Köfteyi sacda kızartmanı tavsiye ederim her yeri pişiyor. Tavada kızaran köftenin içi çiğ kalıyor bende de. Hele ki o köfteye yumurta girerse, dış katman yumurta yüzünden hemen kavruluyor, içi ciğer gibi pespembe kalıyor.
Bir müddet dışarıdan yiyin ya da pes et. Sen de çalışıyorsun sanırım. Gelsin eşin yapsın yemeği. Valla bu konuyu okudukça, eşinin memnuniyetsizliğini gördükçe ben daraldım. 12 de geliyormuşsun, 12:45 e kadar yemek yapmaya çabalıyormuşsun vs. Yahu kır yumurta ya da gelirken eşin pide yaptırsın. Akşama kadar düşüne düşüne yaparsın sonraki menünü.
Benim de eşim asker valla biz allah ne verdiyse yiyoruz. Ben ona “inegöl köfte yaptım “ diyeceğim o da bana “öncekiler gibi mi? ben geç gelirim” diyecek. Aklını alırım onun, daha da yemek yapmam, peynir ekmek yer. Madem eşin beğenmiyor o sana öğretsin. Sonuçta sen de erkek gibi eve para getiriyorsun. Böyle kadınlık gururuna dökmeyin şu yemek işini.
Afiyet olsun kuzum çok sevindimYağda kizarttigim köfteyi bi de fırına verdim. Kurur diye çok korktum ama mükemmel oldu . İci de pişti kuru da olmadı. Eşim de çok beğendi. Teşekkür ederim @tuzsuz_ruh
“İnegöl köfte yaptım” dedikten sonra size “öncekiler gibi mi? Ben geç geleceğim” demiş. Sonuna da üzüntülü bir smiley koymuşsunuz. Kırıldınız mı yoksa iddia ettiğiniz gibi eşinizin bu tepkileri sizi aslında kırmıyor mu bu sizin içsel meseleniz. Ben anladığıma yorum yaptım. Bana göre bu tepki düşüncesizce. Ya da fazla kaba. Onun dışında aranızdaki ilişkiyi bilemem.yemek yapmak benim için eziyet olsaydı, ya da eşim kötü yemek yaptığım için bana tavır alsaydı ya da sorun çıkarsaydı, ya da evde yemek olmayınca sorun olsaydı dediklerinizde hakliydiniz.
Daha bir kere bile esim bu konuda kalbimi kırmadi benim. Bazen yemek cidden olmuyor dışardan gidip kendisi alıyor. Öğlen yemeğinde önüne iki yumurta kirsam neden başka bir şey yapmadin demez.
Bu çabam eşimden korktuğumun değil, ona değer verdiğimin göstergesi.
Ben hiç musakkayi fırında yapmam yani 6 yılda 6 defa fırına sürmedim sanırım iki tikirdatiyorum zaten pişmiş olduğu için tatları birbirine geçse yetiyorCanim ben genel olarak kofte baabinda dedim :) bugun ben dedim ya sabah patates musakka yaptim diye. Normalde firin tariflidir. Ama ben patatesi kizarttim kiymasini hazirladim.. birde uzerine salca sos domates kestim uzerine ince hooop sahanda yapiverdim valla:) firini acamiycam onun icin. Useniom ya : (
Hamurunu yutamıyorum ama çorbasına bayılıyorum canım çekti şimdiAnamm arabasi mi dedin? Koca iki dolu kase icebilirim yaninda hamuruyla kaynar kaynar
Yozgatlıyım çok mu belli olmuş?Yozgatlı mısınız? Benim kayınvalidem de unu kavurup öyle pişirir. Guzel de yapar hani. Ben de ondan öğrendim onun gibi olmasa da yapmaya çalışıyorum. O unun kokusu çok guzel oluyor. Başka çorbaya katmayı denemedim hiç. Deneyeyim bir ara bakalım.
Dogru gereksiz aslinda firibda yapnak..karniyarigida tencerede yapiolar bazisi.. ben hamuisi cok yapiyorum ya : (Ben hiç musakkayi fırında yapmam yani 6 yılda 6 defa fırına sürmedim sanırım iki tikirdatiyorum zaten pişmiş olduğu için tatları birbirine geçse yetiyor
Sorma canim ya :) bi sabah bi aksam bulusup cay icioz:) sende katilsana:))
O hamuru varya cignemeden yutcan:)) marifet orda:) ben ikiye boluyoRum ama cignemeden loppurdetiyom valla:))ztn hamurunu seven Cok seviyo sevmeyen hic sevmiyo :))Hamurunu yutamıyorum ama çorbasına bayılıyorum canım çekti şimdi
Yozgatlıyım çok mu belli olmuş?
Kıvamını tutturamadıysam su ile açıp kullanıyorum valla
Obur olunca bide kafalar uyunca kopamadık birbirimizden
Kaç göbekten Yozgatlıyım o hamuru hiç sevmedim sevemedim çiğneyince güzek olmuyor çiğnemeyince de sonrası da mideye oturuyor :)O hamuru varya cignemeden yutcan:)) marifet orda:) ben ikiye boluyotum ama cignemeden loppurdetiyom valla:))ztn hamurunu seven vok seviyo sevmeyen hic sevmiyo :))
Acıkıyorum bu konuya girinceSorma canim ya :) bi sabah bi aksam bulusup cay icioz:) sende katilsana:))
Ne dion sen:) ben bi kez o kadar cok yedimki hamuruyla corbadan acillik oluyodum:)) hahaha bildigin tuzlu muhallebi iste:)Kaç göbekten Yozgatlıyım o hamuru hiç sevmedim sevemedim çiğneyince güzek olmuyor çiğnemeyince de sonrası da mideye oturuyor :)
Çok da tatlı bir ikili olmuşsunuzObur olunca bide kafalar uyunca kopamadık birbirimizden
Bende girmeyim diom duramiyom valla :) ama iyi oluyo filir ediniozAcıkıyorum bu konuya girince
Patlıcanı kızartmadan yapamıyorum ama kızartınca peceteye alıyorum yağını çeksin diye hem tadı hem dokusu daha güzel oluyorDogru gereksiz aslinda firibda yapnak..karniyarigida tencerede yapiolar bazisi.. ben hamuisi cok yapiyorum ya : (
Cok saglikli denmez ama lezzetli oluyo. Herkeste seviyo. Yapinca 1 kilodan asagi yapilmiyo zaten herkese veriyorum:)
Evet hamurisi cok yapiyom valla: ( pogca borek.. cocuklar isteyince dayanamiyorum : (Patlıcanı kızartmadan yapamıyorum ama kızartınca peceteye alıyorum yağını çeksin diye hem tadı hem dokusu daha güzel oluyor
Nasıl hamurişi mı çok yapıyorsun yapmaaaaa şeker kolesterol tansiyon mide problemi Allah korusun
Çok yiyince bizim orada tohmaladın derler seninki de öyle olmuşNe dion sen:) ben bi kez o kadar cok yedimki hamuruyla corbadan acillik oluyodum:)) hahaha bildigin tuzlu muhallebi iste:)
Ben karnıyarığı patlıcanları fırında közleyerek yapıyorum kızartmadan daha hafif oluyorPatlıcanı kızartmadan yapamıyorum ama kızartınca peceteye alıyorum yağını çeksin diye hem tadı hem dokusu daha güzel oluyor
Nasıl hamurişi mı çok yapıyorsun yapmaaaaa şeker kolesterol tansiyon mide problemi Allah korusun
Unu kavuruyorum dediğiniz için öyle düşündüm Yozgat'ta öyle yaparlarmış. Başka yörede kavurmadan koyuyorlar diye biliyorum. Ben hamurunu yutamam. Sevmiyorum. Zaten ben Yozgatlı da değilim. Eşim oradan. Seviyor diye yapıyorum çorbası hoşuma gider de hamurla aram yokHamurunu yutamıyorum ama çorbasına bayılıyorum canım çekti şimdi
Yozgatlıyım çok mu belli olmuş?
Kıvamını tutturamadıysam su ile açıp kullanıyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?