Yengem ve annesi

Sağlam bilgiyse tabiki söyleyeceksin. Böyle şey saklanır mi ya !
Hatta sağlam bilgi değilse de bilmeli dedikoduysa anlaşılır. Evlilik bu insanlar birbirini araştıracak geçmişi geleceğiyle kabul edecek.
Neyse söyledin mi ?

Böyle bir şeyin sadece sizin tarafınızdan bilinmesi bence mümkün değil.

Nasıl öğrenmişler? Ya geneleve giden biri söyledi ya da kendi ağzıyla itiraf ettiler. İlk durumun ihtimali çok zayıf, ikincisi de güvenilir değil, yenge dese niye desin, gider dayıya söyler size değil, ya da yem atar ki (akıllı bir insan bu kadar iddialı bir durum üzerine yem atmaz). Yenge değil akrabası dedi desek de iftira ihtimali ve çok büyük vebali var.

Bence konu çok ütopik.

Dayının böyle bir şey den mutlaka haberi vardır.Bilerek kimseye duyurmuyordur.Kadın saklamaz ,saklayamaz sonradan öğrenilirse çok büyük olay çıkacağını bilir.Ben dayımın işine karışmazdım herhalde benden büyük işini bilir ama erkek kardeşim yada oğlum olsaydı (Allah evlerden uzak etsin) aynı durumda müsaade etmezdim bu evliliğe.

Dayının bildiğini düşünüyorum sizden saklaması kadar mantıklı bişe yok böle bi konuyu ailenin bilmemesi gerekir zaten ayrıca size gelip söylemleri de çok saçma kız sana anneannem genelewde mi çalıştı dedi yeğeni diyosun yada teyzem onlar genelewdeyken anası yada babası napmış ki kızın halası hakkında bu şekilde konuşmuycanı düşünüyorum yoksa babası annasını ve kardeşini pazarlamış okur bana iftira gibi geldi çünkü onların heryerde kaydı kuydu oluyo dayından zaten saklayamaz o mutlaka biliyodur size söylememiştir inan bazen sevgi herşeyi unutturuyo dayının neye ne tepki vereceğini bilemezsin

Zaten evlenirken o testler yapılmıyor mu
Kan testine bakmıyorlar mi

Akdeniz anemisine bakıyorlar, genetik bir hastalık. En az 10-15 tane bakılabilecek cinsel yolla bulaşan hastalık var. Keşke isteyen çiftlerde en azından birkaçına baksalar. İnsanlar da belki daha bilinçli olur, korunur vs.

Gerçi örneğin HPV kondom takılsa bile apış arasından falan da bulaşabiliyormuş. Rahim kanserinin en büyük nedeni. Dayıya bu konuda bir şey olmaz ama Allah korusun ileride başka sebeple boşanırlarsa, adam gidip başka kadına bulaştırıp rahim kanseri olmasına sebep olabilir. Böyle yazıyorum ki neden adamın bilmesi gerektiğini düşündüğüm açık olsun.

Şöyle olsa iyi olurdu, eğer durum gerçekse kadın adama anlatsın, adam "geçmişin beni ne ilgilendirir" desin, sonra tepeden tırnağa check up yaptırsınlar, hastalıkları varsa tedavilerine başlasınlar, tedavi edilmeyen hastalık varsa da bunu bilerek evlensinler.

Gerçi bence check up kısmını her çift yaptırmalı. Herkes hasta olabilir. Adamda çıkıp, kadında çıkmayabilir. Ama risk faktörleri var işte. Bu durumda bilgi asimetrisi var. Bilmek adamın hakkı.

Ama bunu söylemesi gereken konu sahibi mi emin değilim. Konu sahibi ona söyleyenlere "baba değil kıza söyleyin, dayıma o anlatmalı, ben değil" dese daha iyi olurdu. Hem ortada bir oyun varsa alet olmamış olur.

Zaten o testler tam yapılsa ulke de evlenen adamların en iyi ihtimal yüzde ellisi evlenemez

Yengenin yeğenin gelip size bunu anlatması çok ironik geldi bana. Eğer böyle bir ahlak kavramları varsa, nasıl onun orada çalışmasına müsade ediyorlar engel olmuyorlar. Gerçek olduğuna o kadar da inanmayın ya da yardım etseydiniz o çukura düşmeseydi diye ağızlarını kapatın. Dayının geçmişten öyle ya da böyle haberi olduğunu düşünüyorum. o kadar zaman içinde birileri bişeyler uçurmuştur kulağına, Ya da bundan sona uçururlar. Siz emin olmadığınız bir konu için annenize falan söylemeyin bence çünkü onlar bunu gizli tutamazlar. ve böyle bişey yoksa ortalık çok karışır. Ya da var ve dayınız biliyorsa ipler kopar.
Evet en kötü senaryo bunun doğru olması ve dayının haberinin olmaması durumu. Bir yalan olduğu için ortada kötü bi durum ancak bu onların ilişkisi, aldatma falan olsa gözünüzle görseniz durmayın derdim. Ama şu durumda içim içimi yesede kimseye bişey diyemezdim.

Ben olsam söz konusu dayım olsa evliyken duyup ayrılmasından arada çocuk olmasından daha iyiidr hemen söylerim düşünmem bile. Dayın biliyorsa sana karışma der bilmiyorsa ona göre karar verip evlenir. BAzı insanların şaşmaz tabuları vardır. Sana bunu söyleyen başkasıysa demekki daha bilen çok kişi var. Dayın aptal yerine koyuluyor olabilir. Kocası daha önce evlendiğini sakladı diye adama başka konularda neler saydık yahu. Aile yapınızı siz bilirsiniz

tabiki o lafından yola çıkarak böyle bir şey düşünülemez ben onu belkide gereksiz bir ayrıntı olarak vermişim. Keşke hiç duymasaydım ne biliyim ya da duymam iyi mi oldu gerçekten kafam karışık
Konu dogru ya da degil ama bunu soze soyleyen evlenmelerini istemeyen aralarinin bozulmasini isteyen bir kisi orasi kesin. Dogrucuyum diyorsunuz ya aslinda oyle degil belli ki biraz bosbogazsiniz. Bunu size soyleyen de biliyor. Lunaay a soylesem kesin adamin kulagina gider deyip soylemis size. Ara bozmak ocon. Sakin kimseye biseu demeyin. Yengeniz bunu dayiniza soylemistir zaten. Cunku evlendikten sonra anlayacagini biliyor. Siz karisip da ortaligi bulandirmayin.

Dayinla oturup bekaret gibi şeyleri mi konusuyorsunuz? Nereden biliyorsun bu konularda sert olduğunu? Sana gösterdiği tavirlardan neyi tercih edeceğini, iç dünyasını bilemezsin.
Belki adamda biliyordur bu mevzuyu ve sen bunu bütün çevreye yaydığında zor durumda kalacaklardir.
Milletin sirrini ortaya dökmek sana mi düştü? Illa söyleyeceksen bile kalkip tüm sülaleye yayma bari. Sana söyleyen kişide kimseye söylememeni tembihlemiş.

Bilen kişi nereden biliyormuş ki? Kulaktan kulağa dolanan bir uydurma olması da çok büyük bir ihtimal. Uydurmada olsa gerçekte olsa sizin kulağınıza kadar gelen haber dayınıza çoktan ulaşmıştır. Emin olun buna. Dayınızın genelev hakkındaki bilgi ağı sizden fazladır. Ben yerinizde olsam birşey yapmam ama illa yapacaksam dayımla değil de yengemle konuşurum. Ben böyle böyle birşey duydum söyleyen kişiyi tersledim ama haberin olsun yarın birgün dayımın da kulağına gidebilir diye. Bir de şunu düşün herhangi birine söylediğin anda güvenilir kaynak diyip geçemezsin. Mutlaka sana kimin söylediğini öğrenmek isterler çünkü ciddi bir itham bu.

Bence sizin üstünüze vazife değil. Yok doğrudan yanayım falan filan geçin bunları. Dayınız zaten biliyordur ve oda sizden gizliyordur. Siz teyzenize söylerseniz ortalık karışacak ve dayınız evlenmeyecek

Yenge dayiya demistir en azindan demeli diye düşünüyorum. Korunmasız cinsel ilişki nedeniyle cinsel yolla bulaşan hastalıklar olabilir ve bunu eşi olacak insanla paylaşmalı. Belkide paylaştı bilinmez. Yengenin yeğeni bunu size dediyse siz yengeye demelisiniz öyle birşey yoksa iftira bu genel ev de calisan kadınlar zaten kurtulamadığı için bu işe devam ediyor yoksa merakli değillerdir diye düşünüyorum. Zaten böyle bir iş yaptılarsa cok büyük şehir degilse bilinir ve dayınızda biliyordur.

Dayının nişanlısının yeğeni demiş, ablasının kizi heralde

konu sahibi ne uzatmışsınız. dayınız büyük ihtimalle biliyordur bence söylerseniz siz kötü olacaksınız tekrar söylüyorum.

ayrıca olmuş bitmiş bu hayat herkes için gül bahçesi değil maalesef. hayat o kadına bunları getirmiş. yanında değildiniz o anlarda o yüzden kendinizden çok emin olup ortalığı karıştırmayın. dayınız kabul ettiyse size laf düşmez. ki bunu da nasıl saklayacak bilemem.

Sanmıyorum bu konularda serttir o ya

Bir de şunu söyleyeyim, benim tanıdığım bir çift var. Kadın vaktinde konsomatrislik yapıyordu, evli bir adamla birlikteydi vs. Vs. Sonunda gidip çok mutaassıp bir adamla evlendi ve adam evlenmeden önce tüm bunları biliyordu hatta evlenmeden önce birliktelikleri dahi olmuştu. İlişkiler dışardan gözüktüğü gibi olmuyor her zaman, belki dayınız da teoride serttir ama aşık olunca kabullenmiştir. Hayatta hiçkimse değişmeden kalmıyor, bazen büyük konuştuğun kınadığın şeyleri bir bir karşına çıkartıyor hayat güle oynaya kabulleniyorsun.

Benim bir akrabamın düğün günü ben eşinin boşanmış olduğunu öğrendim. Öğrenme şeklim ise kız çantasını değiştirirken
nikah için hazırladıkları evrakların bi kopyası çantasındaydı ve nufüs kayıt örneğinde boşanmış yazıyordu. Bi an aklımdan kızın bundan haberi var mı diye geçti bana göre evlenmiş boşanmış birisiyle evlenmezdi. Acaba söylesem mi falan diye düşündüm . Çok kısa bi an tabiki bu saniyeler içinde. Sonradan gerçek bi gerizekalı olduğuma karar verdim. Ben bi kaç saniye içinde o evraktaki boşanmış ifadesi görebiliyosam bu evrak kızın çantasındaysa haberi vardır heralde kabul etmiştir. Sonra güldüm kendime. Meğer sadece ailesine söylemişler dışardakilerin bilmesine gerek yok demişler. Çok da haklılar. Tabi sonra düğünde erkek tarafından gereksiz kişilerin çenesi durmamış bi çok kişinin haberi olmuştu. Daha düğün başlayalı 10 dk falan olmuş annemlerin yanına gittim. Annem bana çocuk boşanmış sen öyle bişey duydun mu dedi. Ben de evet ne var bunda dedim. Annem "Aaa ,Bize söylemediler şimdi damatın yengesi söyledi. İlk düğününde şöyle olmuştu falan diye." dedi. Şimdi bakın biz gelinin yakın akrabasıyız ama ilk aklımıza gelen damat tarafı yalan mı söylediler düşüncesi. Tabi masadaki erkek tarafı da pek iyi niyetle söylemedi bence annemlere. Ama şuan dışardan bakınca milletin derdi sizi mi gerdi diye düşünüyorum.
Kısacası illa bişey yapmak isterseniz en fazla yengenizle konuşabilirsiniz. Böyle böyle dediler. Doğru veya değil ben bilemem. Ben seni çok seviyorum. Yaşadıklarına da saygı duyarım ancak böyle bişey varsa dayımın bilgisi var mı? var ve kabul ettiyse sorun yok. Ama yoksa evlenmeden bunu bilmesi gerekiyor. Sonra kandırılmış hissedip sana,kendine veya ilerde çocuk olursa ona zarar vermesini istemem , siz mutlu olmayı hakediyorsunuz tarzı bir cümleyle konuşabilirsiniz.

konu sahibi 2. üyelikten banlanmış, nedense kim olduğuna emin gibiyim...
neyse, erkekler nasıl ki genelevde ilişki yaşadıklarını kadınlardan saklıyorsa kadın da erkekten saklayabilir, paralı seks, paralı sekstir, kimin alıcı kimin verici olduğu yapılan işi değiştirmez.

konu fake miymiş ya anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…