• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemin ederim üzüntüden ölücem ...

Sizin oralar derken, köyde bile ayrı eve çıkılıyor artık. artık. Beni annesinin ailesinin evinde yaşamaya mecbur edecek adamla sevgili bile olmam bırak evlenmeyi. Ailesine ev kuracak becerisi olmayan boş adamlar yüzünden bu hallerdesiniz. Kendi evinizde kayınaile dahil kimi isterseniz onu kabul edersiniz ya da etmezsiniz. Hem onların evinde onların imkanıyla yaşıyorsunuz hem de laftan sözden rahatsız oluyorsunuz. Oğlum evlendi evden gitti diyeceğine 3 nüfus oldu diyordur. Hiç rahatsız olmuyor musunuz başkasının evinde düzeninde? Yaşlanmış yorulmuş insanların tepesinden inin.
Yok kayınaile yalvarmıştır gelin bizle yaşayın diye, bir de bu tarz konularda hiç yaşlı olmuyor kvalideler hepsi gencecik zıp zıp çıkıyor ne hikmetse.

Kızlar ,
Kızım 1 yaşında , kayınvalidem ile yaşıyorum.
Kızımı benden kıskanıyor , sürekli kızıma annesinin balı , annesinin şekeri , annesinin bilmem neyi diyor
Kızım bana da o cadı kaynanama da "anne" diyor ...
Ne yapmalıyım ? Deliricem 😢
Çooookkkk ağırıma geliyor kalbim daralıyor
Evladımı benden koparmaya çalışıyor. Evladım ona alışacak , beni istemiycek diye çok korkuyorum.
Ben babaannem tarafindan hiç sevilmedim çok ama çok isterdim kuzenimi kucaginda büyüten babaannem benden bunu sakindi

Yazın giderdik yanına sanki yetim gibi hissederdim

Bırakın sevsin çocuk 1 yaşında elbette elinde sonunda büyüyecek annesi kim bilecek hatta

Kız kardeşimin ogluna kaynanasi bakıyor çocuk annesinden baskasiyla uyumaz ama sabah oldu mu nenem de nenem

Bırakın torun sevsin abartmayın

Üç günlük dünya

Daha küçük , öğretsem de anlamıyor ki ...
Niye anlamasın? Gördüğüm kadarıyla öğretmenmişsiniz. 1 yaş çocuk her şeyi anlar, ifade edici dil gelişmemiştir sadece. Çocuklarınıza aptal muamelesi yapmayın. Yaşıtları 2-3 dil birden anlıyor, sizinki Türkçe mi anlamıyor? İfade edemiyor olması öğrenmediği anlamına gelmez.

Sizin oralar derken, köyde bile ayrı eve çıkılıyor artık. artık. Beni annesinin ailesinin evinde yaşamaya mecbur edecek adamla sevgili bile olmam bırak evlenmeyi. Ailesine ev kuracak becerisi olmayan boş adamlar yüzünden bu hallerdesiniz. Kendi evinizde kayınaile dahil kimi isterseniz onu kabul edersiniz ya da etmezsiniz. Hem onların evinde onların imkanıyla yaşıyorsunuz hem de laftan sözden rahatsız oluyorsunuz. Oğlum evlendi evden gitti diyeceğine 3 nüfus oldu diyordur. Hiç rahatsız olmuyor musunuz başkasının evinde düzeninde? Yaşlanmış yorulmuş insanların tepesinden inin.
İyi de bu tip kaynanalar kendileri istiyor zaten birlikte yaşamayı. Bizim bir komşu gitti köyden kimsesiz bir gelin aldı oğluna 15 sene önce hala beraner yasıyorlar. Adet böyle bizle oturacak dedi. Gelin ev işlerini yemekleri falan uapıyor kadın elini hiç bir işe de sürmüyor halinden çok memnun.

Niye anlamasın? Gördüğüm kadarıyla öğretmenmişsiniz. 1 yaş çocuk her şeyi anlar, ifade edici dil gelişmemiştir sadece. Çocuklarınıza aptal muamelesi yapmayın. Yaşıtları 2-3 dil birden anlıyor, sizinki Türkçe mi anlamıyor? İfade edemiyor olması öğrenmediği anlamına gelmez.
Bu da mi öğretmen offf of...

Bu kvler torunları olduğunda çocuk büyüttükleri zamanları özlüyorlar galiba. Gereksiz ve rahatsız edici bir ilgileri var.

İyi de bu tip kaynanalar kendileri istiyor zaten birlikte yaşamayı. Bizim bir komşu gitti köyden kimsesiz bir gelin aldı oğluna 15 sene önce hala beraner yasıyorlar. Adet böyle bizle oturacak dedi. Gelin ev işlerini yemekleri falan uapıyor kadın elini hiç bir işe de sürmüyor halinden çok memnun.
İyi de verdiğin örnekteki kadıncağızla bu aynı şeymi konu sahibi okumuş etmiş bir öğretmen, ben bu devirde kv ile oturamam başlatmayın geleneğinize demesi lazım.

Diğeri çaresizlikten kabul etmiş ne yapsın.

Kimsesiz bir gelin ve konu sahibi öğretmen çok mantıklı karşılaştırma

İyi de verdiğin örnekteki kadıncağızla bu aynı şeymi konu sahibi okumuş etmiş bir öğretmen, ben bu devirde kv ile oturamam başlatmayın geleneğinize demesi lazım.

Hayır ben gelinlerden değil kv lerden bahsettim.

yorum yazdığım kişinin yazdıgını okudumuz mu?! demiş ki yaşlanmış insanların tepesinden inin 3 nüfus evde rahatsız oluyorlardır demiş halbuki kayınvalideler meraklı beraber oturmaya diye bu örneği verdim yani siz bir oludugunuzu anlayın önce konuya değil kişiye yorum yazdım ben konu sahibi ile alakası yok yazdıgımın

Kimsesiz bir gelin ve konu sahibi öğretmen çok mantıklı karşılaştırma
Ay yukarda yazdım bafelis in açıklamasına özel bir yorum yaptım konu sahibiyle ne ilgisi var örneğin.
Konu sahibi kendi demiş bulundugum yerde gelenek diye bafelis de diyor ki kadının tepesinden inin. Ben de diyorjm ki kadın zaten kendisi istemiş zorla konu sahibi istememiştir evinde oturmayı bu zihniyette cok var belli yerlerde kadınlar hayır gelin benle oturcak diyor konu sahibi öğretmen otursun diye bir şey demiyorum gelin kıyaslaması değil kaynanalardan bahsediyorum. Ayy yordunuz

Ay ne geleneği ya, kişi kabul etmedikten sonra ne geleneği? Evlenmeyeceksin ayrı ev yoksa. Bir de üstüne doğurmayacaksın. Bir de öğretmenmişsin , neye muhtaçlığın var? Aç ağzını düzelt
Okumus etmis calisiyor birde kaynanayla ayni evde kaliyor akil alir gibi degil ya
Boyle insanlarin kaynana sürekli evdeyken kocasıyla iliskisi nasil oluyor acaba belli bir muddet sonra asker arkadasi gibi olur insan.. kaynananin yaninda ne cilve yaparsin ne bir sey cok zor bir durum acilen duzeltmelisin konu sahibiii

Şu hale bak, kadının çalışması ok ama kaynana ile oturmak gelenek.
Yok yaaav :D

Nene dedirt +1

Bu arada ben de babaanneme anne diyordum. Kadının dedirttiği falan da yoktu bence.
Gündüz ihtiyacını gören insana anne demek içgüdüsel sanırım biraz. Bir de evdeki herkes anne diyor kadına, çocuk onu görüyo.
Üzülmeyin babaannemin anne olmadığını öğrendim.
Ben de 2,5 yaşındaki kızıma babasının baba oldığunu öğretemiyorum. Adıyla hitap ediyor ajsjajs

Kocamla yattın da sen mi doğurdun nerden annesi oluyorsun desene madem?
Ne salak insanlar var ya gerçekten zamanında çocuklarına vermedikleri ilgiyi sevgiyi elden ayaktan düşmek üzereyken,sorumlulukları azalmışken torunlarına gösterip vicdan rahatlatma başka bir şey değil bu.

Haklısın.Ama her kayınvalide bunu yapmaz.Konu sahibinin kayınvalidesi manyak.
Yapar, yapmaz, bunu yapmaz başka bir şey yapar. Çekirdek aile olamamanın bir takım riskleri olacak elbet. Bunu kabul eden de getirdiklerine katlanacak.

Back
X