- 19 Nisan 2014
- 4.604
- 13.649
- 498
O zaman neyin inadı be Kanaryacım?Böyle bir temennim yol Lale abla. Olsaydı eşime durumdan bahsetmezdim. Sen karışma diye uyardı beni karışmadım. Tek kelime etmedim. Anneme de etme lohusadır haksız ama yinede etme dedim. Etmedik bu seferde etmedik diye sorun oldu. Kimseye gösterş yapmıyorum. Kayınvalideme de söyleyebilirim durumu çekinmiyorum.
Yani, kendi kaynanası da klasik hatta görümcesi kıpklasik, onları da öyle görmezden gelsin.Hala konuyu kapattık, gidip bebeği göreceğiz diyorsunuz. Kimsenin sizi hevesle beklediğini sanmıyorum.
Bence bu durumda gitmemelisiniz. Ama gitmeme durumunuzu da abinize kendinizi acındırarak, yengeyi suçlayarak, yaşananları sebep göstererek yapmamalısınız.
Anne kız hem bunları yapıp hem de sorun çıkmamasını bekliyorsunuz gibi geldi çünkü. Bayramda başka planınızın olduğunu, eşinizin ailesinden misafirleriniz olacağını falan bahane edebilirsiniz.
Bu arada annenizi de klasik kayınvalide diye aklayamazsınız. Böyle bir gerekçe olamaz.
evet işte o yüzden yandım yandım gideceğim diye tutturması çok garip ,küfür ettiği annen ve tavır koyduğu kavgalar çıkardığı siz .. nasıl yani o yengenin evine adım atacaksınız ,imkansız yani
ben aramın soğuk olduğu herhangi birini yakın olmadığım biri bile olsa aynı ortamda olmak istemem bu nasıl bi ilişki anlamıyorum ,haaaa burada bence yine benim tezim daha güçlü oluyor ,kaynanasından ve görümcesinden bu bayram kurtulmak ,”bakın bu bayram sizle gelmedim kendi istediğimi yaptım abime gittim “ demek , bu Arada abisine gitmezse yapışık gezecekler çünkü kocası ailesinin sözünü dinliyor kendi de pasif agresif aynı şekilde peşlerinden gidiyor,kendince tek çaresi bu
Bir önceki konuda yazmıştı,
annesinin,
elalem geliniyle anlaşamadı, o yüzden geline ses çıkaramam düşüncesi, takintisi varmış.
Yani öncelik kendi gururlari Yada kişisel saygıları değil, tek kaygilari "elalem ne der?!"
Aynısını yazacaktım da uzatmayayım dedim.Yani, kendi kaynanası da klasik hatta görümcesi kıpklasik, onları da öyle görmezden gelsin.
Büyük konuşuyorsunuz. Konu saçma sapan yerlere geldi. Yengem yaşanan olaydan önce Allah razı olsun iyiki varsın derdi bana. Bekarken ne para istedim ne de peşlerine takıldım. Evliykende abimi değil yengemi arardım kahvaltıya gelin diye. İnsanlara bilip bilmeden ithamlara bulunmayın vebal alıyorsunuz. Gösterişmiş. Abime gitmek neyin gösterişi ya ?Abime gittim dese ne olur ki ? Her halükarda yine eşinin dediği oluyor ve o köye tıpış tıpış gidiyor.
Eş ailesine alt tarafı 2 saatlik gösteriş yapılacak diye bu kadar gururu ayaklar altına almanın ne gereği var ?
Amaç gelini huzursuz etmekse eğer konu sahibi kusura bakma ama bu zamana kadar başına gelen, eş ailesinin sana yaşattığı her şey müstahakmış demek ki. Kalbinin ekmeğini yemek dedikleri bu olsa gerek.
Bayılmıyorum bende Katip. Düğümümde kuaföre giderken eşim gülerek selam vermedi yengeme diye abime şikayet edip ağlamış. X bana soğuktu ben naptım diye eşime sordum hatırlamıyorum ne alaka dedi. Az önce annem yengeni ara kızım napalım onunda huyu abinle araları açılmasın söylenir şimdi dedi. Ama biz pisiz herşey müstehak. Kendimi hissetmiyorum ya yengemi idare etmekten. Annem eline sağlık demiyor abime şikayet ediyor kurban etine abime sağol diyorum abim korkusundan yengene de de diyor. Deliricem. 7 yıldır evliler ve ben 1 kere gittim katip. Gitmiyorum gitmiyorum diyorum anlatamıyorum. Öyle düşüncem olsa 3 yıldır kaçmak için de giderdim yengem takıntılı diye gitmiyoruz annemde gitmiyor. Bu farklı. Abim gelmenizi istiyorum diyor gezmeye gidip uğrayıp döneceğim. Napıyım yemin ediyorum şaşırdım. Ben bayramda geçen sene tatile gittim kaçmak istesem tatile giderim banane abimden.Sun, benim teyzemde bi gelin var, az muhatap olunca eğitim ve sosyo-kültürel seviyeni, Iq 'nu falan düşüren düşüren cinsten. Boşandılar sonra yine evlendiler kuzenle. Teyzem ayak basmıyor evine. Çocuğu da oğlu getiriyor görsün diye. Bizden hiç evine mevine giden yok. Yapsak biz yaparız yani bu yaptığını. Evet zerre anlaşamıyoruz, denk olamıyoruz, ama böyle ısrarımız ve inadımız yok. Orasını oğluşumuzun evi gibi görmüyoruz çünkü. Onların ortak evi. İkisinden biri istemiyor. Bitti yani.
Abin çok istiyorsa alsın çocuğu gelsin. Bayram olması bile şart değil, müsait zamanda da olur. Niye size bunu yaşatıyor?Bayılmıyorum bende Katip. Düğümümde kuaföre giderken eşim gülerek selam vermedi yengeme diye abime şikayet edip ağlamış. X bana soğuktu ben naptım diye eşime sordum hatırlamıyorum ne alaka dedi. Az önce annem yengeni ara kızım napalım onunda huyu abinle araları açılmasın söylenir şimdi dedi. Ama biz pisiz herşey müstehak. Kendimi hissetmiyorum ya yengemi idare etmekten. Annem eline sağlık demiyor abime şikayet ediyor kurban etine abime sağol diyorum abim korkusundan yengene de de diyor. Deliricem. 7 yıldır evliler ve ben 1 kere gittim katip. Gitmiyorum gitmiyorum diyorum anlatamıyorum. Öyle düşüncem olsa 3 yıldır kaçmak için de giderdim yengem takıntılı diye gitmiyoruz annemde gitmiyor. Bu farklı. Abim gelmenizi istiyorum diyor gezmeye gidip uğrayıp döneceğim. Napıyım yemin ediyorum şaşırdım. Ben bayramda geçen sene tatile gittim kaçmak istesem tatile giderim banane abimden.
Yanılıyorsun Lale ablacım o sıcaklığı artık benden göremeyecek. Belki de uğramam ben memleketimi gezeceğim sadece konu kapandığı için gitmeyi düşünüyordum hepsi bu.O zaman neyin inadı be Kanaryacım?
Bak yenge psikolojik hasta,bir de lohusa,iyice tavan yapmıştır hormonlar,sizi de istemiyor. Bence abi de sizi istemiyor. Abi isteseydi ortalığı bu kadar karıştırmazdı.
Yine söylüyorum yeğen dediğin yengenin evladı. Sen istediğin kadar iyi,yardımsever,hediyeli hala ol; hiç bir evlat annesi ağlatanları affetmez. Bu kişi babası bile olsa…
Olması gereken buydu. Hadi sen küçüksün,tecrübesizsin ama annen bunu tahmin etmeliydi. Gelinle iyi anlaşayım ki torunumu göreyim demeliydi.
Bayramda gidin görün; en iyi hediyeleri,en pahalı takıları takın. Gelin belki sakinleşmiştir kabul eder,misafirlik biter dönersiniz. Ama emin ol yüzünüze gülse de gelin artık asla sıcaklığı hissedemez.
Sonrada çocuğı annesinde ayırdılar diye biz kötü oluruz bunu kimse teklif etmez Katip. Anneciğim babama bile söylemedi durumu hastaneden geliyor kasları tutulmuş fizik tedavi olucak babam anladı ama bahsetmedik. Biliyor yengemin psikolojik tedavi gördüğünü hiçbirini bi daha aramaz. İdare edelim kızım napalım küçük bebeği var abin var diyor. Buraya geldiklerinde annem o yollar sıkışıktır arabayı çıkartmayalım demişti abime bilmez çünkü yolları burası büyük şehir. Hemen annemi şikayet annen bize akıl verdi söyle yorum yapmasın. Bunu bana bile diyordu Katip. Uğraşma dedim kendime sustum. Anneme de sus dedim mümkün olduğunca sus. Kızım robotmuyum ben napıcam diyor. Kaç kere annemi şikayet etti de dedim sus kanarya sonra büyüyor. Susamadım bunda Katip. Kimse benim 60 yaşındaki anneme 10 dakkalık ahkam kesen ses kaydı atamaz. Hadi attın ben seninle daha meraba merabadır bunu göze alıcaksın. Yapım budur beni saygıya önem veririm. Annemi bel altı vurmuş benim kaynanamla ilgili. Sen düşmanmısın ya ? Beni neden katıyorsun ? Abim yalvardı biliyorum kardeşim bu zamana kadar yaptığın herşeyi biliyorum ama kafasında kuruyor şuan doktora götüremem sen dediğimi yap lütfen dedi. Aile huzurudur sen yap dedim yaptık. Allah versin mükafatını ne yapayımAbin çok istiyorsa alsın çocuğu gelsin. Bayram olması bile şart değil, müsait zamanda da olur. Niye size bunu yaşatıyor?
Anan ortalığı karıştırsın karıştırsın sana da sus kızım idare edelim napalım desin. Ne güzel ya. Aranızda laf dönüyor Sun, haberin olsun laf dönüyor.Sonrada çocuğı annesinde ayırdılar diye biz kötü oluruz bunu kimse teklif etmez Katip. Anneciğim babama bile söylemedi durumu hastaneden geliyor kasları tutulmuş fizik tedavi olucak babam anladı ama bahsetmedik. Biliyor yengemin psikolojik tedavi gördüğünü hiçbirini bi daha aramaz. İdare edelim kızım napalım küçük bebeği var abin var diyor. Buraya geldiklerinde annem o yollar sıkışıktır arabayı çıkartmayalım demişti abime bilmez çünkü yolları burası büyük şehir. Hemen annemi şikayet annen bize akıl verdi söyle yorum yapmasın. Bunu bana bile diyordu Katip. Uğraşma dedim kendime sustum. Anneme de sus dedim mümkün olduğunca sus. Kızım robotmuyum ben napıcam diyor. Kaç kere annemi şikayet etti de dedim sus kanarya sonra büyüyor. Susamadım bunda Katip. Kimse benim 60 yaşındaki anneme 10 dakkalık ahkam kesen ses kaydı atamaz. Hadi attın ben seninle daha meraba merabadır bunu göze alıcaksın. Yapım budur beni saygıya önem veririm. Annemi bel altı vurmuş benim kaynanamla ilgili. Sen düşmanmısın ya ? Beni neden katıyorsun ? Abim yalvardı biliyorum kardeşim bu zamana kadar yaptığın herşeyi biliyorum ama kafasında kuruyor şuan doktora götüremem sen dediğimi yap lütfen dedi. Aile huzurudur sen yap dedim yaptık. Allah versin mükafatını ne yapayım
Söyledim yanlış yaptı konuşucam dedi konuşma dedim dinlemedi. Olaylar böyleyken olmaz abi boşver sonra görüşürüz dedim. Ya illaki hatalar vardır ama bilip bilmeden yapılan ithamları anlamıyorum. Takmıyorum işime odaklanıyorum pat abim yazıyor yengene selam vermemişsin işte yazın konuşun yengen evde tek. Yazamam abicim beni yordu diyorum meğer abimle kavga ediyormuş. Mahvetti bizi ya 3 aydır.hiçbir şey tek taraflı değildir ama bu durumda yenge manyak kimse kusura bakmasın. görümcenin tek sorunu bu durumu çok kafaya takması. ben olsam hiç aldırmam annemin de yüreğini büyütmem. yiğenim mi? abim eğer adamsa yiğenimi getirir anneme bana gösterir. ben onların evine adım falan atmam. abime de söylerim durumu, annemle gelmeyeceğiz bundan sonra siz getirirsiniz çocuğu dersiniz biter gider. böyle kişilerle muhattap olup kendinizi ne yoruyorsunuz ya işiniz gücünüz mü yok?! sizlik bişi yok abin düşünsün dengeyi o sağlasın.
hep gelin haklı diye bişi yok gerçekten acayip manyak kaprisli gelinler de var.
Uyarılmış yengem abime şikayet ettiği için. Annemde kusura bakma kızım arayanlar oluyor soruyorlar gelin nasıl bebek nasıl diye söylemiş bulundum sezeryan olduğunu demiş. Yengemde aa yok anne sorun yok demiş abime şikayet etmemiş gibi.Klasik kv hareketleri dediğiniz ne? Doğumda yanında siz de yoktunuz. Uyaran olmadı demekki.
O kadar çok direndim ki o lafları yutmamak için. Annemde yapamam oğlum dedi. Yengem evi zehir etmiş abime. Evladıyla sınadı abimi. Polis göndericekti abim eve yengemin annesini aradı olaylar büyüdü. Ben baş edemiyorum arayın yazın durmuyor takıyor dedi mecbur kaldık çok üzgünümÇok enteresan düşünce yapıları var.
Her şey bir yana yanlış okumadıysam gelin için anneme mesajda saymış küfür etmiş demiş, nasıl birbirinizin yüzüne bakıp hiçbir şey olmamış gibi davranabilirsiniz ki ? İçi nasıl alır insanın bu durumu ?
Annem annem diyen konu sahibi o küfürleri nasıl yutup aynı şekilde yutturup annesine konuş diyebildi mesela ?
Değil abim alem-i cihan gelse anneme o lafları edenin ne yüzüne bakarım, ne kapısını çalarım. O lafları yedirir yallah çekerim.
İlk konularında melek olan yenge bebekten sonra şeytan oldu neden acaba ? Nedense ben anlatılan kadar kötü olduğunu düşünmüyorum yengenin. Peri padişahının kızı olsa çekilmez o huyda olan biri çünkü. Keşke yengede konu açsa da birde onun tarafından dinlesek.
Öyle lilay çok şaşkınım. İyiydik doğumdan sonra lıhusa depresyonu sanırım bilmiyorum. Rabbim şifa versin.aradaki konuları atlamışım ben, en son sizin pırlanta gibi mükemmel yengeniz yok muydu. burada yorumlar yapmıştık ah ne düşüncelisiniz ne güzel yenge vs diye. ondan sonrası bende olmadığından bu konuyla başta bağlantı kuramadım. söylenen her şey söylenmiş bide ben hır gür çıkarmıyım
Dediko falan yapmadım Muhtelif. İşyerinde çalışırken abimden sürekli mesaj geliyor yengemle ilgili. Söylemek durumundayım kendisi açıyor konuyuKanarya abine yengenin dedikodunu yaptığına inanamıyorum.
Abim abim deyip duruyorsun da bir gün fena satacak sizi yalnız ortada bırakacak, bi salın ya, evli kaldığı sürece kendi çeksin kendi alsın karısının gazını. Kurban olayım bi salın.O kadar çok direndim ki o lafları yutmamak için. Annemde yapamam oğlum dedi. Yengem evi zehir etmiş abime. Evladıyla sınadı abimi. Polis göndericekti abim eve yengemin annesini aradı olaylar büyüdü. Ben baş edemiyorum arayın yazın durmuyor takıyor dedi mecbur kaldık çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?