ohh beyfendi hem sürekli calışmıyor siz devamlı calışıyorsunuz yani evi siz gecindiriyosunuz nerdeyse dogru mudur? Hem de ailesine yardım ediyo cok gıcık kaptım eşinize ac susuz değiller ya onun dışında ben yardıma karsıyım bi evde mutlaka üç beş kuruşta olsa birikim şart bence hastalığı var kazası belası var zor günler var var da var yani zaten şu eşlerin ailerine para vermesini anlıyamıyorum ya benim ki vere vere iflas bayrağını cektik şimdi cık cıkabiliyosan işin içinden daha da akıllanmış değil
ne diyecek ben karımı seviyorum dediyazınızı şoklar içinde okudum. ne kadar iyi niyetliymişsiniz. şimdi ne oldu peki eşin nasıl davrandı boşan lafının üstüne
canım bu sözler üzerine eşim karışma ben karımın böyle giyinmesinden memnunum dedi ama kadın didiklemeye devamYorumunu boyle okudum gözlerim i kırpmadan.. Bunca şeye neden sabrettiniz??? Yaaa o kim ki sana o... Diyecek ya nasıl giyinirsen giyin ona NE !!! Hay Delirdim burada. Sana oyle deyince eşin yaptı??
eşim 2 kardeşYaşadıklarınıza çok üzüldüm gerçekten. Umarım siz de eşiniz de görmüşsünüzdür artık durumu da yardım yapmasınız. Ama ben sizde de çok hata gördüm. Eşinizin yalnızca internet faturasını ödemesi, hiçbir şeye elini sürmemesi ne demek. Ev arkadaşı olsanız kovmanız lazım derdim. Ayrıca hesabında 120 000 lira olan, size zerre kadar derstek olmamış kayınvalidenizin lüks turla hacca gitmesi için niye eşinizi ikna ediyorsunuz ki. Kayınvalideniz çocuk mu harçlık veriyorsunuz vs vs. Ay çok doldum daha yazarım da yazmayayım. Her şeyi kayınvalidenin üzerine yapmaya hele hiçbir şey demiyorum. İnşallah eşiniz tek çocuktur. Yazık değil mi size? Valla anlamadım niye bunları yaptığınızı.
Bir de krediyi eşiniz konut kredisi olarak çekmedi mi? 120 000 ihtiyaç kredisi olarak çıkmaz. Evin eşinizin üzerine olması lazım. Ev, yazlık nasıl kayınvalidenin üzerine oldu?
dava falan ben açamam sanırım çünkü ödemeyi ben değil eşim yaptıBu alinan evler mevler.. acaba dava acip parani geri alabilir misin. Onca lafin ustune azicik kizsinlar.
Sen annenlerdeyken kocan parayi mi cekmis bi de!!! Allahim verme yarabbimmm
Ben de bu neticeyi görmek istemediğim için de önlem alma gereği hissediyorum. Ne çok dert var. Ne kadar saftirik davranmışsınız. Walla yetim maaşıyla okudum ben üni.mümkünatı yok ne çilelerle kazandığım parayı başkalarına yedirmem. Kv ailesinde de bu bahsettiğiniz tablonun oluşması iş değil. Allah kolaylık versin siz de de[/QUOTE]sonuç olarak demem o ki siz ne kadar verirseniz onlar o kadar çok istiyor
cnm ben calismiyorum.iki oglum var onlarla ilgileniyorum.evet esimin ailesine maddi yardimda bulunmasina karismiyorum cunku esim dengeyi iyi ayarliyor.benim ailem benden para istemiyor.cunku ben calismiyorum.egerki istemis olsalardida esime soyler oyle verirdim.aradaki fark cok onemli kv me verirken soylemeyebilirim kendi anneme verecek olsam esime soylerim.iste ben nerde nasil davranmam gerektigini biliyorum.bu yuzdende esimle hic sikinti yasamiyoruz .o bana bende ona guveniyorum.isin sirri bu cnm ok.
esimle hayatimiz hep gulluk gulistanlik olmadi ..bizde zor zamanlar atlattik...mesela zor gunlerden birgunde kardesi universite okurken para istedi abisinden ..bana sordu suan ay sonuna kadar anca 200 tl var. cepte ne yapalim ..dedimki Allah her sikintinin arkasindan devasinida verir.istedigin kadarini ver..biz bi sekilde idare ederiz dedim.150 tl sini yolladi.zaman gecti kardesi mezun oldu isede girdi.abi dedi bazi seylerin degeri asla unutulmaz.dar zamanda cebindeki parayi bana yolladin ben bu iyiligini asla unutmam.biz hicbir karsilik beklemeyiz bu arada bisey yaparken..saolsun simdi cocuklarima her gelmeye her istediklerini alir.benim anlatmak istedigim esiyle konusup anlassin orta yolu bulsunlar.egerki halaa vermeye devam ediyorsa surekli surekli o zaman tavrini tabiki koymali.ama ben o kadarda saygisizca hareket ettigini dusunmuyorum.konu sahibi esiyle konusurken istedigi seyi guzellikle anlatip esine kendini bagirttirmaz aralari acilmazdi.nerde nasil konusulmasi gerektigini bilmeli insan.amaaaa bide soyle bir durum varki kisinin kalbi kotuyse karsisindakileride oyle gorur.yada oyle gormek ister.kv.kp bircok geline gore dis kapinin mandali...yanliss isler bunlar .ben evliligim suresince hic kavga etmiyorsam.mantikli hareket ettigim icindir.suan ben ne dersem diyim esim aninda yapar yada alir.cunku derki sen hak ediyorsun.saygini ve sevgini ne benden ne ailemden eksik ediyorsun.evlilikler sonra niye bitiyor diye soruyorlar.herkes once aynaya bakip kalbini gorsun.ok.anlasilmistir heraldeee cnm.acaba eşiniz evini, çocuklarını düşünmeseydi, sizin ihtiyacınız varken ailesine verseydi,ya da sizin ailenizin ihtiyacı olduğunda onlara veremem deyip sürekli kendi ailesine verseydi de aynı düşüncede olurmuydıunuz?
İyi de bu durumun o tip bir durumla ya da rol değişim durumunda da alakası yok ki.acaba diyorum ki sen bu durumda olsaydin ne yapardin.sen hem dogru duzgun calismasaydin ve senin ailen senden yardim isteseydi ve esinde masayi yumruklasaydi vermiceksin diye acaba sen nasil bir insana donusurdun
İyi de bu durumun o tip bir durumla ya da rol değişim durumunda da alakası yok ki.
İlki yardıma ihtiyacı olan ve de yardım isteyen bir aile yok.
ikincisi masayı yumruklayan konu sahibi değil kocası.
Borç, harç kredi meselesi malum söylenmiş.
Hatun sabah 6.00 da gittiği işinden akşamın 21.00 inde çok aç ve aşırı yorgun dönüyor. Tek istediği karnını doyurup uyuyabilmek. Eşi ellerine para geçince aileye göndereceğini söylediğinde ise sakince şimdi zamanı değil çok açım ve yorgunum, şimdi yemeğimizi yiyelim sonra konuşalım diyor. Koca ise sen nasıl bana itaat etmezsin, he demezsin diyerek masayı yumruklayıp sofrayı tarumar etmek suretiyle psikolojiği biraz daha aşan bir şiddet uyguluyor zira konu sahibinin 2 lokma yemeği de dökülüp saçılıyor ve zehir ediliyor.
Roller bu duruma uyarlanarak değiştirilmeli örnekleme yapılacaksa.
benim ailem tan tersi benden 5 kurus istemez haksine zor durumda kaldigimiz zamam bize yardim eder kardesim bir kere zor durumda kalmisti esim belli bir miktar odemisti sonra ANNEM KARSILIGINI FAZLASIYLA ODEDI BIZ BIR SEY ICIN BABAMDAN BORC ALMISTIK ESIMIN VERDIGI PARANIN IKI UC KATIYDI BABAN ALMADI senin galiba bir abin var. ve abinden bol bol para istiyosun burda bunu savunarak vicdanini rahatlatmak istiyorsunacaba diyorum ki sen bu durumda olsaydin ne yapardin.sen hem dogru duzgun calismasaydin ve senin ailen senden yardim isteseydi ve esinde masayi yumruklasaydi vermiceksin diye acaba sen nasil bir insana donusurdun
Kanayan yaramYa bunlar gerçek düşüncelerniz mi cidden merak ediyorum.. Kv isterse tüm parasını kaynıma versin banane.. Benden para istemediği sürece.. Ben ev alayım ama aldığım eve güvenmeyim.. Ama o tüm parasını annesine kardeşine göndersin.. Al kardeşim ben para yiyemiyorum sen çok güZel yiyorsun al bunları da ye.. Bu mudur yani??
evet abim var.ablam var.ikisininde maaslari oldukca yuksek.ama ne evliligim sutesince nede bekarken bir kurus bile istemedim.ister inan ister inanma.ben anneyim ve iki oglum var.nasipse bende kv de olicam.ama gelin degil kizim olarak alicam.cunku Allah benim kalbimi biliyor ki ben ne kv mi ne kp hicbir zaman ailemden ote tutmadim.sizin gibi olursam para aileden sevgiden saygidan once gelirse iste o zaman hayatta kaybederim.ne ekersem onu bicerim bu hayatta.biliyorum ki olmezde gorursem gelinlerim olacak kizlarim bana anne degil annecigim dicek...malesef suda bir gercekki eger insan haset fesat hainse hayatta hep kaybetmeye mahkumdur.umarim karsima annesinibenim ailem tan tersi benden 5 kurus istemez haksine zor durumda kaldigimiz zamam bize yardim eder kardesim bir kere zor durumda kalmisti esim belli bir miktar odemisti sonra ANNEM KARSILIGINI FAZLASIYLA ODEDI BIZ BIR SEY ICIN BABAMDAN BORC ALMISTIK ESIMIN VERDIGI PARANIN IKI UC KATIYDI BABAN ALMADI senin galiba bir abin var. ve abinden bol bol para istiyosun burda bunu savunarak vicdanini rahatlatmak istiyorsun
annenin evlat uzerinde hakki oldugu gibi evlatinda aile uzerinde hakki var bence evladindan gereksiz yere para istemek durumu cok iyi degilse hele evlat hakkina girer.
açıkçası niyetim kimse ile ağız dalaşına girmek değil ama şunu belirtmeden geçemeyeceğimevet abim var.ablam var.ikisininde maaslari oldukca yuksek.ama ne evliligim sutesince nede bekarken bir kurus bile istemedim.ister inan ister inanma.ben anneyim ve iki oglum var.nasipse bende kv de olicam.ama gelin degil kizim olarak alicam.cunku Allah benim kalbimi biliyor ki ben ne kv mi ne kp hicbir zaman ailemden ote tutmadim.sizin gibi olursam para aileden sevgiden saygidan once gelirse iste o zaman hayatta kaybederim.ne ekersem onu bicerim bu hayatta.biliyorum ki olmezde gorursem gelinlerim olacak kizlarim bana anne degil annecigim dicek...malesef suda bir gercekki eger insan haset fesat hainse hayatta hep kaybetmeye mahkumdur.umarim karsima annesini
babasini degisecek insanlarcikmaz...
bu yazacagim bu konuya son msjim.ben ne kadar mukemmel bir es oldugumu anlatmaya calismiyorum.sadece sizin esinize yaptiginiz davranislara karsilik kendi hayatimdan ornekler veriyorum.cunku dogru davranis seklinin sizin gibi olmadigini gostermeye calisiyorum.ben evimde huzurluysam mutluysam bunun saygidan sevgiden gectigini belirtiyorum anlayana.tabii simdi bu dediklerimi anlayipta anlamamazliktan geleceksin.yapacak bisey yok .o zaman daha cok birbirinizi yiyin.senin ailen benim ailem kavgasi yapin.birbirinize agiza alinmayacak laflar edin...sonrada esim benden niye sogudu...niye uzaklasiyor...diye oturup aglayin artik umurumdada degil..konu sahibide masallah bi konu acsamda kocamin butun ozelini anlatsam diye oluyormus.masallah devam et...son olarak konu sahibine bi hikaye anlatiyim ..eskiden bir yukset bir zat oglu evlenmis.adamda demis gidiyimde bi oglumu ziyaret edeyim.yol uzun neyse varmis eve..kapiyi calmis ..kapiyi gelin hanim acmis.kizim demis uzun yoldan geldim bana bir bardak su verirmisin.gelin hanim demis ki ne suyu evde bardak bile yok.kocam soyle boyle diye kocasinin arkasindan atip tutmus.muhterem zat demis ki kocan eve gelince kapisinin esigini degistirsin.kadinda bisey anlamamis ama tmm soylerim demis.aksam kocasi isten gelince kocasina bi adam geldi kapinin esigini degistir dedi demis.oglu anlamis esinden bosanmis.aradan bi sure sonra adam baskasiyla evlenmis.adamin babasi bir daha gelmis.kapiyi calmis.ikinci esi kapiyi acmis.zati muhterem uzun yoldan geliyorum bir bardak su alabilirmiyim demis.gelinde ne suyu uzun yoldan geliyorsunuz yemek hazirliyorum demis.karnini doyurmus suyunu icmis.sormus geline nasil memnunmusun halinden.Allaha sukurler olsun.esimdende hayatimdanda cok memnunum demis.zat demiski aksam esin gelince soyle kapisinin esigini sIkI tutsun demis.aksam esi gelmis babasinin kokusunu alip bugun biri geldimi diye sormus esi geldi diyince ne dedi demis.kapinin esigini sIkI tutsun demis...anlayabileneeee...peki sen şöyle durumda olsaydın diyen arkadaş 'kendisinin ne kadar örnek bir eş' olduğunu anlatmak için yorumlamayı bu minvalde yapmış sanırım..eşim de söz konusu ailesinin durumunu hatırlatınca ikna oldu hatasına zaten ve özür diledi. düşüncesizlik ve akılsızlık yaptığının farkında yani.
Ay içim sisti.Ne büyüsü yaptılar size ya?:SDünyada adam mı kalmadı,bulunmaz hint kumasını bile buluyorlar artık bacım:)İşim yok kv lüksünden hacca gitcek diye borç bulcam.O adamıda koca diye yanımda gezdircem!Anasıyla oturayms,evlenmeseymiş madem o kadar meraklıymış annesine.selam herkese
bazı arkadaşlar aç gözlü olmaktan, mala mülke tamah etmekten vs dem vurmuş
öncelikle bu arkadaşlar evli mi onu merak ediyorum
arkadaşım sakın taviz verme arkası gelir
ailesinin ihtiyacı varsa tabi yardım edecek ama ihtiyacı yokken eşinin bu yaptığı çok afedersin ama beyinsizlik.
ben de aynı dertten müzdaripim
yıllarca eşime ailenin bi ihtiyacı var mı diye sor dedim. ama o kadar salakmışım ki anlatamam.sonunda olan hep bana oldu.düğün masraflarının hiç birine karışmadılar bütün herşeyi biz yaptık(ki kv ile eşim hep bana söyleme ihtiyacı bile duymadan evin eşyalarını aldılar.ben beğenir miyim beğenmezmiyim sormadılar bile.şimdi taşınacağım ve o kv nin beğendiği eşyaları gideceğim eve sığdıramıyorum bile.bir de kv eşimi çok lüks bi mağazaya götürmüş aldırmış.şöyle söyleyim bi yemek masası,sandalyeler ve konsola 6 yıl önce 16 bin tl ödedik. tabi kv beğendi borcunu ödemesi bana kaldı)
düğün yerine para vereceğiz 1000 tl açığımız kaldı.kv ben size vereyim düğün sonunda siz bana geri ödersiniz dedi ki bankada 120 milyar parası varmış.
benden habersiz eşime ev aldırmış.kredi çektirip, ev kp in üstüne ve bize tapusunu vermiyor.bense bunu balayında öğrendim. üstelik o evi kv bana daha önce alın burayı diye gösterdiğinde istemediğim bi evdi.5 yıl boyunca borcunu ödedik.
düğünde çok şükür hiç bişey takmadılar.
banka hesaplarımız eşimle ortaktır. düğünde takılan takıları bozdurup bankaya koyduk.ben annemlerin yanındayken sevgili eşim bankadaki parayı çekip üstüne 120 milyar kredi çekip annesine yazlık aldı(o da kv nin üzerine)
evliliğimiz boyunca eşim kazandığı parayı hep annesinin üzerine yatırdı.evde ödediği tek fatura internet faturası.bense mutfak masrafı,diğer faturalar(elektrik,su ,doğalgaz,aidat),çocuğun üstü,okulu,hastane vb aklınıza gelebilecek tüm masrafları karşıladım.
eve beyaz eşyayı,oturma odasını,halıları,televizyonu ben aldım evliliğimiz içinde .çünkü evlenirken kvnin eski beyaz eşyalarını almıştık.
evlilik boyunca üzerime olan tek şey arabam onu da kredi ile aldım zaten.
her ay kv yi dışarı çıkarırdım,elinin harçlığı,mutfak masrafları,üstüne kıyafet alırdım.kızı yok aman ben kızı olayım diye
ek kart çıkarttırıp verdim bi ihtiyacı olursa gözü kalmasım diye.
eşimle tartışırlardı ben eşime derdim annen boş ver üzme sen alttan al dıye
hacca gitti kv , kp.ben ücretsiz doğum iznindeydim.kv tutturdu en lüksüne gideceğim diye.eşim durumum yok normaline git diye.ben yine raya girdim.anneni üzme borç harç bi şekilde gönderelim içinde kalmasın dedim. kişi başı5.600 euro ya hacca gönderdik.
sonunda ne mi oldu?aralık ayından beri konuşmuyorum.sebep eşime" boşa sen bunu elini sallasan ellisi" dedi.bunu söyleme sebebi ise 40 gün eşim şehir dışındaydı.şehir dışından geldi.cuma ve cumartesini onlarda geçirdik.bi pazar kahvaltısını başbaşa yapalım istedim diye demediği kalmadı.bana, aileme demediğini bırakmadı.daha önce de evime gelen misafire söz söyledi ses etmedim,bana okumuşsun adam olamamışsın,görgüsüzsün,düşüncesizsin,orospu karılar gibi giyiniyorsun(bu lafı söylediği kıyafetim:beyaz pantolon,kapri kol bluz.herhangi bir dekolte yok.bluz zaten kalçalarıma kadar geliyordu.alttada topuklu ayakkabı vardı) vb bi sürü laf söyledi ama hiç bir zaman ses etmedim,saygısızlık olmasın diye direndim ama bunlar yetmiyor.
sonuç olarak demem o ki siz ne kadar verirseniz onlar o kadar çok istiyor
allah aşkına bu ne yaa?? samanyolundaki ibretlik hikaye:) siz ne yaparsanız yapın konu sahibi ne isterse onu yapsın zorla dayatmayla ben böyle yaptım mükemmel olduyla mı tavsiye veriyosunuz? ben de nacizane iki tavsiye vereyim öyleyse; gelin almak tabirini düzeltin. sizi birileri mi aldı? aldıysa da sadece sizin için geçerlidir kimse kimseyi alamaz. ikincisi eşiniz eşiği sıkı tutsun:)bu yazacagim bu konuya son msjim.ben ne kadar mukemmel bir es oldugumu anlatmaya calismiyorum.sadece sizin esinize yaptiginiz davranislara karsilik kendi hayatimdan ornekler veriyorum.cunku dogru davranis seklinin sizin gibi olmadigini gostermeye calisiyorum.ben evimde huzurluysam mutluysam bunun saygidan sevgiden gectigini belirtiyorum anlayana.tabii simdi bu dediklerimi anlayipta anlamamazliktan geleceksin.yapacak bisey yok .o zaman daha cok birbirinizi yiyin.senin ailen benim ailem kavgasi yapin.birbirinize agiza alinmayacak laflar edin...sonrada esim benden niye sogudu...niye uzaklasiyor...diye oturup aglayin artik umurumdada degil..konu sahibide masallah bi konu acsamda kocamin butun ozelini anlatsam diye oluyormus.masallah devam et...son olarak konu sahibine bi hikaye anlatiyim ..eskiden bir yukset bir zat oglu evlenmis.adamda demis gidiyimde bi oglumu ziyaret edeyim.yol uzun neyse varmis eve..kapiyi calmis ..kapiyi gelin hanim acmis.kizim demis uzun yoldan geldim bana bir bardak su verirmisin.gelin hanim demis ki ne suyu evde bardak bile yok.kocam soyle boyle diye kocasinin arkasindan atip tutmus.muhterem zat demis ki kocan eve gelince kapisinin esigini degistirsin.kadinda bisey anlamamis ama tmm soylerim demis.aksam kocasi isten gelince kocasina bi adam geldi kapinin esigini degistir dedi demis.oglu anlamis esinden bosanmis.aradan bi sure sonra adam baskasiyla evlenmis.adamin babasi bir daha gelmis.kapiyi calmis.ikinci esi kapiyi acmis.zati muhterem uzun yoldan geliyorum bir bardak su alabilirmiyim demis.gelinde ne suyu uzun yoldan geliyorsunuz yemek hazirliyorum demis.karnini doyurmus suyunu icmis.sormus geline nasil memnunmusun halinden.Allaha sukurler olsun.esimdende hayatimdanda cok memnunum demis.zat demiski aksam esin gelince soyle kapisinin esigini sIkI tutsun demis.aksam esi gelmis babasinin kokusunu alip bugun biri geldimi diye sormus esi geldi diyince ne dedi demis.kapinin esigini sIkI tutsun demis...anlayabileneeee...
ben sana daha fenasını anlatayımeşim ablasının maddi durumu çooook çoook iyi olmasına rağmen dairemizi ona bağışladı ve kirasını çatır çatır yiyor kadın:) 600000 tl lik bir daireden bahsediyorum
ben bir kere paraya deger veren insan degilim ayrica kardesim okurken esim bir kac kere para gonderdi ayrica kendi kuzenine de gonderdi hatta ben gonder dedim o donem kardesim de ogrenciydi cunku empati kurmustum o cocukta benim kardesim sayilirdi. bunlar ayri seyler esimin kuzeninin gercekten ihtiyaci vardi cocuk bizdrn utana sikila istedi zaten gercekten ihtiyaci olan insan utana sikila ister bi kere. boyle ihtiyaci olmayanlar yuzsuzce ister konu sahibinin kv demiyor ki oglum zaten dogru duzgun calismiyor aman huzuru bozulmasin istemiyim istedigi seyde gereksiz bir sey aileler ilk once adeletli olmali konu sahibinin kv adaletli davranmiyor bir kere durumu olan ozel okula gondersin her kes ozel okula gitmek zorunda degilevet abim var.ablam var.ikisininde maaslari oldukca yuksek.ama ne evliligim sutesince nede bekarken bir kurus bile istemedim.ister inan ister inanma.ben anneyim ve iki oglum var.nasipse bende kv de olicam.ama gelin degil kizim olarak alicam.cunku Allah benim kalbimi biliyor ki ben ne kv mi ne kp hicbir zaman ailemden ote tutmadim.sizin gibi olursam para aileden sevgiden saygidan once gelirse iste o zaman hayatta kaybederim.ne ekersem onu bicerim bu hayatta.biliyorum ki olmezde gorursem gelinlerim olacak kizlarim bana anne degil annecigim dicek...malesef suda bir gercekki eger insan haset fesat hainse hayatta hep kaybetmeye mahkumdur.umarim karsima annesini
babasini degisecek insanlarcikmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?