Yemek sorunu

Niye boyle sanki amerikayi kesfetmis gibi haber veriyosun ki ?Adam da ciddiye almamis hatta ti ye almis digerleri gibi mi diye.Hic konusunu dahi acmadan her gun boyle denenmis tarifli yemek koyarak sofraya esinin farketmesini saglaman daha iyi olmaz mi ?Birak o farketsin.Yanlis yapmissin haber vererek bence.
Bir de her gordugun tarifi birebir yapma bence.Sizin damak tadiniza gore baharatini azalt ya da arttir.Misal birkac sayfa once ezogelin corba tarifi vermis bir arkadas.Sagolsun yardim amacli ama bence o tarifteki 1 tatli kasigi kimyon cok.Ben icemem mesela.Sen de esinin neyi sevip sevmedigini biliyosundur.Ona gore ayarla.Bunu da ornek olarak yazdim.yorum yapan arkadasim alinmazsin umarim.

Gelince yerim falan da mı demedi?

Evet eniştenin odun tarafı tutmuş işi çok mu yoğun ki

Yok canım niye alınayım ben sarımsak severim kimyon severim kısaca baharat severim ama kendime gore az yada çok ilave ederim yada çıkartırım tarifi kendi damak tadına dönüştürmek önemlidir ben sadece begendigim bir tarifi kendisiyle paylaşmak istedim

Iyide konu sahibi zaten baharat kullanma ozurluymus.. hic kullanmiyomuski normalde dolayisiyla baharatta az cok kavrami oldugunu sanmiyorum

Evet eniştenin odun tarafı tutmuş işi çok mu yoğun ki
maalesef baya yoğun çalışıyor. Zaten köftem de pişmemiş. Rezil oldum yine. Yemedi. Var bi şanssızlık bende. Sıcakken çok lezzetliydi, ama esim geç gelince biraz soğudu ve sürpriz ici pespembe.

maalesef baya yoğun çalışıyor. Zaten köftem de pişmemiş. Rezil oldum yine. Yemedi. Var bi şanssızlık bende. Sıcakken çok lezzetliydi, ama esim geç gelince biraz soğudu ve sürpriz ici pespembe.
Güzel kızarırsa pişer canım ya köftenin ne canı var ki

O çorbanın aynısını yaptım. Birebir ölçüyle. Evet kimyon çok fazla geldi ama lezzetliydi. Aslında tam tarifi yapıp , daha sonra zevkime gore oranlarını ayarlamaya çalışacağım.

Anamm arabasi mi dedin? Koca iki dolu kase icebilirim yaninda hamuruyla kaynar kaynar

Güzel kızarırsa pişer canım ya köftenin ne canı var ki

ben acele ettim canım. Tamamen benim hatam. Hatta ben şunu da yaptım. Köfte harika oldu ya, bütün watsup gruplarında , "inegöl köfte ifşa" adi altında bu tarifi paylaştım :))

ben acele ettim canım. Tamamen benim hatam. Hatta ben şunu da yaptım. Köfte harika oldu ya, bütün watsup gruplarında , "inegöl köfte ifşa" adi altında bu tarifi paylaştım :))
Hahahahhaha ya çok tatlısın ama sen olsun fırına sürmüşsün işte bak pişer o yine yenir hic merak etme sen uzulme

Köfteyi sacda kızartmanı tavsiye ederim her yeri pişiyor. Tavada kızaran köftenin içi çiğ kalıyor bende de. Hele ki o köfteye yumurta girerse, dış katman yumurta yüzünden hemen kavruluyor, içi ciğer gibi pespembe kalıyor.
Bir müddet dışarıdan yiyin ya da pes et. Sen de çalışıyorsun sanırım. Gelsin eşin yapsın yemeği. Valla bu konuyu okudukça, eşinin memnuniyetsizliğini gördükçe ben daraldım. 12 de geliyormuşsun, 12:45 e kadar yemek yapmaya çabalıyormuşsun vs. Yahu kır yumurta ya da gelirken eşin pide yaptırsın. Akşama kadar düşüne düşüne yaparsın sonraki menünü.
Benim de eşim asker valla biz allah ne verdiyse yiyoruz. Ben ona “inegöl köfte yaptım “ diyeceğim o da bana “öncekiler gibi mi? ben geç gelirim” diyecek. Aklını alırım onun, daha da yemek yapmam, peynir ekmek yer. Madem eşin beğenmiyor o sana öğretsin. Sonuçta sen de erkek gibi eve para getiriyorsun. Böyle kadınlık gururuna dökmeyin şu yemek işini.

Ben kofteyi firinda seviyorum 20 dk pisiyor hemde suyuda icibde kaliyo kurumuyor, yaninada bi kac tane biber yaglayip atiyorum guzel oluyo

Ben kofteyi firinda seviyorum 20 dk pisiyor hemde suyuda icibde kaliyo kurumuyor, yaninada bi kac tane biber yaglayip atiyorum guzel oluyo
Aslında lorentz de fırında yapacaktı kasap yağsız kıyma vermiş çok kuru olur diye ben dedim ama onu da harlı ateşte pişirmiş kısık ateşte pişirmemiş

Aslında lorentz de fırında yapacaktı kasap yağsız kıyma vermiş çok kuru olur diye ben dedim ama onu da harlı ateşte pişirmiş kısık ateşte pişirmemiş
Cok kisik olursada suyu cok kayboluyo., icine brz yag ilave edeblrsnz.firinda yapacaksaniz uzerlerine yag surun. 10 dk pissin bi taraf diger tarafi cevirip tekrar yaglaysbilirsiniz. Kiz senle sabah aksam bu topicte hasret giderioz:))

Cok kisik olursada suyu cok kayboluyo., icine brz yag ilave edeblrsnz.firinda yapacaksaniz uzerlerine surun. 10 dk pissin bi taraf diger tarafi cevirip tekrar yaglaysbilirsiniz. Kuz senle sabah aksam bu topicte hasret giderioz:))
Ya bebeğim bu tarif malesef fırında olmaz ya tereyağıyla tavada olur büyük ocağın kisik ateşinde diyor ici güzel pissin diye dimi iyiki lorentz konu açmış bizde burda konusuyoz senle ahahahahahajah

Yozgatlı mısınız? Benim kayınvalidem de unu kavurup öyle pişirir. Guzel de yapar hani. Ben de ondan öğrendim onun gibi olmasa da yapmaya çalışıyorum. O unun kokusu çok guzel oluyor. Başka çorbaya katmayı denemedim hiç. Deneyeyim bir ara bakalım.

Ya bebeğim bu tarif malesef fırında olmaz ya tereyağıyla tavada olur büyük ocağın kisik ateşinde diyor ici güzel pissin diye dimi iyiki lorentz konu açmış bizde burda konusuyoz senle ahahahahahajah
Canim ben genel olarak kofte baabinda dedim :) bugun ben dedim ya sabah patates musakka yaptim diye. Normalde firin tariflidir. Ama ben patatesi kizarttim kiymasini hazirladim.. birde uzerine salca sos domates kestim uzerine ince hooop sahanda yapiverdim valla:) firini acamiycam onun icin. Useniom ya : (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…