Lorentz eşin için neden böyle muzlu süt vs yapıp beslenmesine özen gösterdiğini anladım en büyük destekçinim haklısın
Evet bende öyle davrandığım için ilk neden demedim sana sonradan iyice hak verdim kankimyaa canımmmm di mi :)))
yaptım yoğurt çorbasını. Hatta bugün yine yapacağım. Karabiber de koydum pişerken. Yedi çorbayı. Yediği için bugün yine yapacağım.
Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.
Yemeklere koyduğum kemik suyu miktarını da büyük ölçüde azalttım. Dun kemiği haşladım. O sudan iki çeşit yemek yapardim normalde , şimdi 5 parça yapıp buzluğa attım.
Eşimle de konuştum bu yemek konusunu. Çok abartıyorsun dedi bana. Yiyorum diye üst üste 2 hafta boyunca ıspanaklı kek yaptın kekten soğudum, kemik suyu diyorsun çok agir oluyor yiyemiyorum, aci seviyorum diye aşırı aci yapıyorsun , sarımsağı basıyorsun tavuğa vb... Her şeyi abartıp b.kunu çıkarıyorsun, ben bir şey söyleyince de küsüyorsun dedi. Ben de düşündüm öyle yapıyorum cidden. En son mesela irmik tatlısı yaptım. İlk yediğinde çok sevdi sonra bittikçe yaptım yaklaşık 1 ay sureyle. Tek lokma almadı bi daha da yemedi.
Mesela bugün köfte yaptım beğenirse eğer haftada bir yapacağım. Abartmayacağım.
Tesekkur ederim herkese.
Boşver bebişim ama haklı bende onun gibi davranıyorumMerak ettim
Merak ettim
Yeşil mercimek çorbası sırrım bu benim bayılırım kavrulmuş un kokusunaSevgiliLorentz şimdi sana meyaneli çorbalardaki en büyük sırrımı vereceğim
Biz arabaşı yapmak için unu yağ koymadan tavada kokusu çıkıp rengi dönene kadar sık sık karıştırarak kavururuz soğuyunca da bi kavanoza koyar o çorbayı yapacağımız zaman hazır bir şekilde elimizin altında durur.
Bazen meyaneli çorba yaparken kıvamı ayarlayamıyorum cıvık olabiliyor işte o zaman hazırda bulunan bu unu su ile açıp çorbaya koyuyorum o zaman kıvam tutmuş oluyor tavsiye ederim
O konuda tabiki haklisiniz canım benim yesin içsin istiyorsun ben sana hak veriyorumbiz asker eşiyiz. Sürekli eşlerimizin görevleri hayati tehlike altında olduğu için biraz fazla düşünüyoruz onları. O yüzden bu kadar üzerlerine titriyoruz. 1 sene rahat bir hayatımız varsa 2 sene ayrı kalıyoruz . Bunca zorluk bizi daha hassas olmaya itiyor.
Denemedim hiç yeşil mercimek çorbasını tarif verseneYeşil mercimek çorbası sırrım bu benim bayılırım kavrulmuş un kokusuna
ben seviyorum bu tarz konuları :)
iki haftalık bir yemek listesi yapın öncelikle.
bunun bir dengesini oturtun.
alışverişinizi de ona göre yapın.
siz mutfakta neyin neyle yakıştığını tam bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.
çorba erişte güzel bir menü değil bana göre mesela.
maddi anlamda mutfak masrafı sizi zorlamıyorsa,
ziyafet sofrası değilse bile birkaç çeşit yapmak istiyorsanız örnek menülere bakın önce.
ramazan iftar menülerine göz atın..
bir tarifi iki hafta geçmeden yapmayın..
size önerilerde bulunayım. biz çok pilav tüketen bir aile değiliz ama yanına yazacağım yine de.
tavuk yapacaksınız diyelim.
1-bütün tavuk veya kalçalı but tavuk patates, havuç soğan sarımsakla bir haşlama yapabilirsiniz bunun içine çok az zencefil rendeleyebilirsiniz mesela. yanına bir pirinç pilavı salata olabilir.
2-tavuk göğsünü haşlayıp didersiniz. biraz tereyağı karabiber kırmızı biberle tatlandırırsınız.
haşladığınız suyuna bulgur pilavı yaparsınız.(tuz karabiber tereyağı) haşlanmış nohut koyarsınız. yanına turşu veya salata ayran
3- tavuk banvitin ızgara tava olarak satılanı tercih ediyorum ben. onunla mantar biber domates sarımsak soğan baharat soteliyorum. yanına makarna veya pilav olabilir.
4-baget tavuk alırsınız. bol kekik, kırmızı biber karabiber tuz tencerede yağ koymanıza gerek yok çok az su kısık ateşte pişirin kızarsın iki tarafı da.
5- bütün tavuk aldınız parçalatın, patates soğan sarımsak domates biber salçalı su baharat fırınlayın.
haftada bir gün bakliyat yapın.
eşiniz seviyorsa tabi.
sucuklu kuru fasulye güzel olur mesela.
çok abartmaya da gerek yok.
bir sonraki hafta etli nohut yaparsınız.
sebze yemeklerinden hangisini seviyor?
mesela ıspanak yaptınız yemiyor ama kıymalı yer mi?
karnabahar yemiyorsa haşlayıp kızartın tarifine bakın mutlaka. kıymalı denediniz mi?
yanına sarımsaklı yoğurtla güzel olur.
ya da kabak mücver genelde sevilir. fırında yapılan tarifleri de var.
mevsimi geliyor, taze fasulye yer mi?
etli mi sever zeytinyağlı mı?
patlıcanlı yemekleri yer mi?
islim kebabı olabilir, oturtma olabilir.
patatesi de aynı şekilde düşünebilirsiniz.
izmir köfte olur, tepside dizerek olur.
ekmek hamurunu alın açın bir tepsiye,salçalı suya kekik koyun sürün üstüne hangi malzemeyi seviyorsanız bir pizza yapın. sucuk sosis mantar. zeytin kaşar vs.
mantı seviyor mu? ayda bir yapın seviyorsa.
dolma sever mi? annesinden tarif alın.
meze salata tarzı yemekleri sever mi?
eşiniz nereliydi? bölge de söyleseniz olur :) yöresel bir iki yemeği öğrenin.
sevdiği çorbalar neymiş?
kayınvalideniz hangi çorbaları yapıyor?
Valla o kadar güzel yapan birinden yedim ki hala tadı damağımda soğan yağ kavurup üstüne mercimek az salça kavurup suyunu koyup uzun pisiriyormus mercimekler özleniyor iyice blendırdan gecirmedim dedi ama kabukları yoktu o konudan şüpheliyim en son üstüne kavrulmuş unla soğuk suyu karıştırıp ekliyorum bir taşım daha kaynatıyorum tuzu baharatı bence kimyon karabiber yakışıyor kaselere koydugundada tereyağı yakip üstüne döküyor ama sade tereyağı kırmızı biber falan yokDenemedim hiç yeşil mercimek çorbasını tarif versene
Ben tutturamadığım her meyane için kullanıyorum napem kocama rezil mi olem?
Marketteki ithal mercimeklerin kabuğu ayrılıyor acaba yerli miydi ki mercimek? Bu arada teşekkür ederim deneyeceğimValla o kadar güzel yapan birinden yedim ki hala tadı damağımda soğan yağ kavurup üstüne mercimek az salça kavurup suyunu koyup uzun pisiriyormus mercimekler özleniyor iyice blendırdan gecirmedim dedi ama kabukları yoktu o konudan şüpheliyim en son üstüne kavrulmuş unla soğuk suyu karıştırıp ekliyorum bir taşım daha kaynatıyorum tuzu baharatı bence kimyon karabiber yakışıyor kaselere koydugundada tereyağı yakip üstüne döküyor ama sade tereyağı kırmızı biber falan yok
Inanki bilmiyorum ama görürsem sorucam pazardan aldım demişti bir defa sanırım uzun süre pişmesi etkiliyor o kadar 2 yıl oldu hala damağımda tadı ama unu iyice kavuruyorum yağsız rengi dönecek ama yanmayacak demiştiMarketteki ithal mercimeklerin kabuğu ayrılıyor acaba yerli miydi ki mercimek? Bu arada teşekkür ederim deneyeceğim
Sen belki söylemek istemezsin diye yazmamıştım yoksa ben hep söylüyorum bunubiz asker eşiyiz. Sürekli eşlerimizin görevleri hayati tehlike altında olduğu için biraz fazla düşünüyoruz onları. O yüzden bu kadar üzerlerine titriyoruz. 1 sene rahat bir hayatımız varsa 2 sene ayrı kalıyoruz . Bunca zorluk bizi daha hassas olmaya itiyor.
O kavrulmuş un çok kolaylık sağlıyor kıvam tutturma konusunda topaklanmıyorda hemInanki bilmiyorum ama görürsem sorucam pazardan aldım demişti bir defa sanırım uzun süre pişmesi etkiliyor o kadar 2 yıl oldu hala damağımda tadı ama unu iyice kavuruyorum yağsız rengi dönecek ama yanmayacak demişti
Tadı da değişik oluyorO kavrulmuş un çok kolaylık sağlıyor kıvam tutturma konusunda topaklanmıyorda hem
O nasil laf ya ayip ama yaptigi.Eşim şuan iste. Ben de tam tarifiyle inegöl köfte yaptım. O kadar harika oldu ki. Hemen eşimi aradım . Hemen eve gel harika bi köfte yaptım dedim. Önceki yemeklerin gibi mi dedi.ben de hayır bu bambaşka dedim. Beni bekleme ben geç gelirim dedi(
@tuzsuz_ruh
Tatlim bole yapinca beklentiyi yuksek tutarsinEşim şuan iste. Ben de tam tarifiyle inegöl köfte yaptım. O kadar harika oldu ki. Hemen eşimi aradım . Hemen eve gel harika bi köfte yaptım dedim. Önceki yemeklerin gibi mi dedi.ben de hayır bu bambaşka dedim. Beni bekleme ben geç gelirim dedi(
@tuzsuz_ruh
Ne gibi değişik? Ben fark etmiyorum daTadı da değişik oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?