Yemek yapmak istemiyorum!

ne pisireceğimizi şaşirdigimiz aylardayiz bence ondan
kisin cogunlukla bakliyat gurubu ve sebzeler ispanak pirasa lahana yendigi icin yaza girerken insan artik ne pisirecegini şasiriyor
yemek yapmak benim icin bir hobi ama su 1.5 aydir banada sinir basiyor neden menuler hep ayni cunku

Sanki yemek yapmak görevimiz gibi hissettiriolar.Çalış,yemek yap,çocuk yap herşey bizim üzerimize binmiş.Halada devam ediyor.Adamlarda bi adam olucak onu bile beceremiolar.Çok iyi aile babaları var sözüm onlara değil.Bu yanılgıyı biz değiştirelim bari.

Valla cocuklar ac olsa herif gider disardan alir onuda cocuklar yemez. Yani yeselerde her gun buna ne para ne mide dayanir. Yani dolayisiyla icimiz rahat etmedigi icin mecbur

Kışın yapacak yemek bulamam sebzeler kısıtlı ıspanaktan bıktım derim..

Yazın da bu sıcakta ağır yemek de yenmez ki yaaa der yine yapacak bir şey bulamam ...

Ama akşam olur bir bakarım ki yemek yapmışım yiyoruz . Ne yapmışım nasıl yapmışım ne ara yapmışım

Aslında ilk yaptığım zamanlardaki kadar takıntılı değilim kapak konusunda. Kapaklarda çizik, ezilme, paslanma yoksa kullanıyorum uzun süre. Ama her durumda yılda 2-3 kere bütün kapaklarımı yenilerim. Kapakları 30 kuruşa alıyorum ben. 20 kapak alsam 6 lira ödüyorum. En az 3-4 ay kullanıyorum. Bence masraflı sayılmaz.

Kapakların tutması da şöyle oluyor: Sıcakken kapağı sıkıca kapatıp soğumasını bekliyorsunuz. Soğuduğunda kapak içe doğru çekmişse, yukarı doğru bir bombe yoksa tutmuştur. Bunu da kapağa elinizle bastırarak anlayabilirsiniz. Bastırdığınızda tık tık diye ses gelmemesi lazım, geliyorsa tutmamıştır. Hiç bekletmeden yemeği kullanın o zaman. Eğer kapak çektiyse yemeğinizi uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Eğer kapak konusunda acemiyseniz önce boş kavanozun kapağını kapatıp nasıl bombe yaptığına, nasıl tık tık ses çıkardığına bir bakın. Yemek konulunca öyle olmaması lazım işte. Bir de kapak çektiyse kol gücüyle zor açılır, kapağı gevşetmek gerekir. Ordan da anlayabilirsiniz.

Oooooofffff
Benim kaynana verior bana o kışlık domateslerden. Beni deli ediyor açana kadar kaşıkla asagisindan ittiriyorum havasi fiss edio bikac defada bıçakla yardı esim. Esim de söylemesi ayıp sığır gibidir o bile açamamıştı bikac defa..
O domatesler beni cok geriyor evin heryeri kavanoz ama yerken hic öyle degil nankörlük galiba

bende 'mevsim yaz' filan yazmışlar. dışarı bakıyorum

Meğer havalar normal, konu eskiymiş

bu arada ''eşim uzun boylu yemek yapmayı.........'' demiş kastettiği boy uzunluğu değil
Ney peki bende deminden beri onu düşünüyorum ne alaka esinin boyunu yazmis acaba ??

Başkası yaptığı içindir o:) Kendi emeğinizle yapsanız ve ne kadar zor bir iş olduğunu tecrübe etseniz kapak açmak zor gelmezdi size. Kapak açmayı zor bulduğunuz için eksi verdiniz benim mesajıma galiba:) Bıçakla daha kolay açılabilir belki. Kapağın arasına yemek yerken kullandığımız bıçaklardan sokun ve hafifçe bükün. Hemen açılır.

Evet evet aynen o yüzden eksi verdim. Yanlis anlasilma olmasin yani :)
Evet bicak soktum arasina acmaya calistim kaydi gibi oldu dur dedim sonra kasikla ittirdim fisssss dedi bi sagdan bi soldan hemen açıldı. Gercekten zor iş. Hic üşenmiyor da kayinvalidem sagolsun. Ben yapamam mesela. Domatese alerjim var yani yiyince bi sorun yokta elleyince domates ve limonu ellerim kaşınıyor hic sevmem domates doğramayi da bu yuzden salatalara koymamaya çalışırım

Domatesi sevmiyorsanız birşey diyemem ama kaşınıyorsa eldiven kullanabilirsiniz belki.

Yemeklerde ise bahsettiğim yöntem benim için vazgeçilmez. 2 haftadır evimde tadilat var mesela. Ben daha bir kap yemek yapmış değilim. Sürekli kavanoz açıyorum:) Yorgunken, hastayken, bebek varsa, dışardan geç gelindiyse, telefon muhabbeti uzun sürdüyse, ansızın misafir geldiyse hep kurtarıcımdır, müthiş kolaylıktır benim için kavanoz yemekleri:)

Allah iyiliğini versin

Ekmek bıçağıyla ucunun girebileceği bir aralık bul. 3-4 mm girmesi yeterli.
Dışa doğru bıçağı kanırt pıss diye ses gelip kapağın ortasının attığını farkedeceksin zaten. Sonra elle rahatça açılıyor..

Yaa. O kavanoz buzdolabinda patlamiyor mu yani buzlukta. Ben hep buzdolabi posetine koyup atiyorum yada plastik saklama kabi

Kiz onu denedim de bıçaktan korktum desem . Aslinda meyve bıçağıyla denedim hahahahahha savurdum sanki kaydi bicak bende kaşıkla yaptim ama kasiklada oluyor haa ya ama ciddi pratiklikmis yemeklere kattim maymunun teki de oturdu lambur lumbur yedi........

Çok teşekkürler uzunca cevap verdiğiniz için. Geçen yaz annem e kapak almıştım 1 liraydı. Ama böyle ucuz bulursam yaparım ben de. Cidden çok iyi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…