Yemek sorunu

yaptım yoğurt çorbasını. Hatta bugün yine yapacağım. Karabiber de koydum pişerken. Yedi çorbayı. Yediği için bugün yine yapacağım.

İlk alıntıladığım mesajınızı okuyunca ben de yanlış yaptığınızı düşünmüştüm, ama hevesinizi kırmamak için yazmamıştım. Eşiniz de aynı şeyi söylemiş. İki kez üst üste aynı yiyeceği hazırmak çok riskli. İnsan o yiyecekten soğur.

Ben aynı yemeği en sık ayda 1 yapmaya çalışıyorum. Zaten 1 kez yapınca 2 kişi için 2 günlük yemek çıkıyor. Artanı da ertesi gün değil, bir veya iki gün sonra servis ediyorum ki sıkılma olmasın. Köfteyi de yapıp, dipfrize atıp, yaklaşık 15 günde bir, sadece o günlük pişiriyorum. Her hafta her hafta haftada 1 de olsa aynı yemeği (hamur işini, tatlıyı vs) yesem sıkılırım.

Sevgili Lorentz şimdi sana meyaneli çorbalardaki en büyük sırrımı vereceğim
Biz arabaşı yapmak için unu yağ koymadan tavada kokusu çıkıp rengi dönene kadar sık sık karıştırarak kavururuz soğuyunca da bi kavanoza koyar o çorbayı yapacağımız zaman hazır bir şekilde elimizin altında durur.
Bazen meyaneli çorba yaparken kıvamı ayarlayamıyorum cıvık olabiliyor işte o zaman hazırda bulunan bu unu su ile açıp çorbaya koyuyorum o zaman kıvam tutmuş oluyor tavsiye ederim

biz asker eşiyiz. Sürekli eşlerimizin görevleri hayati tehlike altında olduğu için biraz fazla düşünüyoruz onları. O yüzden bu kadar üzerlerine titriyoruz. 1 sene rahat bir hayatımız varsa 2 sene ayrı kalıyoruz . Bunca zorluk bizi daha hassas olmaya itiyor.

Yeşil mercimek çorbası sırrım bu benim bayılırım kavrulmuş un kokusuna

O konuda tabiki haklisiniz canım benim yesin içsin istiyorsun ben sana hak veriyorum

esim egeli. Aslında her şeyi yiyen biridir. Hic yemek seçmezdi önceden. Nedense son yıllarda çok fazla zorlanmaya başladım.

Tavsiyenize uyup bi yemek listesi hazırlayacağım. Ona gore de alışveriş yapacağım. Burda paylaşırım listemi.

Denemedim hiç yeşil mercimek çorbasını tarif versene
Ben tutturamadığım her meyane için kullanıyorum napem kocama rezil mi olem?
Valla o kadar güzel yapan birinden yedim ki hala tadı damağımda soğan yağ kavurup üstüne mercimek az salça kavurup suyunu koyup uzun pisiriyormus mercimekler özleniyor iyice blendırdan gecirmedim dedi ama kabukları yoktu o konudan şüpheliyim en son üstüne kavrulmuş unla soğuk suyu karıştırıp ekliyorum bir taşım daha kaynatıyorum tuzu baharatı bence kimyon karabiber yakışıyor kaselere koydugundada tereyağı yakip üstüne döküyor ama sade tereyağı kırmızı biber falan yok

Marketteki ithal mercimeklerin kabuğu ayrılıyor acaba yerli miydi ki mercimek? Bu arada teşekkür ederim deneyeceğim

Marketteki ithal mercimeklerin kabuğu ayrılıyor acaba yerli miydi ki mercimek? Bu arada teşekkür ederim deneyeceğim
Inanki bilmiyorum ama görürsem sorucam pazardan aldım demişti bir defa sanırım uzun süre pişmesi etkiliyor o kadar 2 yıl oldu hala damağımda tadı ama unu iyice kavuruyorum yağsız rengi dönecek ama yanmayacak demişti

Sen belki söylemek istemezsin diye yazmamıştım yoksa ben hep söylüyorum bunu

O kavrulmuş un çok kolaylık sağlıyor kıvam tutturma konusunda topaklanmıyorda hem

Eşim şuan iste. Ben de tam tarifiyle inegöl köfte yaptım. O kadar harika oldu ki. Hemen eşimi aradım . Hemen eve gel harika bi köfte yaptım dedim. Önceki yemeklerin gibi mi dedi.ben de hayır bu bambaşka dedim. Beni bekleme ben geç gelirim dedi (
@tuzsuz_ruh

Tatlim bole yapinca beklentiyi yuksek tutarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…