Bende cok severim oyle tam takir sofrayi. Yani corba,pilav,sulu yemek, salata. Ama bizde iki kisiyiz ve bu saydiklarimdan sadece bir cesidini pisiriyorum gunluk. Esim allahtan hic yemek secmez onune ne koyarsam yer. Hicbir sey koymazsam kalkar doyurur kendi karnini. Ama bazen hatta bazen degil nerdeyse her zaman ben de ne pisirsem derdine dusuyorum. Elimden her yemegi uapmak gelir ama aklima hicbir sey gelmez. Yani bu yemek konusu her evde sıkıntı bence. Sana kolaylik olmasi acisindan bir iki tavsiyede bulunabilirim ama.
Hergun salatayla ugrasmaman icin salata malzemelerini guzelce yika ve tamamen kurumasini bekle. Sonra dogra karsitir ve hava almayan kapakli bir kaba koy. Kabin icine havlu pecete koy tabi nemini ceksin. Ben bu yontemle bir hafta salatayi idare ediyorum. Yemek zamanı cikartiyorum yiyecegimiz kadarini, tuzu eksisi tamamdir. Domates, sogan gibi cok sulanacak ve kokacak seyler bekletme ama o kapbicinde. Mesela marul, mor lahana, havuc ve salatalik dograyip kaldirabilirsin. Cok pratik oluyor.
Pilav konusunda ise esin cok katiysa sen kendin icin arada bulgur yap arada yapma. Pirinc yapiyorsan hergun yememeye caliş. Zaten corba salata ve sulu yemekle doyarsin.