O yavruların en büyük şansı sizin gibi bir halaya sahip olmak Allah razı olsun sizden. Abinize de sabırlar diliyorum inş gönlüne göre birini bulur da hep birlikte mutlu mesut yaşarlar.özel değilse yengenizin bir hastalığı mı vardı bunun bir önemi yok şimdi ama...Anne yokluğu çok zor gerçekten abim içinde o kadar zor ki, keske annelerinin yerine ben ölseydim daha kolay atlatırlardı demisligi bile var
Merhaba Hanımlar
Annelerini iki yıl önce kaybetmis şuan 5 yaşında olan ikiz kız yeğenlerim var. Abimle birlikte anne ve babamın yanında yaşıyorlar, evlerimiz yakın olduğu için sürekli biraradayız yeğenlerimle.
Cumartesi günü çocukları tiyatroya götürdüm, oyun icerisinde, çünkü anneler çocuklarını hic yanlız bırakmazlar cümlesi geçince yeğenlerimden biri o zaman annemiz bizi niye bıraktı diye ağlamaya başladıtiyatroyu yarıda bırakıp çıktık uzunca bir süre ağladıktan sonra kendine geldi miniğim.
Dün bizde kaldılar, sabah okula gitmek için hazırlarken hala saçımızı balıksırtı örer misin dediler ben örmeye başlayınca nasıl mutlu oldular, okulda bir arkadaslarının annesi balıksırtı yapmış bizim kızlar saçların ne güzel oldu deyince,annem yaptı demiş ertesi gün babaanlerinden istemişler annem o modeli bilmediğinden normal düz örmüş. Ben bugün saçlarını balıksırtı örünce "anne saçı oldu saçlarımız" diyip birbirlerine sarıldılar mutluluktan...
Bunlar gibi o kadar örnek oluyor ki neredeyse hergün, annelerinin yokluklarını her gecen gün daha çok hissedip dile döküyorlar, dile dökemedikleri de vardır eminim..
Biz ne yaparsak yapalım annelerinin yeri dolmayacak biliyorum ben kendi adıma onlara sadece daha iyi bir hala olabilirim ama bu yaşadıkları anne eksikliğine şahit olmak çok çok üzüyor beni. Babalari da elinden geldiği kadarıyla ilgileniyor, babaane dede de aynı şekilde ama hep birşeyler eksik kalıyor..
Bu sabah o kadar kötü oldum ki iç dökmek istedim burada. Anneler hep çocuklarının yanında olabilirler ne güzel olurdu..
Bir hastalığı yoktu beyin kanaması geçirdi ertesi gün vefat etti, amin sagolun.O yavruların en büyük şansı sizin gibi bir halaya sahip olmak Allah razı olsun sizden. Abinize de sabırlar diliyorum inş gönlüne göre birini bulur da hep birlikte mutlu mesut yaşarlar.özel değilse yengenizin bir hastalığı mı vardı bunun bir önemi yok şimdi ama...
Yardım aldik belli bir süre, çocuklarda görüştüler pedagogla, amin inşallah, sağolun..Hergün bir sürü konu açılıyor burada; ölüyoruz bitiyoruz tükeniyoruz aldatılıyoruz boşanıyoruz........
Paralıyoruz kendimizi.. Yorumlar havada uçuşuyor. Dertmiş ya bizimki de..
Ya bu kız çocukları!? Bu derde ne yorum yapılır, ne çözüm bulunur, nasıl teselli verilir.. Ne kadar zor..
Allahım sabır versin kızlara, size ve ailenize, bahtları açık olsun..
Yapılacak tek şey; olabildiğince fazla ilgilenmek.. Şuan tam geçiş aşaması olduğu için hergün annelerini dAha fazla da isteyeceklerdir. Evet acıları özlemleri hiç dinmeyecek ama büyüdükçe daha çok alışıp idrak edecekler.
Bilmiyorum yardım alıyor musunuz; bir pedagoga da danışın belki terapi almaları gerekebilir.
suan cok agladim allah rahmet eylesin mekani cennet olsun yengenizin oncelikle cok zor. hepiniz icinde. siz elinizden gelen sefkati veriyorsunuzdur eminim ama miniklerin kaderi benm kizimda var 5 yasinda akli sardikcak anneye daha cok duskun oluyorlar. o kadar cok anliyorm ki. sizi herkes. iste canli anne sana bise olmasin dikkat et cocuklar bizim elimizden yemek bile yemiyor anne gibisi var mi zamn herseyin ilaci allah sabir versin iyi yurekli halaMerhaba Hanımlar
Annelerini iki yıl önce kaybetmis şuan 5 yaşında olan ikiz kız yeğenlerim var. Abimle birlikte anne ve babamın yanında yaşıyorlar, evlerimiz yakın olduğu için sürekli biraradayız yeğenlerimle.
Cumartesi günü çocukları tiyatroya götürdüm, oyun icerisinde, çünkü anneler çocuklarını hic yanlız bırakmazlar cümlesi geçince yeğenlerimden biri o zaman annemiz bizi niye bıraktı diye ağlamaya başladıtiyatroyu yarıda bırakıp çıktık uzunca bir süre ağladıktan sonra kendine geldi miniğim.
Dün bizde kaldılar, sabah okula gitmek için hazırlarken hala saçımızı balıksırtı örer misin dediler ben örmeye başlayınca nasıl mutlu oldular, okulda bir arkadaslarının annesi balıksırtı yapmış bizim kızlar saçların ne güzel oldu deyince,annem yaptı demiş ertesi gün babaanlerinden istemişler annem o modeli bilmediğinden normal düz örmüş. Ben bugün saçlarını balıksırtı örünce "anne saçı oldu saçlarımız" diyip birbirlerine sarıldılar mutluluktan...
Bunlar gibi o kadar örnek oluyor ki neredeyse hergün, annelerinin yokluklarını her gecen gün daha çok hissedip dile döküyorlar, dile dökemedikleri de vardır eminim..
Biz ne yaparsak yapalım annelerinin yeri dolmayacak biliyorum ben kendi adıma onlara sadece daha iyi bir hala olabilirim ama bu yaşadıkları anne eksikliğine şahit olmak çok çok üzüyor beni. Babalari da elinden geldiği kadarıyla ilgileniyor, babaane dede de aynı şekilde ama hep birşeyler eksik kalıyor..
Bu sabah o kadar kötü oldum ki iç dökmek istedim burada. Anneler hep çocuklarının yanında olabilirler ne güzel olurdu..
Ayda bi kez yegenlerinizi annenisinin mezarina götürün ziyaret etsinler annem niye toprakta yatiyosa derse anneniz gökyüzünüzde sizinle berbar kalbinizin icinde diyebilirsiniz sanirim annesini cok özlüyor bu da beni üzdü cok zoor annesiz kalmakMerhaba Hanımlar
Bunları diyebilecek bir eş nasip olur abime inşallah...“Anne saçı oldu saçımız”
Bu cümle öyle vurucu ki insanı eritiyor üzüntüden.Bir konuda şöyle yorum yapmıştım eğer nasibimde çocuklu biriyle evlenmek varsa eşi ölmüş birini isterdim demiştim.İşte tam da bunun için demiştim.
Sarılıp uyuyabilmek için,saçlarını örebilmek için,ödevlerini yaptırabilmek için,annelerini unutturmadan annelik yapabilmek için,ellerinden tutup annelerinin mezarına birlikte gidebilmek için.Ölen annelerinin dünyada görevlendirdiği bir anne olabilmek için demiştim.
Dilerim abiniz yüreği güzel merhameti bol bir hanımla yuva kurar.Yeğenlerinizin saçını her gün anne saçı yapar.
Anlayışlı bir okula düşmüşsünüz hiç değilse.Benim ilk evliliğimden olan oğlumunda babası yok kaybettik maalesef.Okula ısrarla çocuk bunu konuşmak istemiyor dediğim halde, birkaç öğretmen oğlumun arkadaşlarına söylemiş onun olmadığı bir noktada.Onlarda gelip sormuşlar.Epey rahatsız olmuş.Keşke çoğu insan anlayışlı olsa.Okul idaresi de öğretmenleride biliyor ve dikkat ediyorlar, pedagog yardımı da aldık , okulda da var ilgileniyorlar ama bu ara çok hassaslar..
Size de kolaylıklar diliyorum.
Öyle bir durumla karşılaşmadık biz , özellikle hassasiyet gösteriyor öğretmenleri.Anlayışlı bir okula düşmüşsünüz hiç değilse.Benim ilk evliliğimden olan oğlumunda babası yok kaybettik maalesef.Okula ısrarla çocuk bunu konuşmak istemiyor dediğim halde, birkaç öğretmen oğlumun arkadaşlarına söylemiş onun olmadığı bir noktada.Onlarda gelip sormuşlar.Epey rahatsız olmuş.Keşke çoğu insan anlayışlı olsa.
Ayri sehirlerdeyiz anneanesi ve dayılarıyla çok da irtibatları yok maalesefEvet anne yerini kimse dolduramaz ama şanslılar ki sizler gibi ailesi var yeğenlerinizin. Mutlu olmak için bi saç örgüsü bile yetiyor onlara. Şefkatinizi esirgemeyin. Anne tarafından var mı akrabaları ?
Anne saci oldu saclarimiz kismindan sonra fena oldum allah yardmcilari olsun yavrularin iyilerle karsilastrsin onlarin hep yaninda olur mu buyuseler bileMerhaba Hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?