yegenim dedigi kendi çocuğu mu bilemiyorum?

Konu sahibi arkadaşım sen şu an hamilesin ve çocuğun doğunca ne kadar kıymetli olduğunu, canından bir parça olduğunu ve bu annen bile olsa birine bırakıp gidilemeyecek kadar değerli olduğunu anlayacaksın.

Arkadaşlar bazı örnekler vermişler, bekar olup, doğurup ailesine bırakıp hayatına devam edenler gibi. Ama bu durum çok farklı. Ortada evli bir çift ve babannede kalan bir çocuk var. Hadi baba neyse ama anne çocuğu için ölüp biter, kısa süreli de olsa birine bırakırken aklı hep onda kalır, geldiğinde yıllardır görmüyormuş gibi yapışır çocuğuna öpe koklaya, doyamaz. Burada bahsedilen elti çok tuhaf davranıyor, ilk doğduğu zaman lohusa bunalımıyla bir soğukluk girer araya ama bu kadar uzun sürmez. Zaten lohusa bunalımına girmeyen anne yok gibi, ama hangisi çocuğunu birine bırakıp normal hayatına devam ediyor?

Tuhaf bir şeyler var bu ailede. Bu tuhaflık eşinle ilgili olmayabilir. Acaba çocuk eltinin değil de başka birinin olabilir mi? Bu hayatta neler duyuyoruz. Eşinin abisi birini hamile bırakmıştır, kadın doğurunca babasına bırakmıştır. Eltinde istemeyince kayınvalide bakıyordur. Kendi aralarında kabul etmişlerdir bu durumu, aile itibarları bozulmasın diye çevreye de öyle bir hikaye uydurmuşlardır.

Bende yegen konusundan bahsettım sonucta yegenı denılıor bazı arkadaslar yegenı nolmus yanı falan denılınce yegen konusu gectı bence tamamını okuyun suan konun nasıl gectıgıne bakın once

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de en başta boşuna kuruntu yapıyorsunuz diye düşünmüştüm ama sayfalar ilerledikçe size hak verdim.
Benim de teyzem lohusa depresyonunda. 4 yılda çıkamamış mı demiş bazı arkadaşlar o kadar kolay atlatılan bir şey değil bu.
Yeğenim 5 yaşında,6ya girecek iki ay sonra,teyzem hala depresyonda.
Başta hiç ilgilenmezdi yeğenimle. Ben giderdim okuldan çıktıktan sonra,gece 12de eve gider sabah 7de okula giderdim.
Ben büyüttüm diyebilirim yeğenimi. Düşkün müyüm,evet,aklım çıkar ona bir şey olacak diye. Kimin çıkmaz ki zaten?
Eltiniz depresyondan dolayı,biraz da kayınvalidenizin çocuğu ondan uzaklaştırmış olmasından dolayı çocuğa ilgi göstermiyor olabilir.
Ama kaynınız niye ilgilenmiyor? Eltiniz tek başına yapmadı ya bu çocuğu -tabi çocuk kaynınızdansa-

Küçücük çocuğu kıskanmışsın diyen arkadaşlara da katılmıyorum. Kıskanma yok ortada. Gizlenen bir şey var bariz belli. Konu sahibinin anlatmadıkları daha neler vardır kimbilir. Bize anlattıkları kadar biliyoruz. Herkes yeğenine,kuzenine,torununa düşkündür. Ama evliliğini bitirecek kadar değil ya da kendi düğününde yeğeninin peşinden koşacak kadar değil. Ve konu sahibinin yerinde olmadan,onun yaşadıklarını yaşamadan "kıskanç" damgası vurmak çok acımasızca.

konu sahibi arkadaş eltinle yalnız kalmaya çalışma. Kaynananın yanında sor direkt. Zaten ortada bir şey varsa ya konuyu kapatmaya çalışır ya da üstünü örter,eltini konuşturmaz. Soruver birden doğumunu nerde yaptın,zor oldu mu fotoğrafın yok mu hamileyken görmedim seni bakayım diye. Hareketlerinden anlarsın zaten.
Eşinin ve eltinin olduğunu düşünmüyorum çocuğun. Öyle olsa kaynın vururdur herhalde eşini. Ya da konuşmazdı,mesafeli olurdu,öfkeli olurdu. Ya eşinin senden önce bir ilişkisi oldu,eltinin bu halinden yararlanıp onların çocuğuymuş gibi gösteriyorlar ya da her şey normal fazla sevgi gösteriyorlar,şüphen yersiz. Umarım ikinci ihtimaldir. Tek çaren de dna gibi gözüküyor. Allah yardımcın olsun.

Size kim ne yaptı bilmiyorum da
Ben sizinle aynı görüşte olmama rağmen üslubunuzu beğenmedim
Diğerleri de gelsin başka fikirlere hakaret etsin o zaman, bu mudur çözüm ?

Bana da garip geldi, konu sahibine hak verdim ama herkes hak vermek zorunda değil
Asıl sizin gibi kadınlar bizim yüz karamız oluyo, saygıdan yoksunsun kendini Kara Murat ilan etme boşuna

Ayyyy sizin gibilerher konuda olmak zorunda mi ?DAGILIN ben burdayim senin demenle mi ?gidecem uslub harika aradigim tarz sizi aklinizla kutlarim :)))))

benim de aklıma bu geldi."

Olabilecek bir senaryo...iyi analiz etmişsiniz.
Böyle durumlarda genelde babaanne-dede nüfusa alıyor çocuğu...ama yaş farkı fazla ise doğum yaptığına kimseyi inandıramayacaksa elti-kayın üzerine yazılmış olabilir..
Ablamın çocuğu var ateşlense hasta olsa umursamamak ne demek, annesi de babası da pervane olur etrafında
Hiç normal değiller
Belki de kayın ve elti bir şekilde ikna edildi (maddi birşey ya da para teklif edildi)
Belki zorla kabul ettiler
Eltinin annesi neden ilgisiz o da çok garip...

Evet bu da bir ihtimal olabilir

Kadın safmıs baksana ne desen kabul eder cınste kayın desen oyle ınsan ruh salıgını kaybeder bunların arasında bıde boyle supheyle ama soylenenler mantıklı gormedıgımız duymadıgımız olay deıl cunku senaryolar

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eltinin annesi neden ilgisiz o da çok garip...

Eltinin annesini de sadece düğünde görmüşler
O esnada hemen bu aileye dikkat edin diye uyarmış konu sahibinin ailesini
Madem öyle, kendi kızını yani eltiyi niye gelip görmüyosun bile dimi ?

Herkes bir garip

Bence eltine soramıyorsan eşine yengen nerede doğum yaptı diye sor. Ondan sonrada hastaneye git bak yeğenin doğum tarihini biliyorsundur nasıl olsa isimleri var mı yok mu diye. İlk etapta bunu bile yapman işe yarayabilir.

Kayinvalidende biraz ortalik karistiriyoranladigim kadariyla. Benzer sey benimde basimda vardi esimin yegeni 12 yasinda gorumcem esinden ayrilmis cocuk babasindan ayri diye esimde bir sahiplenme vardi evlenmeden once ev bakarken bu oda da yegyegenimin olur gelip kaldigi zamanlar icin dedi. Hoooopp dedim ne kalmasi benim cocugum mu ayni sehirde yasiyoruz niye bizim evimizde kalsin cocuk parki degil yuva kuruyoruz biz annesi ile gelir oturur annesi ile gider dedim. Sonra evlendikten sonra kayinvalidem onbes gunluk evli iken bize yolladi kalmali cocugu guzelce agirladim sonraki gun esime kesinlikle birdaha istemedigimi soyledim. Kayinvalidem cocugun veli toplantisinda herseyinde esimi arayip esimin gitmesini istiyordu sonucta annesi var annesi gitsin. Zamanla insan cocuktanda soguyor boyle olunca. Ben esime acik ve net bir sekilde kimseye kendi cocugumuz haric babalik yapmasindan hoslanmadigimi soyledim
Sukur oda anladi artik bizim ayri bir aile kardesi ve oglunun ayri bir aile oldugunu. ( not benim bu konuyu bu kadar takma sebebim biz cok istememize ragmen 3 kez bebeklerimizi anne karninda kaybettik. O yuzden cocuk konusunda cok hassaslastigim icin esimin yegenine oglu gibi davranmasina tahammul edemiyordum.) kayinvalidem iki sene surekli cocugu bahane edip esimi luzumsuz seyler icin aradi cagirdi durdu. Artik esimde yegenine yegeni gibi savranmasi gerektigini dusundugu icin arayip veli toplantisi falan dedigi zaman kendisi anne bana niye soyluyorsun annesi gider ilgilenir diyor... Senin de biraz kayinvalidenin kiskirtmasi ile boyle oluyor sanirim... Ama kendi oglu olsa boyle buyuk bir seyi saklayamazlar canim bence. Etraftan konudan komsudan bir bilenden muhakkak kulagina gelirdi bence. Sende net bir sekilde kendi evladiniz haricinde kimseye babalik yapmani istemiyorum diye konus bence ama kavga boyutuna da getirme:)) bebegini allah bagislasin onu dusun sen bosver kafana takma kendini stress yapma hic hamileliginin tadini cikar :))

Doğum belgesi yoksa şüphelenmeye başlayabilir konu sahibi...
Evde doğdu, hastaneye gitmedik derse de şüphelenmeye başlayabilir....
Şehirde yaşıyorlar bir de. evde doğması ihtimal dışı. elti ve kaynınsa tabi.
Aile doğum belgesi olmaksızın ya da ibraz etmeden nüfus dairesine gidip "Bizim çocuğumuz oldu kaydettirmek istiyoruz. Evde doğum oldu" diye gidebiliyorlar. O zaman annenin beyanı yeterli oluyor. Resmi olarak böyle. Bu şekilde kaydoldu yüksek ihtimalle.
Ama doğum belgesi olmadan nüfus daireleri çocuk kayıt edilmesine sıcak bakmıyorlar ve şüpheci yaklaşıyorlar bu gibi durumlar yüzünden
Çünkü bu devirde en küçük yerleşim yerinde bile hastane ya da sağlık ocağı gibi yerler var.
Evde doğmuşsa bile hemen sonrasında hastaneye gitmiştir rapor vs isteniyor illa ki
Dede ve babaenne üzerine almak istese iyice şüphelenir kayıt etmezlerdi yaştan dolayı.
Zaten anne ve çocuk arasında belli bir yaş farkı varsa sistem uyarı veriyor. O zaman hastaneden bilirkişi raporu benzeri birşey isteniyor.
Nüfusta çalıştığım dönemden hatırlıyorum.
Bu yüzden kayın ve elti üzerine yazılmış olabilir.

Son düzenleme:

Sizin durumunuzun mantıklı bir açıklaması var çocuğun anne babası ayrı... o yüzden zaten eşiniz evli değilken dayısı olarak sahip çıkıp ilgilenmiş babalık yapmıştır bir nevi.. bu çok ta anormal değil sonuçta
Konu sahibinin durumunda çocuğun ana babası dururken amcanın ilgilenmesi söz konusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…