Evet bu tarz sorunlarım var. Tokiye yazıldım dua edin bana. Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Kötü olmamak için kendimden çok ödün verdim. Yengemide anladığım için beni sildiği halde özrünü kabul ettim. Benimle alakalı bel altı konuşmasına rağmen de. Şuan daha iyiyim gunces hem evliliğimde hemde eşimin ailesiyle.
Sadece sana yazacağım Katip yoruldum çünkü. Yorum yapan herkese teşekkür ederim bayrama yakın bahane uydurup sizi düşünüp gitmeyeceğim umarım dediğiniz gibi olur herşey. Bende isterdim böyle şeylerden kavga etmesinler ama babam torununu görmeye gitmeyecek diye şimdiden abime söylenmeye başlamış. Doktora da götürdü abim psikologa giderken bile kardeşlerine Allah belanızı versin hepinize demişliği var. İyi anlaşırdık eleştirmez yardımcı olurdum o yüzden paylaşır destek olur küçükken babasının etkisinde kaldığını şuan yetişkin ve kötü biri olmadığını söylerdim. Kimseyle uğraştığım yok. Geçen sene bile giderken ben tek gelemiyorum kp var yanımda rahatsızlık vericeksem uğramam yenge alınmam da bana ona göre söyle dedim.Kıyamadığımdan değil yapan var öyle, hem mesafe koyuyorlar hem de ağlıyolar sonra beni yok sayıyolar diye ahahhshsh. Kavgaya tutuşanı görmedim ama.
Yoo hayır kırılmam Estağfirullah. Tamda sizin gibi yaptım aslında. Anneme o kadar kötü konuşup benimle alakalı bel altı yaptı ki hemde benim ona güvenip verdiğim sırlarla. Senin diğer dünüründe sana şunu söyledi bana kızın anlatmıştı diye anneme bağırmış. Kardeşleri bile ya hani ev verme mevzusu ayrıdır kalkıpta anneme kaynanası neden ev verdi ki boşverseymiş kendi rahat etseymiş tarzında. Küçük kız kardeşine benimle alakalı durum ? Tokiye yazıldım bununla alakalı elimden geleni yapıyorum ben zaten.Yapma kanrya seninle ilgili bel alti ne konusmus olabilir? Hem de oncesinde bu kadar mukemmel otesi iliskiniz varken? Gecen anneme demis ki kanaryaya kayinvalidesi ev vermis gibi seyler demis galiba tam cumleyi unuttum buna kiziyordun. Akli olan kimse sen kayinvalide ile ayni apartmanda oturuyorsun diye seni kiskanmaz. Olsa olsa haline uzulur. Sen basindan beri ne yasadiysan kendi tercihlerinin sonucunu yasadin. Kotu olmamak icin kendimden odun verdim dedigin yuzlerini gulup arkalarindan konusmaksa bana gore bu en tehlikelisi. Kirilma bana inan ki kirmak icin yazmiyorum sadece biran once kendini toparla diye yaziyorum. Senin de cocugun olacak ve sen daha bayramda kayinvalidenin sozunden cikamazken cocugun oldugunda neler olabilecegini dusunebiliyor musun? Yerinde olsam yengemle ugrasip kendime yeni karmalar yaratmaktan korkardim.
Cok hakli oldugumu dusunsem asla bu konuyu acmazdim mesela. Diyelim anneme cok kotu davrandi, sınırı asti asla yuzune bakmazdim. Gidip taki takmak aklima bile gelmezdi sinirden. Hakkimi helal etmeyecegim birine gidip taki takmak neyin nesi?
Sen bizi ikna etmeye calisiyorsun ama cogumuz evliyiz ve taze evli degiliz neyin ne oldugunu, nasil olabilecegini az cok kestirebiliyoruz. Sen bize de kizma bizi ikna etmeye de calisma.
bu konu beni kanser etti.. hala babam torununu görmedi diye abimle kavga ediyor diyorsun? sanane yahu sana ne? kadın evdeki kocasıyla kavga edemez mi? bir söylenir iki söylenir susar yani.. her şeyi neden bu kadarbüyütüyorsun? abi bişey diyor alıp geçiyorsunuz ana kız. öyle olmuş, böyle olacak diye ömür törpüsü görümceyle kaynana başka bişey değil. az ötede durun. insanların çocuğu olmuş ağzından burnundan gelmiş resmen sevinci.. susun artık birbirinizi doldurup durmayın abin sen ve annen. bir süre telefonla konuşmayın bile. işin sonu kötüye gidiyor kadını yuvasından edeceksiniz mübarek günde.Sadece sana yazacağım Katip yoruldum çünkü. Yorum yapan herkese teşekkür ederim bayrama yakın bahane uydurup sizi düşünüp gitmeyeceğim umarım dediğiniz gibi olur herşey. Bende isterdim böyle şeylerden kavga etmesinler ama babam torununu görmeye gitmeyecek diye şimdiden abime söylenmeye başlamış. Doktora da götürdü abim psikologa giderken bile kardeşlerine Allah belanızı versin hepinize demişliği var. İyi anlaşırdık eleştirmez yardımcı olurdum o yüzden paylaşır destek olur küçükken babasının etkisinde kaldığını şuan yetişkin ve kötü biri olmadığını söylerdim. Kimseyle uğraştığım yok. Geçen sene bile giderken ben tek gelemiyorum kp var yanımda rahatsızlık vericeksem uğramam yenge alınmam da bana ona göre söyle dedim.
Yengemi eleştiriyorum çünkü zamanında yanında olup annemi de eleştirdim. Abim bana söylerdi uyar annemi dikkat etsin diye. Uzak kalmaya kendime dönmeye çalıştıkça abim benimle kavga ediyor dediği için gittim sırf onu değil abimi görüntülü aradığım için özür diledim. He sizi dinleyip yine de bi kaç gün içinde bilerek ya da bilmeyerek yaptığım birşey varsa helallik isteyeceğim. Yıprandım. Evliliğimdeki ilk sene yaşadıklarımı yengemin olayına bağlayanlar oldu. Ben bu zamana kadar yengemle en ufak bir sürtüşme daha yaşamadım. Kimseye saygısızlık yapmadım laf sokmadım. Annem ordaykende olay yaşandığında binip gelicekti abim yengemle tartışmasın annem senin yüzünden gitti demesin diye kaldı. Söylemedim birşey kız doğum yapmış olmaz öyle şey kızım sarıldım güle güle büyüt evladını dedim birşey yoktu yemin ederim dedi.
Konu o kadar karışıktı ben neyi anlatayım bilmiyorum. Yengem bebeğin kaç aylık diye sorduğumuzda bile günlerce uyuyamıyordu. Bi akraba cinsiyetini sorsa neden sorduki diye takıyordu. Annemi de uyardım bak anne lütfen lohusadır laf sokar eder sen sakın kişisel algılama cevap verme dedim. Vermedim diyor yemin etti. Allahtan korkarım ben o da başkasının evladı ama benimde canım var kızlar.
İnşallah kaynanası köye götürürde gidemez diyorsunuz yapmayın Allah aşkına.
Bize geliyor konu çünkü. Konuşmuyoruz uzak duruyoruz uzak duruyor diye kavga ediyor abimde bize uzak durmayın demeye geliyor. Babam için anneme söylüyor gelsin torun görmeye söyle babama karımı arasın etsin diyor. Boşver anne toparlasın kendini diyorum abime bu sefer de beni takmıyorlar diye kavga ediyor. Abimde yengeni ara yengene yaz konuş görüntülü ara diye geliyor bana anneme de aynı şekilde. Bende isterdim susmasını ama susmadı takıp takıp ses atıyor ya da numara siliyor ya da laf sokuyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı.bu konu beni kanser etti.. hala babam torununu görmedi diye abimle kavga ediyor diyorsun? sanane yahu sana ne? kadın evdeki kocasıyla kavga edemez mi? bir söylenir iki söylenir susar yani.. her şeyi neden bu kadarbüyütüyorsun? abi bişey diyor alıp geçiyorsunuz ana kız. öyle olmuş, böyle olacak diye ömür törpüsü görümceyle kaynana başka bişey değil. az ötede durun. insanların çocuğu olmuş ağzından burnundan gelmiş resmen sevinci.. susun artık birbirinizi doldurup durmayın abin sen ve annen. bir süre telefonla konuşmayın bile. işin sonu kötüye gidiyor kadını yuvasından edeceksiniz mübarek günde.
konu sana geliyor diye cevap vermek zorunda değilsin anlamadığın bu ya da işine gelmiyor? hangisi? görüşmek istemiyorum bu kadar kim aratacak bu cümleden sonra sana yengeni? ama kaostan besleniyorsun, laf gelsin cevap vereyim diye bekliyorsun. bu hırs hiç kimseye yaramaz yazık edeceksiniz minicik yavru var ortada neyin hırsı?Bize geliyor konu çünkü. Konuşmuyoruz uzak duruyoruz uzak duruyor diye kavga ediyor abimde bize uzak durmayın demeye geliyor. Babam için anneme söylüyor gelsin torun görmeye söyle babama karımı arasın etsin diyor. Boşver anne toparlasın kendini diyorum abime bu sefer de beni takmıyorlar diye kavga ediyor. Abimde yengeni ara yengene yaz konuş görüntülü ara diye geliyor bana anneme de aynı şekilde. Bende isterdim susmasını ama susmadı takıp takıp ses atıyor ya da numara siliyor ya da laf sokuyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı.
Sağolasın Lale Abla bende seni çok severim huzurlu güzel hayatlar diliyorum hepimize. Tokiye yazıldım çünkü kendi emeklerimle ev almak istiyorum. Arabayı sattığımızda İstanbuldan ev almak imkansız artık gücümüz yetmiyor. Eşimle de konuştum önceden evimiz olduğunu gerek olmadığını düşünürdü ama şuan inşallah çıkarda alırız hayırlısıyla diyor.Kanaryacım
Seni ilk tanıdığımdan beri hem çok severim hem de çok üzülürüm sana.
Çok küçük ve tecrübesizsin.
Kayınvalide ile aynı apartmanda oturman,bayramda onların izinden gitmen,görümce sorunların vs…
O kadar üzülüyorum ki…
TOKİ’ye yazıldığına göre problemler de çözülmemiş anlaşılan…
Allahım yardımcın olsun inşallah canım benim.
Bak sana yine söylüyorum kendi kocandan başkasına bakma.
Abiymiş,yengeymiş,annen,baban hepsi seni çok yıpratıyorlar sanki başka derdin yokmuş gibi bir de bunlarla uğraşma.
Abin “ara,yaz” derse; açıkça görüşmek istemediğini söyle. Bu işlerin baş sorumlusu abindir bence onunla da görüşme artık. Bu arada kendisi hastaymış, geçmişler olsun inşallah. Ama seni de çok çok üzdüler bunları hak etmedin.
Açık söylüyorum gelin o kadar sıkıntılıysa yarın boşanırlar gene suçlu sen olursun.
Kendi iyiliğin için lütfen uzak dur bu insanlardan.
Aramadım. Aramadığım için böyle oldu. Kaos sevmem mizacım uygun değil sağlıkçıyım ben.konu sana geliyor diye cevap vermek zorunda değilsin anlamadığın bu ya da işine gelmiyor? hangisi? görüşmek istemiyorum bu kadar kim aratacak bu cümleden sonra sana yengeni? ama kaostan besleniyorsun, laf gelsin cevap vereyim diye bekliyorsun. bu hırs hiç kimseye yaramaz yazık edeceksiniz minicik yavru var ortada neyin hırsı?
Bak canım benimSağolasın Lale Abla bende seni çok severim huzurlu güzel hayatlar diliyorum hepimize. Tokiye yazıldım çünkü kendi emeklerimle ev almak istiyorum. Arabayı sattığımızda İstanbuldan ev almak imkansız artık gücümüz yetmiyor. Eşimle de konuştum önceden evimiz olduğunu gerek olmadığını düşünürdü ama şuan inşallah çıkarda alırız hayırlısıyla diyor.
Küçüğüm Lale abla. Az önce eşim aradı haftasonu planımız var mı kardeşim iftara davet etti diye sordu. İlk zamanlarda sormayı bırak emri vaki yapardı her akşam. Olması gereken sormasıdır zaten ama ben daha iyiyim kendime güvenim iletişimim daha iyi.
Bayramda memlekete gittim evet ama eşim yıllık izinde tatil planladı. O kadar güzeldi ki Rabbim birdaha nasp etsin.
Kendi hayatıma odaklandım. Abi ben istemiyorum yordu beni yengem konuşmakta çözüm değil sen istiyorsun diye yapıyorum ama olmuyor dedim. Duygusal zamanında olmaz böyle aileyiz sen yaz konuş uslup sorunu var kendide biliyor öfkeli kötü niyeti yok dedi. Tamam dedim siz huzurlu olucaksanız yazayım konuşayım yeterli karı koca arasına girmemeyim. Napayım Lale abla ? Yeğen diye ölüp bitmiyorum bak daha 2. Görüntülü arayaşım çocuk doğalı aylar oldu. İsterse abim arasın atsın resim geri durayım dedim bu seferde kardeşin aramıyor diye söylenmiş. Paronayak oldum.
Öyle bi şey yok Sun. Sizin gül yüzünüzü göremediği için kimse kavga mavga etmiyor bunu anla artık. Abinin işgüzarlığı o.Bize geliyor konu çünkü. Konuşmuyoruz uzak duruyoruz uzak duruyor diye kavga ediyor abimde bize uzak durmayın demeye geliyor. Babam için anneme söylüyor gelsin torun görmeye söyle babama karımı arasın etsin diyor. Boşver anne toparlasın kendini diyorum abime bu sefer de beni takmıyorlar diye kavga ediyor. Abimde yengeni ara yengene yaz konuş görüntülü ara diye geliyor bana anneme de aynı şekilde. Bende isterdim susmasını ama susmadı takıp takıp ses atıyor ya da numara siliyor ya da laf sokuyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı.
anlamamazlıktan gelme ve alakasız cevaplar.. sen var ya bal gibi bilerek yapıyorsun yaptığın her şeyi hiç küçüğüm falan deme.. daha da karıştıracaksın ortalığı belli Allah abine akıl fikir versinAramadım. Aramadığım için böyle oldu. Kaos sevmem mizacım uygun değil sağlıkçıyım ben.
İnşallah Lale ablam dua et banada. Abime hatasını anlaması için yapacağım herşey dahada huzurlarını bozardı. Dedim ya yoruldum Lale abla insan mutlu olmadıktan sonra haklı olmuş önemi olmuyor. Bir daha böyle şeyler yaşanmaz umarım.Bak canım benim
Abi ile de görüşmezsen yengeden haberler almazsın di mi?
En azından onlar da hatalarının farkına varırlar ki bence yenge masum, abi baş hatalı.
Ev için Allahım gönlünüze göre versin inşallah canım benim. Bir an önce istediğiniz eve kavuşursunuz inşallah hayırlısıyla.
İnşallah…İnşallah Lale ablam dua et banada. Abime hatasını anlaması için yapacağım herşey dahada huzurlarını bozardı. Dedim ya yoruldum Lale abla insan mutlu olmadıktan sonra haklı olmuş önemi olmuyor. Bir daha böyle şeyler yaşanmaz umarım.
Hayırlısı olsun Katip bahane bulup gitmemeye deneyeceğim.Öyle bi şey yok Sun. Sizin gül yüzünüzü göremediği için kimse kavga mavga etmiyor bunu anla artık. Abinin işgüzarlığı o.
Ben üstüme düşen görevi yapayım da Lale abla içim rahat olsun gerisi önemli değil.İnşallah…
Evli çiftlerin yuvasına karışanlar,bebeği ve ebeveynlerini eleştirenler,”iyiliğin için” diyerek her lafı söyleyenler bu memlekette bitmez!!!
Önemli olan bizim dik durup bu kötü niyetli insanlardan uzak durmak.
Sen yorulmuşsundur,anneciğin üzülmüştür,abin hastadır,baban kızıyordur; doğrudur.
Ama şundan emin ol ki bu hikayede en çok yıpranan,üzülen,yorulan,kızan ve hatta bol bol gözyaşı döken gelin oluyor…
Ben üstüme düşen görevi yapayım da Lale abla içim rahat olsun gerisi önemli değil.
Yok canım benim kırdıysam bilerek bilmeyerek kusura bakma dedim. Bu zamanlarını bunları düşünerek takarak geçirme benlik birşey yok sana kırgın dargın değilim iyiyiz dedim kapattım konuyu. Haklı ya da haksız benim içim Rahat. Bayramda da paramız müsait değil der gitmemUstune dusen gorev nedir? Nolur taki takmak deme
Yazı dizisimi bu?Hayırlı ramazanlar çiçeklerim bereketli güzel bir hafta diliyorum.
Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.
https://www.kadinlarkulubu.com/konu/dogum-sonrasi-yasanilan-gerginlik.1367548/ Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar...www.kadinlarkulubu.com
Eski konumu bıraktım buraya. Yengemin olayını çözüme kavuşturduk sizide dinleyerek oldu birşeyler anlatmak istiyorum emek verenler oldu. Abime bayramda yeğenimi görmeye gelmeyeceğimi bunun doğru olmadığını gelirsemde annemlerle başka yerde kalacağımı söyledim. Abimde haklısın çözülmesi lazım konuşacağım yengenle dedim. İstemedim tabi ama abim yengemin takıntılı olduğunu ve evde huzursuz olduklarını söyledi. Seni ekler tekrardan uzatma benim için sende tatsızlıklar olduğunu söyledi kapansın dedi. Gerçi yıllardır hep biz yapıyoruz ama ev huzuru ve yeğenim için uzatmadım.
Abim gelmemizi çok istiyor aslında kararım netti ama inatlaşırsam abimin yengeme yüklenmesinden çekindim ben böyle kaoslu olayları evliliğimin ilk senesinde bıraktım.
Yengem tabi eklerim diyip tekrardan kafasında kurup günler sonra abime bağırıp çağırıp abim işteyken saatlerce telefonu kapatmış. Sonra da yine annemi kötülemeye annen annemden özür dilicek diye söylenmiş. Annemde özürlük birşey olmadığını zaten konunun kapandığını onlarında hatasını söylesede anlamıyorlar. Annemede yeter artık ne istiyorsa yap Allah büyüktür dedim.
Abimde yengeme madem öyle sende yaptıkların için özür dile olmuyor öyle yüklenmekle demiş. Benimde birşey yapmadığımı aksine aradığımı yazdığımı yaptığının yanlış olduğunu söylemiş. Sanırım abimden öyle tepki görünce ekledi beni annemden de özür diledi benide sildiği için özür diledi.
Bundan sonrası için ne olur bilemem içimden konuşmakta gelmiyor. Abime sadece eş olarak doğru olanı yaptığını yengemin her koşulda yanında olması gerektiğini söyledim. Bundan sonra yengemle alakalı bir konuda diretmesini ya da birşey söylememesi gerektiğini de ilettim. Bayramda Allah nasp ederse gideceğim. Nasıl davranırım konuşabilirmiyim gülebilirmiyim bilemiyorum zaman göstericek. Akrabalardan da farkedenler var annemin üzüntüsünü vs vs.
Rabbim bizi iyi insanlarla karşılaştırsın kızlar iyi ramazanlar.
Yorumlarınıza katılmıyorum çünkü gerçeği yansıtmıyor. Siz yazdıklarıma inanmak zorunda değilsin fikir almak için yazdım ve gitmekten vazgeçtim. Ortalığı karıştırıp mikserlik yapsam bunu önce abim bilirdi kardeşini tanır sonuçta. Tam tersi oldu yengem zor zamanlar geçirdiği için yaptığını ve pişman olduğunu söyledi yaptığı saygısızlıktan kaynaklı.Yazı dizisimi bu?
Gelinimiz doğum yaptı gideyimmi? Gelinimiz anneme saygısızlık yaptı napmalı? Gelinimizin son durumu! Abim aradı gel dedi şeklinde ilerleyen bir roman. Birdahaki konu evlerine gittim ama yengem yüzüme bakamadı, altdan aldık olacak muhtemelen.
Sizi istemeyen, nerdeyse birtek gelmeyin bizi rahat bırakın diye haykırmadığı kalan birinin evine kendini zorla davet ettirene herşey müstahak. Mikser gibi ortalığı karıştırıp, amaa yengem sorunlu hep biz idare ettik laflarını yemiyoruz. Sorunlu birileri var ama o yenge olmadığına eminim. Üstüne birde özür dilesin diye triplere girmişsiniz. Anne-kız bir olup abinizin yuvasını el birliği ile yıkarsınız canınız rahat eder. Hoş öyle bir eşim olsa ailesiyle birlikte kapı önüne koyardım. Kiymetli ananı ve bacını al ve defol derdim. Ben yengenin yerinde olsam evime adım attığınız an ne yüzsüz olduğunuzu belirtirdim. Tabii anlamasınız o ayrı.
Yeğen sevgisini iyi bilirim, ama hiç bir çocuk halası gelmedi diye boynu bükülmez fakat halası be babaanesi yüzünden annesi-babası ayrılma noktasına gelirse o boynu bükük büyür, o insanlardan nefret eder.
Hiç boşuna kalmıcam diyip durmayın, oraya gittikten sonra kalmışsınız yada kalmamıssınız ne değişir. Halada vicdanım rahat ben çok minnoş bir insanım çok iyi niyetliyim diyorsunuz ya pesss.
Kendi görümcenizi kötüleyip duruyorsunuz ama siz ona bin basarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?