yemeğin ortasına yumruk:(((

çalışmaması sürekli bir durum değil, benim yurtdışındaki geçici işimden dolayı ve çalışma izni de yok burda. Benim param senin paran asla olmaz aramızda üstelik. Benim deli olduğum nokta(tabiri caizse) kv min torununun özel okul masrafı(durumları müsait olmamasına rağmen) ve tamamıyla çocuğu annesinden alıp bakımını üstlenmek, kaynımın eltimin savruk, keyfi davranışlarını sürekli telafi ederek kendilerini zorda bırakmaları ve benim akılsız kocamın da saatlerce çalışıp didinen karısına eve gelir gelmez(bu konudaki tavrımın net olduğunu bilmesine rağmen) daha eline geçmemiş ve heniz bizi eksiden yeni kurtaracak parayı annesine lağvetme heyecanı. Bir de bunu para çooook para çooook diye şımararak söylemesi. Para çok diye diye elimizde 3 kuruş biriktirmez oldu.

Yardıma ihtiyaçları varsa benim ailem senin ailen söz konusu olmaz kesinlikle. İhtiyaç sahibi bir aile yok ortada. Sizde de varmış bir zeki. Al birini vur ötekine

sizin hayatınız ayrı eşin senin evini geçimiyle meşgul olmalı o zaman toplasın valizini anasının evine gitsin.

yazınızı şoklar içinde okudum. ne kadar iyi niyetliymişsiniz. şimdi ne oldu peki eşin nasıl davrandı boşan lafının üstüne
ne diyecek ben karımı seviyorum dedi
o da iyi o zMAN HEM KENDİ BAŞINI HEM BENİM BAŞIMI YAKTIN DEDİ
ama zaten eşim önceden hiç bişey demezdi annesine
ben boşanmak istediğimi söyleyince bu sözleri söyleyebildi
Yorumunu boyle okudum gözlerim i kırpmadan.. Bunca şeye neden sabrettiniz??? Yaaa o kim ki sana o... Diyecek ya nasıl giyinirsen giyin ona NE !!! Hay Delirdim burada. Sana oyle deyince eşin yaptı??
canım bu sözler üzerine eşim karışma ben karımın böyle giyinmesinden memnunum dedi ama kadın didiklemeye devam

eşim 2 kardeş
evin kredisi kp in üstüne çünkü biz balayındayken sözleşmeyi kp imzaladı.ama kredi taksitlerini eşim ödedi
yazlıkta ihtiyaç kredisi çekti.eğer geliriniz yüksekse çıkıyor o tutar
ben hep eşimle ailesi arasında gerginlik olmasın istedim ama iyi olmamak gerekiyormuş onu anladım
ben maddi hiç bişey beklemedim eşimden.evlenirken de söyledim ben maddi hiç bişey beklemedim.hep huzur istedim

Bu alinan evler mevler.. acaba dava acip parani geri alabilir misin. Onca lafin ustune azicik kizsinlar.
Sen annenlerdeyken kocan parayi mi cekmis bi de!!! Allahim verme yarabbimmm
dava falan ben açamam sanırım çünkü ödemeyi ben değil eşim yaptı
ayrıca ana kuzusu kocam hayatta istemez onları
ki bi kere evin tapusunu istedi diye hem babası hem annesi eşimin üzerine geldiler.birbirlerine girdiler. o zaman da eşime boşver mal mülk için anne babanla kötü olma demiştim.ama demeseymişim keşke.çünkü o dönem eşim TAKSİTLERİ ÖDEMEYECEĞİM İCRA Gelsin evlerine demişti.
bense anne babasını üzmemesini,üç günlük dünyada mala mülke tamah etmesini istemedim
benim için mal mülk önemli değil çünkü
sonuç olarak demem o ki siz ne kadar verirseniz onlar o kadar çok istiyor
Ben de bu neticeyi görmek istemediğim için de önlem alma gereği hissediyorum. Ne çok dert var. Ne kadar saftirik davranmışsınız. Walla yetim maaşıyla okudum ben üni.mümkünatı yok ne çilelerle kazandığım parayı başkalarına yedirmem. Kv ailesinde de bu bahsettiğiniz tablonun oluşması iş değil. Allah kolaylık versin siz de de[/QUOTE]
yedirmeyin
yine diyorum ihtiyaçları olsa ok amaihtiyacı yokken sizin mağdur olmanız mantıksız
ben aralık ayından beri kv ile konuşmuyorum
maddi hiçbir katkıda bulunmuyorum gidip gelmiyorum
zaten 2 hafta öncede başka bi şehre yeni bi işe başladım.allah izin verirse 1 aya kadar da evimi traşıyacağım

acaba eşiniz evini, çocuklarını düşünmeseydi, sizin ihtiyacınız varken ailesine verseydi,ya da sizin ailenizin ihtiyacı olduğunda onlara veremem deyip sürekli kendi ailesine verseydi de aynı düşüncede olurmuydıunuz?

yine diyorum ihtiyaçları olsa ok amaihtiyacı yokken sizin mağdur olmanız mantıksız
ben aralık ayından beri kv ile konuşmuyorum
maddi hiçbir katkıda bulunmuyorum gidip gelmiyorum
zaten 2 hafta öncede başka bi şehre yeni bi işe başladım.allah izin verirse 1 aya kadar da evimi traşıyacağım[/QUOTE]

çok pis bi kullanılmışlık hissi. en azından kurtulmuşsunuz. ama bu erkeklerin akıllanacağı yok. benim düğünümde de kayınvalidem önceden karşılayacklarını söyledikleri gelinlik parasını ödememek için kırk takla attı hepsini de ödemedi zaten. gerekçesi de damatlığı annemler almıyormuş. ben aldım ama annemlerden çıkarmadığı için parayı acayip hırs yapmıştı kadın. ucuza getirmek için o kadar direndi ki yaaa bana da o kadar yaptığı ettiği hiçbişey koymaz, bir defasında tarladan aldığı soğanlardan vermemişti bize hiç bi sorun yokken gıcık olmuştu bize. tarla alıp soğan ekesim var o günden beribu yaz iki dönümlük de olsa bi tarla almanın derdindeyim şu an mesela

esimle hayatimiz hep gulluk gulistanlik olmadi ..bizde zor zamanlar atlattik...mesela zor gunlerden birgunde kardesi universite okurken para istedi abisinden ..bana sordu suan ay sonuna kadar anca 200 tl var. cepte ne yapalim ..dedimki Allah her sikintinin arkasindan devasinida verir.istedigin kadarini ver..biz bi sekilde idare ederiz dedim.150 tl sini yolladi.zaman gecti kardesi mezun oldu isede girdi.abi dedi bazi seylerin degeri asla unutulmaz.dar zamanda cebindeki parayi bana yolladin ben bu iyiligini asla unutmam.biz hicbir karsilik beklemeyiz bu arada bisey yaparken..saolsun simdi cocuklarima her gelmeye her istediklerini alir.benim anlatmak istedigim esiyle konusup anlassin orta yolu bulsunlar.egerki halaa vermeye devam ediyorsa surekli surekli o zaman tavrini tabiki koymali.ama ben o kadarda saygisizca hareket ettigini dusunmuyorum.konu sahibi esiyle konusurken istedigi seyi guzellikle anlatip esine kendini bagirttirmaz aralari acilmazdi.nerde nasil konusulmasi gerektigini bilmeli insan.amaaaa bide soyle bir durum varki kisinin kalbi kotuyse karsisindakileride oyle gorur.yada oyle gormek ister.kv.kp bircok geline gore dis kapinin mandali...yanliss isler bunlar .ben evliligim suresince hic kavga etmiyorsam.mantikli hareket ettigim icindir.suan ben ne dersem diyim esim aninda yapar yada alir.cunku derki sen hak ediyorsun.saygini ve sevgini ne benden ne ailemden eksik ediyorsun.evlilikler sonra niye bitiyor diye soruyorlar.herkes once aynaya bakip kalbini gorsun.ok.anlasilmistir heraldeee cnm.

acaba diyorum ki sen bu durumda olsaydin ne yapardin.sen hem dogru duzgun calismasaydin ve senin ailen senden yardim isteseydi ve esinde masayi yumruklasaydi vermiceksin diye acaba sen nasil bir insana donusurdun
İyi de bu durumun o tip bir durumla ya da rol değişim durumunda da alakası yok ki.

İlki yardıma ihtiyacı olan ve de yardım isteyen bir aile yok.

ikincisi masayı yumruklayan konu sahibi değil kocası.

Borç, harç kredi meselesi malum söylenmiş.

Hatun sabah 6.00 da gittiği işinden akşamın 21.00 inde çok aç ve aşırı yorgun dönüyor. Tek istediği karnını doyurup uyuyabilmek. Eşi ellerine para geçince aileye göndereceğini söylediğinde ise sakince şimdi zamanı değil çok açım ve yorgunum, şimdi yemeğimizi yiyelim sonra konuşalım diyor. Koca ise sen nasıl bana itaat etmezsin, he demezsin diyerek masayı yumruklayıp sofrayı tarumar etmek suretiyle psikolojiği biraz daha aşan bir şiddet uyguluyor zira konu sahibinin 2 lokma yemeği de dökülüp saçılıyor ve zehir ediliyor.

Roller bu duruma uyarlanarak değiştirilmeli örnekleme yapılacaksa.

peki sen şöyle durumda olsaydın diyen arkadaş 'kendisinin ne kadar örnek bir eş' olduğunu anlatmak için yorumlamayı bu minvalde yapmış sanırım..eşim de söz konusu ailesinin durumunu hatırlatınca ikna oldu hatasına zaten ve özür diledi. düşüncesizlik ve akılsızlık yaptığının farkında yani.

acaba diyorum ki sen bu durumda olsaydin ne yapardin.sen hem dogru duzgun calismasaydin ve senin ailen senden yardim isteseydi ve esinde masayi yumruklasaydi vermiceksin diye acaba sen nasil bir insana donusurdun
benim ailem tan tersi benden 5 kurus istemez haksine zor durumda kaldigimiz zamam bize yardim eder kardesim bir kere zor durumda kalmisti esim belli bir miktar odemisti sonra ANNEM KARSILIGINI FAZLASIYLA ODEDI BIZ BIR SEY ICIN BABAMDAN BORC ALMISTIK ESIMIN VERDIGI PARANIN IKI UC KATIYDI BABAN ALMADI senin galiba bir abin var. ve abinden bol bol para istiyosun burda bunu savunarak vicdanini rahatlatmak istiyorsun
annenin evlat uzerinde hakki oldugu gibi evlatinda aile uzerinde hakki var bence evladindan gereksiz yere para istemek durumu cok iyi degilse hele evlat hakkina girer.

Kanayan yaram

evet abim var.ablam var.ikisininde maaslari oldukca yuksek.ama ne evliligim sutesince nede bekarken bir kurus bile istemedim.ister inan ister inanma.ben anneyim ve iki oglum var.nasipse bende kv de olicam.ama gelin degil kizim olarak alicam.cunku Allah benim kalbimi biliyor ki ben ne kv mi ne kp hicbir zaman ailemden ote tutmadim.sizin gibi olursam para aileden sevgiden saygidan once gelirse iste o zaman hayatta kaybederim.ne ekersem onu bicerim bu hayatta.biliyorum ki olmezde gorursem gelinlerim olacak kizlarim bana anne degil annecigim dicek...malesef suda bir gercekki eger insan haset fesat hainse hayatta hep kaybetmeye mahkumdur.umarim karsima annesini

babasini degisecek insanlarcikmaz...

açıkçası niyetim kimse ile ağız dalaşına girmek değil ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim
ben hiçbir zaman eşimin ailesini kendi ailemden ayırmadım bu biiiirrr
ikincisi de ben hiçbir zaman para verme gibi bişey demedim ya da ufak hesapların peşinde olmadım. eğer öyle olsaydı(sizin dediğiniz gibi para öncelik olsaydı, sinsilik düşünseydim) kv hacca gideceği zaman değil en lüks hac grubuyla göndermek-ki eşim standart ile gitmesini isterken- eşimi doldurup kendileri karşılasın diyebilirdim
siz kardeşe para göndermekten bahsetmişsiniz.eşimin kardeşinde benim de eşimin de ek kartı var ve her zaman kaynıma paran var mı diye hep sordum öğrencilik döneminde
herkes kendi yaşadığını bilir. benim kv min bana söylediklerini,yaptıklarını sizin kv niz size söylese böyle düşünürmüydünüz? mesela size orospu karılar gibi giyinmişsin, görgüsüzsün, okumuşsun ama adam olamamışsın vb cümleler.(ki kv nin arkadaşları, akrabaları beni çok beğenir ve benim gibi gelin istediklerini söyler). bu sözleri söyleyen insan hem kendi annesi,kardeşleriyle küs hem de kp in annesi ve kardeşleriyle küs.
yaşınız kaç bilmiyorum ama size söyleyeceğim tek şey büyük konuşmamanız.
gelinler konusunda da allah gönlünüze göre versin.

bu yazacagim bu konuya son msjim.ben ne kadar mukemmel bir es oldugumu anlatmaya calismiyorum.sadece sizin esinize yaptiginiz davranislara karsilik kendi hayatimdan ornekler veriyorum.cunku dogru davranis seklinin sizin gibi olmadigini gostermeye calisiyorum.ben evimde huzurluysam mutluysam bunun saygidan sevgiden gectigini belirtiyorum anlayana.tabii simdi bu dediklerimi anlayipta anlamamazliktan geleceksin.yapacak bisey yok .o zaman daha cok birbirinizi yiyin.senin ailen benim ailem kavgasi yapin.birbirinize agiza alinmayacak laflar edin...sonrada esim benden niye sogudu...niye uzaklasiyor...diye oturup aglayin artik umurumdada degil..konu sahibide masallah bi konu acsamda kocamin butun ozelini anlatsam diye oluyormus.masallah devam et...son olarak konu sahibine bi hikaye anlatiyim ..eskiden bir yukset bir zat oglu evlenmis.adamda demis gidiyimde bi oglumu ziyaret edeyim.yol uzun neyse varmis eve..kapiyi calmis ..kapiyi gelin hanim acmis.kizim demis uzun yoldan geldim bana bir bardak su verirmisin.gelin hanim demis ki ne suyu evde bardak bile yok.kocam soyle boyle diye kocasinin arkasindan atip tutmus.muhterem zat demis ki kocan eve gelince kapisinin esigini degistirsin.kadinda bisey anlamamis ama tmm soylerim demis.aksam kocasi isten gelince kocasina bi adam geldi kapinin esigini degistir dedi demis.oglu anlamis esinden bosanmis.aradan bi sure sonra adam baskasiyla evlenmis.adamin babasi bir daha gelmis.kapiyi calmis.ikinci esi kapiyi acmis.zati muhterem uzun yoldan geliyorum bir bardak su alabilirmiyim demis.gelinde ne suyu uzun yoldan geliyorsunuz yemek hazirliyorum demis.karnini doyurmus suyunu icmis.sormus geline nasil memnunmusun halinden.Allaha sukurler olsun.esimdende hayatimdanda cok memnunum demis.zat demiski aksam esin gelince soyle kapisinin esigini sIkI tutsun demis.aksam esi gelmis babasinin kokusunu alip bugun biri geldimi diye sormus esi geldi diyince ne dedi demis.kapinin esigini sIkI tutsun demis...anlayabileneeee...

Ay içim sisti.Ne büyüsü yaptılar size ya?:SDünyada adam mı kalmadı,bulunmaz hint kumasını bile buluyorlar artık bacım:)İşim yok kv lüksünden hacca gitcek diye borç bulcam.O adamıda koca diye yanımda gezdircem!Anasıyla oturayms,evlenmeseymiş madem o kadar meraklıymış annesine.

allah aşkına bu ne yaa?? samanyolundaki ibretlik hikaye:) siz ne yaparsanız yapın konu sahibi ne isterse onu yapsın zorla dayatmayla ben böyle yaptım mükemmel olduyla mı tavsiye veriyosunuz? ben de nacizane iki tavsiye vereyim öyleyse; gelin almak tabirini düzeltin. sizi birileri mi aldı? aldıysa da sadece sizin için geçerlidir kimse kimseyi alamaz. ikincisi eşiniz eşiği sıkı tutsun:)

Ben bu para mevzularında eşinizin kazancı, eşinizin parası karışmayın, kendi paranızı ayırın yorumlarına gerçekten şaşırıyorum ve mantıksız buluyorum.

şimdi eşimin parasına karışmadım evin masraflarına ortak oldu kalanını da keyfe keder harcadı dağıttı diyelim.

Ben de böyle yapsam ne araba ne ev ne birikim olur.

Hadi ben tasarruf yaptım biriktirdim kendi paramdan bi araba aldım. Adam ilerde boşanma olsa yarısını alır.

Hadi mutlu evliliğimiz var boşanmadık ben kendimden kısıcam birikim yapıcam adam yiyip içip dağıtacak sonrada havadan ev araba sahibi olucak valla bana batar. Babam olsa terlemeden hazıra konan o da bana batar. Böyle bir durum adil de değil.

Burda e ailesiniz diyecek olanlar olacaktır belki ama tek taraflı fedakarlıkla da aile olunmaz. O yüzden eşin parasına karışmama durumu çok mantıksız bence..

( zorunlu durumlarda, ihtiyaç anında değil aileye hiç tanımadığımız insanlarada yardım edilir bunu da not düşeyim)

ben bir kere paraya deger veren insan degilim ayrica kardesim okurken esim bir kac kere para gonderdi ayrica kendi kuzenine de gonderdi hatta ben gonder dedim o donem kardesim de ogrenciydi cunku empati kurmustum o cocukta benim kardesim sayilirdi. bunlar ayri seyler esimin kuzeninin gercekten ihtiyaci vardi cocuk bizdrn utana sikila istedi zaten gercekten ihtiyaci olan insan utana sikila ister bi kere. boyle ihtiyaci olmayanlar yuzsuzce ister konu sahibinin kv demiyor ki oglum zaten dogru duzgun calismiyor aman huzuru bozulmasin istemiyim istedigi seyde gereksiz bir sey aileler ilk once adeletli olmali konu sahibinin kv adaletli davranmiyor bir kere durumu olan ozel okula gondersin her kes ozel okula gitmek zorunda degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…