Yemek sorunu

Do-yu-ra-mı-yor-um'u görünce dedim aha benimki, değilmiş meğer. Çöp yapsam yer bu ne kadar lezzetli diye, eşinizi midesiz seçin ablalarım insan kendini Emine Beder sanıyor vallahi. Dışarı yemeğe çıktığımızda da kendininkini 3 saniyede bitirip "onları yiyecek misin" diye sorar. Bazı insanların eli gerçekten lezzetsiz oluyor ama belki de dedikleri gibi damak tadındandır. Yemek seçen biri değilim hiç, yenebilir her şeyi yerim koca bir çöp kutusu midem ama bazı evlerde gerçekten o çatalla oynama sahnesini yaşıyor insan. Bir kere yenmeyen yemeği bir daha yapmam, evde de aynı, kendime yaparım isteyen alır istemeyen de umrumda olmaz. İnsanlara çok değer veriyorsunuz, sonra böyle oluyor işte. :halay:

Şimdi bisey diyebilirmiyim takıntılı bir insansiniz hic bir terapiste gitmeyi düşündünüz mü belki de size inat öyle takip ediyorsunuz diye yemiyordur tepki olarak adamın bilinç altına işlemişsiniz siz yokken bile yemiyor yarın yemek yapma öğlen geldiğinde 2 yumurta kır yesin akşamda yap bir fasulye pilav salata otur keyfine bak ye gitsin ondan tarafa bakma bile yemezse al yine hayvanlara ver yazık aç onlarda sonuçta bide arkadaşınız doğru diyor anne değil eşi olduğunuzu unutmayin

Damak tadı farklıdır muhtemelen..benim eşim de sosyete gibi sofraya oturmak ister mesela; süslü tabaklar,mezeler,çatal-bıçak peçete takımı :KK53: marine edilmiş et falan fıstık..lahana dolmasını yemekten saymamalar:tokat:
Ayyyy kahkaha attım walla,sinirlerim bozuldu:kızgın: ilk zamanlar ben de akşama kadar mutfaktan çıkmazdım,her defasında farklı bir pasta çeşidi yapardım.
Şimdi zıkkımın berkini yesin diyorum..
Ne gereği var yaaa bu kadar yıpratıyoruz,yıpratıyosunuz kendinizi:KK11:
Bu arada bizim beyfendi artık kendisi yapıyor yemekleri:hamarat:

Bi gun disarida lezzetli ev yemegi yapan birinden alin ve kendiniz yapmissiniz gibi servis edin, guzel guzel yerse yemekleriniz lezzetsizdir.
Onu da yemiyorsa bi sebeple sizin yemek yapisinizdan tiksinmis olabilir, yaptiginizi midesi almiyordur vs.

Benim esimde cok kildir ben de onun huyumu farkettigim icin ne kadar sevsemde yemek yapmayi o neyi yiyorsa sadece onu yapiyorum yeri geliyor haftanin 3 gunu tavuk sote yiyor ama mutlu..yeniliklere acik degil..ben de kendimi yormuyorum ilk zamanlar uzulurdum hicbisey yemiyor diye ama adam alisik degilmis..
Mesela sana bir ornek vereyim ilk baslarda sucuklu kurufasulye yapmistim.sucuklu kurfasulye mi olur hic begenmedim onu ben yemem vs bir suru sey soylemisti ve inan o kadar guzeldi ki kendim ysptim diye degil gercekten guzeldi.sonra 1 kere pastirmali yaptim neyse beyfendimiz.oni begendi ben de oh bir cesit yemek daha sevdirdim diye hep fasulyeyi.oastirmali yaptim sonra gecen gun yillar sonra yani:) evde pastirma yoktu nasil yaoayim sucukla yapim mid dedim evet sucukla yap dedi.ve ben sucukla yaptim parmklarni yemedigi kaldi ki kucuklugimden beri ayni olculerde ve ayni lezzette yaaprim.ama hic demedim sen onceden yememistin simdi bayiliyorsun doye bazilari kil oluyor yapcak bidey yok hic uzme kendini

Arkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.

Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.

Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.

Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.

Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.

Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.

Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.

Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.

Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?

Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.
Size tavsiyem. Yemegi bir baskasina yaptirin. Misal esinizin annesine ve ben yaptim diye esinize yedirin bakalim tepkisi nolcak

Bosanirsan gel beraber yasayalim senle. Temizlik titizlik sende, duzenli ve cesitli yemek sende. Oh miss valla. Cok iyi bi ev arkadasi olursun bana :deli:
O borekleri bana yapsan, sana hergun serenad yaparim :KK70:
Beni de alin yaniniza.Isten geldim acim ben de eve para getiririm ozel gunlerde de cicek alirim:KK70:

Eşiniz yemeklerinizi sevmiyor, o yüzden daha fazla zorlamayın, kendi sevdiğiniz şeyleri yapın yerse yer yemezse kendi bilir.

Ac kalacağını sanmıyorum. Evde yemek varken dışarıdan yemeyi biliyor sonuçta.

aynen ya ben olayı kafamda çok trajediye dönüştürmüşüm sonuçta. Beynimde şimşekler çaktı şuan.

Ayrica hergun borek mi yenir ya?
Adami biktirmissin
Rahat birak ne yerse yesin.

Sen de bir sorun var bence
Dur bi eski konularina bakayim senin:deli:

börek bu aralar takıldıgım. Bi ara ıspanaklı keke takildim . Bir ay abartısız iki günde bir yaptım. Sonra cheescake e taktim. Her versiyonunu denedim. Bi ara yoğurt çorbasına takildim. Değişiyor sürekli . Bu aralar börek yapıyorum sürekli.

Cok fazla abartmissin bence.adam senin kocan cocugun degil.birakta alacagi proteini vitamini o dusunsun.yemiyosa zikkimin dibini yesin.bence senin yemeklerini begenmiyo bosuna ugrasma.kafana gore takil.

Börek dedikce yiyesim geldi haa:)) dolapta vardı( bana da getiren okuyor sağ olsunlar elimden gelmeyince:)))))
Gidip ısırıp yiyeyim.

Back
X