- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
Kanaryacım kendini çok güzel ikna etmişsin. Ama sakil duruyor gerçektenDediko falan yapmadım Muhtelif. İşyerinde çalışırken abimden sürekli mesaj geliyor yengemle ilgili. Söylemek durumundayım kendisi açıyor konuyu
memleketimi gezeceğim
Sizi tek mahveden yengeniz değil işte. Abiniz ve anneniz de suçlu. Bunu bi kabul etseniz keşke. Abiniz pek çok kaynanaya taş çıkarır. Sizi koymus ortaya. Herkes birbirimi yesin de aman bana yanaşmayın modunda. Siz aradan çekilin. Anneniz zaten oğluna tapmıyor mu? Biricik oğlu, ananız ve gelin yesin birbirini demeniz lazım. Anneme kıyamıyorum dediğiniz anneniz oğlum da oğlum demiyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Yesinler işte birbirleriniSöyledim yanlış yaptı konuşucam dedi konuşma dedim dinlemedi. Olaylar böyleyken olmaz abi boşver sonra görüşürüz dedim. Ya illaki hatalar vardır ama bilip bilmeden yapılan ithamları anlamıyorum. Takmıyorum işime odaklanıyorum pat abim yazıyor yengene selam vermemişsin işte yazın konuşun yengen evde tek. Yazamam abicim beni yordu diyorum meğer abimle kavga ediyormuş. Mahvetti bizi ya 3 aydır.
Abisi istiyormuş. İlle de gel diyormuş.Kanaryacım kendini çok güzel ikna etmişsin. Ama sakil duruyor gerçekten
- Abi, bir bebeğiniz oldu. Önemli olan sizin aile huzurunuz. Sende biraz toparlanmaya çalış
Bak bu da bir cümle mesela. Hiç de söylemek durumunda değildin.
Abin ortayı açmış, sen de fırsatı değerlendirip golü atmışsın.
Yengem yüzünden gelmeyeceğiz havası vermek yerine eşimle başka program yaptık deseydin abin ısrar etmezdi..
Sen kendi kv ve kpe madara olmamak için o tarafın huzurunu bozacaksın
Gidicem de gidicem ısrarına şok olarak okudum
KV konularında daima senin yanındaydım ama şu anda o kanarya ile bu kanarya aynı kişimi şaşırıyorum
Annesi ovvluşum diye yanarken, Sun'a akıl veriyordu kızım kaynananla iyi geçin aman kocana hart hart konuşma, iyi ol güzel ol diye. Sun hala ağlasın dursun yaşlı anama laf ettiler diye.Sizi tek mahveden yengeniz değil işte. Abiniz ve anneniz de suçlu. Bunu bi kabul etseniz keşke. Abiniz pek çok kaynanaya taş çıkarır. Sizi koymus ortaya. Herkes birbirimi yesin de aman bana yanaşmayın modunda. Siz aradan çekilin. Anneniz zaten oğluna tapmıyor mu? Biricik oğlu, ananız ve gelin yesin birbirini demeniz lazım. Anneme kıyamıyorum dediğiniz anneniz oğlum da oğlum demiyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Yesinler işte birbirlerini
Konu aşırı tutarsız. Herkesi bir araya getirip hadi dökülün diyesim varAnnesi ovvluşum diye yanarken, Sun'a akıl veriyordu kızım kaynananla iyi geçin aman kocana hart hart konuşma, iyi ol güzel ol diye. Sun hala ağlasın dursun yaşlı anama laf ettiler diye.
o kadar onlara karşı kendini mağlup görmüş ki ,güç gösterisine çevirmiş olayıAbime gittim dese ne olur ki ? Her halükarda yine eşinin dediği oluyor ve o köye tıpış tıpış gidiyor.
Eş ailesine alt tarafı 2 saatlik gösteriş yapılacak diye bu kadar gururu ayaklar altına almanın ne gereği var ?
Amaç gelini huzursuz etmekse eğer konu sahibi kusura bakma ama bu zamana kadar başına gelen, eş ailesinin sana yaşattığı her şey müstahakmış demek ki. Kalbinin ekmeğini yemek dedikleri bu olsa gerek.
Büyük konuşuyorsunuz. Konu saçma sapan yerlere geldi. Yengem yaşanan olaydan önce Allah razı olsun iyiki varsın derdi bana. Bekarken ne para istedim ne de peşlerine takıldım. Evliykende abimi değil yengemi arardım kahvaltıya gelin diye. İnsanlara bilip bilmeden ithamlara bulunmayın vebal alıyorsunuz. Gösterişmiş. Abime gitmek neyin gösterişi ya ?
Bak canım kardeşim.Yanılıyorsun Lale ablacım o sıcaklığı artık benden göremeyecek. Belki de uğramam ben memleketimi gezeceğim sadece konu kapandığı için gitmeyi düşünüyordum hepsi bu.
Evlilikleri boyunca yemin edebilirim ki tek bir yanlış hamlem olmadı. Mesafeli saygılıve sevgili devam ettim. Yaşadığı çocukluktan kalan travmaları için destek almaya yönlendirdim. Annemin ilk senelerdeki alışma evresinde destek oldum annemi uyardım. Yengeme de sen gelin değilsin abimin eşisin hiçbirşey yapmak zorunda değilsin dedim. Abime de önceliğin yuvandır dedim.
Yapsam içimde fesatlık olsa derim evet yaptım. Ben öğrenciyken abimin verdiği 20 lirayı almamış insanım Lale abla. Senin evin ayrıdır istemem babam var benim dedim. Yengem yardım ettiğinde zorunda değilsin dedim bana takı takması için takımı kendim verdim. İyi anlaşıyorduk. Ben kalp kırmamaya çok dikkat ederim.
Bu olay apayrı. Kimse yengemi ağlatmadı büyük birşey olmadı. Dünürle arada geçen bi olay var ve annemle kapattılar konuyu sarılmış etmişler anneme de bağırmışlar. Olmuş bitmiş. Birden gelen ses kaydına şok olduk. Dedim anne boşver lohusadır ah almayalım bizlik olmasın sus. Sustuk Lale abla abimin haberi yok atmadık söylemedik biz mi kötüyüz ? Uzak duralım toplsın kendini dedik bu seferde uzak durduk diye kardeşleri beni silmiş annemi şikayet ediyor abime benide aynı şekilde bana soğuklar diye. Abim bize yüklennce söylemek durumunda kaldık çok sinirlendi ama boşver abi toparlanınca anlar zaten lohusadır dedim. Siz yazın konuşun dedi eyvallah dedim hadi kendimden ödün vereyim annemde aynı şekilde ama yok yine doldurmuş kendini bu sefer de görüntülü aramamışız. Deliricem Lale abla mahvetti beni ya. Silmiş beni tamam silsin yenge sorun nedir diyorum bana annem için ağza alınmayacak laflar ediyor. Ben ilk kez p zaman cevap verdim. Bir aile olduğumuzu bu durumun bize iyi gelmeyeceğini istediğini yapmakta özgür olduğunu söyledim. Bu seferde bunu abime şikayet etmiş. Çarpıtmış kardeşin böyle dedi diye.
Başım heryerim buz kesti ya. Bak yemin ediyorum şimdi de kardeşin annen beni 1 haftadır aramıyor diye abime söyleniyordur. Gitmediğimde de bak gelmediler babanda gelmedi torununu görmeye diyecek dediğide oldu. Ben şaşırdım ne yapıcağımı.
Ben de bazılarının aksine onu suçlamıyor, düşünüyorum. Sun anasının gazına çok geliyor. Abisinin lafına kanıyor.Yarın bi şey olacak, o anası salya sümük ben naptım ki yaaa benim bi suçum yok hühühü diye ağırdan geri geri kaçacak, bu kıza kalacak hep ihale. O vakit kimseye bişey anlatamayacak. Yaklaşmakta olan tehlikeyi göremiyor.Bak canım kardeşim.
Seni severim bilirsin.
Ama gerçekleri ya görmüyorsun ya da görmek istemiyorsun…
İlla diplerine kadar gideyim, “bak huzurunuz kaçmasın diye size uğramadım” diyeceksin yani!
İnsanlar da alkış mı tutacak bu duyarlı davranış için?
Yapma kardeşim neden insanları bu kadar üzüyorsun?
Sıcaklık olmasın inan olmasın biz bile istemiyoruz gerçekten!
Gelin psikolojik hasta,tamam!
Lohusa sendromu var,çok çok zor,tamam!
Gel-git aklı var,tamam!
Ama gelini bu rahatsızlıklarını idare edemediniz,onu bu şekilde kabul edemediniz. Buna da tamam!
O zaman görüşmeyin diyorum.
“Ben çok iyiyim ama gelin kötü,hem de çok kötü.” Tüm aile içi tartışmalarının baş cümlesidir. Benim kayınvalide ve görümce inan dünya iyisidir gene de bir çok hareketleri bana batar, uzaklaşıveririm. Sorsan onlar da “biz şu takıyı taktık,bu hediyeleri verdik,Laale gene mutlu değil” derler.
Abini hiç savunma.
Maalesef baş suçlu o!
Anneciğin de eminim iyi bir insandır ama lohusa kadının damarına basacak cümleleri o da maalesef bile bile söylemiş.
Sen istediğin kadar gelini kötüle. Kendini,anneni ve abini iyi göster. Burada hemen hepimiz o yolları üç defa turladık..
Annesine ve abisine kıyamıyor olabilir.Ben de bazılarının aksine onu suçlamıyor, düşünüyorum. Sun anasının gazına çok geliyor. Abisinin lafına kanıyor.Yarın bi şey olacak, o anası salya sümük ben naptım ki yaaa benim bi suçum yok hühühü diye ağırdan geri geri kaçacak, bu kıza kalacak hep ihale. O vakit kimseye bişey anlatamayacak. Yaklaşmakta olan tehlikeyi göremiyor.
o kadar onlara karşı kendini mağlup görmüş ki ,güç gösterisine çevirmiş olayı
İstenmiyorsun ya istenmiyorsun kavgalar küfürler varken , gideceğim konuyu kapattık demenin mantığı yok ki ,küfür edilip kavga çıkıyorsa büyük olay vardır , o öyle ha diyince kapanmaz ama kızımız kendini kandırsın nasıl olsa kurbanda köyde görümcesi kızı ve kaynanasıyla birlikte yani boş çırpınışlar
o kadar gözlerini hırs bürümüş ki hepimiz bir olduk, hala inadından vazgeçiremedik ,ısrarla da anlamıyor ,çarpıtıyor ,ben hala bu soruların cevabını alamadım ,gideceğim diye tutturmak sadece kendine yarıyor , inşallah gider de yenge haklar geri gelir
katip beni şaşırtıyorsunBen de bazılarının aksine onu suçlamıyor, düşünüyorum. Sun anasının gazına çok geliyor. Abisinin lafına kanıyor.Yarın bi şey olacak, o anası salya sümük ben naptım ki yaaa benim bi suçum yok hühühü diye ağırdan geri geri kaçacak, bu kıza kalacak hep ihale. O vakit kimseye bişey anlatamayacak. Yaklaşmakta olan tehlikeyi göremiyor.
Ben de gitmem…Bana büyük konuşuyorsunuz demiş mesela. Halbuki kendisine de yazdım az önce büyük konuşmuyorum kendimi tanıyorum.
Hele ortada bu denli saygısızca, hakaret dolu kavga varsa ne ölüme ne ölüne derim yine gitmem. Çok beni seven, görmek isteyen kendisi buyursun gelsin kapım açık ama bu kadar küfür edilen bir olayda o eve gidip bir bardak su dahi içmem, içemem.
Bende söylüyorum beyhude çabası var. Eğer amaç gerçekten eşinin ailesine karşı yapılacak tavırsa hiç gururumu ayaklar altına sereceğim bir tavır olmazdı açıkçası. Eninde sonunda zaten yine bayramda eş ailesinin yanında olunacak ne gerek var kendini küçük düşürmeye. Kendisi bilir. Gelin gerçekten dediği gibiyse zaten laflarıyla döver gönderir, sonra yine özürler, öpüşmeler, sarılmalar silsilesi ile bir dahaki bayrama kadar dövüşüp, kucaklaşırlar. Onlarında normali buymuş demek ki der geçeriz bizde..
Ben zaten ailemde olan durumu paylaştım, ben beraber büyüdüğüm kuzenin evine hiç gitmedim, çocuğunu bile görmedim daha. Babası küçükken öldü, babama baba diyodu. Bana anlatmasın yani yok abim istedi abim de abim diye, ben anlamam. Bi abi onda yok yani. Sırf kocasının ailesine inat zor bela gitmeye çalışıyorsa anasına küfürler yağdıran kadının evine, bunu yakıştırdıysa kendine, o onun problemi artık. Bizim gelin küfür bile etmedi bak, sonradan görme varoş kezbanın tekidir ama Allah için kimseye böyle saydırmadı. Karşılıklı sevmiyoruz beğenmiyoruz birbirimizi görüşmüyoruz.katip beni şaşırtıyorsunannesine küfür edilen kızımız kavgalar kıyametler koparılan yengesinin evine “sadece abisinin evi olduğunu düşünüp “ (kendinde bu hakkı gören ) kendini bayramda yamamaya çalışıyor ,annesi ne manipüle yaparsa yapsın o ayrı bi konu .. ona kanar kanmaz .. ama anneciğim anneciğim diye dolanan birinin annesine söylenenleri, edilen küfürleri gururuna yedirip. böyle takıntılı bi şekilde gitmesi daha tehlikeli değil mi ?
bir çılgınlık yapıp tavır koyamıyor mu ? mesela senin annene , anlattığı gibi yapılsa zoruna gitmez miydi ? Annesine (psikolojik) saldıran yengesinin evine takıntılı bi şekilde gitmeye çalışan birini hiçbir sebeple haklı göremiyorum .. tehlike asıl böyle iyiymiş gibi yapıp fesatlık peşinde olanlar ..
Ben de gitmem…
Gitmiyorum da…
Aynen!Zaten olması gerekende budur. İstenilmediğin, arkandan da yüzüne de elli laf sayılan yere gitmez çünkü normal düşünce yapısında olanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?