben bu hafta 2 paket yedim ve çok pişmanım.
Cips bağımlısı kelimelerini görünce yazamadan geçemedim. Ben de öyleydim. Bütün abur cuburlar bir yana cips bir yanaydı. Azaltayım haftada bir paket yiyeyim demeyin. Tamamen bırakın. Kendinize sekiz ay mühlet verin, zaten o kadar süre yemedikten sonra bu alışkanlığı bozmak istemeyeceksiniz. Canınız her cips istediğinde kızartma yapın. Kızartma da pek sağlıklı değil ama cipse göre daha iyi bence. Markete gittiğinizde eşinizi, ailenizi tembihleyin mutlaka cips alsanız bile çaktırmadan geri bıraksın. Yani ne yapın edin mutlaka kesin bu cipsi. Çok zararlı, sağlığınıza yazık. Başta çok zor oluyor ama devamı gelir.

Cips bağımlısı kelimelerini görünce yazamadan geçemedim. Ben de öyleydim. Bütün abur cuburlar bir yana cips bir yanaydı. Azaltayım haftada bir paket yiyeyim demeyin. Tamamen bırakın. Kendinize sekiz ay mühlet verin, zaten o kadar süre yemedikten sonra bu alışkanlığı bozmak istemeyeceksiniz. Canınız her cips istediğinde kızartma yapın. Kızartma da pek sağlıklı değil ama cipse göre daha iyi bence. Markete gittiğinizde eşinizi, ailenizi tembihleyin mutlaka cips alsanız bile çaktırmadan geri bıraksın. Yani ne yapın edin mutlaka kesin bu cipsi. Çok zararlı, sağlığınıza yazık. Başta çok zor oluyor ama devamı gelir.

Ben bıraktım zaten. 3 ay oldu hiç yemedim. 6 kilo verdim. Mide ağrılarım bitti. Geçenlerde annem geldi, markete gidince dayanamamış seviyorum diye bana cips almış. Yersem de 3-4 ayda bir yerim. İradeliyim bu konularda.

Evet yiyorum ama sıkıntı akşamları gelen saçma duygusal yeme isteği

Bende diyetisyen eşliğinde daha yeni başladım 10 gün oldu alıştım bile. Eğer kilo alıyorsanız porsiyonlarınızı küçültün hepimizin canı birşeyler istiyor malesef hedefimize ulaştıktan sonra ölçülü olarak yiyeceğiz herşeyi.

4 aydır diyetteyim hayatımdan bütün zararlı şeyleri çıkarttım ama inanılmaz zor kilo veriyorum kan tahlillerim yapıldı vitaminlerim troidim hepsi normal günde en az 40 dk leslie yapıyorum fırsatını bulursam akşamları da yürüyüşe çıkıyorum on bin adımı bulmasada 7 8 bin garanti oluyor. 16 aylk oğlum var on bin adım çok zor oluyor tempolu tamamlamam ama çabalıyorum bişeyler için. Porsiyonlarımı dengeli tüketiyorum acıkmıyorumda. Ama 4 ayda en az 2 3 kez yeme atakları geçirdim içimden cips dondurma vs yemek geliyor tutamıyorum kendimi yemezsem çok kötü hissediyorum çok garip bir duygu oluşuyor yedikten sonrada bin pişman oluyorum o daha kötü bir duygu bu durumu yaşayan var mı nedir acaba sebebi? Bu arada diyetisyene gittim sürecimi anlattım bana gayet başarılısın devam et dedi besinlerin porsiyonları kalori ve değisimleri yazdığı bi kağıt verdi ordan bakabilirsin takılırsan dedi. Ama ben kendimi çok çirkin ve beceriksiz hissediyorum bir aydır gram veremediğim gibi bir kilo almısım aynaya bile bakmak istemiyorum normal yemek yesem bile pişman oluyorum artık o noktaya doğru gidiyorum
Özellikle cips fast-food gibi yiyeceklerin içine bağımlılık yapan bir tuz katıyorlarmış yapılışını falan izleyebilirsin içeriğini araştır eminim canın yemek istemeyecektir

Sebebi karbonhidrat bağımlılığı. Çikolata cips yiyebilirsiniz. Çikolatayı bitter alın örneğin, cipsi kendiniz yapın veya en yağsızından alın. Yemezseniz en sonunda saldırabilirsiniz tüm bu yiyeceklere ve tüm emek boşa gider. Ben şöyle yapıyordum örneğin haftada bir gün; kahvaltı ediyorum, öğlen yemeği yerine bir dondurma yiyorum kalori hesabı yaparak, akşam da akşam yemeği yiyorum. Veya ara öğün yemeyip ağzıma bir parça çikolata atıyorum. Tabii kalorisi o öğünde yiyeceğiniz yemekle aynı da olsa dondurma çikolata gibi şeyler şeker ve sürekli bu şekilde yaparsanız kilo vermekte zorlanabilirsiniz. Ama arada yapılabilir.

aslinda bu aya kadar verip burada takildiysaniz, vucudunuz suanki duzene alismis olabilir,
hatta boyle durumlarda degisiklik onerilir, bazen abur cubur bile o vucuda degisiklik sinyali gonderebilir.

Kriz gibi geldigi ve cok asiri yediginizi soylediginiz icin onlem almakta fayda var,
ama kilo verme surecinde boyle hic verilemeyn aylarin olmasini normal kabul etmelisiniz.

Onlem olarak, saglikli atistirmaliklari evinizde bulundurabilirsiniz kriz ani icin,
marketten almak yerine kendiniz yapabilirsiniz bunlari,
veya oncesinde bolca su icip midede az yer birakabilirsiniz.
Suyu çok içiyorum ama aklım yemekten ziyade tatlıarda falan. Özellikle akşamları gündüz yeterli besleniyorum ara öğün de yapıyorum anlamadım gitti öyle normal şeyler çekmiyor canım baklava sütlaç en cıss şeyler yoksa sağlıklı atıştırmalıklarım var ama kesmiyor

Benim gittiğim diyetisyenimde ayda 1 seans psikolog seansı vardı, psikologla görüşüp duygusal açlığın sebebine inmek süper bi durum.

Bi de mesela ben kilo vermiyodum normalde diyetisyene gitmesem evde olsam derdim ki kilo veremedim ama yağ kaybım olup kas kütlemi artırıyormuşum meğer. Yani sıkılaşmışım, aslında çok güzel bi durum ama kilom sabit. Kiloya da çok takılmamak lazım o yüzden.

Sizde baya spor yapıyormuşsunuz, yağdan verip kasınızı artırıyor olabilirsiniz, aylık belli dönemde ölçülerinizi alın, o sizi rahatlatır.
Ölçümlere bakmak iyi fikir evet

Back
X