Yengem ve annesi

Her tuttuğu insana değilde eşi olacak insana dememelimi bilmiyorum
Dememelisin. Söylemek isterse yengen söyler zaten. Onun ne şartlar altında oraya sürüklendiğini buradaki hiç kimse anlayamaz. O yüzden söylemek isterse de onun hakkıdır senin değil.

arkadaşım ben son kez söylüyorum. sana yengenle ilgili söylenenen bu konuyu yengenle konuşmalısın. dayınla değil.

Ben bana karşı mı dürüst olacak dedim ! Kusura bakmada beyin yoksunumusun ! Karşı tarafa yapılan bir ayıp olarak nitelendirdim bu durumu. Yiğenlerini ve arkadaşlarını benimle muhattap eden kendisi. Şöyle bir göz gezdirdimde insanların açığını yakalayıp laf vurarak popüler olmaya çalışan bir tipsin gelmiş bide bana mı diyosun sen kendi derdine yan. Benim konularımla bu konu ne alaka şimdi dambaşında saksağan. Bir daha konu açtığımı görürsen yazmazsın olur biter. Burada çaresizliğimi dile getiriyorum insan gibi kendimi ifade etmeye çalışıyorum belkide yanlışım vardır bunu burdakilerle paylaşmak için yazdım zaten çocuk gibi azarlanmak için değil. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil ben yengemin yaşadıklarına dair hiçbir olumsuz düşünce edinmedim Allah kimsenin başına vermesin çaresizliği

başkasını yargılama derken seni ne kadar kolay yargılıyorlar di mi?

'kibar ol salak' der gibi. çok tatlı bu kadınlar.

e yani senden de fazlası beklenemezdi. seni ailen bile ciddiye almıyor ben neden alayım ki?
on günde kaç tane konu açmışsın gelmiş popülerlikten bahsediyorsun el salla meşhur oldun
açık aramakta buradaki hiç bir insan seninle yarışamaz sen çaresiz değilsin sen bir insanın hayatını karartmaya çalışıyorsun
e kendi hayatında da ilahi adalet gereği karşılığını alıyorsun
o yenge de senin saçlarını eline vermezse yazıklar olsun ona da
biraz dik durmayı herbokologları susturmayı öğrensin

Sizin güzel dediğiniz sayfa belki çok kötü olacak sonradan... bunuda düşündünüzmü
Ben de tam bunu diyecektim.
Dayin ya da anne tarafin evliyken duysa bunlari sonuclari ne olur onu dusunmek gerek.
Sonuçta şuan evli değil, bir bağı yok sayılır.
Ama evliyken duyulsa maalesef namus cinayetine kadar gidiyor bu olaylar.

Sanıyorum böyle bir ailedesiniz.
Bu konuda bakışınız çok netse evet evlenmeden bilinmesi kadın adına da iyi olabilir.

Dayının bunu bilip özgür iradesiyle karar vermesi taraftariyim. Belki haberi vardır.

Bence yine de sen söylememelisin.
Bunu kadına sormak hiç olmaz.
Annen varsa onla konuş, yoksa güvendiğin bir büyüğün bir teyzen.
Onlar ne yapacağını bilirler.

Yok artık

yengesi konu sahibi
kadına iftira atılıyor ama kadına söylemesi gerekmez mi? ben öyle düşündüm

Sen doğrucu davut olabilirsin.. Yengen o hayattan kurtulduğu için, yuva kuracağı için bunlarla ilgili hayal kurarken sen gider dayına söylersin..Dayın bırakır.. Tüm sülale sebebini öğrenir.. Kadının duyacağı utancı düşün.. Yıkılan hayallerini düşün.. Canına sebep olursan doğrucu davutluk ettim vicdanım rahat diyip köşene mi çekileceksin? Sus... Sonsuza kadar sus...

Konu sahibi hayat sana ders veriyor ama sen farkinda degilsin bir konunda demissin ki sirrimi yayilmasindan korkuyorum buraya gelip bu konuyu acmissin.

Ayip örtmeyenin ayibi ortulmez valla bundan sonrasini sen bilirsin elini ayagini baglayamayiz ama 100 kisi sana karisma diyorsa vardir bir bildigi ama sen 1 kisinin lafina bakmayi tercih edersen hayatta senin de sirrini kimse saklamaz.

Daha da yorum yapmayacağım allah yengenin yardimcisi olsun umarim bu bir iftiradir ve sen yayarsan senin basina patlar...

yengesi konu sahibi

kadına iftira atılıyor ama kadına söylemesi gerekmez mi? ben öyle düşündüm
Belki iftira değildir.
Gerçektir.
Ve evleneceği kişinin bundan haberi vardır.
Kimseye söylememe kararı almışlardır.

Belki iftiradır gerçekten ve bunu kadının yüzüne söylerse kadının o an onu parcalamasi haktır kesinlikle.
Kim kime bunu söyleyebilir çakarım ağzına bitane

Işte en kötüsü gerçektir ve adamın da bundan haberi yoktur.
Evlendikten sonra bi adam çıkıp karin böyle böyle derse, o adam o kadına bir şey yapar mi burası düşündürüyor.

Yine de bu konunun muhattabı kendisi değil.
Dayısıyla bunu konuşabilecek büyük biri.

Herkes söyleme demiş de konuyu cevaplamadan önce "ben evlenmek üzere olsam, nişanlım daha önce jigololuk yapmış olsa, yeğenim bunu öğrense ama bana söylemese, sonra öğrensem, yeğenime bana nasıl söylemezsin diye kızar mıydım" diye düşünmek gerek.

Bence buradaki kadınların en az %90'ı evlendikten sonra böyle bir şey öğrenseler, yeğenlerine "sen ben evlenmeden önce bunu öğrenip de bana nasıl söylemezsin" derdi.

Konu sahibi "dayım bilse asla evlenmez" dediği için böyle diyorum. Adam bilse evlenmeyecekse bilmesi lazım. Adam önceden bilip kabul ettiyse de yeğeni söyledi diye evlenmekten vazgeçmez zaten.

Ben olsam "dayı yengemin yeğeni ve kız kardeşinin arkadaşı bana böyle böyle şeyler dedi. Ben inanmadım da bu insanlar bana neden böyle bir şey söyledi anlamadım. Acaba evlenmenizi mi istemiyorlar" gibi bir şey derdim.

Şu yazdıklarından ne kadar da aşağılık kompleksli biri olduğunu görebiliyorum bari millete belli etme. Yengem sen misin acaba niye bu kadar sinirlendin sakin ol öfke sadece sana zarar verir. Konu açmakla popüler mi olunuyor ben senin gibi bir int sitesinde millete yardım etmeye çalışmak, dertlerimi paylaşmak yerine laf sokarak popüler olmaya çalışmıyorum. Beni 40 yıldır tanıyormuşsun gibi ahkam kesmen gülünç. Ailemle olan ilişkim seni hiç ilgilendirmez konuyu saptırmandaki amacı anlayamadım. Burada konumuz bu değil ne yapmam gerektiği üstüne konuşuyorduk diye biliyorum bilmem gereken başka bir sorun varsa bileyim ? Buralarda son zamanlar moda oldu sanırım milletin açtığı konuya karşılık samanlıkta iğne arar gibi profil sayfasından tüm konularını arattırıp açığını bulmaya çalışmak. Fbı ajansı gibisin maşallah buralarda harcanıyorsun. Hayatını karartmak istesem şimdiye çoktan karartmıştım amacımı niyetimi allah da biliyor anlayanda. İlahi adalet tek bana işlemiyor seni allaha havale ediyorum

Herkese yayıcam demedim en azından birine söylesem bir aile büyüğümüze belki o söyler bişey yapar diye düşündüm çünkü işin içinden kendim çıkamıyorum yengeme söylesem suç başkasına desem suç sussam suç benide anlayın ya

Bilmediğiniz şeyler var teşekkür ederim

Lunay senin anlamadığın şu. Tamam 22 yaşındasın artık yetişkin bir bireysin falan filan ama bu konu o kadar ciddi bir konu ki bu konuda vicdan azabı çeken kişi koskoca sülaleden 22 yaşındaki kızı maşa yapmaz bunu söylemek için. karşı taraf kötü niyetli belki iftira atıyor yok mu her sülalede huzursuzluk çıkarmaya çalışan tiplemeler. Sana söylemişler ki sen yaşın gereği kuzenlerine söyle git arkadaşlarına anlat gelinin geçmişi ortaya dökülsün. yine de ne yapacağına sen karar vereceksin ama bir abla olarak söylüyorum anlatırsan gerek karşı tarafın ailesinde gerek sizin ailenizde gelinden çok sen zarar göreceksin. yine de hayırlısı olsun umarım en mantıklı şekilde davranırsın

Yaymayacağım yahu böyle bir şey nasıl kolaylıkla söylenebilir ben gğvendiğim bir aile büyüğüne durumu anlatmak istedim sadece belki o bir şey der yapar benden daha sağlıklı düşünür diye

Cok hassas bi konu. Herkes karışmayın demiş ama eminim kendi ailelerimiz söz konusu olunca hepimizin kafası karıştırdı.

İnsanların geçmişlerine saygı duymalıyız mutlaka, herkesin başına gelebilirdi. istemeden o yola sokulmuş olabilir ya da bile isteye seçip sonradan tövbe etmiş olabilir ama tüm bunları evleneceği kişiden saklamissa orası biraz sıkıntı. Tövbe etmiş biri temiz sayfa açmak adına paylaşmamis olabilir hakkıdır, ama adamın da bilmeye kesinlikle hakkı var.

Evlenmek uzere olduğunuz adam bi anlık gafletle cinayet işlemiş ve bunu hiç söylememis olabilirdi, ve bu hiç kabul edemeyeceğiniz bir şey olabilir. Bunu bile bile o yemini etmek var, bir de sonradan öğrenip alt üst olmak var.

Ben olsam durumun gerçekliğinden emin olursam bir şekilde dayımın öğrenmesini saglardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…