Bize geliyor konu çünkü. Konuşmuyoruz uzak duruyoruz uzak duruyor diye kavga ediyor abimde bize uzak durmayın demeye geliyor. Babam için anneme söylüyor gelsin torun görmeye söyle babama karımı arasın etsin diyor. Boşver anne toparlasın kendini diyorum abime bu sefer de beni takmıyorlar diye kavga ediyor. Abimde yengeni ara yengene yaz konuş görüntülü ara diye geliyor bana anneme de aynı şekilde. Bende isterdim susmasını ama susmadı takıp takıp ses atıyor ya da numara siliyor ya da laf sokuyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı.
Vicdanım ve merhametimden gülüm. Söyledim abime hasta olduğunu psikoloğa gittiğini emzirmeden sonra doktora götüreceğini mesafe koyduğumda evde huzursuzluk çıkardığını laf anlatamadığını söyledi. Söz verdi bana yemin etti birdaha saygısızlık yapmayacak dedi. Evet haklısın sunshine ama haklı olman bi evin huzurunu bozucaksa bırak olma dedim. Abimede bidaha bu konuyla alakalı gelmemesi gerektiğini huzurları söz konusu olmasa umrumda olmayacağınıda söyledim. Benimde hayatım var yoruluyorum dedim.Ah be kuzum sen neden hayır diyemiyorsun. Arayamam abi mecbur değilim, görüntülü konuşmak istemiyorum niye ben kardeşim karısı görüntülü arayayım, canı istiyorsa o arasın.
Neden gelin ne derse abin taşıyor size, aranızda halledin de çık işin içinden.
Sen üzülüyor ve yıpranıyorsun. O istediği lafı soksun boşver.
Hastaysa çocuk yapmadan tedavi olsaymis. Sen kimsenin annesi değilsin. Sorumluluk hissetme boş yere.
Vicdanım ve merhametimden gülüm. Söyledim abime hasta olduğunu psikoloğa gittiğini emzirmeden sonra doktora götüreceğini mesafe koyduğumda evde huzursuzluk çıkardığını laf anlatamadığını söyledi. Söz verdi bana yemin etti birdaha saygısızlık yapmayacak dedi. Evet haklısın sunshine ama haklı olman bi evin huzurunu bozucaksa bırak olma dedim. Abimede bidaha bu konuyla alakalı gelmemesi gerektiğini huzurları söz konusu olmasa umrumda olmayacağınıda söyledim. Benimde hayatım var yoruluyorum dedim.
Bir ailenin evinin huzursuzluğundan haklıda olsa sebep olmak istemedim. Affedici olun demiş Rabbimiz unuttum gitti kulla Allah arasında kendisi versin hesabını.
Rabbim herkesin evine huzur versin.Gerekirse abinle mesafeni koru. Böyle ilişkiler sadece seni yıpratıyor. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama baş edemezsin. Kaş yaparken göz çıkarmak oluyor. Yarın bir gün hamile kalsan bunlarla mi uğraşacaksin. Bazı insanlarla gecinmek zor. Abinin evi onun problemi.
Benim sizin hakkinizda fikrim belli, yormayın o yüzden kendiniziYorumlarınıza katılmıyorum çünkü gerçeği yansıtmıyor. Siz yazdıklarıma inanmak zorunda değilsin fikir almak için yazdım ve gitmekten vazgeçtim. Ortalığı karıştırıp mikserlik yapsam bunu önce abim bilirdi kardeşini tanır sonuçta. Tam tersi oldu yengem zor zamanlar geçirdiği için yaptığını ve pişman olduğunu söyledi yaptığı saygısızlıktan kaynaklı.
Kendi görümceme gelirsek cüzdanımdaki parayı gördüğü anne x de para var alın ondan işte abi sende ver hadi banada ver diye bağıran biri. Abisi de tanıdığı için kardeşini zamanında kendine gel saygısızlık yapıyorsun demişti. Annesine de aynı şekilde laf sokuyorsun yeter artık diye söylenmişti.
Dediğim gibi istediğinizi düşünebilirsiniz yorum yapmakta özgürsünüz ama yazılan hiçbir ithamları yansıtmıyorum. Anneme yapılan üslûpsuzluktan kaynaklı mesafeli davrandım sadece hepsi bu.
Abimede karışmaması gerektiğini bi sorun varsa sorunu olanların çözmesi gerektiğini söyledim. Abim karıştığında yengemin kendisini değersiz hissedeceğini bunun doğru olmadığını da ilettim. Merak etmeyin herkese adaletliyimdir ben. Yengemin abisinin istemesinde abim ben hem istemeye hem nişana gitmem dediğinde yanlışsın abi gitmen lazım sonuçta abisi kardeşini yanında ister demiştim. Hakkımda istedğinizi düşünebilirsniz ben kendimi çok iyi tanıyorum.Benim sizin hakkinizda fikrim belli, yormayın o yüzden kendinizi
Sizin gibi ben çok iyi niyetliyim, çok tatlıyım çok ponçikim diyen insanları iyi tanırım
Siz hariç herkes kötü
Yenge, görümce, kv, eş, anne, abi herkes sorunlu birtek siz iyi, kanatsız melek misali
Ailenizde herkes bir tuhaf anneniz mağduru oynuyor, sizide fişekliyor abinizde ortada herkesi birbirine düşürüyor laf taşırayarak, mutlu değildiyse uğraşıp çocuk yapmasaydı ozaman
Abinizin yaptıklarını eşiniz yapsaydı ortalığı ateşe verirdiniz, konu aileniz olunca tabiki yenge sorunlu.
Oldu…
Bu insanlarla keşke görüşmesen Kanaryacım…Abimede karışmaması gerektiğini bi sorun varsa sorunu olanların çözmesi gerektiğini söyledim. Abim karıştığında yengemin kendisini değersiz hissedeceğini bunun doğru olmadığını da ilettim. Merak etmeyin herkese adaletliyimdir ben. Yengemin abisinin istemesinde abim ben hem istemeye hem nişana gitmem dediğinde yanlışsın abi gitmen lazım sonuçta abisi kardeşini yanında ister demiştim. Hakkımda istedğinizi düşünebilirsniz ben kendimi çok iyi tanıyorum.
Kimse hatasız değildir elbette vardır ama benim kendi eş ailemi konuya katmamalısınız. Kayınvalidem geçenlerde misafirim var diye yanıma geldi. Çok pis olan yere yeltendi yardım için utandım dur anne ben sileyim sen bırak dedim. Laf sokarak tersleyerek eşimin yanında ben sanki ona sövmüşüm gibi davranarak gitti. Tekrar geldğinde de laf sokmaya devam etti. Düşünüyorum mesela eleştiriyorum kendimi ne yaptım? Ben kendimi iyilik meleği görmüyorum görseydim hiçbiriyle görüşmezdim.
Lale ablacığım benimde hatalarım vardır diyorum. Kendi sorunları ben kendime bakarım diyorum. Kötü değiller ama var huyları ben kendi mesafemi ayarlıyorum.Bu insanlarla keşke görüşmesen Kanaryacım…
Seni çok üzüyorlar…
Görüşmesen ne iyi olurdu…
Eski kullanıcı adım canım. İlk evlendiğimde zor şeyler yaşadım. Annemden gelen fedakarlık şemam kimseye hayır diyememem çalışıp kendime ayıramadığım vakitle kayınvalidemle görümcemin kuklası olarak açtığım kullanıcı adıydı. O günler geride kaldığı için enerjisel olarak bu kullanıcı adını aldımKonu sahibine neden kanarya diyor herkes ben neyi kaçırdım
Amin canım çok daha iyiym. İlk zamanlarda yaşadığım sorunların %95 i olmuyor artık. Hem burası hem kendimi geliştirmem sonucu çözdüm. Yıkarak dağıtarakta çözebilirdim ama bu sağlıklı ilişki kurmamı engellerdi. Şimdi de devam ediyorlar bazı şeylere ama en azından ben müdahele edebiliyorum. İlk evlendiğimde küçük bir kız çocuğuydum resmen.Umarım günışığı hayatını aydınlatır,herkesin
İyi, üzülmüyorsan.Lale ablacığım benimde hatalarım vardır diyorum. Kendi sorunları ben kendime bakarım diyorum. Kötü değiller ama var huyları ben kendi mesafemi ayarlıyorum.
Yengem içinde bu zamana kadar abime hep o da başkasının kızı ona göre davran abi dedim. Annem ve benim konumda haksızda olsa uyarma sakın önemli olan sizsiniz dedim.
Kendimi o kadar korumaya aldım ki eş ailesiyle görümcemle de iyiyim. Annesi laf sokunca o da gülerek cevap verdi aman anne sende ya tarzında. Üzülmüyorum ki triplenmişse kayınpederim triplenebilir beni ilgilendirmez. Bana direk sözü olursa güzelce veririm cevabını. Kayınpederimin yoktur öyle huyları kızım yemeğin varmı ben yaptım der. Hiç öyle laf ediyim bağırıyım demez. Bazen çayımı bile doldurur. Güleryüzümü sever. Emek vererek 2 evlat büyütmüşler canları sağolsun Lale abla ben kendimi ezdirmiyorum
Lale abla çok tatlısın.İyi, üzülmüyorsan.
Ben olsam üzülürüm.
Hem misafirle baş başa oturamayacağım hem laf sokacak hem işime karışacak.
Ben olsam ne yalan söyleyeyim üzülürüm.
Ben zaten çok alınganım,hemen her şeye kırılırım,üzülürüm.
Senin üzüldüğün zaman yaptıklarını ben normalde yapıyorum.Lale abla çok tatlısın.
Bende üzülüyordum ama üzülünce daha çok üzdükleri için üzülmekten ziyade kendimi korumak istedim.
Laf sokuyorsa bende samimi olmuyorum. İçten sıcak bir anneeeğ demiyorum. Arayayım hediyeler alayım yapmıyorum. İstersem çağırıyorum istersen gidiyorum. Karışamıyor karıştığında da savunuyorum.
İlk haftasonu görümcem iftara çağırdı. Tesadüf ya amcamlarda çağırmıştı eşime ilk oraya davet edildik diyip oraya gittik. Sonraki haftada annem aldı iftara. Annemden sonrada kayınvalidem söyledi iftar aldım akrabaları falan filan. Eşim davetliyiz demiş. Yine gidemedik. Sitemkar sözcükleri döküldü ama umursamadım ben sonuçta olması gerekeni yaptım. Hiçte üzülmedim böyle olmazsam baş edemiyorum Lale abla genç kız gibi benim kayınvalidem
Mizaç meselesi Lale ablacım. Benim yapım normalde sıcaktır arar gider davet ederim. Küçüğüm belkide ondandır. Üzüldüğümde de mesafe koyuyorum. Önceden onuda yapamazdım. O kadar korkardım ki birşey derler diye aklım çıkarsa. Gitmesem laf olurdu aramasam laf olurdu. Kaygım korkum çok fazlaydı.Senin üzüldüğün zaman yaptıklarını ben normalde yapıyorum.
Zaten aramıyorum,çağırmıyorum,içten sıcak davranmıyorum,hediye vs. almıyorum. Ki benim ilişkilerim genel olarak iyidir.
Üzülsem hiç görüşmem.
İnşallah kardeşim inşallah.Mizaç meselesi Lale ablacım. Benim yapım normalde sıcaktır arar gider davet ederim. Küçüğüm belkide ondandır. Üzüldüğümde de mesafe koyuyorum. Önceden onuda yapamazdım. O kadar korkardım ki birşey derler diye aklım çıkarsa. Gitmesem laf olurdu aramasam laf olurdu. Kaygım korkum çok fazlaydı.
Şimdi iyi öylemi yapmış diyip kapatıyorum kendimi. Laf mı söyledi gitmiyorum aramıyorum. Belki zamanla daha da tecrübe edinirim
Rabbim bu mübarek ayda herkesin sıkıntısını gidersin aminİnşallah kardeşim inşallah.
Mutlu olursun inşallah.
Amin inşallah canım.Rabbim bu mübarek ayda herkesin sıkıntısını gidersin amin
Calcifer senin gorumce ayrıldımi o sünepe damattan ayy çok merak ediyordum sordum ama kusura bakmaBen de görümcemi sildim bir olaydan sonra. Neyse aramız düzeldi ama eklemedim. Bunlara bu kadar anlamlar yüklemeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?