Eşim şuan iste. Ben de tam tarifiyle inegöl köfte yaptım. O kadar harika oldu ki. Hemen eşimi aradım . Hemen eve gel harika bi köfte yaptım dedim. Önceki yemeklerin gibi mi dedi.ben de hayır bu bambaşka dedim. Beni bekleme ben geç gelirim dedi(
@tuzsuz_ruh
Gelince yerim falan da mı demedi?Eşim şuan iste. Ben de tam tarifiyle inegöl köfte yaptım. O kadar harika oldu ki. Hemen eşimi aradım . Hemen eve gel harika bi köfte yaptım dedim. Önceki yemeklerin gibi mi dedi.ben de hayır bu bambaşka dedim. Beni bekleme ben geç gelirim dedi(
@tuzsuz_ruh
Evet eniştenin odun tarafı tutmuş işi çok mu yoğun kiEşim şuan iste. Ben de tam tarifiyle inegöl köfte yaptım. O kadar harika oldu ki. Hemen eşimi aradım . Hemen eve gel harika bi köfte yaptım dedim. Önceki yemeklerin gibi mi dedi.ben de hayır bu bambaşka dedim. Beni bekleme ben geç gelirim dedi(
@tuzsuz_ruh
Yağla kavrulmuş undan daha güzel oluyor tadı benceNe gibi değişik? Ben fark etmiyorum da
Yok canım niye alınayım ben sarımsak severim kimyon severim kısaca baharat severim ama kendime gore az yada çok ilave ederim yada çıkartırım tarifi kendi damak tadına dönüştürmek önemlidir ben sadece begendigim bir tarifi kendisiyle paylaşmak istedimNiye boyle sanki amerikayi kesfetmis gibi haber veriyosun ki ?Adam da ciddiye almamis hatta ti ye almis digerleri gibi mi diye.Hic konusunu dahi acmadan her gun boyle denenmis tarifli yemek koyarak sofraya esinin farketmesini saglaman daha iyi olmaz mi ?Birak o farketsin.Yanlis yapmissin haber vererek bence.
Bir de her gordugun tarifi birebir yapma bence.Sizin damak tadiniza gore baharatini azalt ya da arttir.Misal birkac sayfa once ezogelin corba tarifi vermis bir arkadas.Sagolsun yardim amacli ama bence o tarifteki 1 tatli kasigi kimyon cok.Ben icemem mesela.Sen de esinin neyi sevip sevmedigini biliyosundur.Ona gore ayarla.Bunu da ornek olarak yazdim.yorum yapan arkadasim alinmazsin umarim.
Iyide konu sahibi zaten baharat kullanma ozurluymus.. hic kullanmiyomuski normalde dolayisiyla baharatta az cok kavrami oldugunu sanmiyorumNiye boyle sanki amerikayi kesfetmis gibi haber veriyosun ki ?Adam da ciddiye almamis hatta ti ye almis digerleri gibi mi diye.Hic konusunu dahi acmadan her gun boyle denenmis tarifli yemek koyarak sofraya esinin farketmesini saglaman daha iyi olmaz mi ?Birak o farketsin.Yanlis yapmissin haber vererek bence.
Bir de her gordugun tarifi birebir yapma bence.Sizin damak tadiniza gore baharatini azalt ya da arttir.Misal birkac sayfa once ezogelin corba tarifi vermis bir arkadas.Sagolsun yardim amacli ama bence o tarifteki 1 tatli kasigi kimyon cok.Ben icemem mesela.Sen de esinin neyi sevip sevmedigini biliyosundur.Ona gore ayarla.Bunu da ornek olarak yazdim.yorum yapan arkadasim alinmazsin umarim.
maalesef baya yoğun çalışıyor. Zaten köftem de pişmemiş. Rezil oldum yine. Yemedi. Var bi şanssızlık bende. Sıcakken çok lezzetliydi, ama esim geç gelince biraz soğudu ve sürpriz ici pespembe.Evet eniştenin odun tarafı tutmuş işi çok mu yoğun ki
Güzel kızarırsa pişer canım ya köftenin ne canı var kimaalesef baya yoğun çalışıyor. Zaten köftem de pişmemiş. Rezil oldum yine. Yemedi. Var bi şanssızlık bende. Sıcakken çok lezzetliydi, ama esim geç gelince biraz soğudu ve sürpriz ici pespembe.
Niye boyle sanki amerikayi kesfetmis gibi haber veriyosun ki ?Adam da ciddiye almamis hatta ti ye almis digerleri gibi mi diye.Hic konusunu dahi acmadan her gun boyle denenmis tarifli yemek koyarak sofraya esinin farketmesini saglaman daha iyi olmaz mi ?Birak o farketsin.Yanlis yapmissin haber vererek bence.
Anamm arabasi mi dedin? Koca iki dolu kase icebilirim yaninda hamuruyla kaynar kaynarSevgiliLorentz şimdi sana meyaneli çorbalardaki en büyük sırrımı vereceğim
Biz arabaşı yapmak için unu yağ koymadan tavada kokusu çıkıp rengi dönene kadar sık sık karıştırarak kavururuz soğuyunca da bi kavanoza koyar o çorbayı yapacağımız zaman hazır bir şekilde elimizin altında durur.
Bazen meyaneli çorba yaparken kıvamı ayarlayamıyorum cıvık olabiliyor işte o zaman hazırda bulunan bu unu su ile açıp çorbaya koyuyorum o zaman kıvam tutmuş oluyor tavsiye ederim
Güzel kızarırsa pişer canım ya köftenin ne canı var ki
Hahahahhaha ya çok tatlısın ama sen olsun fırına sürmüşsün işte bak pişer o yine yenir hic merak etme sen uzulmeben acele ettim canım. Tamamen benim hatam. Hatta ben şunu da yaptım. Köfte harika oldu ya, bütün watsup gruplarında , "inegöl köfte ifşa" adi altında bu tarifi paylaştım :))
Köfteyi sacda kızartmanı tavsiye ederim her yeri pişiyor. Tavada kızaran köftenin içi çiğ kalıyor bende de. Hele ki o köfteye yumurta girerse, dış katman yumurta yüzünden hemen kavruluyor, içi ciğer gibi pespembe kalıyor.maalesef baya yoğun çalışıyor. Zaten köftem de pişmemiş. Rezil oldum yine. Yemedi. Var bi şanssızlık bende. Sıcakken çok lezzetliydi, ama esim geç gelince biraz soğudu ve sürpriz ici pespembe.
Aslında lorentz de fırında yapacaktı kasap yağsız kıyma vermiş çok kuru olur diye ben dedim ama onu da harlı ateşte pişirmiş kısık ateşte pişirmemişBen kofteyi firinda seviyorum 20 dk pisiyor hemde suyuda icibde kaliyo kurumuyor, yaninada bi kac tane biber yaglayip atiyorum guzel oluyo
Cok kisik olursada suyu cok kayboluyo., icine brz yag ilave edeblrsnz.firinda yapacaksaniz uzerlerine yag surun. 10 dk pissin bi taraf diger tarafi cevirip tekrar yaglaysbilirsiniz. Kiz senle sabah aksam bu topicte hasret giderioz:))Aslında lorentz de fırında yapacaktı kasap yağsız kıyma vermiş çok kuru olur diye ben dedim ama onu da harlı ateşte pişirmiş kısık ateşte pişirmemiş
Ya bebeğim bu tarif malesef fırında olmaz ya tereyağıyla tavada olur büyük ocağın kisik ateşinde diyor ici güzel pissin diye dimi iyiki lorentz konu açmış bizde burda konusuyoz senle ahahahahahajahCok kisik olursada suyu cok kayboluyo., icine brz yag ilave edeblrsnz.firinda yapacaksaniz uzerlerine surun. 10 dk pissin bi taraf diger tarafi cevirip tekrar yaglaysbilirsiniz. Kuz senle sabah aksam bu topicte hasret giderioz:))
Yozgatlı mısınız? Benim kayınvalidem de unu kavurup öyle pişirir. Guzel de yapar hani. Ben de ondan öğrendim onun gibi olmasa da yapmaya çalışıyorum. O unun kokusu çok guzel oluyor. Başka çorbaya katmayı denemedim hiç. Deneyeyim bir ara bakalım.SevgiliLorentz şimdi sana meyaneli çorbalardaki en büyük sırrımı vereceğim
Biz arabaşı yapmak için unu yağ koymadan tavada kokusu çıkıp rengi dönene kadar sık sık karıştırarak kavururuz soğuyunca da bi kavanoza koyar o çorbayı yapacağımız zaman hazır bir şekilde elimizin altında durur.
Bazen meyaneli çorba yaparken kıvamı ayarlayamıyorum cıvık olabiliyor işte o zaman hazırda bulunan bu unu su ile açıp çorbaya koyuyorum o zaman kıvam tutmuş oluyor tavsiye ederim
Canim ben genel olarak kofte baabinda dedim :) bugun ben dedim ya sabah patates musakka yaptim diye. Normalde firin tariflidir. Ama ben patatesi kizarttim kiymasini hazirladim.. birde uzerine salca sos domates kestim uzerine ince hooop sahanda yapiverdim valla:) firini acamiycam onun icin. Useniom ya : (Ya bebeğim bu tarif malesef fırında olmaz ya tereyağıyla tavada olur büyük ocağın kisik ateşinde diyor ici güzel pissin diye dimi iyiki lorentz konu açmış bizde burda konusuyoz senle ahahahahahajah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?