Yemek sorunu

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Arkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.

Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.

Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.

Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.

Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.

Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.

Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.

Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.

Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?

Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.

Mesela en son büyük tartışmamız oldu. Şehir dışına çıkacağım için sabah kahvaltıda içsin diye muzlu ballı süt yaptım dolaba koydum. Öğlen de atistirsin diye patatesli börek yaptım. Çünkü beyefendi ıspanaklı börekten sıkılmış. Aksam yemeğini de birlikte yeriz diye düşündüm. Eve bi geldim muzlu sut aynen duruyor , böbreklere dokunmamış gitmiş dışardan yemiş. Neden yemedin dedim, unuttum diyor. Sinir bozucu değil mi,? Bir daha sana börek yok dedim ama kıyamadım bugün yine börek yaptım.

Ee niye bu kadar hirs yaptin
.Sen yapsan da yapmasan da yemiyor adam zaten.Bi corba salata tamam nasil olsa yemiyor.

ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli. Kendime yapıyorum aslında yemeği ama onun da yemesini istiyorum.

ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli. Kendime yapıyorum aslında yemeği ama onun da yemesini istiyorum.
Allah askina cocugun gibi bahsetmissin.Tabi haklisin insan bozulur ama ben olsam firsata cevirirdim madem yemiyorsun bir cesit fazla bile diye.

Kendi sevdiklerinizi yapın yiyin güzelce canınız ne isterse o ister yesin ister yemesin niye bu kadar tepenize çıkarıyosunuz sanki kıymet bilen var

bugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum

bugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
Eşiniz bebek değil ama düzgün beslenmenin önemini bilecek yaşta. Bu onun sorunu siz elinizden geleni yapmışsınız gerisi aşırılığa giriyor anneliğe soyunmayın derim ben :)

Eşiniz bebek değil ama düzgün beslenmenin önemini bilecek yaşta. Bu onun sorunu siz elinizden geleni yapmışsınız gerisi aşırılığa giriyor anneliğe soyunmayın derim ben :)

normali ne mesela. O yemese aç kalsa nasıl kafama takmam ki. Ayni eleştiriyi bi arkadaşım da yapmıştı. Hatta agir konuştu, kadınlığının yerini annelige bırakıyorsun , cazibeni azaltiyorsun demişti. Bu eleştiriyi alalı 2 sene oldu. Hala ayniyim.

Kendi yapsın madem
Hayatım bi kaç gün yemekleri sen yap bende öğrenmiş olurum de

normali ne mesela. O yemese aç kalsa nasıl kafama takmam ki. Ayni eleştiriyi bi arkadaşım da yapmıştı. Hatta agir konuştu, kadınlığının yerini annelige bırakıyorsun , cazibeni azaltiyorsun demişti. Bu eleştiriyi alalı 2 sene oldu. Hala ayniyim.

arkadaşın çok doğru söylemiş.

eşin önündeki yemeği yemezse aç kalacğaını bilmşyor mu?

arkadaşını dinlememişsin bizi mi ciddiye alıp uygulayacaksın?

Ben evli değilim hani normali şudur budur demem ne kadar doğru olur bilemiyorum ama bana göre muzlu sütüne böregine kadar düşünmek çok ekstra. Aç kalacak hali yok bi şekilde karnını doyuracak içgüdüye sahip eşiniz emin olun:) Küçükken anneler der ya hep biz de olsa yemezsin diye sizinki de ona dönmüş biraz. Annem bile ne yiyeceğimi bu kadar düşünmüyor benim biraz salın yani. İster 3 kaşık alsın ister 5 kaşık siz keyfinize bakın bu konuyla ilgili sitem etmeyi de bırakın.

Okurken bunaldım ..nasıl katlanıyorsun bu duruma ? Öğle yemeğini dışarda yiyebilir ,evde ısrarla beğenmediği yemekleri yemeye gelmesi çok saçma değil mi ?

Eşim yemeklerimi beğenir ama öğle yemeğini evde yiyemez :) isim gücüm var her dakika onunla uğraşamam .he illa yemek isterse de gelip hazırlayıp yemeyi göze almış demektir :) birde ikide yemeğe gelse günümü bölüyor, gün bölününce de kalanından birşey anlaşılmıyor :) çok mu bencilim ne :KK53:

Back
X