• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemin ederim üzüntüden ölücem ...

tatlisbirkiz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
6
Kızlar ,
Kızım 1 yaşında , kayınvalidem ile yaşıyorum.
Kızımı benden kıskanıyor , sürekli kızıma annesinin balı , annesinin şekeri , annesinin bilmem neyi diyor
Kızım bana da o cadı kaynanama da "anne" diyor ...
Ne yapmalıyım ? Deliricem 😢
Çooookkkk ağırıma geliyor kalbim daralıyor
Evladımı benden koparmaya çalışıyor. Evladım ona alışacak , beni istemiycek diye çok korkuyorum.

Çocuklar annelerinin kim olduğunu bilirler, endişe etmeyin. Her seferinde babaanne diye değiştirin, öğrenir zaten.

Kayınvalide ile yaşarken çocuk yapmanın böyle dezavantajları olacak tabi ki.
Daha küçük , öğretsem de anlamıyor ki ...

Hadsize bak sen
Cok istiyorsa doğurup baksin.
Zamanında kendi çocuğuna annelik yapmamistir eminim
Haa tamamen sevdiği icin olabilir torunu sonucta
Ama sevme biçimi yanlış

Ayyyy en tahammül edemediğim şey. Ben direkt pat pat söylüyorum ne yazık ki, ilk başlarda tatlı dille ilerliyordum ama yok anlamıyorlar :)
Biz ayrı yaşıyoruz çok şükür ve ben istemediğim sürece de görüşmüyoruz. Eşimde buna saygı duyuyor, zor insanlar çünkü. (negatifler)

Hamile olduğumdan beri, ''benim oğluma benzeyecek, aynı oğluma benzeyecek'' deyip duruyordu ilk böyle başladı :) ben damızlığım çünkü... :D bana niye benzesin? allahtan eşim devreye giriyordu buralarda, inşallah karıma benzer onun gibi güzel olur gibi şeyler söylüyordu.

Şimdi de ''ben bakıcam, büyütücem benim o'' demeye başladı. Ben aldım karşıma, bundan çok rahatsız olduğumu ve bir daha böyle şeyler duyarsam çok farklı reaksiyon vereceğimi söyledim. Ben annesiyim, babası da belli. 2. bir anne babaya ihtiyaç yok. Sevsin, baksın, ilgilensin tabii torunu ama hitaplar çok önemli. ''çok istiyorsan sen kendine bir tane daha doğur'' bile dedim.

O gün bugündür hitap şekillerimiz çok yerinde :)

Bu tarz torununa ''kendi çocuğu gibi'' hitap eden kesimler kendi anne-babalıklarını tam yapmayan kişiler oluyor genelde. Eksikliklerini böyle mi tamamlamaya çalışıyorlar anlamadım? Hiçbir süreçlerimizde maddi/manevi yoklardı. Bana bir kere bile hamilelik sürecimde arayıp canın bir şey çekiyor mu? İyi misin diye sormamıştır ama çocuğum onunmuş... hay allah :D tam komedi.

Kızlar ,
Kızımı benden kıskanıyor , sürekli kızıma annesinin balı , annesinin şekeri , annesinin bilmem neyi diyor
Evladımı benden koparmaya çalışıyor. Evladım ona alışacak , beni istemiycek diye çok korkuyorum.
Ayrı eve çıkmalısın başka yapacak bir şey yok, bu gün bu sorun yarın başka sorun bitmez yani.

Hadsize bak sen
Cok istiyorsa doğurup baksin.
Zamanında kendi çocuğuna annelik yapmamistir eminim
Haa tamamen sevdiği icin olabilir torunu sonucta
Ama sevme biçimi yanlış
Dediğiniz gibi daha küçük 1 yaş çocuk zaten istesede babanne diyemez zor kelime o yaşa göre. Benim kuzenim de bebekken babannesine anne diyordu kimse öğretmediği halde büyüdükce bıraktı.

Bu zamanda kayınvalide ile yasayan mı var. Düpedüz kıskanıyor. Ama sakin olun moralinizi bozmayın neden yasiyorsunuz kayınvalideyle cocuga yardimci olsun diye mi yoksa eviniz yok diye mi
Ben işe gidiyorum her gün 4 saat işte kalıyorum ve bizim buralarda kayınvalide ile yaşamak gelenek gibi bişey

Kızlar ,
Kv ile yaşıyorum konularına ben çok bir şey yazamıyorum çünkü kv ile yaşayan insanları anlamıyorum. Ayrı eve çıkmaktan başka bir çözüm var mı? Öğretmensin, nasıl bir mecburiyetin var?
Yaşadıklarına her anne üzülür…

Kızlar ,

Ben işe gidiyorum her gün 4 saat işte kalıyorum ve bizim buralarda kayınvalide ile yaşamak gelenek gibi bişey

Huzurevleri de artık gelenek gibi bir şey oldu. Bunu da unutmasın kayınvaliden. 😄

Sizin oralar nerelermiş merak ettim ?
Evden çıkıp çalışıp sosyal hayata karıştığınıza, kendi paranızı kazandığınıza göre aciz bir kadın değilsiniz demek ki.
Dolayısıyla ayrı eve de çıkarsınız hiç merak etmeyin.

Kızlar ,
Net bir şekilde annesi değil babaannesi olduğunu söyleyin. Bir tane annesi var o da benim deyin. Anlayana kadar devam edin.

O evde o kadının çatısı altında olduğunuz sürece onun borusu öter.Memleket neresi çok merak ettim kv ile oturmanın hâlâ gelenek olarak okumuş kadınların dimağına çiviyle çaktırılan yeri çok merak ettim.Geleneği kaynanayla oturulmayan bir yer ve bir koca seçseydiniz hikaye çok farklı olurdu. ...

Nine dedirt sen de ya da işi bırak ne diye çalışıyorsun kü

Sizin oralar derken, köyde bile ayrı eve çıkılıyor artık. artık. Beni annesinin ailesinin evinde yaşamaya mecbur edecek adamla sevgili bile olmam bırak evlenmeyi. Ailesine ev kuracak becerisi olmayan boş adamlar yüzünden bu hallerdesiniz. Kendi evinizde kayınaile dahil kimi isterseniz onu kabul edersiniz ya da etmezsiniz. Hem onların evinde onların imkanıyla yaşıyorsunuz hem de laftan sözden rahatsız oluyorsunuz. Oğlum evlendi evden gitti diyeceğine 3 nüfus oldu diyordur. Hiç rahatsız olmuyor musunuz başkasının evinde düzeninde? Yaşlanmış yorulmuş insanların tepesinden inin.

Sana ayrı ev acamayan adamla evlenip bir de çocuk yapmışsın. Gelenekten devam o zaman bacım yapacak bir şey yok

Back
X