Yemek sorunu

Kemik suyunu seviyorsanız ya da değerlerinizi yükseltmek için kullanıyorsanız kemiği haşlarken içine bir parça defne yaprağı koyabilirsiniz hem o ağır kokusunu alıyor hem de farklı bir lezzet veriyor

tamamm bunu öğrendiğime çok sevindjn

Beslenme de doğru bilinen yanlışlar diye google amcaya sor çıkan makaleleri oku
Meyvenin suyunu sıkmak sağlıklı bir şey değildir, asla yapmayın
Meyveyi süte de karıştırmayın, bu tür içecekler sadece yüksek kalori içerir bir faydası yok
Yenmeyen sebzeleri keklere, böreklere katmakta bir fayda sağlamaz, çünkü o şekilde pişerken zaten besin değerlerini kaybediyorlar.
Gelelim yemeyen adamı beslemeye :))) Evinizde yoğurt mayalayın, her gün yemeğin yanında bir kase yoğurt verin, ev yoğurdu en sağlıklı gıdadır. Sabah işe giderken kahvaltı hazırlayın, evde yapmıyorsa beslenme gibi hazırlayıp yanına verin, ben eşime öyle hazırlıyorum. Kahvaltı kutusuna 1 yumurta, 4 zeytin, biraz kaşar, biraz beyaz peynir, bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu, biraz ceviz ve biraz fındık koyuyorum, poşete de 1 çeşitte meyve atıyorum evde ne varsa, meyveyi gündüz yemek daha sağlıklıdır. Kahvaltıdan sonra bir ara öğün yapıyor meyve ile.
Etçildir benim eşim ama yapa yapa sebzeye de alıştı, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası gibi sebzelere elini sürmezdi eskiden, buharda haşlayıp, sarmısaklı yoğurtla salata yapıyorum bu sebzeleri, üzerine de azıcık acı biber ve nane ile sos yapıyorum, yemeğin yanında bayıla bayıla yiyor. Pirinç pilavı yerine bulgura alıştırdım, fark ettim ki sebze yemeklerinin yanında bulgur pilavı olursa sebzeyi yiyor. Bu arada bulguru yazdan hazırladığım domates ve biberlerle yapıyorum. Domatesler sayesinde daha az salça kullanıyorum.
Hamur işiyle çok arası yok eşimin ama Pazar kahvaltılarında ve misafir oldukça yapıyorum, arada bir olunca atıştırıyor biraz.
Konu epey ilerlemiş, arkadaşlar bir sürü tavsiyede bulunmuş hepsinden alınacak güzel şeyler var, baharat kullanımı ve pişirme teknikleri de çok önemli tabi. Allah yardımcınız olsun:)

O zaman yapma vazgectim
hahah haykırdım

Köfteli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
8 su bardağı su (arttırılabilir)
1 su bardağı erişte
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
Tuz – karabiber

Köfte için :
150 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
2-3 dal maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber

Kızartmak için :Sıvı yağ

Köfteli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı
Köftesi için; kıyma, rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi birlikte yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler yapın. Hazırlanan köfteleri az yağda kızartın ve kağıt peçete üzerine çıkarın. Tencereye 8 bardak suyu koyun. Eğer su az gibi geliyorsa miktarı arttırabilirsiniz. Kaynayınca erişte ve tuzu ekleyin. Erişteyi hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu çırpın. Kaynamakta olan sudan 4-5 kepçe alıp azar azar sarımsaklı karışıma ekleyip devamlı çırpın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için ara ara karıştırmaya devam edin. Hazırlanan köfteler ve tuz ilavesi ile bir miktar daha pişirip çorbanın altını kapatın. Tereyağını da tavada eritin, nane ve kırmızı biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

bayıldım çok güzel bende yapcem

Çokta koymayın küçük bir yaprak iş görüyor tavuk haşlarken, fırında balık yaparken de defne yaprağı kullanabilirsiniz :)
bu defne yaprağını nerden alırız aktarda var mıdır bende kullanacağım kokmasın diye kısa süre kaynatıp suyu döküyorum çünkü

bu defne yaprağını nerden alırız aktarda var mıdır bende kullanacağım kokmasın diye kısa süre kaynatıp suyu döküyorum çünkü
Aktarda vardır ben marketten alıyorum baharat reyonunda oluyor epeyde gidiyor büyük yaprakları kırarak kullanıyorum çok olunca da defne aroması yoğun oluyor bu sefer. Asla kemik ve eti haşladığım ilk suyu dökmem. Bu arada defne yaprağı turşu kurma aşamasında kullanılınca da güzel oluyor yakışıyor turşuya

sabah kahvaltısını esim hazırlıyor . Tost yapıyor ve süt koyuyor çantama. Esim de hamur isi çok sevdiği için sebzeleri o şekilde yedirmeye çalışıyorum ben. Burdan baya tavsiye aldım çok sağolsun herkes.

ben tavuğun ilk suyunu döküyorum defneyi muhakkak deneyeceğim et suyuna sorba yapayım da içelim ohh canım çekti

ben seviyorum bu tarz konuları :)
iki haftalık bir yemek listesi yapın öncelikle.
bunun bir dengesini oturtun.
alışverişinizi de ona göre yapın.
siz mutfakta neyin neyle yakıştığını tam bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
çorba erişte güzel bir menü değil bana göre mesela.
maddi anlamda mutfak masrafı sizi zorlamıyorsa,
ziyafet sofrası değilse bile birkaç çeşit yapmak istiyorsanız örnek menülere bakın önce.
ramazan iftar menülerine göz atın..
bir tarifi iki hafta geçmeden yapmayın..

size önerilerde bulunayım. biz çok pilav tüketen bir aile değiliz ama yanına yazacağım yine de.
tavuk yapacaksınız diyelim.
1-bütün tavuk veya kalçalı but tavuk patates, havuç soğan sarımsakla bir haşlama yapabilirsiniz bunun içine çok az zencefil rendeleyebilirsiniz mesela. yanına bir pirinç pilavı salata olabilir.
2-tavuk göğsünü haşlayıp didersiniz. biraz tereyağı karabiber kırmızı biberle tatlandırırsınız.
haşladığınız suyuna bulgur pilavı yaparsınız.(tuz karabiber tereyağı) haşlanmış nohut koyarsınız. yanına turşu veya salata ayran
3- tavuk banvitin ızgara tava olarak satılanı tercih ediyorum ben. onunla mantar biber domates sarımsak soğan baharat soteliyorum. yanına makarna veya pilav olabilir.
4-baget tavuk alırsınız. bol kekik, kırmızı biber karabiber tuz tencerede yağ koymanıza gerek yok çok az su kısık ateşte pişirin kızarsın iki tarafı da.
5- bütün tavuk aldınız parçalatın, patates soğan sarımsak domates biber salçalı su baharat fırınlayın.

haftada bir gün bakliyat yapın.
eşiniz seviyorsa tabi.
sucuklu kuru fasulye güzel olur mesela.
çok abartmaya da gerek yok.
bir sonraki hafta etli nohut yaparsınız.

sebze yemeklerinden hangisini seviyor?
mesela ıspanak yaptınız yemiyor ama kıymalı yer mi?
karnabahar yemiyorsa haşlayıp kızartın tarifine bakın mutlaka. kıymalı denediniz mi?
yanına sarımsaklı yoğurtla güzel olur.
ya da kabak mücver genelde sevilir. fırında yapılan tarifleri de var.
mevsimi geliyor, taze fasulye yer mi?
etli mi sever zeytinyağlı mı?

patlıcanlı yemekleri yer mi?
islim kebabı olabilir, oturtma olabilir.
patatesi de aynı şekilde düşünebilirsiniz.
izmir köfte olur, tepside dizerek olur.

ekmek hamurunu alın açın bir tepsiye,salçalı suya kekik koyun sürün üstüne hangi malzemeyi seviyorsanız bir pizza yapın. sucuk sosis mantar. zeytin kaşar vs.
mantı seviyor mu? ayda bir yapın seviyorsa.
dolma sever mi? annesinden tarif alın.

meze salata tarzı yemekleri sever mi?
eşiniz nereliydi? bölge de söyleseniz olur :) yöresel bir iki yemeği öğrenin.
sevdiği çorbalar neymiş?
kayınvalideniz hangi çorbaları yapıyor?

ben tavuğun ilk suyunu döküyorum defneyi muhakkak deneyeceğim et suyuna sorba yapayım da içelim ohh canım çekti
Sen öyle deyince benim de canım çekti şimdi. Böyle et, tavuk haşlarken tane karabiber de yakışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…