• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemin ederim üzüntüden ölücem ...

Kayınvalidenle konuşacaksın bacım, önce tatlı tatlı uyar sonra baktın seni takmıyor çirkefleş "anne dedirtmeye meraklıysan sen de yap bir tane" de geç. Burada eşinin tavrı da çok önemli tabi. O da annesini uyarsın.
Her anne dediğinde de çocuğuna "o nine" de :) Nine demek daha kolay, ona alışsın.
Korkmayın bu arada, bebeğiniz annesinin siz olduğunun farkındadır. Ne kadar yakın olursa olsun babaanneye siz onun için her zaman daha özel olacaksınız.

@tatlisbirkiz,
bebeğine ne kadar hevesli ve istekli olduğunu anlayabiliyorum ama üzülme bırak büyütsün. Sonuçta onun annesi sensin, senin bebeğin. Büyüdüğünde sana arkadaş olucak.
Panik yapmana gerek yok.
Ne desen, sorun çözülmeyecek, anlatmaya çalışsan anlaşılmayacak. '' Sev, öp kokla yedir doyur bırak baksın...'' demek daha kolay bir çözüm olur gibi.

Kayınvalide ile yaşamanız için geçerli bir sebebiniz var mı?
İkiniz birlikte bebek bakmayı güç savaşına çevirmeyin. Mümkünse (ki bu pek olası görünmüyor) bir araya gelmeyin.
Eskilerden bir söz vardır. 'Azcık aşım ağrısız başım' diye...

Bilmem anlatabiliyor muyum.
Huzurlu bir evdeki hakimiyet 'kadına' aittir. Erkek yapsa da, düzen ve intizama kadın karar verir.
Ama 'bir' kadına.. Birden fazlası sıkıntı çıkarır. Tecrübe ile sabittir. Bizzat yaşayanlardan ve yaşananlarda kendine bir yol çizebilirsin.

Sağlıkla ve huzurla büyüsün bebeğin :) Zamana bırak ve tadını çıkarmayı dene..

Ay niye böyle her şeye ezilip büzülüyor kızlarımız ya.
Kız desene nene de kızım nene de diye düzeltsene dalga geçsene. de ki ona instagramda yaşı geçkin bir kadın gelininden önce hamile kaldı doğurdu torun bakacağı yerde bebek bakıyor. çok istiyosan anne sende yap bir tane de geç
amaan hiç olaylarla dalga geçmeyi bilmiyorsunuz hmeen üzüntü ezilip büzülme falan.

Ay niye böyle her şeye ezilip büzülüyor kızlarımız ya.
Kız desene nene de kızım nene de diye düzeltsene dalga geçsene. de ki ona instagramda yaşı geçkin bir kadın gelininden önce hamile kaldı doğurdu torun bakacağı yerde bebek bakıyor. çok istiyosan anne sende yap bir tane de geç
amaan hiç olaylarla dalga geçmeyi bilmiyorsunuz hmeen üzüntü ezilip büzülme falan.
Nene de çok uzun ya ebe yeter

Kayınvalideyi açık net uyarın. kadın belki de rahatsızlığınızdan haberdar olsa, kendine çekidüzen verecek.

Ama canınızı da sıkmayın. Kuzenimin çocuğuna kuzenimin annesi baktı senelerce, kuzenim çalışıyordu. Çocuk kuzenime( annesine) ismiyle sesleniyordu, anneannesine de anne diyordu.

Zaman içinde geçti gitti, şimdi o çocuk deve kadar adam, söylediğimizde hatırlamıyor bile.

Ya küçükken annem.beni bakiciya verdi. Kreşe başlamadan önce. Çalışıyordu çünkü. Bakıcı bana anne demeye alistirmis. İsminin yanına kadına anne diyordum mesela Ayşe anne.. annem o zaman cok üzülmüş. Senin annen benim diye öğretmeye calisiyormus. Kadin çok sevgi dolu biriydi.ben de onun ilk baktığı cocukmusum. Neyse seneler geçti hala o şekilde aklımızda kardeşimin ve benim..😂 kardeşim üniversiteyi kazandığında bizim için yemek yapmisti. Bağımız kopmadı., onun torunları oldu, düğünleri oldu hepsine gittik. Artık fazla.gorusulmuyor.keske annem de kadını uyarsaymis zamanında. Allah var ki bizi gercekten sevdi.onu hep iyi hatırlayacağım. Attık görüşemiyoruz ben fakrli şehirdeyim. Ama aklımızda boyle kaldı.

Çocuğunuza kayınvalide bakıyor değil mi başka seçeneğiniz varsa onu değerlendirin ve aynı evde yaşamayı bırakın.
Yok kayınvalide bakacaksa ki bana göre sizin annenizden sonra ki en güvenli kişi gibi görünüyor o zaman biraz da ılıman olun.

Annem demesine müdahale etmeyin belli ki kızınızı çok seviyor. Gelinin çocuğunu seven babaanne zor bulunur. Hem seviyor hem siz işteyken kızınıza bakıyor bu birçok kişi için bulunmaz nimet.

Tatlı tatlı tartışmadan babaanne demeyi öğretin kızınıza. Babaannen seni çok seviyor bak vs yanlarında konuşun. Hem kadın üzerine alınsın hem de kızınız öğrenmeye başlar.

Onun dışında emin olun birarada oturmanız herkezi rahatsız ediyordur. Tabi büyükler daha olumlu bakıyorlardır ama bu onların yorulmadığını göstermez.

Siz nerde çalışıyorsunuz da 4 saatcik bakıyormuş. Nerede Öğretmensiniz?
Yol gitme gelme en az yarım gündür.

Birarada oturmak istemiyorsanız kocanızla bu bunu konuşup kendi evinizi kuracaksınız.

Kocamla yattın da sen mi doğurdun nerden annesi oluyorsun desene madem?
Ne salak insanlar var ya gerçekten zamanında çocuklarına vermedikleri ilgiyi sevgiyi elden ayaktan düşmek üzereyken,sorumlulukları azalmışken torunlarına gösterip vicdan rahatlatma başka bir şey değil bu.
Üsluba bak tam kusmalik

Benim çocuklarıma annem baktı,yakın evlerde yaşıyorduk..ilk kızımı doğurdum evden calistim annem hep yanımdaydı.4 ay doğum iznimden sonra şirkete tam zamanlı gitmeye başladım..Çocuk benden çok annemi görüyordu..Konuşmaya başlayınca anneanne diyemediginden anneme de anne dedi..Hatta annem hep kızıma anneanne dedirtmeye calisti..ilk annelik psikolojisi ona bile çok üzüldüm ama annem olduğu için üzülmesin diye birşey diyemedim..Kayınvalide ile aynı süreci yasasaydim da üzülürdüm..Onlar başka şehirde yaşadığından çok iletişim kuramadilar çocuklarla. Ama çocuk anne kim gerçekten biliyor..Zamanla anlayacaksınız bunu.. Çocuğunuzu seviyor güzel bakıyorsa anne desin ne olacak.Akli erince düzeltir zaten.

Ne salak insanlar var ya gerçekten zamanında çocuklarına vermedikleri ilgiyi sevgiyi elden ayaktan düşmek üzereyken,sorumlulukları azalmışken torunlarına gösterip vicdan rahatlatma başka bir şey değil bu.
Bu üslup doğru mu sizce??? Hangi aklı başında kadın bu cümleyi kurabilir???

Bu üslup doğru mu sizce??? Hangi aklı başında kadın bu cümleyi kurabilir???
Bu üslup doğru değil.
Kayınvalide de normal cümlelerden,anlayıştan anlayacak biri değil. Kızımı benden koparacak kaygısına sokmuş kadını. Lütfen böyle söyleme anneciğim üzülüyorum dese çocuğu gizli gizli annesine örgütleyecek kıskandığı için.
Yorumumun kabalığı için özür diliyorum ama hiçbir anneyi bu kaygıya sokmamalı kimse. Kadın canını dişine takmış çalışıyor evine maddi destek sağlıyor. Çocuğuna bakanın yaptığı doğru değil.

Bu üslup doğru değil.
Kayınvalide de normal cümlelerden,anlayıştan anlayacak biri değil. Kızımı benden koparacak kaygısına sokmuş kadını. Lütfen böyle söyleme anneciğim üzülüyorum dese çocuğu gizli gizli annesine örgütleyecek kıskandığı için.
Yorumumun kabalığı için özür diliyorum ama hiçbir anneyi bu kaygıya sokmamalı kimse. Kadın canını dişine takmış çalışıyor evine maddi destek sağlıyor. Çocuğuna bakanın yaptığı doğru değil.
Kv normal değil ama "bizim oranın âdetleri kv gelin ayni evde kalmalı "diyen konu sahibi de normal değil.Ben kv torununa annem demesine takılmam,çocuk zaten o ayrımı ilerde yapabiliyor,ölecek bitecek bir mesele değil....

Kv normal değil ama "bizim oranın âdetleri kv gelin ayni evde kalmalı "diyen konu sahibi de normal değil.Ben kv torununa annem demesine takılmam,çocuk zaten o ayrımı ilerde yapabiliyor,ölecek bitecek bir mesele değil....
Belki onun için öyledir. Belki o gerçekten bu konuya çok üzülüyordur. Öleceğim çok üzülüyorum demesine üzüldüm ve sinirlendim hiçbir anneye bu yapılmamalı. Bence kimse annem diye sevmemeli mesela. Ha severken öyle arada bir ağızdan çıkması başka bir durum ama kayınvalide geline rahatsızlık vermek için yapıyor gelininsuratından anlaşılmaz mı rahatsız olduğu bu duruma? Yapmasın pis kadın.

Kendine ait evin yokken niye çocuk yaptın ki

Sizin oralar derken, köyde bile ayrı eve çıkılıyor artık. artık. Beni annesinin ailesinin evinde yaşamaya mecbur edecek adamla sevgili bile olmam bırak evlenmeyi. Ailesine ev kuracak becerisi olmayan boş adamlar yüzünden bu hallerdesiniz. Kendi evinizde kayınaile dahil kimi isterseniz onu kabul edersiniz ya da etmezsiniz. Hem onların evinde onların imkanıyla yaşıyorsunuz hem de laftan sözden rahatsız oluyorsunuz. Oğlum evlendi evden gitti diyeceğine 3 nüfus oldu diyordur. Hiç rahatsız olmuyor musunuz başkasının evinde düzeninde? Yaşlanmış yorulmuş insanların tepesinden inin.
Bazen yaslanmış yorulmuş insanlar istiyorlar birlikte yaşamayı ısrarla

Konu sahibi
Ayrı eve çıkmadığın sürece hep bu benzeri şeyler yaşarsın
Evleri ayır acilen

Bu nasıl bir yorum yahu, Allah'tan korkun..

Back
X