Kemik suyunu seviyorsanız ya da değerlerinizi yükseltmek için kullanıyorsanız kemiği haşlarken içine bir parça defne yaprağı koyabilirsiniz hem o ağır kokusunu alıyor hem de farklı bir lezzet veriyor
bakıyorum şimdiAha da buldum mercimek yap sen yada ezogelin bak haticemazinin youtube da ezogelin çorbası var bir blendırdan çek offf süper oluyor yapmıştım kendime
Çokta koymayın küçük bir yaprak iş görüyor tavuk haşlarken, fırında balık yaparken de defne yaprağı kullanabilirsiniz :)tamamm bunu öğrendiğime çok sevindjn
tesekkur ederim yorum için. Üzerinde düşüneceğim bu konunun. Çok derin bir konu çünkü. Aslında ben de "bana ne ne yerse yesin " desem rahatlayacağım. Ama diyemiyorum. Her şeyi yesin istiyorum. Ispanağı sevmiyor kekini yapıyorum, pırasa sevmiyor salataya katiyorum, dereotu sevmiyor poacaya koyuyorum falan. Aslında yapmam gereken şu anladığım kadarıyla. Ben eşimin sevdiği yemeklerin listesini yapayım. Ya da en çok yediklerini listeleyim. Dönüp dönüp o yemekleri yapayım. Yani hep tavuk sote, çorba ve makarna. Arada kendi istediklerimi yapıp yemezse yemesin diye düşüneyim.
Bugün sabah mesela portakal suyu sıktım, kahvaltıda meyve suyu vitamin emilimini azaltır dedi içmedi. Ben içtim hepsini. Öğleden sonra atıştırmalık ballı muzlu süt yaptım. Bi onu tüketti. Valla yoruldum artik uğraşmaktan. Dışarda yedik bugün sağlıksız sağlıksız oturdu midemize.
Benim şu kontrol etme isteğimi dizginlemem lazım. Sadece yemek konusunda değil bu, giydiği kıyafetlere de çok karışıyorum istemsiz olarak. Sonra sınavlarına hazirlanmamasina takiliyorum dediğiniz gibi. Artik kitaplarının hepsini çöpe atacağım bir kaç güne az kaldı. Yani tespitiniz çok dogru
hahah haykırdımO zaman yapma vazgectim
hahah haykırdım
Köfteli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
8 su bardağı su (arttırılabilir)
1 su bardağı erişte
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
Tuz – karabiber
Köfte için :
150 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
2-3 dal maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber
Kızartmak için :Sıvı yağ
Köfteli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı
Köftesi için; kıyma, rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi birlikte yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler yapın. Hazırlanan köfteleri az yağda kızartın ve kağıt peçete üzerine çıkarın. Tencereye 8 bardak suyu koyun. Eğer su az gibi geliyorsa miktarı arttırabilirsiniz. Kaynayınca erişte ve tuzu ekleyin. Erişteyi hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu çırpın. Kaynamakta olan sudan 4-5 kepçe alıp azar azar sarımsaklı karışıma ekleyip devamlı çırpın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için ara ara karıştırmaya devam edin. Hazırlanan köfteler ve tuz ilavesi ile bir miktar daha pişirip çorbanın altını kapatın. Tereyağını da tavada eritin, nane ve kırmızı biber ekleyip çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.
bu defne yaprağını nerden alırız aktarda var mıdır bende kullanacağım kokmasın diye kısa süre kaynatıp suyu döküyorum çünküÇokta koymayın küçük bir yaprak iş görüyor tavuk haşlarken, fırında balık yaparken de defne yaprağı kullanabilirsiniz :)
hahaha yap yap tek bunu yapınca bile yetiyor :)))bayıldım çok güzel bende yapcem
içine 1 tatlı kaşığı kimyon ve sarimsak koydu. Çok agir olmaz mi ?Aha da buldum mercimek yap sen yada ezogelin bak haticemazinin youtube da ezogelin çorbası var bir blendırdan çek offf süper oluyor yapmıştım kendime
koy kız ne diyorsalar onu yap :)içine 1 tatlı kaşığı kimyon ve sarimsak koydu. Çok agir olmaz mi ?
Sen yarım ölçü yap ikinize yeter sarımsak piştiğinde rahatsız etmez ama 2 diş diyorsa bir at istersen unu kavrulan çorbaya baktin dimiiçine 1 tatlı kaşığı kimyon ve sarimsak koydu. Çok agir olmaz mi ?
Aktarda vardır ben marketten alıyorum baharat reyonunda oluyor epeyde gidiyor büyük yaprakları kırarak kullanıyorum çok olunca da defne aroması yoğun oluyor bu sefer. Asla kemik ve eti haşladığım ilk suyu dökmem. Bu arada defne yaprağı turşu kurma aşamasında kullanılınca da güzel oluyor yakışıyor turşuyabu defne yaprağını nerden alırız aktarda var mıdır bende kullanacağım kokmasın diye kısa süre kaynatıp suyu döküyorum çünkü
Beslenme de doğru bilinen yanlışlar diye google amcaya sor çıkan makaleleri oku
Meyvenin suyunu sıkmak sağlıklı bir şey değildir, asla yapmayın
Meyveyi süte de karıştırmayın, bu tür içecekler sadece yüksek kalori içerir bir faydası yok
Yenmeyen sebzeleri keklere, böreklere katmakta bir fayda sağlamaz, çünkü o şekilde pişerken zaten besin değerlerini kaybediyorlar.
Gelelim yemeyen adamı beslemeye :))) Evinizde yoğurt mayalayın, her gün yemeğin yanında bir kase yoğurt verin, ev yoğurdu en sağlıklı gıdadır. Sabah işe giderken kahvaltı hazırlayın, evde yapmıyorsa beslenme gibi hazırlayıp yanına verin, ben eşime öyle hazırlıyorum. Kahvaltı kutusuna 1 yumurta, 4 zeytin, biraz kaşar, biraz beyaz peynir, bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu, biraz ceviz ve biraz fındık koyuyorum, poşete de 1 çeşitte meyve atıyorum evde ne varsa, meyveyi gündüz yemek daha sağlıklıdır. Kahvaltıdan sonra bir ara öğün yapıyor meyve ile.
Etçildir benim eşim ama yapa yapa sebzeye de alıştı, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası gibi sebzelere elini sürmezdi eskiden, buharda haşlayıp, sarmısaklı yoğurtla salata yapıyorum bu sebzeleri, üzerine de azıcık acı biber ve nane ile sos yapıyorum, yemeğin yanında bayıla bayıla yiyor. Pirinç pilavı yerine bulgura alıştırdım, fark ettim ki sebze yemeklerinin yanında bulgur pilavı olursa sebzeyi yiyor. Bu arada bulguru yazdan hazırladığım domates ve biberlerle yapıyorum. Domatesler sayesinde daha az salça kullanıyorum.
Hamur işiyle çok arası yok eşimin ama Pazar kahvaltılarında ve misafir oldukça yapıyorum, arada bir olunca atıştırıyor biraz.
Konu epey ilerlemiş, arkadaşlar bir sürü tavsiyede bulunmuş hepsinden alınacak güzel şeyler var, baharat kullanımı ve pişirme teknikleri de çok önemli tabi. Allah yardımcınız olsun:)
yok bakmadım .Sen yarım ölçü yap ikinize yeter sarımsak piştiğinde rahatsız etmez ama 2 diş diyorsa bir at istersen unu kavrulan çorbaya baktin dimi
ben tavuğun ilk suyunu döküyorum defneyi muhakkak deneyeceğim et suyuna sorba yapayım da içelim ohh canım çektiAktarda vardır ben marketten alıyorum baharat reyonunda oluyor epeyde gidiyor büyük yaprakları kırarak kullanıyorum çok olunca da defne aroması yoğun oluyor bu sefer. Asla kemik ve eti haşladığım ilk suyu dökmem. Bu arada defne yaprağı turşu kurma aşamasında kullanılınca da güzel oluyor yakışıyor turşuya
yok bakmadım .
Sen öyle deyince benim de canım çekti şimdi. Böyle et, tavuk haşlarken tane karabiber de yakışıyorben tavuğun ilk suyunu döküyorum defneyi muhakkak deneyeceğim et suyuna sorba yapayım da içelim ohh canım çekti
Merak ettimLorentz eşin için neden böyle muzlu süt vs yapıp beslenmesine özen gösterdiğini anladım en büyük destekçinim haklısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?