Yeğenlerim..

Arada açıp bu konuya bakıyorum.
İçimi çok yaktı.
Ne kadar boş ve gereksiz şeyleri dert edinmekten utandım.

Aklıma geldikçe dua edeceğim iki minik kıza.
Hayatları olabildiğince güzel olsun diye.

Siz de harika bir halasınız, Allah eksikliğinizi vermesin.

Çok teşekkur ederim :) dediğiniz gibi olabilirim inşallah gerçekten..

Oyy kuzular Rabbim bahtlarını açık etsin, benimde aklıma geçen sene geldi öğretmen kızımın sınıfında toplu anneler günü videosu hazırlamıştı, babalar gününde de hediye resim yaptırmış ee anası, babası olmayan yavrucak napsın boynu bükülür, bu yüzden o videoya hiç sevinemedim nedense içlerinde anne baba acısı çeken vardır belli etmemiştir diye düşündüm içim buruktu

Kuzenim evlendiğinde kızı ( eşinin kızı) 4 yaşındaydı. Annemler kuzenimle konuşup evliliğinde mutlu olmak istiyorsan o yavruyu mutlu etmelisin diye öğütler vermişlerdi. Evlendi ve hemen anne dedi kızı. Kimse zorlanmadı kendi dedi.Tabiki anne yerini dolduramaz ama çok güzel baktı diğer kuzenlerim teyzesi dayısı oldu. Sarıp sarmaladılar. 2 tane de kardeşi oldu öz üvey ayrımı hiç olmadı bizim taraftan. Şimdi 23 yaşında genç bir kız oldu

Ah ne güzel, yegenlerime de öyle bir anne nasip olur inşallah..

Söylenecek söz yok maalesef.. Allah yardımcıları olsun.. nerde öksüz yetim çocuk varsa Allah karşılarına iyi insanlar çıkarsın inşallah..

Allah o kuzuları iyilerle karşılaştırsın. Bizim de yeğenimiz kaldı yakın zamanda. Annesini kaybetti en mutlu anında. İki yaşında olmasına rağmen sorar hala. Ben geride kalana da çocuğunu arkada bırakıp hayalleri yarım kalana da aynı yanıyorum. Hala alışamadım. Çok zor Allah yardımcınız olsun. Keşke tüm insanlar herşeyin ölümle yarım kalacağının idrakiyle yaşasalar. Bu ölümle okullarda kutlanan anneler babalar gününün ne kadar yaralayıcı olduğunun farkına vardım. Keşke okullarda kutlanmasa bu günler, çok büyük eksiklik olmaz. Reklamlar yeterince can sıkıcı zaten. O kalbi kırıklar daha da kırılmasıa...doldum gene çok zor çok.

Gozlerim doldu
ALLAH kimseyi annesiz birakmasin.
Bu yaştayken bile anneme bir sey olsa ne yaparim diye uzuluyorum.

Ben de yeğenlerimin annesini ve en yakın dostumu bir yıl evvel kaybetmiş bir halayım. Biri dört diğeri sekiz yaşında. Şu anda da yeğenlerimin yanındayım. Benim sizin durumunuza ek olarak, üzüntü ve özlemin yanı sıra sorunlu bir çocuğum olması sebebiyle maalesef yeğenlerimle yeterince ilgilenemiyor oluşumun vicdan azabı var. Elimden geleni yapıyorum lakin asla yeterli değil.

Birkaç ay önce yeğenimi yıkarken "annem gibi yıkıyorsun. O da böyle yumuşak yıkardı" dedi. Ağladığımı görüp üzülmesin diye su savaşı başlattım sırılsıklam oldum.

Yine bir gün oğlum için "hala x çok yaramaz. Öyle olmasaydı bizle daha çok ilgilenirdin ama onun annesi olduğun için daha çok seviyorsundur tabi" dedi. Onları da çok sevdiğimi ama oğlumun özel bir durumu olduğunu, o yüzden böyle sorunlar yaşadığımızı anlatmama rağmen aylarca söyledikleri zihnimden silinmedi.

Bugün benim düğün fotoğraflarımı açmış. Küçük yeğenim ölümü çok anlayamadığı için annesi ile ilgili konuşmuyoruz. Birden ekranı kapattı büyük yeğenim. "o görürse gelsin annem diyebilir" diyerek.

Bunları anlattım çünkü maalesef üzülerek söylüyorum ki biz bu ve buna benzer diyalogları yaşamaya devam edeceğiz. Bu da geride kalanların imtihanı işte.

Çok zor biliyorum. Bazen verecek cevap bulamıyoruz. Bazı anlarda durumu kurtarmak çok kolay olmuyor. Ki böyle bir acıyı tamir etmenin bir yolu yok zaten. Yapabileceğiniz en iyi şey onlara iyi bir hala olmak. Ki bunu yapıyorsunuz. Anne yokluğuna fayda etmez ama onların mutlu bir yetişkin olması için yeterli olur.

Sizinde başınız sağolsun
O yeterlilik hissi hiç olmayacak sanırım çünkü onlar annelerinin yokluğunu hissettikce bizim yapmaya çalıştıklarımız hep yetersiz kalıyor..

Yeğenlerimden biri, bir gece onu uyuturken bana sarılıp, sen anne gibi kokuyorsun hala ben hep seninle uyumak istiyorum demisti. Yazılacak yürek yakan o kadar çok şey var ki...

Ölümü daha önce yasadim ama arkada küçük çocukların kaldığı yakın ölümleri çok zor oluyormuş bu yüzden 2 yıl geçmesine rağmen bizdeki etkisi hala aynı..

Dediginiz gibi onlara iyi birer hala olabiliriz umarım. Hepsinin bahtları güzel olsun inşallah..

Bende dönüp dönüp okuyorum çok zor allahımm. Ben 17 yaşında annesiz kalmama rağmen nasıl yaşarım eksikliğini. Bi anne çocuklarına sarılsın bu yaşımda içim burulur burnumun direği sızlar. Dinlediğim şarkıda bile annemi ararım. Gerçekten çok zor anne merhameti sevgisi başka kimsede yok. Dilerim allahtan abiniz merhametli ve sevgi dolu biriyle evlenr sarıp sarmalr anne gibi yavrucaklrı .

allahım sabırlık versin bende babamı kaybettın benım yüreğim kaldıramazken her gün içime içime ağlarken bu yavrular ne yapsın.hemde anneye doyamamışlar.Allahım kaderlerıne bahtları güzel kılsın.

Sizin de başınız sağolsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…