Yemek derdi

Üstünüze alınmayın ben yemem 2. gün aynı yemeği ona göre 2 porsiyonluk yaparım ekmeği de kızartırım ya da sabah üzerine peynir yumurta koyup fırına veririm

Ekmeği at demesi çok ayıp gerçekten Allah muhtaç etmesin o kalan ekmeğe
Ben yerim .. benim enistede sevmiyor kalan yemegi yazik kardesim her gun taze yapicam diye didinip duruyo :) benim esim dirdir etse o kalan yemege kafasinda paralarim:)

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin

Aslında çözümsüz bir durum değil bu, biraz pratiğe bağlamak lazım
Eşim yemek seçmez ama kaideli yer, sulu yemek, pilav, salata, turşu ya da yoğurt mutlaka olacak sofrada
Yapmasam bir şey demez ama bir iştahsız yiyor =)
Sulu yemekleri birer pişirimlik olarak donduruyorum ben, sabah işe giderken dolap kısmına indiriyorum ne pişireceksem akşam gelince önce bulgur ya da pirinç pilavı koyarım ateşe, dünden kalan varsa ısıtılır, yemeği de düdüklüye, beş dakikada pişiyor. Zeytinyağlı bir çeşidim mutlaka olur hafta sonu yaparım, en az iki gün çeşit olur sofrada.
Haftada bir gün ızgara bir yemeğim olur, yanında patates kızartması ya da püre , kış dönemi bir gün mutlaka balık olur. Cumartesi günleri pazara çıkarım, büyük boy bir yeşillik, turp, havuç, mor lahana alıp sirkede bekletip yıkarım, büyük bir plastik kabım var ona doldurup bir haftalık salatayı hazır etmiş olurum, yoğurdu da hafta sonu mayalıyorum. Her akşam yarım saatte sofram hazır oluyor. Hafta sonu kahvaltı için onlarca çeşit üretebilirim, kahvaltıları da ben çok seviyorum =) Çorba sevmez eşim, bazen kendim için pişiririm biraz
İşin özü o keyifle yediği zaman ben çok mutlu oluyorum, çalışan bir kadınım ama sırf bu yüzden erinmiyorum mutfağa girmeye. Sofradan kalkarken Allah senden razı olsun, hakkını helal et der bir keyifle çok hoşuma gidiyor napim =) Sofrayı kurmaya da toplamaya da yardım eder, kedi gibi dolanır mutfakta çok sevimli oluyor =) Yapmadığım zaman da olur, ay da bir iki gün kuymak, smila ya da menemen seansları da oluyor ama çok içime sinmiyor

Ben yerim .. benim enistede sevmiyor kalan yemegi yazik kardesim her gun taze yapicam diye didinip duruyo :) benim esim dirdir etse o kalan yemege kafasinda paralarim:)

Babam da sevmezdi buzluğa yemek de koydurmazdı bilinçaltıma işlemiş olabilir Eşler kendi arasında anlaşsın gerisi önemli değil

Babam da sevmezdi buzluğa yemek de koydurmazdı bilinçaltıma işlemiş olabilir Eşler kendi arasında anlaşsın gerisi önemli değil
Orasi dogru bak :) alan razi veren raziysa sorun degil elbet.. buzluktan cikan yemegi bende sevmiyorum bi kac defa denedim tadi degisiyor.. iki gunluk yemek yerim daha iyi bence :)

Orasi dogru bak :) alan razi veren raziysa sorun degil elbet.. buzluktan cikan yemegi bende sevmiyorum bi kac defa denedim tadi degisiyor.. iki gunluk yemek yerim daha iyi bence :)

Bu konuda haklısın o yüzden yemekleri tam pişirmeden atıyorum buzluğa, mesela türlü yapacağım, yazdan domatesle sebzeleri hafif kavurup birer pişirimlik atıyorum buzluğa, çıkardığımda soğan kavurup bir patates ekliyorum, yeni pişmiş gibi oluyor yemek, bir dene istersen, taze fasulye, bamyayı falan hep böyle yapıyorum.

Bu konuda haklısın o yüzden yemekleri tam pişirmeden atıyorum buzluğa, mesela türlü yapacağım, yazdan domatesle sebzeleri hafif kavurup birer pişirimlik atıyorum buzluğa, çıkardığımda soğan kavurup bir patates ekliyorum, yeni pişmiş gibi oluyor yemek, bir dene istersen, taze fasulye, bamyayı falan hep böyle yapıyorum.
Denerim ablam.. ben sana kolay turlu tarifi vereyim ablam.. kavurmaya gerek olmadan tum malzemeleri sira sira diziyosun uzerine salcali su yag tuz hoop yemek hazir. :)

hafta başında yap 4 bardaktan pilavını daya nişasta beyinli eşinin önüne bu ne kendni tabildot üsülü yemek çıkartan esnaf lokantasında mı sanıyor

Bide ekmek sorunumuz var hergün ekmek al diyo bana ya bidilim yiyo zaten bitmiyo diyorum onu at yerine yenisini al diyo ekmek atılır mı Allah askına
Ekmek sorununu küçük sandaviç ekmeleri alarak halledebilirsiniz. Yarım ekmek kadar falan oluyor. Benim eşimde bayat ekmek yemeği sevmez eve taze ekmek girdiyse illa o yenecek :KK12:

Haftada iki gün bakliyat pişir yanına salata yerine turşu koy

Bir gün balık pişir yanına roka koy al işte salata.

Diğer günler içinde mevsim salata yapıp yagını tuzunu vermeden bir kısmını ertesi gün için dolapta sakla

Birgünde dısardan yeseniz yada misafirliğe gitseniz En olmadı domates kesip koysanız haftada iki kere gercek manada salata yapmış olursunuz

Bulgur pilvını farklı türlerde yapıp sevdirmeye çalışın
Salata yapmadıgınız bir gün de kendiniz icin bulgur pilavı yapın 2 gün de onu yersiniz

Yanlis anlamayin hanimlar da ben de isitilmis yemegi sevmiyorum sanki tadi degismis gibi geliyor. Bu yuzden yemekleri gunluk 2 kisilik yaparim.

Hergun yemekte de mutlaka corbam salatam olur. Pratikle ya da aliskanlikla alakali sanirim.

Konu sahibi siz calisiyor musunuz ?

Sandviç ekmeği büyüklüğünde ekmekler var onlardan alırsanız ziyan olmaz

Valla bende çeşidi severim bu istenilen de çok gelmedi bana calisiyorum çocuğum yok ama belki ondan yapabiliyorum

Benim eşim de ne olur az yap der çünkü sofrada 2 çeşit olunca ya da yemek kolay olunca ne bileyim doymayacakmışım gibi hissediyorum
Çorba salata ana yemek fix olur bizde eşim pilav makarna bulgur pure sevmez 1 kaşık ancak yer bende başlarda çok yaptım ama sonra yenmeyince hafta da 2 ye düşürdüm o da kendim için
Velhasıl kelam bence alışkanlıkla ilgili annemde çok sever yemekte çeşidi bizde öyle görmüşüz demek ki olmayınca doymuyormuş gibi hissediyorum
Not kilolu değilim:KK66: şu an hamileyim ama 52 kiloyla hamile kaldım tamamen alışkanlık sanki :KK66:
Ben seni bekar sanıyordum sapsık o_O

Aslında çözümsüz bir durum değil bu, biraz pratiğe bağlamak lazım
Eşim yemek seçmez ama kaideli yer, sulu yemek, pilav, salata, turşu ya da yoğurt mutlaka olacak sofrada
Yapmasam bir şey demez ama bir iştahsız yiyor =)
Sulu yemekleri birer pişirimlik olarak donduruyorum ben, sabah işe giderken dolap kısmına indiriyorum ne pişireceksem akşam gelince önce bulgur ya da pirinç pilavı koyarım ateşe, dünden kalan varsa ısıtılır, yemeği de düdüklüye, beş dakikada pişiyor. Zeytinyağlı bir çeşidim mutlaka olur hafta sonu yaparım, en az iki gün çeşit olur sofrada.
Haftada bir gün ızgara bir yemeğim olur, yanında patates kızartması ya da püre , kış dönemi bir gün mutlaka balık olur. Cumartesi günleri pazara çıkarım, büyük boy bir yeşillik, turp, havuç, mor lahana alıp sirkede bekletip yıkarım, büyük bir plastik kabım var ona doldurup bir haftalık salatayı hazır etmiş olurum, yoğurdu da hafta sonu mayalıyorum. Her akşam yarım saatte sofram hazır oluyor. Hafta sonu kahvaltı için onlarca çeşit üretebilirim, kahvaltıları da ben çok seviyorum =) Çorba sevmez eşim, bazen kendim için pişiririm biraz
İşin özü o keyifle yediği zaman ben çok mutlu oluyorum, çalışan bir kadınım ama sırf bu yüzden erinmiyorum mutfağa girmeye. Sofradan kalkarken Allah senden razı olsun, hakkını helal et der bir keyifle çok hoşuma gidiyor napim =) Sofrayı kurmaya da toplamaya da yardım eder, kedi gibi dolanır mutfakta çok sevimli oluyor =) Yapmadığım zaman da olur, ay da bir iki gün kuymak, smila ya da menemen seansları da oluyor ama çok içime sinmiyor
Maşallah size..çok başarılı buldum sizi.birde calisiyormussunuz.suluyemehi derin dondurucu ya koyunca mesela tadı değişmiyor mu? Ne zaman sonra tekrar cikariorsunuz.?pirasa,ıspanak,ne bilim türlü filan hepsini koyuyormusunuz merak ettim.

Gene diyette olanlar bana kizacakta :)))

O bayat ekmekleri kup kup dograyip firinda ya da tavada kitirlastir.. bi tepsiye diz.. uzerine ya doner yap ya da alip yay.. evde yaptigin kofte bile olur.. uzerine bi domates sosu kizarmis tereyagi.. ohhh al sana kebap.. mis gibi..

Buarada ekmegi dograyip tavada az zeytinyagi ile kitirlastirinca.. tanesiz corbalara cok guzel yakisiyo..mesela mercimek corbasinin icine atcan kasikliycan valla :)

Buarada bu aksamki menu nedir hanimlar deyiverinde bizlere ilham olsun :)
Geç oldu ama,ben patates havuç köfte pişirdim,sulu yemek şeklinde,hepsini az yağda hafif kızartarak,salçalı su yapıyorum.Yanına da pilav.Eşim yemeğe yetişemeyecekti,o yüzden çocuklara göre yaptım.Yoksa genelde çorba da olur sofrada,ben seviyorum,hafif oluyor.Yanına da turşu koydum,dün akşam salata yapmıştım.Çocuklar turşu salata yemiyor ama,yine de gözüm arıyor işte sofrada:))

Ben çalışmıyorum ama belli bir rutin var temizlik yemek herşey evimizde programlı 6 aylık evliyim evlenip başka şehire yerleştiğim için işimden istifa etmek zorunda kaldım ve şuan iş bulamadım bulur bulmaz çalışmak istiyorum neyse. Ben size rutinden bahsedeyim eşim herşeyi yer hiç sorun olmaz ama mesela bir yemeği sevmediyse iştahsız yiyor ve bu hemen fark ediliyor. Bu da bana inanılmaz rahatsızlık veriyor . Haftalık yemek listesi yapıyorum Cumartesi günleri ve eşimle pazar günleri eksikleri alıyoruz. Salata malzemesini alıp yıkıyorum sonra kurutup cam kapta dolaba kaldırıyorum böylelikle inanılmaz kolay salata yapıyorum. Kara lahana yı robotta doğrayıp sirke ve limonla saklama kabına koyuyorum çıkartıp hemen salataya ekliyorum. Yemek için eşim 5 te eve gelecekse 4 te mutfağa giriyorum herşeyi hazırlıyorum ve çok nadir ikinci güne yemek kalıyor hep 2 kişilik yapmaya özen gösteriyorum . Çünkü ısıtıp yemek yemeği sevmiyorum bir te mercimek ve yoğurt çorbasını sıcak kavanozlayıp sonra yiyoruz gerisi hep günü birlik bence zor değil hatta keyifli. Eşim ellerine sağlık allah senden razı olsun dediği zaman dünyalar benim oluyor:dondurma: temizlik yapmaktansa yemek yapmayı tercih ediyorum . Yemekte ise çorba ve yanına ana yemek olur bazen 2 bazen 3 çeşit oluyor masada salata turşu içecek ve tatlı oluyor genelde

Maşallah size..çok başarılı buldum sizi.birde calisiyormussunuz.suluyemehi derin dondurucu ya koyunca mesela tadı değişmiyor mu? Ne zaman sonra tekrar cikariorsunuz.?pirasa,ıspanak,ne bilim türlü filan hepsini koyuyormusunuz merak ettim.

Yemeği tam pişirmeden koyuyorum, türlü, taze fasulye, bamya gibi yaz sebzelerini mevsiminde domatesle biraz kavurup koyuyorum. Pişireceğim zaman soğanı kavurup çözülen yemekliği ilave ederek pişiriyorum. Etli biber dolması, karalahana dolması, yaprak dolmasını çiğden koyuyorum, donuk vaziyette pişmeye alıyorum. Beyaz lahana, ıspanak gibi sebzeleri şoklayıp koyuyorum, çıkarınca yine harcını hazırlayıp çözdürmeden tencereye alıyorum. Pırasa hiç koymadım buzluğa, kalan yemeği de koymam çıkınca tadı değişiyor çünkü, bir sezon kalır koyduğum herşey mesela yazın yapılan kışın biter Mayıs'a kadar, derin dondurucum sürekli sirkülasyon halinde. Yazın fırında karnıyarık için patlıcan hazırlarım, yağsız karışık kızartma yaparım, patlıcan biber közlerim bunlar hep çeşit oluyor. Konserve domatesler ve fasulye turşuları cabası. Şöyle diyeyim geçen Cuma akşamı 8 kişi misafir ağırladım markete hiç uğramadım:)

Son düzenleme:
Ben çalışmıyorum ama belli bir rutin var temizlik yemek herşey evimizde programlı 6 aylık evliyim evlenip başka şehire yerleştiğim için işimden istifa etmek zorunda kaldım ve şuan iş bulamadım bulur bulmaz çalışmak istiyorum neyse. Ben size rutinden bahsedeyim eşim herşeyi yer hiç sorun olmaz ama mesela bir yemeği sevmediyse iştahsız yiyor ve bu hemen fark ediliyor. Bu da bana inanılmaz rahatsızlık veriyor . Haftalık yemek listesi yapıyorum Cumartesi günleri ve eşimle pazar günleri eksikleri alıyoruz. Salata malzemesini alıp yıkıyorum sonra kurutup cam kapta dolaba kaldırıyorum böylelikle inanılmaz kolay salata yapıyorum. Kara lahana yı robotta doğrayıp sirke ve limonla saklama kabına koyuyorum çıkartıp hemen salataya ekliyorum. Yemek için eşim 5 te eve gelecekse 4 te mutfağa giriyorum herşeyi hazırlıyorum ve çok nadir ikinci güne yemek kalıyor hep 2 kişilik yapmaya özen gösteriyorum . Çünkü ısıtıp yemek yemeği sevmiyorum bir te mercimek ve yoğurt çorbasını sıcak kavanozlayıp sonra yiyoruz gerisi hep günü birlik bence zor değil hatta keyifli. Eşim ellerine sağlık allah senden razı olsun dediği zaman dünyalar benim oluyor:dondurma: temizlik yapmaktansa yemek yapmayı tercih ediyorum . Yemekte ise çorba ve yanına ana yemek olur bazen 2 bazen 3 çeşit oluyor masada salata turşu içecek ve tatlı oluyor genelde
Yemek yapmakta,yedirmekte zevklidir gerçekten.Sorun,hastayken,canın istemezken,ya da uykusuz bir çocukla uğraşırken de aynı düzenin beklenmesi...Kara lahanayı çiğden mi sirkeye koyup salataya katıyorsunuz?,merak ettim.
Çok sağlıklı ama,çorbasından başka iyi bir kullanım yeri bilmiyorum,karadenizliyim köken olarak üstelik:))

Yemeği tam pişirmeden koyuyorum, türlü, taze fasulye, bamya gibi yaz sebzelerini mevsiminde domatesle biraz kavurup koyuyorum. Pişireceğim zaman soğanı kavurup çözülen yemekliği ilave ederek pişiriyorum. Etli biber dolması, karalahana dolması, yaprak dolmasını çiğden koyuyorum, donuk vaziyette pişmeye alıyorum. Beyaz lahana, ıspanak gibi sebzeleri şoklayıp koyuyorum, çıkarınca yine harcını hazırlayıp çözdürmeden tencereye alıyorum. Pırasa hiç koymadım buzluğa, kalan yemeği de koymam çıkınca tadı değişiyor çünkü, bir sezon kalır koyduğum herşey mesela yazın yapılan kışın biter Mayıs'a kadar, derin dondurucum sürekli sirkülasyon halinde
Salata olayı çok mantıklı geldi sirkede bekletmek temizlik açısından di mi,salatalık malzemenin bozulmaması açısından bi faydası yok heralde,sirke evimize girmez de o yuzden soruyorum,bi de herhangi kapaklı bi kap olur mu mutlaka tupper filan mı olmalı?

Bu arada atraante bacı şu sarmaları bende koyduö çiğden ama pişirince pirinçler kırıldı o kısmı sevemedim,seninki kırılmıyor mu?

Back
X