yemek seçen bir eş

• Konu Sahibi Konu Sahibi seyri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

seyri

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
73
9
286
Kayseri
Arkadaslar yemek seçen eşim ve birde 18 aylık bebeğim var.Kocam etcil tüm erkekler gibi.Bebeğime sebze yedirmeliyim.Ortasında tarifleriniz var mı? yoksa durekli mutfakta geçiyor günüm.Oyun isteyen bir bebekle zor oluyor.aynı dertte olanlar ne yapıyorsunuz arkadaslar?

Henüz bebekler dogmadi ama aşırı seçici bir koca da bende var belki kültür farkindandir ama çalışan bir kadın için de çok zorlayıcı stres sebebi birşey. Bazen sadece sebze yapıyorum yemiyor da ses de etmiyor. Acı hayatta yemem yemeklere koymuyorum o da yemeğin yanında turşu yiyor aci. İkizler doğunca bence ikimiz de bir kap yemek bulursak şükür eder yeriz

Yemek secen insan zor gercekten. Ben düdüklü kullanıyorum. Et yemeginin icine havuc patates artik ne sebze varsa koyuyorum kızım icin. Kızın yanında ben yemiyorum kelimesi yasak bizim evde. Bir catal da olsa herkes agzina atmak zorunda. Ben yasina girdiginden beri kizima ayri hazirlamiyorum. Biz ne yersek onu yer . Yemek yapamadigim zaman disaridan balik soyleriz veya makarna yaparız. Arada aksam kahvaltisi yaptigimiz da olur. Biz ne yersek cocuga da onu veriyorum.

Sebzeleri etli tüketiyor mu peki. Minik köfteli kerevizler, parca etli zeytinyağlı yesil fasulye ya da patlıcan kebabı ?

Yemek seçen eş bir zahmet girsin kendi istediği yemeği kendi yapsın. Her gün ona özel yemek hazırlamak zorunda değilsiniz hele ki çocukla. Allah ne verdiyse oturup yenir , he tabi ki birgün onun istediği yemek yapılır, bir gün çocuk için yapılır hep beraber yenir vs. Ama her gün eş için özel sevdiği yemek hazırlanmaz yazıktır evdeki kadına. çocuklu bir anneye yemek konusunda şikayet etmeye hakları yok bence

Yogurt seviyorsa sebzeleri meze haline de getirirsiniz. Atıyorum havucu rendeler soteler, süzme yogurtla karıstırır biraz sarımsak üzerine pulbiber ceviz.gbi gbi. Edit:bebeği unutmuşum, cok pardon =) bebeğin yemeceği seyler cıkarırsınız,mesela brokoli haslarsınız,onu soslamazsınız esinize özel soslarsınız.

Annelerden kaynaklanıyor genelde. Benim esim hala annesine onu yapma oyle yapma vs der yemek konusunda. Ben ne yaparsam yer. Kisiye ozel yapamiyorum. Bir hafta onun sevdigi yemekleri yaparim, bir hafta kendi sevdiklerimi. Hem calis hem evde kisiye ozel yemek yap hem cocukla ilgilen... kimse kusura bakmasin, benimkide can. Arada girer kendi yapar.

Çalışsam belki bu söylediklerini söyleyebilirdim.Ama evde olan eşe kocalar bu tavizi pek vermiyor sanırım.

Çalışsam belki bu söylediklerini söyleyebilirdim.Ama evde olan eşe kocalar bu tavizi pek vermiyor sanırım.
Evdeki kadin daha cok calisiyor ama yapmak zorunda mantigi var bazi adamlarda. Bu da yetistirilisten kaynakli diye dusunuyorum. Benim annem ev hanimi idi ama agir isleri evde oldugu hafta sonu babama yaptirirdi. Yemek yapamazdi babam fakat salatayi hadi sen yap diyen annem vardi. O da kalkip yapardi. Her isi istemwseniz bile bir seylerin ucundan tutsun.

ee
evet bende ayrı yapmamaya çalışıyorum ama bazen ortak sevilen birseyler bulamazsam cesitlendirmek zorunda kaliyorum.tavsiyenizi bi deniycem

doğru söylüyorsun

Eşim de yemek secer yemeğin yapılış tarzını bile secer. Örneğin kuru fasulye haslanır buzluga konursa yemez yemegın suyu kıvamlı olmazsa yemez etsiz yemek yemez düdüklüde yemez vs.Ama kendisi de yapar yardım eder. Eşinizden yardım isteyin tesvik edin.

Esım sagolsun bu konuda sevmediği yrmrk olsa dahı benı kırmamak icin yer. Bızde oglum on yasında o cok secer. Hem de asırı derecede ne sebze yer ne salata meyve yemez kalvaltı keza oyle nasıl alısıcak bılmıyorm.

Öncelikle tüm erkekler etçil değil. İkincisi küçük bebeğiniz varken eşinizin yemek beğenmemezlik yapması hoş değil. Üçüncüsü çocuğunuz olmasa bile her gün eşinize göre yemek yapamazsınız. Benim eşim de birçok sebzeyi ilk defa evlenince yedi. Sevse de sevmese de, evde ne pişerse onu yemek durumunda.

Bu arada, aranızda adilane bir iş bölümü vardır umarım. Çalışmıyorsanız bile, yemek konusunda bu kadar seçici ise kolları sıvayacak mecbur.

Eşiniz etçilmiş

Çocuk da 18 aylık o da bol et yemeli zaten

Çocuğa ayrıca meyve söğüş yedirirsiniz olur biter yani çocuğa da sade sebze yedirilmez ki zaten

Örneğin dolma yapın içi kıymalı oldu bitti

Ben yemekleri ogluma gore yapiyorum. Begenmeyen yemiyor. Kusura bakmasin hazretleri,evde 3 kisiyiz ,3 kisiye ayri yemek yapacak degilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…