Aynen!
İnsanlara tuhaf görünebilir onunla bununla görüşmüyor olmam ama çok mutluyum çok şükür…
Kayınvalide köyünden giderken dönüşte oraya uğramak demek kayınvalideye karşı bir güç savaşı kazanmak demek. Kayınailesi ordan abisine gitmesinden hoşlanmıyor biliyor. Gittiğinde de zafer kazanıyor onlara karşı.Kanarya ben de sunu anlamıyorum .
Bu kadar olay olmus , hala neden gideceğim diye ısrar ediyorsun ?
Daha önce öyle bir konusu vardı hatırlıyorum.Kayınvalide köyünden giderken dönüşte oraya uğramak demek kayınvalideye karşı bir güç savaşı kazanmak demek. Kayınailesi ordan abisine gitmesinden hoşlanmıyor biliyor. Gittiğinde de zafer kazanıyor onlara karşı.
Derdi yenge abi yeğen değil. Köyden dönüşte oraya gidip kayınvalidesini delirtmek zafer kazanmak.
Benim akraba ilişkilerim çok zayıf.Bana tuhaf gelmez açıkçası.
Anlaşabildiğim insanlar olsun hayatımda gerisi olmasa da olur. Az insan çok huzur diyenlerdenim ben..
Bence de öyle. Ben zaten birine eşine hakkımı helal etmiyorum da demem. Abisine o sözü söylemesi bile ortalık kızıştırmak. Adamı yengeye salıyorlar akıllarınca. Sonra da kendi görümcesine öfkeleniyor burada. E senin görümcem hakkımı helal etmiyorum dese eşine minnoş kalır mıydın?Daha önce öyle bir konusu vardı hatırlıyorum.
Ne gerek var ki şimdi boşu boşuna insanların huzuru bozuluyor.
Şahsen ben istenilmesiyim yere gitmem ne işim var ?
Aaaa öyle mi dedi ?Bence de öyle. Ben zaten birine eşine hakkımı helal etmiyorum da demem. Abisine o sözü söylemesi bile ortalık kızıştırmak. Adamı yengeye salıyorlar akıllarınca. Sonra da kendi görümcesine öfkeleniyor burada. E senin görümcem hakkımı helal etmiyorum dese eşine minnoş kalır mıydın?
Ki hamile haliyle o kadının evine kayınpeder getirdi. Hangimiz hamileyken görümcemiz kayınpederiyle gelse sinirlenmeyiz.
Abisine yengeme hakkımı helal etmiyorum demiş.Aaaa öyle mi dedi ?
Orayı kaçırmışım.
Hiç de minnoş kalmaz , haklısın.
Bunun için kendini bu hallere soktuğuna inanmak istemiyorum.Kayınvalide köyünden giderken dönüşte oraya uğramak demek kayınvalideye karşı bir güç savaşı kazanmak demek. Kayınailesi ordan abisine gitmesinden hoşlanmıyor biliyor. Gittiğinde de zafer kazanıyor onlara karşı.
Derdi yenge abi yeğen değil. Köyden dönüşte oraya gidip kayınvalidesini delirtmek zafer kazanmak.
Yengesinde ne hakkı varmıs da helal etmiyormuş ki ?Abisine yengeme hakkımı helal etmiyorum demiş.
Ben de ona çok şaşırdım. Asla söyleyemem. Aile içinde herkesin yengesi yada eniştesiyle sorunu olur. Ama kalkıp abine ablana söylemezsin bu lafı.
Abisine yengeme hakkımı helal etmiyorum demiş.
Ben de ona çok şaşırdım. Asla söyleyemem. Aile içinde herkesin yengesi yada eniştesiyle sorunu olur. Ama kalkıp abine ablana söylemezsin bu lafı.
Bunun için kendini bu hallere soktuğuna inanmak istemiyorum.
Eksiklik hissediyor galiba eş ailesine karşı. Ama bu iş böyle olmaz. Belli bir duruşu olanı kimse yıkamaz. Eninde sonunda kabul ettirirsin karakterini. Yani sırf eş ailesi ile aile bağları yarıştırmak için bu hallere düşülmez. Değmez.Önceki konuda e ben napicam şimdi gibi bisey demişti kabul etti ztn
sen ben misin kadınBenim akraba ilişkilerim çok zayıf.
İnsanlar kavga edip hiç bir şey yokmuş gibi konuşuyorlar. “Aaa aile içinde küslük olmaz” diyorlar.
Niye olmaz?
Şu 3 günlük dünyada o benim kalbimi kırmış,çok mutlu olduğum bir anda keyfimi bozmuş,çok yorgun ve üzgün olduğum dönemde beni eleştirmiş,ona ihtiyacım varken o sadece riv riv konuşmuş vs.
Ben de “olsun ya olur bu işler,abimin şatosu,ablamın konağı,eniştemin sarayına gideyim yeğenimi göreyim” diyecem!
Yeğen de kaç gündür beni bekliyordu kollarını açıp…
Onlar istiyorsa gelsin de demem!
Onlar da gelmesin istemem!
Allahım muhtaç etmesin inşallah!
neyseki ben hepinizin yerine inanıyorum ahahahahhaBunun için kendini bu hallere soktuğuna inanmak istemiyorum.
Ben de bazılarının aksine onu suçlamıyor, düşünüyorum. Sun anasının gazına çok geliyor. Abisinin lafına kanıyor.Yarın bi şey olacak, o anası salya sümük ben naptım ki yaaa benim bi suçum yok hühühü diye ağırdan geri geri kaçacak, bu kıza kalacak hep ihale. O vakit kimseye bişey anlatamayacak. Yaklaşmakta olan tehlikeyi göremiyor.
Ya ben neyi anlamıyorum biliyor musun, neden boyundan büyük işlere giriyor? Neyine güveniyor? Bişey olunca fena satışlara gelecek bütün ihale ona kalacak. Bu çılgın cesaret beni düşündürüyor.Anasinin gazina gelmiyor katip bu konuda ortaligi karistiran kendisi. Kayinvalide konusunda annem alindi diyordu,o zaman ben annen seni yanlis yonlendiriyor demistim. Simdi bu konular birlesince kendi magduriyetini anlatmak icin annesinin agzindan anlattigini dusunmeye basladim. Konunun sonunu oku akrabalardan da farkedenler var annemin uzuntusunu demis. Bu akrabalar herhalde kapi onunde hazirolda bekliyorlar. Annesi cok zor seyler yasamis ve kanarya bunlara taniklik etmis kolay seyler degil gercekten uzucu seyler eski konusunda yazmisti. Yengemin cocukluk travmalari var, destek almasi lazim, takintili diyor ve bundan cok emin konusuyor. Belkide sorun gelinde degildir kimbilir.
Ya ben neyi anlamıyorum biliyor musun, neden boyundan büyük işlere giriyor? Neyine güveniyor? Bişey olunca fena satışlara gelecek bütün ihale ona kalacak. Bu çılgın cesaret beni düşündürüyor.
Ben bayramda annenin niye gittiğini anlamadım?Sizle konuştuktan sonra vazgeçtim. Anneme gitmeyeceğimi söyledim. Mantıklı olmadığını gitsemde başka yerde kalacaktım. Gerçi hala öyle yapacağım anneannemle babannemin evlerine gideceğiz. Abimde yatmayacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?