Yemek derdi

Yemek yapmakta,yedirmekte zevklidir gerçekten.Sorun,hastayken,canın istemezken,ya da uykusuz bir çocukla uğraşırken de aynı düzenin beklenmesi...Kara lahanayı çiğden mi sirkeye koyup salataya katıyorsunuz?,merak ettim.
Çok sağlıklı ama,çorbasından başka iyi bir kullanım yeri bilmiyorum,karadenizliyim köken olarak üstelik:))
Kara lahana derken mor lahana yazmak lazımdı galiba . Evet ciğ olarak robota atıyorum ve büyük bir kapta sirke limon atıp karışıyorum sonra saklama kabına koyuyorum şahane oluyor bence :halay:

Salata olayı çok mantıklı geldi sirkede bekletmek temizlik açısından di mi,salatalık malzemenin bozulmaması açısından bi faydası yok heralde,sirke evimize girmez de o yuzden soruyorum,bi de herhangi kapaklı bi kap olur mu mutlaka tupper filan mı olmalı?

Evet sirkeyi dezenfekte için kullanıyorum ve evde kendim yapıyorum hazır sirke almıyorum bir kaç aydır. Salata için yeşillikleri yıkayıp iyice süzdürüyorum sonra normal bir plastik kabın içine altına kağıt havlu koyarak dolduruyorum. Havuç, turp ve mor lahanıyı da yıkayıp doğramadan yanına koyuyorum, bir hafta dayanıyor, özel bir kabım yok

Bu arada atraante bacı şu sarmaları bende koyduö çiğden ama pişirince pirinçler kırıldı o kısmı sevemedim,seninki kırılmıyor mu?

Normal pirinç kırılıyor , dolmaları kırık pirinçten yapıyorum onun performansı daha iyi, bir de tabi etli dolma bunlar, zeytinyağlı buzlukta olmuyor. Zeytinyağlı için yaprakları şoklayıp atıyorum, yeşil dolmalık biberleri de boş olarak koyuyorum, içini pişireceğim zaman hazırlıyorum

Evet sirkeyi dezenfekte için kullanıyorum ve evde kendim yapıyorum hazır sirke almıyorum bir kaç aydır. Salata için yeşillikleri yıkayıp iyice süzdürüyorum sonra normal bir plastik kabın içine altına kağıt havlu koyarak dolduruyorum. Havuç, turp ve mor lahanıyı da yıkayıp doğramadan yanına koyuyorum, bir hafta dayanıyor, özel bir kabım yok
Sirkeyi nasıl yapıyorsunuz acaba çok ilgimi çekti de

Sirkeyi nasıl yapıyorsunuz acaba çok ilgimi çekti de

8 tane elmayı iyice yıkayıp 2,5 lt suyun içine doğrayın, içine bir kaşık bal karıştırın ve avuç içi kadar nohut ilave edin, cam bir kavanozda olsun karışım, üzerine tülbent kapatın, lastikle tutturun ağzını, serin bir yerde olsun. İlk 20 gün her gün tahta kaşıkla bir kez karıştırın, sonra ki 20 gün ellemeyin. 40 gün sonunda sirkeniz hazırdır, tel süzgeçle süzüp, yine cam bir kavanozlara alın, hafif tortulu, tadı içime çok uygun yumuşak bir sirke oluyor. Hazır sirkeleri içemiyorum ben ama bu tarifle yapılan sirke içilebiliyor, sağlık için arada bir içerim ayrıca salatalarda, çorbalarda da kullanıyorum.

Bu arada kullanndığınız elma çok önemli, dışı mumlu olan elmalardan yapmayın sakın

Bide ekmek sorunumuz var hergün ekmek al diyo bana ya bidilim yiyo zaten bitmiyo diyorum onu at yerine yenisini al diyo ekmek atılır mı Allah askına
Ay sakın atmayın yahu günahtır, illa taze istiyorsa kalanını ıslatıp cam kenarına koyun kuşlar yer, atmayın ama
Kusura bakmayın ama Zıkkım yesin.

Allah dağına göre kar veriyor gerçekten.
Adama haftada bir düzgün yemek yapıyorum desem yeridir.
O da en lüksü pilav yemek salata olur.
Çorba varsa salata eksik olur gibi falan.

Misafir varsa midesi bayram eder.

Yumurta da kırsam eline sağlık der.

Asla yemek eleştirmez hakkını yiyemem o konuda.

Dün menemen yaptım akşam dışarda hamsi yedi. Ondan önceki gün makarna bugün kuymak mesela..

Evet tek çeşit :)

Annem diyor ki o beslenmeye tabi çocuğunuz olmaz :işsiz:
Oyyy kuymak varken başka birşey yenir mi :27:

8 tane elmayı iyice yıkayıp 2,5 lt suyun içine doğrayın, içine bir kaşık bal karıştırın ve avuç içi kadar nohut ilave edin, cam bir kavanozda olsun karışım, üzerine tülbent kapatın, lastikle tutturun ağzını, serin bir yerde olsun. İlk 20 gün her gün tahta kaşıkla bir kez karıştırın, sonra ki 20 gün ellemeyin. 40 gün sonunda sirkeniz hazırdır, tel süzgeçle süzüp, yine cam bir kavanozlara alın, hafif tortulu, tadı içime çok uygun yumuşak bir sirke oluyor. Hazır sirkeleri içemiyorum ben ama bu tarifle yapılan sirke içilebiliyor, sağlık için arada bir içerim ayrıca salatalarda, çorbalarda da kullanıyorum.

Bu arada kullanndığınız elma çok önemli, dışı mumlu olan elmalardan yapmayın sakın
Bunu kesin yapacağım ekran fotosu aldım çok teşekkür ediyorum​

Bide ekmek sorunumuz var hergün ekmek al diyo bana ya bidilim yiyo zaten bitmiyo diyorum onu at yerine yenisini al diyo ekmek atılır mı Allah askına
Uno paket aliyorum. Buzdolabina kaldiriyorum. 1 haftadan fazla gidiyor. Hemde taze taze yiyiyorum.

Bende bir baba var 85 yasinda. Aksam yemegini yerken sabah ki kahvaltiyi dusunur. Sabah kahvalti ederken aksami dusunur. Normal kahvalti yapmaz Normalden kastim peynir zeytin yumurta recel domates yani. Ya gozleme ya menenen tost borek bisilet olacak yani. Aksam yemeginde mutlaka corba sulu yemek yanina ya pilav ya makarna. Bu durumda ben napayim soyle :))) Baba bu yahu atsan atilmaz satsan satilmaz :))

Bu başlık ve altındakiler beni şoke etti.
Annemin ve babamın sofrasında salata eksik olmazdı, hatta çoğu akşam yemeğimiz salataydı.
Ben buna rağmen, anti salad oldum.

Çorba bizim için tek ana yemekti, et varsa (kırmızı/beyaz-tavuk hariç) sadece salata ve et yerdik.

Yardımcı abla yemeğe girmezdi, annem diyabet hastasıydı, onun diyetine göre beslendik.
Öncesinde zaten çalışan anne çocuğu olarak, sıcak yemeğe ohh bayram derdim.

Deste aşkını sene yalnız yaşıyorum, sizin klasik yemek masası, benim için davet masası :)
Hayır 80 çeşit olsa bile, 2 kaşık çorbayla doyan insanım. İçimden arada sırada gelir çeşit olması, ertesi gün yine aynısını ısıtıp yiyeceğim.
Sırf çorbayla doyduğum günlerde, başka yemek açıkçası ısraf, karnın şişene kadar yemeyeceksin.

Her insanın diyeti başka ama, çok çeşitli yemek, israftan öte değil.

Nimet israfı değil bu, gaz israfı, zaman israfı vs..
Ee öğünlük, 2 kaşık bulgura pilav mı yapılır?

Sebzeyi haşlayın, farklı sos deneyim bari.

Yeterki yemek severek secmeden yenilsin .
Eskiden bende çaliştiğim halde 3 çesit yapardim .Ne olduysa artik evdekiler çook yemek seciyorlar beğenmiyorlar.
Buda beni cileden cikartiyor,artik yemek düşünmekten nefret ediyorum .
Bakin şimdi patlican sadece karniyarik olarak yenilir,lahana,karnibahar,bamya pirasa , kabak yenmez.
Oğlumun biri bakliyatlari pek sevmez ,öbürü mantar,pişmiş tomates biber (yani bir hafta sonu menemen ziyafeti yapsam kesinlikle biri yemez)
Benimkiler karbonhidratcilar makarna pilav patates yaninada düşün anam düşün
Boşver nolacak yapi ver ve onun iştahli severek yemesinden mutlu ol.
Somurtarak yese daha mi iyi...

haftasonu bir gün koca tencere pirinç pilavı yapın, tek porsiyonluk şekilde buzluğa atın, akşam da mikrodalgada ısıtıverin.
kendiniz yemeyin aman, bulgur da iyidir ama şişirir, kendinize en iyisi arada kısır falan yapın.

haftasonu bir gün koca tencere pirinç pilavı yapın, tek porsiyonluk şekilde buzluğa atın, akşam da mikrodalgada ısıtıverin.
kendiniz yemeyin aman, bulgur da iyidir ama şişirir, kendinize en iyisi arada kısır falan yapın.
Ya pilavı buzluğa atmaya ne gerek var ki bir pilav yapmak sadece 5 dk değil mi

Isıtmak daha kısa :KK70:
Benim eşim işe yemek götürdüğü için ben böyle yapıyorum. Her akşam çeşit istese yine bu tarz çözümler bulurum, tek çeşit yapıyorum ama genellikle.
Ay allahım alemsiniz ben pilavı ısıtıp yemeği hiç sevmiyorum o yüzden asla öyle yapmam sadece 1 çay bardağı yapıyorum bize 2 kişilik oluyor :halay:

Benim eşimde ilk evlendiğimizde öyleydi.çünkü kv öyle alıştırmış.çok yemek seçerdi.şimdi ben kendi düzenime alıştırdım.ne yaparsam onu yer hiçte şikayet etmez.

Ay allahım alemsiniz ben pilavı ısıtıp yemeği hiç sevmiyorum o yüzden asla öyle yapmam sadece 1 çay bardağı yapıyorum bize 2 kişilik oluyor :halay:
1 çay bardağı iki kişiye nasıl yetiyor.tencereyi kirlettigime degmez:olamaz:

Back
X