Yengemin doğum konusu güncelleme.

Kanarya ben de sunu anlamıyorum .
Bu kadar olay olmus , hala neden gideceğim diye ısrar ediyorsun ?
Kayınvalide köyünden giderken dönüşte oraya uğramak demek kayınvalideye karşı bir güç savaşı kazanmak demek. Kayınailesi ordan abisine gitmesinden hoşlanmıyor biliyor. Gittiğinde de zafer kazanıyor onlara karşı.
Derdi yenge abi yeğen değil. Köyden dönüşte oraya gidip kayınvalidesini delirtmek zafer kazanmak.

Daha önce öyle bir konusu vardı hatırlıyorum.
Ne gerek var ki şimdi boşu boşuna insanların huzuru bozuluyor.
Şahsen ben istenilmesiyim yere gitmem ne işim var ?

Bana tuhaf gelmez açıkçası.
Anlaşabildiğim insanlar olsun hayatımda gerisi olmasa da olur. Az insan çok huzur diyenlerdenim ben..
Benim akraba ilişkilerim çok zayıf.
İnsanlar kavga edip hiç bir şey yokmuş gibi konuşuyorlar. “Aaa aile içinde küslük olmaz” diyorlar.

Niye olmaz?

Şu 3 günlük dünyada o benim kalbimi kırmış,çok mutlu olduğum bir anda keyfimi bozmuş,çok yorgun ve üzgün olduğum dönemde beni eleştirmiş,ona ihtiyacım varken o sadece riv riv konuşmuş vs.

Ben de “olsun ya olur bu işler,abimin şatosu,ablamın konağı,eniştemin sarayına gideyim yeğenimi göreyim” diyecem!

Yeğen de kaç gündür beni bekliyordu kollarını açıp…

Onlar istiyorsa gelsin de demem!

Onlar da gelmesin istemem!

Allahım muhtaç etmesin inşallah!

Daha önce öyle bir konusu vardı hatırlıyorum.
Ne gerek var ki şimdi boşu boşuna insanların huzuru bozuluyor.
Şahsen ben istenilmesiyim yere gitmem ne işim var ?
Bence de öyle. Ben zaten birine eşine hakkımı helal etmiyorum da demem. Abisine o sözü söylemesi bile ortalık kızıştırmak. Adamı yengeye salıyorlar akıllarınca. Sonra da kendi görümcesine öfkeleniyor burada. E senin görümcem hakkımı helal etmiyorum dese eşine minnoş kalır mıydın?
Ki hamile haliyle o kadının evine kayınpeder getirdi. Hangimiz hamileyken görümcemiz kayınpederiyle gelse sinirlenmeyiz.

Aaaa öyle mi dedi ?
Orayı kaçırmışım.
Hiç de minnoş kalmaz , haklısın.

Aaaa öyle mi dedi ?
Orayı kaçırmışım.
Hiç de minnoş kalmaz , haklısın.
Abisine yengeme hakkımı helal etmiyorum demiş.
Ben de ona çok şaşırdım. Asla söyleyemem. Aile içinde herkesin yengesi yada eniştesiyle sorunu olur. Ama kalkıp abine ablana söylemezsin bu lafı.

Bunun için kendini bu hallere soktuğuna inanmak istemiyorum.

Ben de ona çok şaşırdım. Asla söyleyemem. Aile içinde herkesin yengesi yada eniştesiyle sorunu olur. Ama kalkıp abine ablana söylemezsin bu lafı.
Yengesinde ne hakkı varmıs da helal etmiyormuş ki ?

Bu cümle siz yengemle yiyin birbirinizi demek aslında.

Valla bana dese He iyimis az ötede oyna derim kapıdan içeri giremez ama işte burda abi ne doğru abi ne doğru koca.

Bayramda gidip iki saat oturacaksınız sonra çıkacaksınız ya bu bana hiç mantıklı gelmiyor.
O kadar yol gidip 2 saat bayram ziyareti sonrası o evde çok büyük tartışma olur haberiniz olsun.
Abiniz eşine senin yüzünden kardeşim evimde bile yatamıyor diyecek yine tartisma sebebi olacaksiniz. Neden israrla gitmek istiyorsiniz ya kadın istemiyor işte sizi, gitmeyin. Bayramı eş ailesiyle geçireceğiz deyin yengem yüzünden gelemiyorum iması yapmayın.

Önceki konuda e ben napicam şimdi gibi bisey demişti kabul etti ztn
Eksiklik hissediyor galiba eş ailesine karşı. Ama bu iş böyle olmaz. Belli bir duruşu olanı kimse yıkamaz. Eninde sonunda kabul ettirirsin karakterini. Yani sırf eş ailesi ile aile bağları yarıştırmak için bu hallere düşülmez. Değmez.

sen ben misin kadın

Anasinin gazina gelmiyor katip bu konuda ortaligi karistiran kendisi. Kayinvalide konusunda annem alindi diyordu,o zaman ben annen seni yanlis yonlendiriyor demistim. Simdi bu konular birlesince kendi magduriyetini anlatmak icin annesinin agzindan anlattigini dusunmeye basladim. Konunun sonunu oku akrabalardan da farkedenler var annemin uzuntusunu demis. Bu akrabalar herhalde kapi onunde hazirolda bekliyorlar. Annesi cok zor seyler yasamis ve kanarya bunlara taniklik etmis kolay seyler degil gercekten uzucu seyler eski konusunda yazmisti. Yengemin cocukluk travmalari var, destek almasi lazim, takintili diyor ve bundan cok emin konusuyor. Belkide sorun gelinde degildir kimbilir.

Ya ben neyi anlamıyorum biliyor musun, neden boyundan büyük işlere giriyor? Neyine güveniyor? Bişey olunca fena satışlara gelecek bütün ihale ona kalacak. Bu çılgın cesaret beni düşündürüyor.

Ya ben neyi anlamıyorum biliyor musun, neden boyundan büyük işlere giriyor? Neyine güveniyor? Bişey olunca fena satışlara gelecek bütün ihale ona kalacak. Bu çılgın cesaret beni düşündürüyor.

Katip eski konularini biliyormusun bilmiyorum ama ilk zamanlar ben kayinvalideme nasil hayir diyecegim ayip olur diyordu. Sorun cozme sekli kimseyle kotu olmadan cozmek. Mesafe koymaya calisirken bile kayinvalidenin yanagindan makas alip guluyordu. Diyorum ya annesi zor seyler yasadigi icin her firsatta aman kizim kotu olma tavsiyesi veriyordu. Simdi bunlarin kurban ve etleri biraz sıkıntılı oluyor. Bu bayram kendi dediginin ve istediginin yapilmasi icin gecen bayram eline koz gecmisti ve onu kullanmanin tam zamani. Kayinvalide ile kotu olamiyor cunku evinde oturuyor, gitmese bir daha dedigini hic yaptiramayacak o da bu yolu secmis. Oysa yengeyi en iyi anlayacak kisi yine kendisi ama herkes once ben diyor iste.

Ben bayramda annenin niye gittiğini anlamadım?
anneannem “el öptürmeye mi gideceğim” derdi, o hesap.
Sen de sırf kocanın köyünden inat uğruna abime gideceğim diye tutturuyorsun. Bak geçen kurban bayramı kurban etlerini bozacaktın abimde uzun oturacağım diye. Bu bayram yine olay çıkarıyorsun. Abinin çok umru olsanız o gelir sizi görür di mi?
Şart mı abinizi arayıp yok “bayrama gelmicem”. bilmen ne diye huzur kaçırmanız? Gelmeyecekseniz gelmeyin, kim bayramda gitmeyeceği kişiyi arayıp çocuk gibi “ben bayramda gelmeyeceğim, hıh, canıma değsin” der ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…