Siz nerden biliyorsunuz dayiniz bilmediğini biliyorsa da size söylermı kesin biliyordur o öyle kabul etmiştir burda sise laf düşmez dayinizla ikisi anlaşmıştır kimse bilmesin diye şimdi siz ortalığı karıştırmayın lutfen eger soylersenizde sizin yaptiginiz yanlış olur onlarin değilNasıl ki benim haddime değilse onunda yaptığı şeyler değil, asıl dürüst olmaması ahlaksızlıktır bana göre. Eğer bir insanla hayatını birleştirmeye karar verdiyse her şeyini söylemeli bu aynı şey dayım içinde geçerli herkes içinde ben böyle düşünüyorum bu karşı tarafa yapılan bir ayıptır. Tabikide öyle sormayacağım bilmiyorum ne yapacağımı gerçekten
bilemezsiziz serttir ama aşk kabul ettirmiştir ne şartlarda ne olduğunu bilemezsiniz sizi bile kısa zamanda kulağınıza gelen şey evleneceği adamın kulağına daha çabuk gitmiştir emin olun ortalığı karıştıracak bir şey yapmayın illa bu bilgiyi biriyle paylaşmanıza gerek yokSanmıyorum bu konularda serttir o ya
O söyleyen kişi durmuş durmuş evlenecekleri haftayı mi bulmuş söylemek için peki???Arkadaşlar karışmayın diyosunuzda gerçekten zor bi durum ama böyle bi konu doğru veya değil orasını geçtim fakat dayım bilmiyorsa ( ki bence kesin bilmiyo dayım bu konularda serttir) öğrendiğinde benimde bildiğimi duyduğunda ne yapacağım. Ben doğrucu biriyim ne olursa olsun ben dürüstlükten yanayım. Yengeme sorsam mı laf arasında ağzından laf almaya çalışsam mı tam eminim ama sizin dediğinizlede hadi çok emin olayım... bana söyleyen kişi; bana anlattı kimseye söyleme dedi bu zamana kadar demedim kimseye ama haftaya evlenecekler beynimi yedi durdu dedi...
Bu tur insanlarinordan cekmek buyuk sevap derler sen nerden duydun bnu bence yengen dayina acik olmstr baska yerden duymasin die dayinda boyle biseyi kimseye duyurmak istemezdi haliyle gizler bu konuyu kimseye acma ailenden bunu kime solemem gerek diosan tek kisi dayin olmaliDayım haftaya evlenecek tüm hazırlıklar yapıldı aileler birbirini tanıdı benimde yenge adayıyla aram iyi sürekli konuşuruz gideriz geliriz beni ayrı yere koyduğunu çok sevdiğini söyledi gerçektende bana diğer kuzenlerden daha yakın. Bende onu sevdim allah için ama kızlar bugün öyle bi şey duydum ki daha yeni yeni kafamı toplayabildim. Şimdi bu yengem kötü bir hayat geçirmiş babasıyla annesi ayrılmış babası onunla ve kardeşleriyle hiç ilgilenmemiş hala daha konuşmaz falan üvey babasından çok eziyet görmüş neyse bunları zaten herkes biliyor bende biliyorum dertleştik bile. Konu bu değil asıl konu bugün öğrendim yengemin annesi zamanında genelevde çalışmış. Bu yengem de 17 yaşındayken çalışmaya başlamış ama kısa sürmüş onunki... sağlam bilgi. Kendiside diyordu hayatımı anlatsam roman olur falan diye ama ben bu kadarını düşünmemiştim tabi evet insanlar çaresizlikten yapabiliyor malesef Allah kimseyi muhtaç etmesin çaresiz etmesin. Yaşadıklarına üzüldüm fakat şimdi ben ne yapıcam böyle bir şeyi kimseyede söyleyemem ama vicdanım rahat değil evlenmeden önce dayımın kulağına gidecek şekilde birilerine desem mi anneanneme mesela ya da teyzeme ? Hiç rahat değilim içim içimi yiyor dayımında bunu bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum offf akıl verin lütfen
demediğini nereden biliyorsunuz ya nereden biliyorsunuz bakın size anlatamıyoruz ama dayınızın görüntüsüne aldanmayın herkes sevdiğinin yanında farkıdır belki anlattı oda kabul edip üstünü kapattı bilemezsiniz yaHer tuttuğu insana değilde eşi olacak insana dememelimi bilmiyorum
Dayım haftaya evlenecek tüm hazırlıklar yapıldı aileler birbirini tanıdı benimde yenge adayıyla aram iyi sürekli konuşuruz gideriz geliriz beni ayrı yere koyduğunu çok sevdiğini söyledi gerçektende bana diğer kuzenlerden daha yakın. Bende onu sevdim allah için ama kızlar bugün öyle bi şey duydum ki daha yeni yeni kafamı toplayabildim. Şimdi bu yengem kötü bir hayat geçirmiş babasıyla annesi ayrılmış babası onunla ve kardeşleriyle hiç ilgilenmemiş hala daha konuşmaz falan üvey babasından çok eziyet görmüş neyse bunları zaten herkes biliyor bende biliyorum dertleştik bile. Konu bu değil asıl konu bugün öğrendim yengemin annesi zamanında genelevde çalışmış. Bu yengem de 17 yaşındayken çalışmaya başlamış ama kısa sürmüş onunki... sağlam bilgi. Kendiside diyordu hayatımı anlatsam roman olur falan diye ama ben bu kadarını düşünmemiştim tabi evet insanlar çaresizlikten yapabiliyor malesef Allah kimseyi muhtaç etmesin çaresiz etmesin. Yaşadıklarına üzüldüm fakat şimdi ben ne yapıcam böyle bir şeyi kimseyede söyleyemem ama vicdanım rahat değil evlenmeden önce dayımın kulağına gidecek şekilde birilerine desem mi anneanneme mesela ya da teyzeme ? Hiç rahat değilim içim içimi yiyor dayımında bunu bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum offf akıl verin lütfen
Ben olsam söylerdim kesin. Dayinla konuş böyle birşey duydum kimseye söylemedim ama senin bilmen gerekir de. kimse kusura bakmasın anlayışlı olacak bir durum yok kadın sevgilisiyle birlikte olmamis para karşılığı yapmış bunun başka bişey.
Mutlu olmasın gibi birşey dedim mi ben? Evleneceği adamın bu kadının genelevde çalıştığını bilmeye hakkı var dedim. Kabul eder etmez orası ayrı gizlenmesi etik mi sizce? Geçmiş geçmişte kaldı diyecek bir durum yok bu illaki bir yerde çıkacak karşılarına zaten. Baştan bilmek lazım ona göre adım atmak gerekli .Değil mi mutlu olmaya hakkı olmasın.
Hey Allah'ım ya.
atladığınız iki noktayı belirtmek istiyorum sizin verdiğiniz örnek üstünden gideyim eşim 17 yaşında bunu yapmış olsa onu kesin affederdim o yaş daha bir çocuk kim bilir ne oldu da düştü ikincisi dayım sert kabul etmez hikaye dayısının ikili ilişkilerde nasıl biri olduğunu kimse bilemez ikisi arasındaki diyaloğu bilemez imkansızHerkes söyleme demiş de konuyu cevaplamadan önce "ben evlenmek üzere olsam, nişanlım daha önce jigololuk yapmış olsa, yeğenim bunu öğrense ama bana söylemese, sonra öğrensem, yeğenime bana nasıl söylemezsin diye kızar mıydım" diye düşünmek gerek.
Bence buradaki kadınların en az %90'ı evlendikten sonra böyle bir şey öğrenseler, yeğenlerine "sen ben evlenmeden önce bunu öğrenip de bana nasıl söylemezsin" derdi.
Konu sahibi "dayım bilse asla evlenmez" dediği için böyle diyorum. Adam bilse evlenmeyecekse bilmesi lazım. Adam önceden bilip kabul ettiyse de yeğeni söyledi diye evlenmekten vazgeçmez zaten.
Ben olsam "dayı yengemin yeğeni ve kız kardeşinin arkadaşı bana böyle böyle şeyler dedi. Ben inanmadım da bu insanlar bana neden böyle bir şey söyledi anlamadım. Acaba evlenmenizi mi istemiyorlar" gibi bir şey derdim.
bak canım kardeşim sana diyoruz ki belki anlattı ya anlattı ne biliyorsun anlatmadığını dayın gelip benim evleneceğim kız bunu yapmış bende kabul ettim haberiniz olsun diyecek değil ya bence anlattı yani iki insanın sadece size olan çevreye olan hal hareket tavırlarindan ne konuşup ne konuşmadığıni çözemezsiniz doğru yolu seçmişsinLütfen artık tartışmayalım ben böyle bir şeyi yaymak isteyip kasıtlı bir şekilde yuva yıkmak istesem ne diye buraya yazayım sizlere danışayım gider yapacağımı yaparım. Gerçekten kafam karışık bana göre bir insan evleneceği kişiye karşı her konuda dürüst olmalı ne olursa olsun saklamamalı zaten adam onu olduğu gibi kabul ederse gerçekten değer veriyordur asıl diye düşünüyorum. Böyle konularda asla kimsenin günahına girmem bu öğrendiğim samimi bir şekilde söylüyorum doğru. Olay sadece duyduklarımdan ibaret değil. İyice emin olmadan böyle bir şey düşünecek kadar salak değilim merak etmeyin. Ha diyebilirsinizki seni ilgilendirmez olmuşsada... böyle düşünenler siz çok mu vicdanlı oluyorsunuz şimdi. Kendimiz evleneceğimiz adamın gbt sine kadar inceliyoruz ama... olaya kadın erkek olarak bakmıyorum sizde objektif bakabilseniz keşke. Tamam ben susmaya karar verdim ne olacaksa olur inşallah biliyodur ama hiç sanmıyorum dayımı burada gereksiz anlatmayacağım. Artık bilmiyosada evlendikten sonra ortaya çıkarsa birbirlerini gebertirler mi severler mi onlara kalmış teşekkürler herkese
Bizi yaradan bile diyorMutlu olmasın gibi birşey dedim mi ben? Evleneceği adamın bu kadının genelevde çalıştığını bilmeye hakkı var dedim. Kabul eder etmez orası ayrı gizlenmesi etik mi sizce? Geçmiş geçmişte kaldı diyecek bir durum yok bu illaki bir yerde çıkacak karşılarına zaten. Baştan bilmek lazım ona göre adım atmak gerekli .
Keske para karşılığı degilde canı istedi diye adamlarla birlikte olsaydi...Ben olsam söylerdim kesin. Dayinla konuş böyle birşey duydum kimseye söylemedim ama senin bilmen gerekir de. kimse kusura bakmasın anlayışlı olacak bir durum yok kadın sevgilisiyle birlikte olmamis para karşılığı yapmış bunun başka bişey.
Bizi yaradan bile diyor
“Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter. “ buyrun. Ne kadar ''etik''olduğunu tekrar düşünün .
O konuya girmiyorum malum o konulardaki fikirleri soyledigimizde banlaniyoruz.Keske para karşılığı degilde canı istedi diye adamlarla birlikte olsaydi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?