yemek seçen bir eş

• Konu Sahibi Konu Sahibi seyri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yemek seçen adam buyursun başının çaresine baksın. Hiç sevmem kendi yapmayıp bir de cemkirenleri. Eşim yanlışlıkla bir şey derse direkt cevabım yemek yapanı bulmuşsun da hala konuşuyorsun olur. Canınız ne istiyorsa pişirin gitsin. Ben yemekleri bir etli bir etsiz olacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum. Bir gün önce etli pisirdiysem ertesi gün sebze ağırlıklı yaparım. Sürekli değişik şeyler yapmaya çalışırım ki oğlum her yemeği bilsin de yemek secmesin. Bu ara balık yemiyor gerçi ona çözüm bulamadim ama. Ancak balık çorbası yaparsam öyle yiyor.

Karnabahari ispanagi kiymali falan yapsaniz da mı yemez?

ilk evlendigimde esimde fazla degik degik ama biraz secerdi.Annem soyle yapardi gibi soylerdi.
bende "bende bekarken annemin yemeklerini yerdim seve seve ama simdi evliyim.anneler yok artik yeni hayatimiza alismamiz lazim" demistim.Zamanla benim yemeklerime akisti simdi cok severek tuketiyor.alisti artik.nasil alistirirsan oyle gidiyor birazda

Az önce bu konuda tartıştık adam et hamur işleri pilav ve patates corbası olursa yiyor bugun tavuk hasladım neymiş yaglıymış hiç yag koymadım tavugun kendı yagı yınede yiyemiyormuş valla sasırdım hergun ne pişireyim dedim kurbanın etıde bitti hamur işleride gerıye pilav ve patates corbası kaldı şimdi galeta cay içiyor yıldırdı beni artık menü istiyeceğim

masaya gelen emek verilmiş her yiyeceğe burun kıvıranı kendime hakaret olarak sayar olay çıkarırım
ne güzel temiz sağlıklı besleyici yemeği buldunda bunuyorsun
yok ya verecen gece gndüz kızartma 50 sinde kapten gidecek
sen mefta ben rahat
son yazdığım espiriydi
ciddiye alan olur aman ha

Ay hiç gelemem böylelerine. Önüne ne koyarsam paşa paşa yicek.

Allah kolaylik versin.bizde genelde sevmezse cay yaninda idare ediyor.

dogru ama hep etde olmuyorki.maalesef dolmada sevmiyor.ici etlide olsa farketmiyor.baska çare lazim bize sanirim ama teşekkürler oneri için.yinede bi kez daha deniycem :)

Yemek seçen insan sevmem. Yemek seçen koca da ya kendi yapsın ya dışarda yesin der geçerim.

Kıymalı pırasa, kıymalı semizotu, kıymalı ıspanak, köfte patates, karnıyarık, güveç, yahni, etli fasulye, kıymalı bamya.... en olmadı bi et pişirir yanına da sebzeleri soteler veya buharda haşlarsınız

Canım en baştan tavrını koyacaktın :/ eşim de yemek seçiyordu üstüne düzen hastasıydı. Yemek seçme konusunda salağa yattım bildiğimi okudum başka bilmiyorum istersen sen kendine yap dedim 1 yaptı 2 yaptı 3.de yaptığım yemeğin içindeki etleri seçti bana verdi 4. Hepsini yedi bitti gitti. Et suyuyla yapılmış hiçbir şeyi yemezdi. Kemik sularını çıkardım pilava yemeğe kattım ne güzel olmuş dedi yedi gitti. Anneler alıştırıyor galiba kimisini

Bende etı haslıyorum duduklude sonra et tamamen pıstıkten sonra ıcıne bır butun soganı dorde bolup atıyorum sonra 2 havuc kerevız sapı 2patatesı dograyıp atıyorum sonra 5dk sonra dudukluyo kapatıyorum suyuna terbıye yapıyorum (un yumurta sarısı limon) valla mıs gıbı oluyo. Hem et hem sebze ve cok saglıklı esınde bayıla bayıla yer cocugunda hem sebze hem etten vıtamın almıs olur denemenı öneririm

Beğenmeyen gidip lokantada yiyebilir.

Herkeste durum farklı tabi ama mesela ben pek et sevmezdim eşimde sebze sevmezdi. Genelde klasiktir zaten. Bizde evlendiğimizde ben ayak uydurmaya çalıştım o çalıştı. Haftada 2 gün etli 2 gün sebzeli 2 gün bakliyat 1 günde işte balık tavuk gibi beyaz et tüketiyoruz. Geçip gidiyor yani ne o mutsuz ne ben mutsuz.
Tabi önceleri etli yemek yerdi. Bende tam tersim sebze yemeğinin içine et girince tadını bozduğunu düşünen Akdenizlilerdenim. Oda alıştı sonra benim yaptığım tarza şimdi aynısını o söylüyor olmuyormuş diye Zamanla birbirinize benziyorsunuz zaten. Evliliğiniz yeni değilse başta hata yapmışsınız. He yeniyse zamanla oturur merak etmeyin

Cocuguma sebze yedirmeliyim diye kendinizi neden sartliyorsunuz? Et de yer yavan ekmek de yer meyve de.. bir evde ne pişiyorsa onu yer. Hic ayri bir yemek yapmadim çocuğuma. Evimizde ne pisiyorsa onu yer. Makarna ve pilav olabildigince az protein sebze meyve dengeli bicimde beslerseniz en sagliklisi budur.

Sebze yemeklerinin içine minik minik et parçaları veya kıyma vs atabilirsiniz. Üstüne yemeğine göre hafif baharat böylelikle hem sebze hem et yemiş olursunuz.

Ben açıkcası yemek işine bu kadar önem vermeyi ve artık koca adam olmuş kocaları besleme işine kafa yormayı anlayamıyorum.
Hayattaki amacım yeme-içme olmadı hiç.
Bundan yemeyi sevmediğim anlamı çıkmasın,iyi kahvaltı için uzak-yakın demem,giderim.
O ayrı bir konu.

Ailede önemli olan çoçuğun sağlıklı beslenmesi,
onda da orta halli ve üzeri bir sosyo-ekonomik seviyedeyseniz sıkıntı yapacak bir şey yok.
Evde ne pişiyorsa çocuk onu yer,meyve ve yoğurtla desteklenir beslenmesi.
Eşlerimiz ve biz,büyüyüp gelişme süreçlerimizi tamamladık,evde tencere kaynıyorsa sorun yok.
Eşiniz beğenmiyorsa kıyar parasına,buzluğa et stoklar,her akşam tavaya 2-3 parça et,tavuk,köfte koyarsınız olur, biter.

Açıkcası, babası tarafından öldüresiye dövülerek yaşama hakkı elinden alınan bir masumun haberini okuduktan sonra bu tip konular dert gibi gelmiyor bana.
İçim acıyor bu sabah.

Çocuk için ayrı menüye gerek yok aslında. Esasen sebze de hergun yiyecek diye bir şart yok. Sonuçta sebzeler vitamin kaynağı. Günlük salata yahut meyve yerse yine alır vitaminini. Ama şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Küçük bir tencereye çocuk için sebze çorbası yaparsınız iki gün öğlen vakti onu yedirirsiniz. O zaman sebzesini de yemiş olur. Eş kişisine diyecek sözüm yok. Yemek seçene begendirmek zor ve sinir bozucu olabiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…