Yemek derdi

ev hanımı olsam her gün dediğini yaparım eşimi kırmam. bende severim zaten güzel yemek yemeyi. bayat ekmekte yemem. eşinize benziyorum galiba.bence büyük talepleri YOK.

amaa işe gidince üstüne birde çocuk olunca bunlar zor. yine yaparım ama arada yani. şu anda 1-2 çeşit yemekel takılıyoruz maalesef

Zaten boyleleri ana evinde paket corba makarna ile beslenir evlenince herseyi dort dortluk olsun ister :-)
O duzene alismis olsa anliyacagm ama diyorsunuz ki annesi onune su bile koymazdi .
He tabii annesinn oyle olmasi sizinde oyle olmanizi gerektrmez ama gereksz abarti hergun dugun yemegi gbi hazrlik yapmak..
Bizim evde durumlar boyle degil hic bisey olmasn yumurta kir yer kalkar.
Cok yapmyorm cnku iki kisiyiz ben cok yemiyorum o sebeple ya corba salata yaparm ya ana yemek pilav bazen sadece sebze yemegi bu sekilde. Iki kisi icin yeterli bence.

Canım eşim de dışardan söyler o konu da kısmıyo ama ben dışardan yesin istemiyorum midesi ağrıyo sonra
Benim demek istediğim paradan kaçma meselesi değil.
Seven insan kıyamaz bak, sen bir gün salata yapmadın diye laf edemez. Kimi akşam da bir kase çorba içer doyarsın, bir tane tost yersin biter gider. Bunun lafı bile ya-pı-la-maz. İlla 4-5 çeşit yemek olamaz ki her gün...

Ben eşime hem kahvaltı hem öğle yemeği koyarım işe giderken yanına, onun da dışarıdan yiyince midesine dokunur her seferinde. Fakat bir yaptığım yemeği çok yaparım 2 kere yer. Eksikmiş fazlaymış asla sorun olmaz, olamaz da zaten.

Ayrıca ekmeği çöpe at diyen birinin kafa yapısını kökünden değiştirmesi lazım.

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Bende de evlendigimizde beri aynı sorun ne yapsam ne yapsam ama eşim et sever çokta yemek aramaz laf etmez yani bi çeşit olsa bile yer yanına salata çorba yaparım ama şuan hem hamile hem oğlum küçük olunca dışardan söylediğimizde oluyo çok nadir ama illaki birşey yaparım eşiniz zor bi insanmış bazıları öyle Allah kolaylık versin benim eşim çok şükür çok yemkci degil secmez sorarim onu yapim mi diye olur der yeterli der .

Benim demek istediğim paradan kaçma meselesi değil.
Seven insan kıyamaz bak, sen bir gün salata yapmadın diye laf edemez. Kimi akşam da bir kase çorba içer doyarsın, bir tane tost yersin biter gider. Bunun lafı bile ya-pı-la-maz. İlla 4-5 çeşit yemek olamaz ki her gün...

Ben eşime hem kahvaltı hem öğle yemeği koyarım işe giderken yanına, onun da dışarıdan yiyince midesine dokunur her seferinde. Fakat bir yaptığım yemeği çok yaparım 2 kere yer. Eksikmiş fazlaymış asla sorun olmaz, olamaz da zaten.

Ayrıca ekmeği çöpe at diyen birinin kafa yapısını kökünden değiştirmesi lazım.
Katılıyorum oğlum doğmadan mesela güzel güzel yapardım 2 3 çeşit salatası falan ama oğlum zor bi baktı yine yaptım eskisi kadar olmasada Allah a şükür ki bi kez olsun laf etmedi salata yok mu çorba yok mu diye yapım mi desemde yorulma der hatta yeter yemek der ve 2 gün yeriz her yaptigimida

Ayyy valla aynısı bizim evde yaşanıyor her akşam. Çorbasız yemeğe oturmaz bulgur yemez bende bulguru seviyoruum yıldım ya valla yıldım

Bende cok severim oyle tam takir sofrayi. Yani corba,pilav,sulu yemek, salata. Ama bizde iki kisiyiz ve bu saydiklarimdan sadece bir cesidini pisiriyorum gunluk. Esim allahtan hic yemek secmez onune ne koyarsam yer. Hicbir sey koymazsam kalkar doyurur kendi karnini. Ama bazen hatta bazen degil nerdeyse her zaman ben de ne pisirsem derdine dusuyorum. Elimden her yemegi uapmak gelir ama aklima hicbir sey gelmez. Yani bu yemek konusu her evde sıkıntı bence. Sana kolaylik olmasi acisindan bir iki tavsiyede bulunabilirim ama.

Hergun salatayla ugrasmaman icin salata malzemelerini guzelce yika ve tamamen kurumasini bekle. Sonra dogra karsitir ve hava almayan kapakli bir kaba koy. Kabin icine havlu pecete koy tabi nemini ceksin. Ben bu yontemle bir hafta salatayi idare ediyorum. Yemek zamanı cikartiyorum yiyecegimiz kadarini, tuzu eksisi tamamdir. Domates, sogan gibi cok sulanacak ve kokacak seyler bekletme ama o kapbicinde. Mesela marul, mor lahana, havuc ve salatalik dograyip kaldirabilirsin. Cok pratik oluyor.

Pilav konusunda ise esin cok katiysa sen kendin icin arada bulgur yap arada yapma. Pirinc yapiyorsan hergun yememeye caliş. Zaten corba salata ve sulu yemekle doyarsin.
cok iyi yontemmis bu salata fikri . dograyip da saklamak aklima gelmemisti hic

kadına bi sürü tavsiye verilmiş. fazla yap buzluğa at, iki pilavı birden yap vs. ama adam bunları haketmiyo ki, çok şımarık geldi bana. ekmeği at yenisini al diyomuş. bunun için kendini yormya değmez diye düşünüyorum. böylesine zıkkım ye denir. çok sinir oldum. çok kazanıyo demiş, adam parayı bulunca açgözlü şımarık bişey olmuş sanırım.
çok parası varsa her gün dışardan istediği gibi yesin. onun içinde midesi ağrıyo demiş. ağrısın bırak boşver. bi süre öyle olunca senin yemeklerin kıymetini anlar belki.bazen bi çorbayla, bazen kahvaltıyla doymasını öğrenir

Katılıyorum oğlum doğmadan mesela güzel güzel yapardım 2 3 çeşit salatası falan ama oğlum zor bi baktı yine yaptım eskisi kadar olmasada Allah a şükür ki bi kez olsun laf etmedi salata yok mu çorba yok mu diye yapım mi desemde yorulma der hatta yeter yemek der ve 2 gün yeriz her yaptigimida
Aynen öyle canım. Benim henüz çocuğum da yok ama 3 yıllık evliyiz artık. İyice oturdu her şey. Şimdi bebek için tedavi görüyoruz, bir sürü hormonlar vs kullanıyorum. Yeri geldi 2 hafta yemek yapmadım ama eşimden destekten başka bir kelime duymadım. Olması gereken bu bence. Bir ekmek bayat diye -ki bir günde ekmek bayatlamaz- laf eden, bunu at diyen bir insan olamaz. Bu maddi imkan çokluğundan değil şükürsüzlükten olur anca...

Bu arada Allah hayırlısıyla, sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...

Aynen öyle canım. Benim henüz çocuğum da yok ama 3 yıllık evliyiz artık. İyice oturdu her şey. Şimdi bebek için tedavi görüyoruz, bir sürü hormonlar vs kullanıyorum. Yeri geldi 2 hafta yemek yapmadım ama eşimden destekten başka bir kelime duymadım. Olması gereken bu bence. Bir ekmek bayat diye -ki bir günde ekmek bayatlamaz- laf eden, bunu at diyen bir insan olamaz. Bu maddi imkan çokluğundan değil şükürsüzlükten olur anca...

Bu arada Allah hayırlısıyla, sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin...
Kesinlikle öyle canim eşimde çok şükür öyle bi insan değil olursa yer olmazsa bekle aksama beraber yaparız der ilk bebeğimi düşük yaptım aylarca eşim yemek yaptı yedik hamileykende hepbirlikte yapardık yemek bahane insan insanı kırmamalı es hastalıkta sağlıkta boşuna dememişler

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Benim eşimde bulgur sevmez yani yer de ayda yılda 1 kere yapmama anca yanaşır :KK45: Bende bulgur severim pirinçte severim ama sağlıklı beslenme düzenimden dolayı ikisini de yemem bu sebepten ona pirinç pilavı yanına yemek cacık yoğurt her neyse bana da yemek salata yoğurt falan :KK53:dün akşam köfte patates pilav yoğurt falan vardı misal ben köfteyle yoğurt yedim oda diğerlerini:kk77: sizde böyle yapabilirsiniz pirinç yemeyin ona yapın siz kendinize yoğurt salata diğer yemeklerle doyun daha sağlıklı:KK54:Her güne çorba ya da pilav tuhaf ama nasıl midesi alıyor o kadar bizde sulu yemek varsa pilav hiç yoktur salata ya da yoğurt vardır nedir bu 3-4 çeşit yemek merakı :confused:

Şimdi eşime dedim ki adam akıllı yemek yapamıyorum artik yok diyor olur mu doyuyorum ben beğenmezsem söylüyorum zaten biliyorsun diyo gerçekten bu kadar anlayışlı olduğu için teşekkür ettim çok söylemiyorsun demek ki güzel oluyor dedim evet aşkım diyo:)

Bi an kendi derdimi okuyorum sandım :)) biz de 2 kişiyiz ve her gün 3 çeşit yemek artı salata yoğurt falan ister, bulgur pilavı yemez ben de en çok bulgur pilavı severim.ve yemek yapmaktan nefret eder hale geldim. Allahtan bi yemek yapınca 3 gün yiyor ona bişi demiyor :)) yemek ayrımı pek yapmaz ama en çok et sever. Hergün yap koy önüne yer ama yanında 2 çeşit daha olacak;)) velhasıl Bende yemek yapmaktan bıktım mutfağa girmekten nefret ediyorum resmen. Bi çarede bulamadım. Kardeşimin Eşi de bi çorba yap koy önüne yada sadece makarna yap koy 2.yemek nerde demez.. böyle de kocalar var.Ekmek konusunu da arkadaşlar yazmış zaten taze ekmek alın dilimleyip dolaba koyun.yiyeceğiniz kadar çıkarın taze taze yeyin.

benim eşim aşçı kendi pişirir kendi yer sever yemek yapmayı :)
az önce hamsi almış getirmiş
ben elimi vurmam dedim kendi ayıkladı temizledi canımın içi :KK68:
sana da sabir diliyorum canimm:110:

yoksa derin dondurucu alin her yaptiginiz yemekten birer ikiser porsiyon atin. Boylece bazi gunler yemek yapmazsiniz sadece pilav ve salata yaparsiniz. Yemekleri de esiniz gelmeden isitin anlamaz bir sey zaten :D

Çalışanlara lafım yok ama benim gibi ev hanımları bir zahmet üç çeşit yemeğini yapıversin. Çorba, salata , pilav-makarna, ana yemek . Önce gözümüz doysun sonra midemiz. Hiç üşenmem her gün taze yapmaya çalışırım çünkü öncelikle benim kendime saygım var sonra eşime

Çalışanlara lafım yok ama benim gibi ev hanımları bir zahmet üç çeşit yemeğini yapıversin. Çorba, salata , pilav-makarna, ana yemek . Önce gözümüz doysun sonra midemiz. Hiç üşenmem her gün taze yapmaya çalışırım çünkü öncelikle benim kendime saygım var sonra eşime
Ben her gun taze yapmiyom saygisizim o vakit :)))

Adam artan ekmegi at diyo ben ona saygi duycam ole mi :) kusura bakmasin

Ben her gun taze yapmiyom saygisizim o vakit :)))

Adam artan ekmegi at diyo ben ona saygi duycam ole mi :) kusura bakmasin

Üstünüze alınmayın ben yemem 2. gün aynı yemeği ona göre 2 porsiyonluk yaparım ekmeği de kızartırım ya da sabah üzerine peynir yumurta koyup fırına veririm

Ekmeği at demesi çok ayıp gerçekten Allah muhtaç etmesin o kalan ekmeğe

Back
X